środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska odcina się od ciemnogrodu

A ty chociaż wiesz gdzie BP zaopatruje się w paliwo? W Lotosie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska odcina się od ciemnogrodu

fakt było przepięknie liczę na medal, ale czemu uważacie ,że te wszystkie sporty nie mogą egzystować obok siebie. nasz Łomżyński ŁKS to klub z ponad 80-letnią tradycją i miasto powinno zrobić wszystko żeby przetrwał.

p.s. brawo Artur Siódmiak!

jeśli chodzi o kawał o Łomży i tory to chyba trochę inaczej to leciało, a mianowicie:
Samobójstwo po łomżyńsku?- położyć się na torach i umrzeć z głodu czekając na pociąg ;D

jak sie wstydzisz że jesteś polakiem to wynocha do holandii, tam będziesz mógł pokazać jaki to jestes super extra i cool tolerancyjny

jak panstwo chce im pomoc to niech da im prace i niech robią tak jak inni ludzie

Takos

bardzo dobry pomysł jak będzie dobre jedzenie to będe częstym gosciem :)

AdamMalin ja nie mam salonu , poza tym nie jestem z Łomży... ;)

"audiotools" - dla Windows.

Riposta

Witam!!
Mam wielką prośbę! Czy posiada może ktoś fotki z lat 90. terenu gdzie teraz znajduje się skatepark i ogólnie terenu między ulicami Ks. Janusz i Ks. Anny. Potrzebuje ich do swojej pracy mgr. Bardzo dziękuje za pomoc :)

Witam ponownie

Pozwolę sobie odświeżyć temat.... dlaczego? Bo chcę powiedzieć:"a nie mówiłem?!" ;-)

Zanim ktoś skomentuje ten post bardzo uprzejmie proszę o przeczytanie moich(jak również całego wątku)wypowiedzi, gdyż będą bardzo kluczowe dla tej wypowiedzi:

1. Jak ustosunkowałem się do rozwoju przedsiębiorstw w Łomży....
2. Co mówiłem o wzroście cen energii co bezpośrednio przełoży się na ceny kolei...
3. Co mówiłem o wzroście cen energii przekładający się na kondycję przedsiębiorstw w Łomży...
4. Co mówiłem na temat jak bardzo wzrosną ceny energii.... Teraz jest 41%, a może wzrosnąć jeszcze o ponad 60% (!!!!!!!)

Czytam artykuł: Zdrożał prąd „wiele zakładów po prostu nie wytrzyma”

I jeszcze raz się pytam:

1. Gdzie ten super wielki rozwój firm i zapotrzebowanie na kolej w Łomży?
2. Gdzie te firmy powstające jak grzyby po deszczu?
3. Gdzie ta przyszłość kolei(gdzie większość jest zasilana prądem) ????
4. Co robi miasto, aby było PRAWDZIWE zapotrzebowanie na kolej, oprócz mydlenia oczu, że będziemy ją mieli?

Firmy w Łomży mogą upadać.... setki ludzi może być zwolnionych.... ALE OCZYWIŚCIE NAJMNIEJSZY PROBLEM ŁOMŻY TO WYDANIE DZIESIĄTEK MILIONÓW ZŁOTYCH NA KOLEJ(!!!)..... Jak napisałem posta o wzroście cen energii to każdy to zbagatelizował... i nie brał tego pod uwagę jakby kryzys (stagnacja/spowolnienie/cofnięcie/upadek/lub co kto uważa, że to jest) gospodarczy nie dotyczył Łomży i nie przełoży się to na kondycję kolei łomżyńskiej, która jest w rękach PKP.... A ja (jako laik/pasjonat/miłośnik Łomży/człowiek racjonalnie myślący/student ekonometrii, a przy okazji ekonomii, zarządzania, informatyki, a nawet AWFu/wolontariusz akcji związanych z Łomżą, Via Baltiką, zniżką 49% dla studentów, akcją przeciw pijanym kierowcom i kilku innych) mówię: nasze łomżyńskie Władze powinny się zastanawiać jak pobudzić rozwój, zachęcić inwestorów i wspomóc ekspansję naszych lokalnych firm, a wtedy PROBLEM KOLEI ROZWIĄŻE SIĘ SAM. Priorytetem teraz jest utrzymanie kondycji przedsiębiorstw wiodących w Łomży, a co za tym idzie utrzymanie miejsc pracy. Druga sprawa to plany dalekosiężne dotyczące rozwoju przedsiębiorstw i ogólnie gospodarki Łomży. Kolejna sprawa to konkretny wpływ na demografię w Łomży: więcej uczelni wyższych, rozwój obecnych, studia MAGISTERSKIE itd. Spalarnia śmieci może być pierwszym dobrym krokiem(nie wiem jak jej lokalizacja wygląda z ekonometrycznego punktu widzenia zwłaszcza, że brzydko pachnie w różnych miejscach miasta z: oczyszczalni, PEPEESów i czy nie będzie tak samo ze spalarnią i jak to wtedy wpłynie ewentualnie na ceny działek w kierunku na Janowo/Kupiski), więcej zwolnień z podatków dla przedsiębiorstw z racji utworzenia miejsc pracy, budowa obiecanych bulwarów.... i..... zrobienie z Łomży takiej małej "bazy tranzytowej" na Mazury, do doliny Biebrzy, odkupienie z rąk PKP infrastruktury kolejowej na "interesującej" nas trasie..... to mogą być pomysły na sukces kolei w Łomży, a nie BEZMYŚLNE wypompowanie milionów bez DOBREGO PLANU

- Czy ktoś się zastanawiał nad tym, że przez Łomżę pływała kiedyś tratwa ekologiczna(akcja ogólnopolska... sprawa była nagłośniona w RMF FM, TVNie i ogólnie w wiadomościach), a ważnym punktem(medialnie nagłośnionym) była Łomża.
- Co roku motocross w Piątnicy gromadzi ludzi z Polski.
- Co roku zawody motolotniowe gromadzą ludzi z Europy.
- Forty w Piątnicy - ile miejscowości takie posiada? Co zrobiło miasto, żeby zrobić z tego atrakcję turystyczną?
- Czy ktoś się zastanawiał co to jest elektroniczna tablica, na której jest napisane np: "Dziś w mieście odbywają się Motolotniowe Mistrzostwa Europy" ????

Te myślniki(a myślę, że można ich napisać DUŻO więcej) znaczą, że w Łomży jest duży potencjał, który można wykorzystać tylko trzeba CHCIEĆ! Może się okazać, że to bardziej "uzdrowi" Łomżę i problem kolei rozwiąże się praktycznie SAM....

rudy błazen z druhem

Wiesz co masz rację nie powinienem nazywać Cię chłopczykiem bo skoro mieszasz do tego moją matkę i śp. babcię to jesteś zwyczajnym gnojem i w tej chwili nieważne ile masz lat możesz nawet mieć i 40 ale dla mnie jesteś zerem i widać nawet dziewczyny ze sklepu poznały się na Tobie bo takiemu dupkowi to należy tylko policzyć zakupy wystawić rachunek i zainkasować pieniążki bo to jest ich obowiązkiem nic więcej...

Firma Plastixal Piątnica (wylot na Jedwabne)

hahahahhahahahahaha dobre z tymi czeczenami, tacy polscy latynosi he

restauracja z kuchnia meksykańską ?

nigdy nie jadłem, w meksyku nie byłem, wiec było by to ciekawe, ale wiekszosc ludzi pisze o kuchni meksykanskiej "ze stanów"
przychodzi mi na mysl takie porównanie, ze jak by w meksyku otwierało się restaurację z polskim jedzeniem to przepisy brało by się z Niemiec.

prpponujesz mu 6tke weidera jak on pojecia o cwiczeniach niema to jest zajebisice ciezki trening do ktorego potrzebny jest staz i jakas wiedza o swoim organizmie zeby wykonac go prawidlowo, a i wtedy jest ciezko go skonczyc

Fotki?! Pyniu...tam kiedyś pola były i nic więcej. Nie trzeba zdjęć, wystarczy wyobraźnia...latem zboża, snopki po żniwach, zimą śnieg, zające i kuropatwy...itd, itd.
Ewentualnie mieszkańców Szosy Zambrowskiej popytaj, np. tych co pozostałości sadów jeszcze się ostały w rejonie Ks. Anny, Pana K. koło starego młyna i sąsiadów.
Pozdrawiam.

Gdzie w Łomży można tanio i bez zbędnych fanaberii ostrzyc pieska ? Ile w ogóle kosztuje taka usługa ? Chodzi o małego psa, ale mocno kudłatego .

wyjaśniam dokładnie : chodzi o strzyżenie

Zajdi napisz o co Cie pytał psycholog i jak wygladaja tablice na logike

www.darkwarez.pl

TYle tych testow u psychologa ze zwariować mozna hehe :]] wchodzisz normalny wychodzisz nienormlany <loL>

A gdzie w Łomży jest firma MTU?

gadka a z psycho to praktycznie w 100% to samo co po tescie multi. podejrzewam ze te 2 gadki beda ze soba porownywane.
wiec to co bylo na rozmowie po multi bedzie i teraz.

tablice nie tragiczne . najciezsze ostatnie zagadki - tam to juz ciezko o jakikolwiek sens ;)
tablice są na spostrzegawczosc i logicznosc.
dopasowac wycinek z calosci do 1 z 8 mozliwych do wyboru elementow --> wszystko tak aby calosc tworzyla cos logicznego. 90 procent to pikus - najgorsze pewnie z 6 ostatnich zadan / a jest 5 serii po 10zadan/

w jakim okresie czasu otrzymaliscie info z komendy ze jest do przodu ???

jestem chętny pisze bez patrzenia na klawiature bardzo szybko :) !

Nasza a Ty czyim w takim razie jestes potomkiem? ;) Skoro wymagasz od innych, wymagaj i od siebie.

rudy błazen z druhem

Tak! Brawo! Pomnik od razu jej postawmy! Najlepiej w parku miejskim ZAMIAST Jakuba Wagi! Tania kiełbasa wyborcza!!!!

ja bralem drzwi do mieszkania u czaplickiego, zakldad na poligonowej

Mądry chłopak , na pewno wie ,że ten pan nie jest żadnym autorytetem ,aczkolwiek jeszcze przez 2 lata będzie prezydentem naszego miasta :(

zegarek z manchatanu lomzynskiego :}

Riposta

Mieczkos2016v- szkoda ze nie urodziles sie w 1920- w wieku 19 lat mialbys z kim rozmawiac.

nie znam Twojego bylego kolegi, bardzo ciEEEEEEkawy kozak, skoro lezal do gory ****, ale zeby zaraz do gazU- pol swiata moze tak umrzec-jezeli twoje zalozenie jest adekwatne

W reporterze żadko bywam , raz na kilka miesięcy ale co zajde to nic tam ciekawego nie ma a cena za te ciuchy to śmiech , sprawdzcie oferte reportera na allegro tam to mają wybór, w ogóle w łomży lipa z ciuchami, teraz jedynie ta nowa galeria w stokrotce troche , i ponoć w vertusie promocja jak łomżynianka87 napisała. Osobiście kupuję ciuchy na necie, buty , t-shirty i bluzy , większy wybór i taniej szczególnie buty

W ogłoszeniach jest-producent ogrodzeń betonowych tel.502 587 925 Nie wiem może to numer do firmy podanej wyżej,ale sprawdzić można.

Moim zdaniem najlepiej jest w PKO BP. Jak chcesz wziąść 3 tysiące złotych to masz następujące raty na miesiąc:

1 rok - 263,41 zł
2 lata - 147,99 zł
3 lata - 106,61 zł
4 lata - 86,21 zł
5 lat - 74,18 zł
6 lat - 66,35 zł
7 lat - 60,91 zł
8 lat - 56,95 zł

z czego te hahaha idz i sie przekonaj ale najpierw zdaj egzaminy a potem co 2 tyg kolokwia ciekawe czy bedzie ci wesolo

hahaha wiesz ktore szkoly sa dobre a juz o kredytach nie masz pojecia

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org