niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
prawdziwych łomżyniakow bedzie reprezentował na szczescie poseł Kolakowski

Ostrzyć?
Myślę, że ostrzenie psów jest zakazane.
Proponuję zakupić szpica, on jest już naostrzony.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: prawdziwych łomżyniakow bedzie reprezentował na szczescie poseł Kolakowski

W Lomzy nie potrzeba ludzi zdolnych, ogolnei w malych miastach ich nie trzeba, panuje za to kult glaba. efekt widac w lokalnej polityce - przeszlo 3,5 roku nierobstwa przy korycie, a nagle przed wyborami kladzenie kolorowej kostki chodnikowej, i to jest jedyna rzecz jaka wladza potrafi. madrych ludzi nie trzeba. Jest arytkul o walbrzychu, poczytac warto i przemyslec:
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/walbrzych/news/jestes-mlody-i-zdolny-lepiej-stad-uciekaj,1249538

to jest przyczyna marazmu w malych miastach, mlody i zdolny ucieka bo on wymaga troche od zycia:
Młodzi ludzie od lat najczęściej wymieniają wysoki poziom, jakość i różnorodność kierunków kształcenia, szanse na znalezienie dobrze płatnej pracy oraz powstanie podstawowej infrastruktury, zaplecza do życia w normalności - dobrych dróg, placów zabaw, aquaparku, czy multikina

Tak samo w Lomzy, nie ma nic co zdolnym, myslacym ludziom sie spodoba i zdecyduja sie zatrzymac. ja wyjechalem bardzo daleko, do kraju ktory mi dal wiecje niz Polska i ten kraj jak moge buduje. Wielu zrobilo jak ja. W Lomzy nie robi sie nic na lepsze. Trzeba pomyslow, wtedy bedzie kolej, atrakcje, da sie znosnie zyc. Rozwoj trwal latami, w koncu XIX wieku w zaborze pruskim oddawano co roku prawie 1000 km lini kolejowych. Patrzcie jak Niemcy sie wybili gospodarczo - rozwinal sie potezy przemysl, gospodarka ruszyla do przodu i dzisiaj Niemcy sa potega. Widzialem atlas historyczny, szkolny, mapka lini kolejowych w Niemczech i II RP, w Nimeczech az gesto a Polsce jakies pojedyncze nitki. Wojewodztwo lomzynskie mialo najmniejsza liczbe lini kolejowych w Polsce, jakie 2 km towo na 100 km2 powierzchni, parodia. Dzisiaj jest to zacofany okreg. W dawnych wiekach byl w lomzy port rzeczny, browary, gorzelnie, w okolicach mlyny, handel zbozem, miodem, drewnem z puszcz, smola drzewna, nawet Jagiello ze swoja armia idac do Grunwaldu byl zaopatrywany w solone mieso plynace w beczkach Narwia bo byl to wcale bogaty region Polski, a dzisaj?
Pomyslow trzeba, zrobic strefe ekonomiczna, sciagnac inwestorow, to sie rozwinie, Ostroleka cos robi, czuje ze za 10 lat bedzie ogromna przepasc miedzy Ostroleka a Lomza, tam ktos cos robi, zas o Via Baltika slyszalem juz w 1993, ile jej wybudowano od tej pory?
Wczoraj pojechalem zlecenie robic, tu gdzie mieszkam, adres dostalem dzien przed, a tu google maps nie moga mi znalezc, gps tak samo, ale mapa papierowa z 2008 miala te ulice, pojechalem a tamto co rok temu bylo pusto dzisiaj magazyny stoja, ulica wyasfaltowana jest, firmy juz dzialaja, no ale to nie Polska.

czemu tak sądzisz ze to moje pracownice odpowiem ci na to pytanie nie ja niemamm z nimi nic wspólnego ale nawet jak są niemile to moze mają swoje problemy wiesz ze teraz niezyje sie dobrze i kazda z tych pan moze sie naprzyklad zle poczuc po takich komentarzach co napisales mysle ze juz nieodwiedzasz tego sklepu bo juz masz go dosc poczekamy na inne komentarze teraz jaki bendziesz mial problem w drugim sklepie co aktualnie do niego chodzisz lub bendziesz chodzil.A i jeszcze jedno powiem ci ze za te marne pare groszy co zarabiają niechciala bym nawet sobie glowy zawracac takimi klijętami jak ty Yogin i nieprzejmowala bym sie tymi twoimi opiniami jakimi obsmarowales sklep.Życze udanych zakupów

Dlaczego ja miala bym miec te pracownice?
Tak szczeze to kazdy by chcial z nimi pracowac!!!!!!!!!!!!!

U weterynarza

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Znam dobrego fachowca, który robił prawie wszystkie zabudowy balkonów na osiedlu Południe, a oprócz tego wiele innych. Zadzwoń 513 525 574.

pytalas pieska o zgode, moze on niechce byc strzyzony

Niedługo wychodze za mąż, wieć wybrałam się ze swoją druchną na poszukiwanie sukni ślubnej. Obeszłyśmy wszystkie salony i najładniejsze suknie znalazłam w salonie Panna Młoda. Co do obsługi nie mogę narzekać ekspedientka chętnie doradziła, nie wciskała mi nic na siłę jak to się czasem zdarza. Obpowiadała na wszystkie moje pytania w sposób bardzo rzeczowy.
Uważam, że dla klienta duże znaczenie ma stosunek sprzedawcy do jego osoby, podejście w sposób życzliwy i rzeczowy.
Co innego spotkało mnie w salonie "Vanessa" zostałąm obojętnie potraktowana, żeby nie powiedzieć niechętnie a nawet olewająco... I szczerze mówiąc drugi raz nawet nie zajrzałam do tego salonu.
W Pannie Młodej wybrałam sobie suknię bez najmniejszego problemu i mam nadzieję, że się nie zawiodę.

wiecie co?? naprawde czytajac to zal za du sciska.... mi tez nie do konca pasuje to ze nasz wspaniałomyslny rzad zamiast zajac sie biednymi polakami przyciaga do nas ludzi z roznych stron swiata.tyle ze jestem w stanie zauwazyc ze wsrod nich tez sa ludzie ktorzy nie pracuja bo pracodawcy sa do nich uprzedzeni ze wzgledu na ich religie na ich przekonania itp.duza ich czesc stara sie o azyl w polsce.teraz niech czesc bo napewno taka jest zastanowi sie jak ich ciotki babcie rodzice byli traktowani na zachodzie gdy za komuny oni prosili o azyl...tworzmy nowe stereotypy jak kiedys ktos stworzył taki :głupi leniwy polak" to teraz wy tworzcie :głupi leniwy czeczen rumun" po za tym nie wiem czy ktos z was ogladał ten film ale tvp1 wyprodukował program o jedenj z czeczenskich rodzin mieszkajacych w hotelu przy ulicy wesołej... tydzien po emisji programu rodzina przeprowadziła sie do krakowa gdzie maz i ojciec dostał prace fotoreportera... dlatego zanim zaczniecie walczyc o polske dla polakow to najpierw proponuje zmierzcie sie z własnymi uprzedzeniami z łasna proznoscia (ilu z was nie pracuje?). jesli wymagasz to zaczynaj zawsze wymagac od siebie prosta zasada...

SONAROL JEDWABNE

Dajcie spokój już z tym znów się temat zrobi na 300 wpisów. A wątpie żeby choć 5 % z tych wpisów będzie inteligentna, przemyślana i stosowna do sytuacji:)

Z dobroci serca ... ok , wracam w niedziele, więc myśl jak to zgrać. Ciao!

Alfik89 ja myślę, że bardziej przyjął by się jakiś PRAWDZIWY chińczyk. Bo ten nasz to jak Dran napisał - bar mleczny a i jedzenie jednosmakowe......

better wydaje mi się iż powiem znajomym jaki z ciebie biznesman ;) Będziesz miał tłumy w swym lokalu...

Jasiu - tu nic nie trzeba załatwiać. Od dawna wiadomo że forum nie ma admina i ludzie piszą co chcę i kiedy chcą. Nikt tego nie kontroluje. Corusz widzi sie joby długie i krótkie.

http://komputery.katalogi.pl/Partition_Magic_za_r%C4%85czk%C4%99_-t28436-s1.html

od razu mowie ze nie jestem zwiazany w jakikolwiek sposb z Pania Bogumiłą Olbryś nie wiem nawet jak ona wyglada ale naleza jej sie wielkie brawa bo to dzieki niej w lomzy bedziemy moze tankowali po normalnych cenach zapamietam sobie dobrze Panią i napewno nie zapomne przy najblizszych wyborach takich ludzi nam trzeba

193.33.34.13:27026 serwer cs 1.6
pw: gb

193.33.34.13:27026 serwer do CS 1.6 GamesNet
pw:gb

Patrze ze wielcy pan Yogin sie odezwal miło nam! Powiem tyle ze na dzien dobry i do widzenia trzeba zasłuzyc widocznie nie byłes tego wart!! Ja jestem częsta bywalczynia w tym sklepie bo blisko mieszkam i na brak kultury ze strony sprzedawczyn nie moge narzekac zawsze sa miłe a ze czasem maja zły dzien to normalne kazdy z nas ma lepsze i gorsze dni w zyciu i trzeba zrozumiec druga osobe! a nie odrazu obczerniac na forum! moze przejdz sie na joge Yogin to sie wyciszysz bo widze ze rozpiera Cie energia! Zabieram głos na ten temat bo nie lubie jak obczernia sie kogos z byle powodu bo dla wielce królewicza nikt nie odpowiedział "Dobry Wieczór" ŻAŁOSNE pobiegnij do mamuni i sie poskarż !!!! hehehe smieszne i żałosne.Szkoda mi tylko tych dziewczyn bo pewnie sie dowiedziały o tej całej gadce... Pewnie jestes gnojkiem ktory z braku zajec wymyslil sobie temat na forum zeby zabłysnąc...

ja robiłam kreski na górze,naprawde solidna dziewczyna,no wiadomo co sie komu podoba ja jestem zadowolona:) miałam możliwosc zobaczenia również makijażu wieczorowego wykonanego również przez P.Marte i powiem ze wylądał bardzo starannie i profesjonalnie.

podstawówka + gimnazjum to przynajmniej 5 lat nauki obcego języka, wiec czemu 16 sto letnia osoba nie umiałaby się w nim komunikować ?

Greatest_DeMoN badanie to nie to samo co analiza :)

chciałbyś...........

Wyzywasz kogoś ciemniaku goździkowy pedale. To może powiesz gdzie teraz jesteś? To zaraz wpadnę. Albo urwij się mamusi o 22 dziś pod Z.M. Tylko bądź punktualnie.

Komentować wypowiedzi Sendi i Aniulki nie trzeba- każdy, człowiek mający odrobinę intelektu i lub intuicji zrozumie z czego się tłumaczą.

w nowogrodzie to jest banda oszustuw nie wrato odradzam wszystkim

a czemu nie angielski co ??? Ja też bym się pisał !!!

jaki to ***** debil!!!!!!!!w kazdym poście musi wpierdolić swoje NIEPOTRZEBNE 3 grosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weź sie ogarnij człowieku!!! idź poukładaj zabawki na pułce!!!!!

uuuuuu...... patrzę że rozwinęła się pyskówka słowna i Pan który zaczął temat coraz częściej zabiera głos....tylko niesłusznie do swoich wypowiedzi miesza rodziny innych.....
Yogin moja rada jest taka: jak nie podoba ci się obsługa w zielonym nie chodź tam na zakupy... może w innym sklepie lepiej cię "obsłużą"... i szybciej... a i dziewczyny będą miały spokój

a czemu niemasz zamiaru tego komentowac co my piszemy no dlaczego powiedz

to jakiś facet wrogo nastawiony do kobiet-pewnie ciągle dostaje kosza i jest starym kawalerem..:)stąd ta antypatia,a to mu długie paznokcie przeszkadzają a to to a to tamto..:)

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zwiekszyc-pojemnosc-dysku-o-1-9 Prosze tu możesz sobie szybko zwiększyć bez potrzeby ponownego instalowania systemu, wprawdzie niewiele ale zawsze coś, a ty Godleś schowaj sie na krasce z tymi swoimi serwerami

Mariano 2
w takim mieście jak Łomza każde miejsxce pracy ,,na wagę złota,,
myśl młody człowieku i wracaj do Łomży

P O W O D Z E N I A dla Ciebie i Twoich przyszłych pracowników

phi za 6zł na godzine to ja z łóżka nie wstaje...

Yogin biedaku i co ty wiesz o kulturze...

Tak-też myślę,że zaczyna się kampania!

Witam. Po pierwsze chciałbym wyrazić ogromne poparcie dla Twojego pomysłu tu w Łomży każde miejsce pracy jest bardzo potrzebne a miałem o tym okazje nie dalej niż tydzień temu się o tym przekonać szukiałem pracy i mialem ogromne problemy to na szczęście juz historia no ale....W razie czego mogę polecić wykonawce w razie jakiegoś remonty lub przebudowy budynku mojego szefa hehe nie tak serio to bardzo dobrze robi szybko a ceni się jeszcze w granicach rozsądku wiec jak by co to dzwoń 506322038 po 19:00

Myślę, że próżny temat, a za paliwo płacimy i tak swoje (idiotyczne pytanie ktoś mnie pyta ile moje auto pali ja odpowiadam ile mu wleję) "i gdzie tu jest sens, czy jest osoba która to sprostuje, chyba że kolejny argument na podwyżkę paliwa".

DOKŁADNIE TAK!!!!!!!

Na początek dziekuje za wsparcie właśnie o to mi chodziło zobaczyć jak duża jest potrzeba w moim rodzinnym mieście na tego rodzaju działanie.

Pozwolę sobie na podsumowanie dotychczasowych wątków

Języki obce będą atutem ale nie warunkiem przyjęcia do pracy.Praca nie jest związana ze sprzedażą czegokolwiek. Jedyny warunek to miła aparycja i sprawne pisanie na klawiaturze.

Co do osób 16-17 letnich jak najbardziej będą mogły pracować miedzy 16-21 a więc po szkole i jak najbardziej jestem za. Poza tym umowa o dzieło nie ma takich obostrzeń jak umowa o pracę.

Po drugie liczę również na studentów i osoby bezrobotne lub chcące dorobić .

Stawka 6zł netto byłaby stawką na początek.W poźniejszym okresie stawki będą wyższe.

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.

Mariano2 ale nie rozumiesz ze takie osoby 16-17 nie sa odpowiednie do takiej pracy omg

Treść jest ukryta

to znaczy jakiej bo nie rozumiem?

Witam cię shiloh myślę że krav maga jest dla kobiet myślę że możesz trenować proszę o to ciekawa strona warto zajżeć http://www.kravmaga.com.pl/index1.htm
Zapraszam cię na trening 6-7 luty piątek godzina 17 , sobota godzina 10.Jak masz jakieś pytania proszę pytaj.Pozdrawiam

a co za roznica jakiej firmy jest sprzet? myslisz, ze jak obciazenie olimpu to bedzie lzejsze? swoja droga, olimp robi suple i ew. akcesoria, nie sprzet.

jade jutro do budy, wracam w niedziele wiec wymysle;p

Autor: Mariano2 (198.178.236.---)
Data: 29-01-09 14:49

No dobra bo widzę że ciśniecie,na przeprowadzaniu wywiadów przez telefon i zapisywaniu ich odpowiedzi na komputerze.

I Ty chcesz 16-17latków zatrudniac do pracy Telemarketera? eheheh

Jeszcze jedna wielka bzdura i głupota, ciekawe kto to wymyślił i w jakim celu? Przecież do 1 kwietnia jeszcze daleko.

Gdzie, do jasnego groma, jest ten Zielony Market??
Chodzę, szukam i nic.

No właśnie tym rózni się posiadanie doświadczenia od jego braku. Jest coś takiego jak rekrutacja nie przyjmuję się wszystkich jak leci.Jest również coś takiego jak szkolenia.

Ale dlaczego tak czepiacie się tego wieku, czy ja napisałem że bedą zatrudniani sami 16-17 latkowie. A niewidzę nic złego w tym zeby osoby nawet 16 letnie mogły podjąc pracę jeżeli będą spełniały kryteria.

Bo chyba nie chce mi pan powiedzieć że młodzi ludzie z Łomży są upośledzeni w stosunku do rówieśników np z Warszawy czy innego duzego miasta.

W zwiazku z tym że nie jest to żadna sprzedaż nagabywanie jak najbardziej się nadają.

Ale nie musi się pan ze mną zgadzać

Bardzo ciekawe:) nowe miejsce pracy wow
czekam z niecierpliwoscią i życzę powodzenia
pozdrawiam

A na Czesława Mozila biletów już brak...

No tak ;) Wybory się zbliżają ;) Uwierzę jak zobaczę ;) A nie sądzę by udało się ją wybudować do najbliższych wyborów ;) Trochę za późno się obudzili...

A wiecie, że zbliża się kampania wyborcza? :) Ciekawe czemu dopiero teraz sobie przypomnieli o "drakońskich" cenach nasi "zarządcy"? Nie śpieszyłbym się z podejmowaniem pochopnych decyzji ;) Najpierw niech coś ruszy ;)

Patrze ze z głupiego powodu zrobiło sie tu chaocznie moze zaraz wszyscy wyjedziemy i podniesiemy "rękawice" hehehehe bedzie ciekawie .Pan Yogin czeka na nas o 22 prze Z.M. ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A panu Y.mozna pozazdroscic mądrosci!brawooo

Spy , Olymp to producent sprzętu(atlasów, ławek). A Olimp to marka suplementów.
Jak wcześniej napisał miles85 pływanie to może być dobry pomysł w twoim przypadku.To dobry dodatek do treningu siłowego.

a wie ktos gdze so (zapasy)????

Zapomnijcie, że w Łomży coś takiego jak ta stacja paliw na ul. Spokojnej powstanie. Paliwa po kosztach? Dobre heheh. Właśnie, kampania wyborcza się zbliża i znów łomżyniaków frajerami robią. Po za tym właściciele innych stacji do tego nie dopuszczą, to jest jedna klika (właściciele stacji i włodarze miasta), razem pomniki odsłaniają, razem na bankietach balują itp. Najprawdopodobniej za jakiś czas przeczytamy tekst w "Bezcennej", "Kontaktach", "Współczesnej" i tu na 4Lomza, że zabrakło środków, lub nie pozyskano bo coś tam coś tam, albo jeszcze co innego. Ludzie, dla tego miasta tyle się obiecuje i nic...bulwary, skwerek, przebudowy starówki, grodzisko i wiele, wiele innych. To kolejny temat, że nieroby o czymś myślą. Nie bądźcie naiwni. A tak poważnie to wieloma tematami dotyczącego tego miasta powinno się zainteresować chyba CBA.

Tak Nasza, to niech wszyscy Polacy wracaja natychmiast do Polski... Nie chce sobie nawet wyobrazac, co by sie tu dzialo... Ale takie haselka sa zawsze bardziej chwytliwe, niz odrobina logiki i konsekwencji w mysleniu.

a tam na hali targowej to co to za play jest?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org