Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Myślę, że zasługuje na upowszechnienie, niezależnie od intencji autora. |
Brzeczyszczykiewicz zgadzam sie. I juz o tym wczesniej pisalem :) Jak ktos wybiera sobie studia typu chemia, historia itp. to raczej zdaje sobie sprawe, ze na lomzynskim rynku pracy popyt jest znikomy, co z koleii powinno wiazac sie ze swiadomoscia koniecznosci zmiany miejsca zamieszkania, na jakies wieksze miasto... Tak samo, jesli ktos studiowal tylko po to, zeby przebimbac pare lat, na jakims dziwnym kierunku, bo bylo latwo i z braku chetnych brali wszystkich jak leci... Takie osoby pozniej narzekaja, ze maja wyzsze wyksztalcenie i nie maja pracy... Wiesz dobrze, ze juz dawno byle swistek nie jest gwarancja zatrudnienia. I zdaje sobie sprawe, ze nie kazdy ma rowne szanse na znalezienie pracy... Coz, dlatego dobrze jest wczesniej przemyslec wazne zyciowe decyzje, jak np. wybor szkoly, tu sie chyba mozemy zgodzic? Nie kazdy moze byc informatykiem, ale nie kazdy w ogole musi, a nawet nie kazdy powinien, miec wyzsze wyksztalcenie. Teraz robotnik znajacy sie na swojej pracy zarabia lepiej niz wiele osob po studiach. Co wiecej, wyksztalcenie czasem przeszkadza w znalezieniu pracy. Przychodzi osoba po studiach do prostej roboty, to boss od razu mysli, ze taki ktos ucieknie przy najblizszej okazji i prawdopodobnie ma racje... Anonimowiec owszem, mozna zrezygnowac ze zlodziejskich kosztow, ale osobiscie mocno watpie, aby stalo sie to w najblizszym 10-cioleciu... A przy obecnym systemie podniesienie plac minimalnych do takiego poziomu nie wyjdzie nikomu na dobre raczej... nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Myślę, że zasługuje na upowszechnienie, niezależnie od intencji autora. |
Markac: nie nadinterpretuj moich słów... ja XP też miałem 2 lata bez problemu, ale u wielu moich znajomych, którzy sie po prostu nie zagłębiają w systemy operacyjne, w kółko COŚ było nie tak... to jakiś spyware, to wirus, to błędy na starcie i tak mógłbym mnożyć przykłady... nie jestem ortodoksyjnym wyznawcą Linuksa, ale mi osobiście po prostu lepiej się na nim pracuje... Tobie może na Windowsie, nie neguję tego... Skoro programujesz w C# i .NET, to faktycznie nie masz wyjścia, bo nie ma się co oszukiwać, ale mono (odp. .NET) pozostawia sporo do życzenia... tak samo Photoshop - Tobie potrzebny, mi wystarczy Gimp, bo do grafika mi daleko ;) I nie przejmuj się moją umiejętnością administrowania Windy ;) Po prostu lubię majserkować w systemie, a grzebanie w windowsie mnie nie bawi od conajmniej 5 lat ;) Dran: wcześniej miałem Linux + XP na jednym kompie, XP na drugim i Win2000 (IMO najlepszy system MS) na trzecim... Teraz mam odpowiednio Linux + FreeBSD, Linux + XP i Win2000... na tym kompie, z którego piszę mam Linuksa od 2006 roku bez żadnych reinstalek... korzystam z tzw. "rolling release" i jedną komendą uaktualniam system do najnowszej wersji... od 2006 chodzi tak samo - ani szybciej ani wolniej...
|
|
4lomza portal- sprawdz co sie dzieje w Skansenie, sprawdz co sie dzieje w teatrze, sa koncerty, jest i muzeum. Niby zamkniete ale na parterze zawsze cos ciekawego maja. Plus wystawy w galerii.
|
|
przestan gadac umiesz tylko przeklinac, jezeli to lubisz to ja nie
|
|
ubawilo mnie: "wyksztalcenie w polowie wyzsze" chyba dobrze zacytowalem lol ;O))))
|
|
klimat tworza miejsca i ludzie..... kawiarenki, puby, winiarnie, nie mogą funkcjonować bez klientów, plac czerwony nie jest miejscem które zachęca do czegokolwiek, ale przecież można to zmienić, to miejsce ma ciągle szansę stać się atrakcją naszego miasta....... Takos
|
|
woda, woda i jeszcze raz woda, ciezko zrozumieC' nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Tylko stonek brakuje ;) Dali w łapę to budują :)
|
|
Przepraszam za błąd chodziło mi oczywiście o słowo "pochłonąć". nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Agnieszkasl nie boj sie nie przejda ci ludzie MS :D za dziecinni ;)
|
|
Autor: Mieczkos2016v (---.elomza.pl) Data: 06-02-09 20:45 po jaki ch u j zasmiecasz forum tyle razy i po co ci to wiedziec? Wczoraj wstawiłem linka autora tematu by był bardziej czytelny. Został usunięty. Post Mieczkosia z eleganckim słowem (zaznaczone powyżej) zostawiono żeby brać przykład jak pisać posty „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |