Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mienie "pożydowskie" w Łomży |
Oj Evaa, trzeba się będzie kiedyś przyzwyczaić... :D Niedługo wiekszość uczniów będzie miała orzeczenia o wszystkim na 'dys..' i nowa ortografia zaleje cały świat... Szkoda tylko ludzi, którzy nie udają, ciężko pracują nad swoimi dysfunkcjami, a i tak w końcu zostaną zaszeregowani razem z tymi wszystkimi nieudacznikami, którym zwyczajnie nie chce się uczyć, a rodzice biegają od jednej poradni do drugiej, co by dziecko jeszcze więcej orzeczeń miało... CHORE pozdr. Kasia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mienie "pożydowskie" w Łomży |
A tak przy okazji, nie zauważyłaś, że od kiedy wszyscy zaczęli naskakiwać na nich ze te 'bendo' 'pójdo' 'zrobio', cały czas wciskają gdzieś 'ę' i 'ą'. Nie zrozumieli dzieciaczki o co tak naprawdę chodzi. I tak mamy kwiatki typu "sgmęnt szkoły wyręmontowali" Komedia
|
|
A ja zgodzę się z Marcelim :) Bardzo niepokojące są wypowiedzi ludzi typu window, bo tam naprawdę jest okazywana pogarda dla kultury. Ale cóż, na tym chyba polega nieograniczoność internetu. Dostęp do niego mają nawet wykolejeńcy. Co do dj-ów i bartez'a: nie razi mnie zbytnio ich sposób pisania, tacy oni przecież są (tak mówią, tak myślą, takie też będą zarabiać pieniądze). Ale bez nich to forum umrze śmiercią naturalną. Nie powinni przesadzać, ale często są prowokowani - co przy ich niskim progu samokrytyki powoduje reakcje małego dziecka, czyli płacz wyrażony obraźliwymi textami (no i zmieniają nick'i, co już jest bez sensu). Dajcie już im spokój, niech Ptysiek pisze o tych tunelach i lotniskach, to przynajmniej jest śmiesznie. Nie wiem, ale ja bym to 'forum' nazwał listą dyskusyjną raczej. Nie ma tu admina, nie ma modów, nie ma statystyk. Szkoda, że najpopularniejsze forum tego miasta prezentuje poziom niski. A może jest bezcenne ;) Pozdrawiam
|
|
Generalnie to adamus ma rację.Cała ta Brygada RR (ptysie,dj'e itp.)tworzy swoisty koloryt tego forum...hmmmm...przepraszam-listy dyskusyjnej :-).Jednakże czasem aż trudno się oprzeć pokusie nieskrytykowania,lub może inaczej:"niewytknięcia palcem" drastycznie rażących błędów i kalania naszego języka.Np.: "Autor: ^NoRm@lnY^15LaTeK^ (---.lom.vectranet.pl) Data: 13-10-04 18:09 dowiedziałem sie ze ma byc coś na rogu ul.sikorskiego i zawadzkiej duzy czy mały sklep to ja nie wiem ale juz sie szykują zamykac te małe sklepy nawet ,,goska''zamkną to musi byc duzy ten sklep i bardzo dobrze bo nie chce 100 sklepików w kturych nic nie ma !!!!!!!!! i jak sie zwie ten sklep co buduja obok ronda z zawadzka i piułsudskiego ?" Czy ktoś wie o co tutaj chodzi? Przecież takiej wypowiedzi nie chce się nawet czytać!Z całym szacunkiem-i nie idzie już tutaj o żadną ortografię-ale mój dziesięcioletni siostrzeniec sformułowałby tę myśl genialnie,w stosunku do tych "wypocin".On przynajmniej zna(mój siostrzeniec) podstawy interpunkcjii i składni zdania,a co więcej-wdraża je w życie na każdym kroku,by nie zostać intelektualnym kaleką na przyszłość..A to,co przed momentem przeczytaliście,to niekontrolowany słowotok bez najmniejszego ładu i składu.Zbieranina zdań,wyrazów i myśli,rozrzuconych jak zabawki z wiaderka(skojarzenie z dzieckiem nieprzypadkowe)- intelektualne dno,krótko mówiąc.A to,że niektórzy z nas zwracają uwagę na język,takim forumowiczom ,to żadna to złośliwość.Bo jeśli "normalny"piętnastolatek "kładzie lachę" -brzydko mówiąc-na swój własny wizerunek i język,którym się posługuje,to będąc już "szarym" trzydziestolatkiem poczuje na sobie "lache" pracodawców i całego otoczenia,biadoląc jednocześnie na swoją "pracę w zakładach mięsnych w trybie trzyzmianowym",i "system",który mu życie zniszczył... ...niby tak,no ale kto będzie się liczył z "półgłówkiem" ? Pozdrawiam ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
No chyba ostatnia sobota tego roku tak piękna – słoneczko grzeje w twarz i jakoś serce radośniej bije w człowieku.... nie to nie wiosna :) to już ku zimie idzie. Ogródek przed blokiem uprzątnięty i przygotowany na zimę, więc można było wyjść na spacer i pooglądać Łomżę. Co można zauważyć? Mieszkańcy chętnie się spacerują, psy dalej srają na trawniki bo gdzie, ale możnaby sprzątać po swoich pupilkach, budowa na wzgórzu super hiper obrzydliwa, poniżej konkurencja się pięknie uwinęła i mam nadzieję zrobić zakupy tam pod koniec listopada albo chociaż na gwiazdkę – oczywiście jeśli będzie tam sens robić zakupy. Heh i znowu post o sklepach wyszedł :) Trzeba jednak jeździć poza miasto żeby się odstresować. Może za kilka lat się przespaceruję wzdłuż Narwi po czerwonym bruku (tfu) po kostce marmurowej przy pięknym oświetleniu ze stylizowanych latarni :) Już to widzę w mojej wyobraźni... Żeby jeszcze przed ratuszem przywrócili plac do stanu poprzedniego tzn. fontanna uliczki i drzewka. A w ogóle to Łomża piękna jest.
|
|
ptysiu,bałwanie!....hehe ...phObia to "on",a nie "ona" ;-) bigi2004
|
|
Ziomek - wypowiadać to się możesz tylko w swoim imieniu i basta!
|
|
O czym Wy tu prawicie ja mam mniej niż 30 lat i zawsze podobały mi się przeboje z lat od 70-tych do 90 włącznie. Oczywiście współczesna muzyka również jest fajna ale są to często przeboje jednego sezonu. A to co obecnie Radio BAB wprowadziło to powiem, że od tego czasu zacząłem słuchać "BAB".Mogę tylko pogratulować, że właśnie u nich znajdę taką muzykę.
|
|
A kto powiedział że Łomża jest brzydka ? Łomża jest piękna jak się zauważy jej walory .Ja wczoraj chodziłem po Al.Legionów doszedłem Aż do tej części miasta która jest zamknięta i budowana , i zauważyłem ze już dużo zrobione jest możliwe że kłopoty przejechaniem Łomży w tej części będzie zrobione:] ciekawe jak na Szosie Zambrowskiej też chyba się przejdę jutro tam i popatrzę jak nasi mężni drogowcy budują naszą piękną Łomże .I musze koniecznie zobaczyć nasz Hipersklep Bo ten drugi co będzie straszyć albo będzie rozebrany i zostanie dziura jak meteoryt spadł to chyba wole nie oglądać tego ;( Trzeba się przejść po naszej Łomży i zobaczyć ją jaka jest w czasie jesieni. Możliwe że Łomża jest najpiękniejsza w tym czasie. Chodziłem ostatnio też po naszym ładnym cmentarzu tam to dopiero jest ładnie w czacie jesieni .Chyba mają być tam oświetlenie bo lampy stoją , i dobrze bo nasz stary cmentarz Łomżyński to jest zabytek bardzo ceny i jak do tej pory nie znalazłem ładniejszej wizytówki Łomży niż cmentarz no i jeszcze katedra i kamieniczki w różnych częściach miasta ale cmentarz mi się bardzo podoba a w czasie jesieni. Łomża jest piękna i może być jeszcze piękniejsza jak się postaramy . (WielkA PrzemianA nastąpiła ...)
|
|
Tak to na pewno było UCHO
|
|
Większego przejawu patriotyzmu lokalnego jaki ja wykazuję nie doszukacie się u nikogo innego. Uwielbiam nasze miasto, nie zamierzam sie z niego wyprowadzać i mam nadzieję, że nigdy nie będę zmuszona. Wielu ludzi nazywa Łomżę zadupiem, prowincją, a życie w niej "gniciem". Ja tak nie uważam. Fakt, Łomża nie jest i nigdy nie będzie metropolią, ale to bardzo dobrze, przynajmniej nie ma tej masówki przewalającej się codziennie ulicami. Wolę sto razy bardziej sytuację gdzie wszyscy się znają niż poczucie anonimowości w tłumie (na pewno można sie do tego przyzwyczaić, ale po co?). Łomża jest miastem niewielkim i w tym własnie tkwi jej urok. A my młodzi, jeśli nie musimy się stąd wyprowadzać to nie róbmy tego. Bez nas stanie się Miastem Emerytów i Rencistów, a tego chyba nikt naszemu miastu nie życzy. A już za kilkanaście lat (bodajże 14) będziemy obchodzić sześćsetną rocznicę nadania praw miejskich Łomży. Mam nadzieję, że do tej pory dużo się u nas zmieni na lepsze. Pozdrowionka:))))) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Widze za zapoczatkowalem rewolucje na forum. Bylem pierwszy ktory sie postawil krytyce na forum. Ludzie ktorzy krytykuja sami nic nie robia i zapewne potrafia tylko krytykowac. :D To ich problem. Cieszy mnie ze (juz) nie tylko ja jestem przeciw krytyce i demotywacji na tym forum. :D Moze te forum bedzie wkoncu takie jakie powinno byc, chociaz znowu chcialem dac link na swoim do kilka "ciekawych" (:D) tematow. :D Nadal sie zle dzieje, ale moze kilka osob sie poprawi. :D Mam nadzieje. :D
|
|
Sprawa jest prozaiczna. Wiem, ze oplaty za muzyke z lat 60, 70 i 80 sa bardzo niskie (czesciowe wygasniecie praw autorskich). Wiec mamy tu typowo polskie ciecie kosztow. Nie wazne, ze produkt jest slaby, wazne ze jest tani (cos al'a Leader Price).
|
|
Dziennikarze są wcipscy i z byle jakich źródeł biorą informację ! Na 4lomza.pl też pisze "sparaliżowało" Łomżę no tylko ze jakoś ruch się odbywał dobrze i szybko ten nasz prezydent wyjechał z naszej … nie spodobało mu się unos ?
|
|
c3po popieram pełną gębą. Dobrze, że chociaż na forum poruszono ten problem, bo władze miasta mają go głęboko w d***e. Swoją drogą w Atomie i tak zawsze byli gimnazjaliści jak i paru innych lokalach czego sam byłem świadkiem, żadna nowość. Gdzie są rodzice? Skąd nieletnia młodzież bierze alkohol, papierosy i narkotyki? Kiedyś widziałem to tylko na filmach a teraz...Z drugiej strony to chyba musiało do tego dojść skoro władze czy nawet rodzice się tym nie interesują. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |