Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prymitywny szantaż arcybiskupa |
Dran życzę ci dużo zdrowia no i szczęścia. i jednak pospiewaj sobie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prymitywny szantaż arcybiskupa |
Dobra kochani przepraszam wszystkich których uraziłem i życze wszystkim dobrze płatnej pracy.Spadam
|
|
Wyklęty powstań, ludu ziemi, Powstańcie, których dręczy głód. Myśl nowa blaski promiennymi Dziś wiedzie nas na bój, na trud. Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! Ruszymy z posad bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my! Ref. Bój to jest nasz ostatni, Krwawy skończy się trud, Gdy związek nasz bratni Ogarnie ludzki ród. Nie nam wyglądać zmiłowania Z wyroków bożych, z pańskich praw. Z własnego prawa bierz nadania I z własnej woli sam się zbaw! Niech w kuźni naszej ogień bucha, Zanim ostygnie - przekuj w stal, By łańcuch spadł z wolnego ducha, A dom niewoli zniszcz i spal! Rząd nas uciska, kłamią prawa, Podatków brzemię ciąży nam, I z praw się naszych naigrawa Ten, co z bezprawia żyje sam. Lecz się odmieni krzywda krwawa, Gdy równość stworzy nowy ład, Bez obowiązków nie ma prawa, Dla równych - równy szczęścia świat! Rządzący światem samowładnie Królowie kopalń, fabryk, hut Tym mocni są, że każdy kradnie Bogactwa, które stwarza lud. W tej bandy kasie ogniotrwałej Stopiony w złoto krwawy pot Na własność do nas przejdzie cały, Jak należności słusznej zwrot. Obłudzie zdzierców, rządom kata wyzwania zgodnie rzucim krzyk, co wojsk szeregi z ludem zbrata: Hej, kolby w górę, łamać szyk. I żolnierz, wiedząc przeciw komu, a z kim o lepszy walczy los, bratobójczego sprawcom sromu śmiertelny jutro zada cios. Dziś lud roboczy wsi i miasta W jedności swojej stwarza moc, Co się po ziemi wszerz rozrasta, Jak świt łamiący wieków noc... Precz darmozjadów rodzie sępi! Czyż nie dość żerów z naszych ciał? Gdy lud wam krwawe szpony stępi, Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał. Nasza bis
|
|
bez komentarza drogie dzieci
|
|
do go sobie zatrzymaj! ja place 150 euros co 3 miesiace za fryzjera - a ty sprzet z USSR, ze,by tez masz zlote? w Lomzy wychowana.to sie madrzy;
|
|
jeżeli już to Ormianie a nie armeni.
|
|
Jakie są szkoły tańca w Łomży? Czy można się gdzieś w Łomży nauczyć np tańca brzucha?
|
|
Wstyd Wielki WSTYD!!!!!! Płacic nierobom , a oni panoszą się po mieście jak króle ,złodzieje jeb.......
|
|
teeż bym chciał..
|
|
Możesz starać się o ponowną komisję, ale nie wiem czy to coś zmieni. Może uda Ci się wywalczyć większy stopień niepełnosprawności. Co do pracy no cóż skoro nie możesz pracować fizycznie a znasz się na budowlance to może warto założyć firmę budowlaną, a pracę będą wykonywać pracownicy.
|
|
Co sądzicie o tym co dzisiaj pokazuja w mediach ?
|
|
prace społeczne są jak dla nich bardzo wskazane za pomoc jaką otrzymują od Państwa Polskiego :)
|
|
Biernaczeto, jestem pod urokiem wielkiego ekranu i tego skupienia mas podczas seansu ;) Wersję ściągniętą mam już od dawna gdzieś w pierdołach szufladkowych, ale Gomorra to zbyt ciekawe dzieło na komputery ;)
|
|
skąd wiedziąłes? denerwował mnie skurwie l teraz szukam dobrego adwokata. Widziałes moja dziare? kozak normalnie
|
|
Ja uważam, że babeczki z ZGM-u są bardzo miłe. Jest tam bardo fajna atmosfera i widać, że lubią tą pracę. A wypełnianie wniosków nie jest ich obowiązkiem ;o) Tylko przyjęcie ich. A to, że pomagają jest ich dobrą wolą. A pomagają każdemu. Nie sądzę, że komuś odmówiły pomocy.
|
|
Henio masz rację heheheh Better jak polityk kurcze obiecuje a poźniej wychodzi jak wychodzi.
|
|
Witam Wszystkich!!! Stoje przed wyborem kredytu hipotecznego i łeb mi już pęka od czytania ofert bankowych. Może naświetlicie mi troszke sprawę i wyrazicie opinie o bankach w których braliście swoje kredyty? (chodzi mi o czas oczekiwania, obsługę i.t.d) Z góry dziękuję. P.S. Jeśli chodzi o komentarze w stylu "był taki post" proszę o wyrozumiałość!!! Przepisy kredytowe zmieniaja sie teraz z dnia na dzień i niekoniecznie coś co było oczywiste pól roku temu do tej pory nie uległo zmianie.
|
|
Trochę zimny ten kebab... Trudno się najeźdź tym kebabaem taka prawda
|
|
lunatyk już wiem bo byłem 19:30 i już chłopaki sprzątali,dla mnie lipa.powinno być czynne przynajmniej do 22.
|
|
Są ulice do zamiatania, drogi do budowy i wiele wiele innych zajęć na rzecz Państwa Polskiego ,które zapewnia im dach nad głową i bezpieczeństwo. Daje także wykształcenie czeczeńskich dzieciom i karmi je. Dlaczego nie oczekiwać czegoś w zamian. Nie miał bym nic przeciwko wtedy ,żeby tu zostali. Powinni wykazywać też chęć bycia częścią mieszkańców Polski a nie żyć w swoim świecie. Polaków jest dużo w Uk, Niemczech, Stanach itd. Ale większość z nich zna język ,są pracowici ,wykształceni z fachem w ręku więc nie rozumiem tych porównań. Poza tym jesteśmy jednak o wiele bardziej cywilizowani i kulturę mamy bardziej podobną do Europy.
|
|
przykro mi nie znam lomzy na tyle dobrze by ci kogos' polecic', dbaj o siebie dziewczyno bo nikt o ciebie nia zdba a dobrego meza wybralas? rudy błazen z druhem
|
|
Studio Tańca B.K.Step www.bkstep.pl
|
|
dziewczynki w spodniach będą tańczyć?
|
|
hehe ludzie on tam gra tylko dlatego ze wziol wczesniej duzo kasy i teraz splaca dlug grajac... gdyby nie to dawno juz by go nie bylo... pozdro
|
|
styna18 - a tobie to tesciowie daja, ,ze nie splacasz a niech gra puffie, moze sie szybciej ze-starzeje, oj boli...... rudy błazen z druhem
|
|
to teraz moze inaczej fakty: 1)Łomżyniaków jest coraz mniej 2)Znaczący wzrost bezrobocia w Łomży 3)Żadnych perspektyw w najbliższych czasach na powstanie nowej fabryki, wiekszych inwestorow, wiekszych zakładów pracy i tyle w tym temacie
|
|
Szukam testu couve. CZY KTOŚ POSIADA ???
|
|
idź do drogerii Best na Długiej
|
|
praca umyslowa jest bardziej doceniana, a wam sie tylko reczne marza, rudy błazen z druhem
|
|
Demon no ja akurat zalapalem sie rocznikiem na wyz demograficzny. Ja sobie zdaje sprawe, ze znalezienie pracy u nas nie jest banalne, trzeba sie czasem nachodzic, ale sie da. Tak jak napisalem, dziwnym trafem jak mam informacje o pracy do wziecia i staram sie przez znajomych kogos znalezc, to zwykle sie nikt nie znajduje. Znam tez przypadki, ze ktos rzuca robote za biurkiem, niezle platna jak na Lomze (jakies 2tys. na reke np), bo mu sie nie podoba, ze szef zwraca mu uwage, ze moglby na swoim stanowisku pracy czasem ogarnac balagan... Bo sprzatniecie po sobie niektorych najwyrazniej poniza... Tez tego nie rozumiem, slyszac non stop o bezrobociu... Wiec moze Ty mi powiesz, co jest nie tak? ;) A gdzie ja sie uczylem? Zacznijmy od tego, ze my sie chyba znamy? ;) A konczylem informatyke, bo to akurat lubie, zadna super uczelnia, a jednak prace znajduje... Teraz juz nie jest tak, ze o wszystkim decyduje papierek, nie mozna patrzec na to tylko z tej strony. "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Demon nie jest El Dorado, ale da sie tu zyc, nawet calkiem wygodnie, zalezy jak sie kto ustawi. Z tym bezrobociem to moze jest tak, ze wiele osob, ktore pracowac chcialy stad wyjechalo, a pozostalo sporo takich, ktorym nic sie nie chce? Nie wiem, to nie moja dzialka... Zreszta w takich USA norma jest, ze ludzie jezdza za praca i sie przeprowadzaja jesli zajdzie taka potrzeba, wiec co zlego w tym jest? Jak ktos chce, to niech wyjezdza, mniejsza konkurencja dla tych co zostaja. rudy błazen z druhem
|
|
Dran i tu sie mylisz Łomżapo prostu nie ma planu zagospodarowania przestrzennego nie widac tu wariatu rozwijania sie...
|
|
KAWIARNIA !!!!!!!!!! z prawdziwego zdarzenia w Łomży Co myślicie ????
|
|
to niech nie pyskuje
|
|
Dobra cicho badz wogole nie byles i gadasz glupoty
|
|
nalezy isc do szpitala jak sie ma kaszel; tam pielegniarka zawsze pomoze; lekarze tez pomagaja kobietom, tylko prosze z psami tam nie wchodzic najgorsze sa te duze psy, co lubia jak ich sie glaszcze pod wlos, w szpitalu z takimi to pod lozko nalezy sie schowac, albo na podlodze, na dywanie, w szpitalnej kuchni, nawet jak ma sie kaszel, radzilabym- wyjscie na spacer, albo bardzo dlugi zimowy wrecz niedzwiedzi sen w niedzielne ranne chwile
|
|
do zadowolona jezeli tak czytasz posty, jak to stwierdzilas, to wiesz dokladnie nie jestem chlopem nie wiem co cie boli? i co wlasciwie mi wymawiasz? wyzywasz chlopow od DEBILI to twoja sprawa, nie mieszaj mnie do tego, jezeli myslisz ze sa prostakami, to tez twoja sprawa mam wrazenie ze ci wszystko przeszkadza co mowie i pisze, to nie czytaj skoro uwazasz sie za tak inteligentna osobe i nie ublizaj, nie wyzywaj od debili , chyba ze naprawde myslisz ochlopach i wiem dlaczego jestes taka zadowolona ?.....bo .sama napisalas gowno!!!!! a co do matury? nie wiesz w jakiej szkole sie uczylam i kto mnie uczyl ? postawilas sobie to pytanie? a bo to tyko w Posce ma sie mature? i tylko nauczycielom polskim mozna dziekaowac za nauke?
|
|
Popatrz, posluchaj: www.myspace.com/adampieronczyk
|
|
A np Avon? Niektóre kosmetyki naprawdę są godne polecenia,sól do kąpieli też jest w ofercie..
|
|
saszu zniknij z forum . Udzielasz się w każdym temacie robiąc z siebie pajaca. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to zamilcz dziecko.
|
|
dzieki (tym normalnym) za dobre rady!!1
|
|
Z tego co wiem to najwięcej sprzętu do podłóg maja na Zjeżdzie w salonie drzewnym
|
|
lubje kawusie
|
|
zrzucmy sie na moderatora!!!!! proszę!!!!! ktoś musi w końcu zareagować na wszechobecny debilizm na naszy kochanym forum!!!!! dobrze że wspaniali rodzice podarowali swoim debilnym dzieciom komputery a nie karabiny!!!!!!, od wypisywanych głupot przynajmniej nikt nie zginie:)))) pozdrawiam wszystkich normalnych!!!
|
|
Witam Wszystkich!!!!! Patrzeć nie mogę na część wpisów na Naszym forum. Nikt nie reaguje na głupotę i chamstwo!!!! Znajdzie się zawsze kilku debili którzy "zeszli z drzew" pozostawiając na nich swoje i tak małe móżdżki. spróbujmy na to zareagować!!!!!!!! Może zrzućmy się na moderatora!!!!!!! (może by tak 1% podatku na to poświęcić..............???) Pozdrawiam!!!
|
|
Dran, nie każdy ma umysł ścisły i będzie informatykiem. Oczywiście że informatykowi łatwiej znaleśc pracę niż humaniście, chemikowi czy innemu podobnemu. Więc nie możesz liczyc wszystkich jedną miarą. A z historyka przekwalifikowanego na informatyka na "siłę" nic przecież nie będzie bo to trzeba lubić - sam wiesz.
|
|
to nie tan. obok sklepu motoryzacyjnego i komisu rtv znajduje sie wlasciwy kebab. z tego miejsca co jadles trzeba sie cofnac o polowe do pilsudskiego i dac mocno w lewo. po prawej bedziesz mial schodki w doł a za tymi schodkami kebab.
|
|
hej jedzie ktoś z warszawy w sobote do szczytna na egzaminy??? bo juz mam bilet na autobus,ale chyba bede mial problem z powrotem wiec chcetnie bym się z kims zabrał ze szczytna. jak cos piszciena ameila
|
|
25 złotych za godzine? chyba zartujesz skoro doba w Białymstoku to około 45 zł. "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Awruk dajcie mi namiary na jakiego fachowca od talerzy bo cały czas mi sie pojawiaja jakies kwadraty na ekranie albo leci głos a obraz stoji juz nie mam siły na to gówno!!!
|
|
popatrzcie sobie na to, jak mozna sie bawic z samochodem, bez sniegu, przy fajnej muzyce, sandalki na nogi i jaki gladki asfalt maja....nie w Lomzy niestety: http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=en-GB&v=AYfDwS7Bs_8
|
|
Damska sekcja piłki ręcznej jest w pg2 i 3 lo (każdym razie za moich czasów była). O męskiej sekcji nie słyszałam.
|
|
hehehe
|
|
Osiecy z Kupisk nr. tel. 608032380 Solidna firma polecam!!!
|
|
saszu ty powineines isc do rzadu od kilku dni zagladam na forum i za kazdym razem gdy wejde na jaki kolwiek post to twoj nick juz tam widac człowieku zastanow sie nad sobo bo ty z tegownioskuje ze zjadles wszystkie rozumy swiata
|
|
Naoglądali się, że Polsce całkiem nieźle idzie w Piłce Ręcznej.. Naczytali się, że Boguski (rodak Łomżyński) strzela bramki u Beenhakera.. To dlaczegoż by inny Łomżyniak nie mógł strzelać bramek w kadrze Wenty.. :) pozdrawiam.. SPORT TO NIE TYLKO ZDROWIE!! :)
|
|
no prosze!!!jak zwykle lomzynska"pianka" narzeka!!!czemu mnie to juz nie dziwi??!! tego typu tematy juz byly i ciagle pojawiaja sie te same narzekajace osoby!!! wiec czemu tu jeszcze siedzicie???wyjezdzajcie chocby i za granice PL. zobaczycie wtedy jakie tam KOKOSY!!!! tak wszyscy zachwalaj-myslicie ze tam to pracodawcy nic nie wymagaja,ze pozwola wam po 6 godzin pracowac,ze bedziecie godnie zyc??? no to juz!!!! wiekszosc z naszych rodakow robi na czarno-gdyby zaczeli na bialo juz takich KOKOSOW nie ma.jak sa sami-to maja super -czysta kasa i tylko dla nich.jesli sa z rodzina nooo to juz cieniej.pewnie mozna rodzine miec w PL a tam wiecznym kawalerem byc i ma sie kase dopoki do rodziny sie nie przyjedzie. co robia nasze dziewczyny w tych KOKOSOWYCH krajach????faktycznie najczesciej maja SUPER prace-sprzatac czyjes "brudy".zeby sie dorobic musza po 10-12 godzin "pracowac"!!! a co maja po kilku latach takiej pracy???fure pieniedzy i....................spieprzone zdrowie(moze nie kazda ale wiekszosc). a nasi chlopcy tez maja kolorowo-i nie gadajcie glupot ze na zachodzie nie trzeba miec znajomosci-praca na budowie tez po 10-12 godzin.i nie myslcie ze bedziecie tylko stac -tam za stanie nikt nie placi!!! ktos wczesniej wspomnial-mieszkaja po kilku czasami kilkunastu na 2-3 pokojach a pracuja od pon. do sob. no coz kazdy jest kowalem swojego losu.zamiast narzekac -spakujcie walizeczke i szuu do innego miasta albo kraju-tu zawsze bedzie wam zle!!!!!!!!!!!!!
|
|
Witam, znacie może jakiegoś tłumacza przysięgłęgo z języka angielskiego w Łomży? Proszę o jakies namiary. Potrzebuje przetlumaczyc dokumenty, może ktoś sie orientuje
|
|
Tak wroobel może i masz rację, ale niektórzy interesują się piłką ręczną nie tylko ze względu na sukcesy Polaków. Ja na przykład już od dawna. A, że u nas nie ma warunków na rozwój tej dyscypliny, to już inna sprawa. Najczęściej to tylko na lekcjach w-f jest gała, a w ręczną rzadko można zagrać. Niektórym to nie wystarcza. Ja mogę dodać z czystym sumieniem, że piłką ręczną interesowałem się jeszcze przed Mistrzostwami Świata w Niemczech, gdzie przecież Polacy również odnieśli sukces. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi;))
|
|
Pani Beata Żelechowska, namiary poniżej http://www.zumi.pl/114892,Tlumacz_Przysiegly_Jezyka_Angielskiego._Beata_Zelechowska,Lomza,firma.html
|
|
Jest Pani tłumacz na ul Partyzantów w domu jednorodzinym, niemam teraz przy sobie numeru, ale jest szyld i latwo trafic. Bardzo Polecam.
|
|
Witam! Posiadam zestaw opracowanych przeze mnie nowych pytań testowych do Policji na 2008 r. w skład, których wchodzi: - Administracja publiczna (222 pytania) - Funkcjonowanie policji (84 pytania) - Bezpieczeństwo publiczne (114 pytań) Oprócz tego zestaw zawiera: - stare zestawy pytań z odpowiedziami z roku 2006 i 2007 - pytania do Multiseleckt i wskazówki jak na nie odpowiadać, a także przykłady pytań zadawanych przez psychologa i kilka zadań matematycznych - zasady działania wywiadu zorganizowanego -wzór podania, życiorysu -test fizyczny + filmik -ustawa o policji -Konstytucja RP KONTAKT GG 10428223
|
|
a ja sram na was wszystkich
|
|
licz na siebie
|
|
poszukuje gołych bab z nienaganna sylwetka, które zamknę w piwnicy, doświadczenie nie jest wymagane
|
|
Kiedyś w PG2 była sekcja dziewcząt.. Nie powiem - odnosiły liczne sukcesy.. Potem, jak się nie mylę poszły do szkoły średniej (3LO), gdzie dalej triumfowały. Niestety, po szkole średniej nadszedł czas studiów, Te dziewczynki zabiegane niegdyś za piłką wybrały się do innego miasta.. Warszawa, Olsztyn, Pomorze.. Mimo zamiłowania do piłki wszystko się rozwiało.. takie są realia.. Teraz być morze mają już rodziny i pozostało im tylko pochwalić się swoim dzieciom zdobytymi nagrodami. Uważam, że gdyby znalazł się odpowiedni trener, znaleźliby się także chętni aby uprawiać ten sport. Pozdrawiam.
|
|
nic więcej na temat OC?
|
|
Trudno, tak się zdarza. Wroobel masz rację, ale trochę szkoda, że u nas tak ciężko jest móc w jakiś sposób rozwijać własne umiejętności ze względu na brak warunków.;) Pozdrawiam. Dzięki za pomoc;)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Mi się wydaje że ona nie jest aż tak zdrowa za jaką się uważa bo nie równo pod deklem to tez do chorób się zalicza............:D
|
|
juz nie wiem co powiedziec
|
|
Lomzynska sielanka odwieczna i nieprzemijajaca wytrwa ......aby wytrwala .......bo ta kawa ma za-malo cukru
|
|
Co do wygórowanej według niektórych ceny za godzinę, wyobraźcie sobie, że tak już się przyjęło, że za większą ilość, w tym wypadku, większy czasz, np 24h dostaje się zniżkę. Dlatego nie można liczyć tego tak, że podzielicie cenę za dobę na 24 i wyjdzie wam tyle ile powinno być... W ciągu tej godziny możemy skorzystać z wody, prądu, TV satelitarnej, Internetu i innych atrakcji, za które też trzeba zapłacić. Obsługa takiego gościa jest też droższa, bo ciężko zaplanować dzień, bez okienek... Coś za coś.
|
|
"dziwi mnie postawa nie ktorych, idziecie do hotelu ogladac tv??" Przecież nie pójdę spać na godzinę? :) Czemu niby nie? Za 25zł/h hotel powinien być min. 5 gwiazdek. I na tym zaoszczędzić chcesz? Powodzenia...
|
|
myslisz ze sie ucieszy jak jej cos dasz?
|
|
ja tez
|
|
szaszu buhahahahhahahah morda...
|
|
ja mysle ze nie warto placic zusu. lepiej ta kase sobie dokladac na stare lata to sie lepiej wyjdzie na tym niz ZUS sposorowac i ich bale wycieczki itd itd..a KRUS mozna jakos wykorzystac zeby nie placic zusu.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Test w miare uplywu czasu zmienia swoja forme i jest zaadaptowany na wymogi jakie policja odczuwa narzucane przez spoleczenstwo i zmiany krajowe srodkowo-pobudkowe. Policja jest naszym ratunkiem , nawet ta co nie nosi munduru i nie jest policja,. Mozemy wybrac chaos panstwowy i 'burdy' uliczne czy rozleniwione-podnaszace na duchu spacery niedzielno-sniezne? Zapewniony dobry ruch drogowy czy wypadki lub wpadki nieprzemyslane?
|
|
Ty psychol jestes jak moj brat..ona jak oglądamy film na kompie (ma 21 lat) poprawia co 5 min kabelki i wtyczke dociska odgłosników,musi byc zgaszone swiatlo bo nie wytrzyma,i musza byc zamkniete drzwi...jak jedziemy furą i wjezdzamy na jakis wiejski teren (dziury,wyboje)wylacza muzyke i slucha czy jakis kamyk nie stuknie w nadwozie...a jak najechal na kraweznik to cala droge sie nie odzywal i poznij z godzine ogladal kolo,majonez wpierdziela z zupą i wszystkim praktycznie,jak gume gdzies poloze to malo nie placze i mu przeszkadza ha jak se przypomne cos jeszcze to dopisze :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |