Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Odajemy głos na ruch Palikota !!! |
Czy w Łomży można znaleźć warsztat w którym porządnie głowicę splanują? Naprawdę aż do Białego trzeba jechać?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Odajemy głos na ruch Palikota !!! |
Do tzw. becikowego musisz mieć: -wypełniony wniosek o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka wraz z załącznikiem o wykonywaniu bądź niewykonywaniu pracy za granicą- na pierwszej stronie przez osobę, która wniosek składa urzędnikowi, z drugiej strony oświadczenie składa drugi z rodziców(rubryka, oświadczenie matki lub ojca dziecka) -pesel dziecka -akt urodzenia dziecka -ksero dowodów osobistych obojga rodziców dziecka -jeśli rodzice dziecka są zameldowani poza Łomżą muszą wziąć zaświadczenie z właściwej gminy, że tam się o te świadczenie nie ubiegają do rodzinnego jest jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia się dziecka, ale jest on zależny od dochodu (504zl na osobę netto) podstawowe dokumenty to: -wypełniony prawidłowo wniosek -akt urodzenia dziecka -zaświadczenia z urzędu skarbowego o dochodach za 2007 rok wszystkich pełnoletnich członków rodziny(te osoby które nie złożyły zeznania podatkowego za 2007 bo nie pracowały muszą złożyć odpowiedni pit w urzędzie skarbowym-na zaświadczeniu musi widnieć dochód 0zL) -ksero dowodu osobistego wnioskodawcy każda sytuacja osoby składającej wniosek jest inna, więc mogą być wymagane jeszcze inne dokumenty . Dlatego też lepiej się wypytać co jest w waszej sytuacji jeszcze potrzebne tel do urzędu: 86 216-63-19,
|
|
Niestety pisze to na własnym przykładzie ale znam też kilka osób które robiły dokładnie tak samo. Schemat jest identyczny. Mi się udało w porę wyrwać dzięki kobiecie. W pewnym momencie nie jesteś już sobie w stanie sam poradzić. Przegrałem trochę pieniędzy ale nie to jest najgorsze. Mogłem przez to stracić osobę na której mi najbardziej zależało. Dość miała moich kłamstw. Pilnowała mnie. Nawet jak szedłem z psem to mnie kontrolowała bo niedaleko był bar gdzie stały maszyny i człowieka ciągneło. Najpierw się denerwowałem na nią a teraz jestem wdzięczny. Jestem zły na siebie że musiała tyle wycierpieć. To jest choroba i trzeba się ztego leczyć. Szukaj w necie poradni z terapiami dla hazardzistów. Są specjaliści którzy ci napewno pomogą. Po pierwsze hazardzista musi sobie zdać sprawę że jest chory. To podstawa.
|
|
to jest cena za sztuke czy komplet?wybacz ale nie widze ;)
|
|
tam kawalerów, cięzko pracujących panien tez:) dodatki do mieszkania też są na polnej, ale nie jest to dodatek do zasiłku rodzinnego. Niesety nie wiem co jest tam wymagane, na pewno prawidłowo wypełniony wniosek. Niedawno składałam o becikowe i rodzinne to się dopytałam co trzeba przynieść. Poza tym urzędnik wypytuje się o sytuację rodzinną i finansową i na tej podstawie prosi o dodatkowe dokumenty
|
|
Województwo podlaskie to trzy byłe: ruskie , pruskie i szlacheckie.
|
|
|
golfina dwojeczka 4x4 ,100 koni ,... no niezle ! rewelka ,z tym ze te 100 ogierow to tylko na papierze ...takze tego... :) pewnie i w gazie co kw nie doda ??
|
|
Rok 91, 1.8 GTI 4x4 syncro...
|
|
Autor: goostav (---.gprs.plus.pl) Data: 13-01-09 20:44 WSZYSTKIE wojewodztwa powinny miec nazwy od glownych miast a wiec : warszawskie, szczecinskie, bydgoskie, olsztynskie i bialostockie. By nie bylo problemow z nazwami a uczniom latwiej by sie bylo uczyc geografi bo takj to w kazdym wojewodztwie dwie nazwy bo miasta i wojewodztwa a tak by bylo wszystko jasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ____________________________________- ... & vice versa! ...może być szczecińskie albo warszawskie ale białostockie nigdy w życiu ,juz ty goostav nic nie pisz bo zdradzasz Łomżyńską ziemie a naszym podlasiem powinno żądzić na współę Łomża i Suwałki ![]() Bo szczęście to jest takie coś, co trzeba mieć, żeby było Cytat własny (copyright ©)
|
|
z silnikiem gti synhro dobra fura jest ok kosztowac moze wrazie czego naprawa synhro a co do wygladu to nie jest laska tylko auto ma byc mocne itd polecam sa jeszcze z zawieszeniem terenowym robionym przez stejera
|
|
..no to gdzie kupować wędliny..??!!
|
|
Autor: drastyczny_heniek (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 13-01-09 14:08 Ja mam podejrzenia co do dwóch sklepów w których sprzedają "świerze wędliny": stokrotka i stoisko mięsne w biedronce na dwornej. jeśli chodzi o stokrotke to niewiem ale jeśli chodzi o stoisko miesne w biedronce na dwornej to od paru lat tam własnie kupywalam mieso, wedliny i nigdy mi sie trafila nie swieza!!! ale jesli ogolnie chodzi o odswiezanie wedlin to jest to ,,naturalne,,prawie w kazdym sklepie-przykaz pracodawcy -NIC SIE NIE MARNUJE :) cos wiem na ten temat!!!
|
|
rupiecie, na szrot a nie na drogi :)
|
|
klub Biebrza tam też głowice ten teges..:)
|
|
Orientuje sie ktoś, czy jest w Łomży jakaś wypożyczalnia strojów karnawałowych? <nie tylko dziecięcych> Takos
|
|
""po trzecie widać, że temat konkurencji albo kogoś, kto nie lubi Primy i już"" Jak byś tak uparł się to każdy temat by podpiął pod konkurencje. Vip walczy z Rampą czy tam jamą. Pryma Vs. pozostałe stacje Stokrotka Vs. Kaufland Szkoły średnie i prym najlepszej.... i takie tam bla bla bla Jarek
|
|
w sympati napewno co do kosztow to nie mam pojecia
|
|
Udało się:-) W końcu usłyszałam upragnione '"ZDOLNA" Teraz tylko czekam na 26 luty. Robert masz małą szanse aby się dostać bez korekty. Ja żeby się dostać robiłam korekcje wzroku i opłaciło się (wade miałam -2)
|
|
Lejcie w zime - zimowe ON i nie bedzie problemu BP, Statoil, Shell, Orlen i po klopocie, na ON Ultimate przy -30 nie ma problemu, zmiana filtra paliwa przed zima tez wazna sprawa - szerokiej drogi...
|
|
Treść jest ukryta
|
|
SN4P zgadzam się z Tobą całkowiecie, ale dla Twojej informacji paliwa sprzedawane na stacjach paliw BP, Statoil czy Shell są paliwami wyprodukowanymi w rafinerii Orlenu, albo Lotosu i niech nikt nie myśli, że są to produkty importowane. Ja osobiście tankuję tylko na polskich stacjach, ba zawsze staram się wspierać rodzimy produkt, a i po co dawać zarabiać pośrednikom i wyprowadzać kapitał za granicę. pozdrawiam Riposta
|
|
Najlepsze, bo najdroższe i bo grają na żywo? Kwestia gustu. Żeby wesele było udanie, nie wystarczy tylko muzyka, wesele trzeba umieć też poprowadzić. Miałem okazje być na weselu, gdzie średnia wieku była trochę wyższa i na którym grał jeden z wymienionych zespołów. Gościom się nie podobało. Są różne gusta...
|
|
wiele razy wzywalem policje bo widzialem jak gnoje na parkingu po samochodach skacza... ale zanim policja dojechala to smarkaczy nie bylo,ale kiedys nie zdaza spieprzyc... samemu sie czlowiek nie odezwie bo przyczaja,ktory jego samochod i mscic sie beda. najgorsi sa ci w wieku ok 10-15 lat. przylaza slamuchy z tych blokow socjalnych z przykoszarowej(albo to sniadeckiego-nie wiem) na inne osiedla i niszcza wszystko co sie da. pod swoimi blokami wszystko poniszczone maja to gdzie indziej rozrywki szukaja! i gdzie sa rodzice?! kolo d*py lata jednemu i drugiemu co synalek poza domem wyrabia a jak ze skarga przyjdziesz to jeszcze ci nawrzucaja ze swojego nosa masz pilnowac a nie wychowania ich dzieci. zdjalby jeden z drugim tatusiem pasa i zloił skore az bach usiedziec by nie mogl-moze wreszcie by sie nauczyl... Kiedys nie wytrzymam i dorwe ktoregos i samemu sprawiedliwosc wymierze,tylko pozniej bedzie temat na forum,ze facet złoil skóre ,,niewinnemu,, chłopczykowi... Poki co mam prosbe do wsyzstkich cyztajach temat. Zwroccie uwage na parkingi przy swoich blokach i jak zobaczycie cos podejrzanego to dzwoncie na psiarnie. polaczenie nic nie kosztuje a zasranym obowiazkiem policji jest przyjazd i sprawdzenie sytuacji i w razie czego interwencja. to nic,ze akurat Twoj samochod stoi w garazu - smarkaczy trzeba nauczyc,ze nie sa bezkarni... Bo jak teraz takie cyrki odwalaja to co bedzie z nimi za 5,6 lat? samochod bedziesz mial bezpieczny-w garazu- ale moze z nudow zaatakuja ci matke,corke,dziecko,ciebie(wybierz sobie wlasciwe)... i co wtedy?
|
|
Chyba chodzi mu bardziej o tego fiata bravo co od niedawna jeździ po Łomży z lambodoors, często widywana na farmalu i na osiedlu Prusa, Staffa Riposta
|
|
Jak widać strażnicy miejscy za swoje nieróbstwo się rozwijają. Jak widać mają nową kolejną furkę (czy to z dochodu za fotoradar, czy też nasze władze nas obciążyły biorąc kolejny kredyt, który oczywiście my spłacimy). No nie wiem czy ktoś ze straży miejskiej przeczyta ten post, bo trudno powiedzieć czy mają internet, gdyż numer telefonu do nich jest tylko i wyłącznie w książce, a z ich strony żadnego odzewu, więc nie próbujcie nawet się dodzwonić tam, bo nie ma sensu. A może ktoś kompetentny potrafi powiedzieć do czego w ogóle te slużby są powołane i co należy do ich obowiązków, z czym możemy się do nich zwrócić. Skoro utrzymywane są z naszych funduszy to może wypada bardziej się angażować w bezpieczeństwo obywateli - czy nie tak?
|
|
Witam wszystkich! Zgadzam sie z kolegą ,,18ty" i również polecam Trzynastkę bardzo miła obsługa.Miałam kłopot z radiem po zwarciu. Odwiedziłam serwis springer i nie umieli mi od ręki naprawić, byłam także w serwisie na woj. polskiego, również mi odmówiono naprawy. Z racji tego że jestem przedstawicielko radio było mi potrzebne natychmiastowo, koledzy pokierowali mnie do TRZYNASTKI, gdzie sprawnie i szybko usunięto awarię w mojim radyjku i nie drogo zapłaciłam całe 30 zł. :) Więc nie zgadzam się z opiniami kolegów na tym forum Tommek, logic86, konsul2.
|
|
Witam wszystkich! Zgadzam sie z kolegą ,,18ty" i również polecam Trzynastkę bardzo miła obsługa.Miałam kłopot z radiem po zwarciu. Odwiedziłam serwis springer i nie umieli mi od ręki naprawić, byłam także w serwisie na woj. polskiego, również mi odmówiono naprawy. Z racji tego że jestem przedstawicielko radio było mi potrzebne natychmiastowo, koledzy pokierowali mnie do TRZYNASTKI, gdzie sprawnie i szybko usunięto awarię w mojim radyjku i nie drogo zapłaciłam całe 30 zł. :) Więc nie zgadzam się z opiniami kolegów na tym forum Tommek, logic86, konsul2.
|
|
glob toc ci sie ledwo na pali zwroci !! A gdzie czas, gdzie ekspluatacja samochodu gdzie narazanie siebie i samochodu ? Ja w zyciu za 100zł bym nie pojechał nawet gdybym mial diesla ktory pali 5 litrow na trasie.
|
|
Ja osobiscie polecam 13, dobry servis, i co tu niektorzy pisali ze trzeba czekac huk wie ile na dana czesc to jest nieprawda, znakomity sklep i servis, navigacje tez maja dobre, dobre mapy wgrywaja, ogolnie POLECAM
|
|
heh no tanio sobie liczysz glob :D
|
|
<_ _> naszczescie ciebie nikt nieprosi zebys ekspleayuowal swoje auto
|
|
czy cos w tym stylu
|
|
Dla bezpieczeństwa 13 Strażników Miejskich nowy samochód wyposażony jest w ABS z rozdziałem siły hamowania i wspomaganiem hamowania awaryjnego oraz w poduszki powietrzne kierowcy i pasażera. Posiada także progresywne wspomaganie kierownicy, manualną klimatyzację, atermiczną przednią szybę, boczne szyby przednie elektryczne z zabezpieczeniem antyzaciskowym oraz lusterka boczne sterowane elektrycznie. Ponadto wyposażony jest w centralny zamek z pilotem i autoalarm. W chwili obecnej Strażników Miejskich jest więcej niż Policjantów Dzielnicowych i oni dają z buta - bo nie mają fotoradaru ???. ![]() rudy błazen z druhem
|
|
stary starcraft i quake 2 nie przebiją niczego chyba :) !
|
|
ale za jego wywóz śmieci płacę ja i inni ludzie w spółdzielni...
|
|
Osobiście polecam stoły firmy Wik, ceny są różne, tak samo jak zapotrzebowanie klientów:)
|
|
starcraft 2 :) nie ma 3 ;] może za 10 lat hehe. to jak? nie mam od nikogo jeszcze nr gg. dziś mogę zagrać.
|
|
Do Agent22 ,bardzo cie rozczaruje wscipska mała gnido siedząca w oknie [pewnie juz tam przyrosłaś na stale do tego okna] mieszkam w bloku nr.6 to chyba należny mi się tez wyrzucanie tam śmieci ? zamiast siedzieć w oknie i śledzić co robią sobie ludzie to idź do pracy i zarób sobie nawet na X6,co to za moda podpierdalać , podglądać ??? qrwa masz 22 lata i nie masz nic do powiedzenia o sobie tylko żyjesz życiem innych ludzi ,on podjechał , on wrzucil,itd, pewnie teraz siedzisz w oknie i patrzysz sobie co sąsiadka kupiła w K1, za chwilę opiszesz na forum ze bogaci kupują sobie po dwie wytłaczanki jajek bo cie stać tylko na jedną ,zal mi ciebie
|
|
Nic dodac nic ujac Agent22 MAMY CIE ;)...
|
|
proponuje wartę zorganizować przy śmietniku
|
|
Agent22 jak masz jaja to przeproś
|
|
ok MR.Y przepraszam jesli jest tak jak mowisz to sorry za wpis i cofam co powiedzialem po prostu zauwazylem fure ktorej wczesniej nie widzialem na osiedlu i uznalem ze cos jest nie halo a co do tego ze zazdroszcze ze ma bmw to cie rozczaruje wcale nie zrzera mnie zazdrosc z tego powodu ze komus zyje sie lepiej a jestem zadowolony ze komus sie udalo a tak wogole to nie zyje zyciem innych tylko opisalem pewna sytuacje ktora z opowiadan znajomych powtarza sie dosc czesto
|
|
Witam Robert ja niestety oblalam TS i we wtorek ide skladac o powtórke, wiec jestem na pocztku drogi i mam nadzieje ze sie uda! Jesli macie jakies materialy dotyczace zadan na MS i na WZ do slijcie :))) Agnieszkasl@gmail.com Z gory dziekuje i pozdrawiam
|
|
to zalezy od rozmiaru plytek i podloza jesli np. nowy blok, dom, ( sciany obtynkowane-badz plyty gipsowe, posadzka rowna) to 30-50zl a jesli szykuje sie jakis remont/przerobka skucie starego+wyrownanie to ze 100zl trzeba brac bo inaczej to **** nie zarobek
|
|
skarbulenka jakie zainteresowania wypadaja najlepiej?jakie wady i zalety wzgledem ich sa takie zeby przejsc?jaki pion wybralas i dlaczego?jezeli mozesz to zdradzic.
|
|
GS a nie pomyślałeś że jechał gdzieś i się zatrzymał tylko przy tym śmietniku?
|
|
byle nie w gaz, u nas we flocie w ponad 40vvti padly glowice od gazu!
|
|
mmisiek1: cebulkę już gotową kupuję tą prażoną chrupką więc nie ma obawy (drogra jest no ale jak bez tego kebab by smakował )
|
|
No mi też coś się obiło o uczy... Możliwe że tak i myślę że przydała by się jakaś impreza, bo już dawno w Łomży nic ciekawego się nie działo...;//
|
|
jedz do jeziorka.haha
|
|
Nie ma porządnych same Puszczalskie
|
|
Ja również polecam kwiaciarnie na Sienkiewicza! Jarek
|
|
http://www.slub.lomza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=30
|
|
U Przybylaków bardzo ładnie robią wiązanki. Zdecydowanie polecem. Storczyka odradzam po niemiłych doświadczeniach. Może to był jednorazowy incydent ale ... Na kazańskiej też słyszalam że ładnie robią
|
|
a juz wiesz kiedy otwarcie?
|
|
Czytajcie uważniej-chodzi nie o masaż tylko o drenaż limfatyczny.A żeby móc go wykonywać trzeba mieć ukończony specjalistyczny kurs..Nie wiele masażystów go ma..Moja koleżanka właśnie kończy go-w jakimś mieście w Polsce.Mogłabym z nią porozmawiać,ale muszę wiedzieć więcej : np. przy jakiej jednostce chorobowej-bo to jest istotne
|
|
Nie dawaj takich zalosnych filmikow juz ;/
|
|
Jesli chcesz miec psa rasowego, to tylko z rodowodem. Zajmujesz sie psami w schronie, zatem powinnas wiedziec dlaczego tak. Fishera dla poczatkujacego wlasciciela nie polecam. Przedtawia teorie dominacji, ktora sam przed smiercia obalil. Niestety ksiazka pozostala i te zle metody przedstawione w ksiazce, kusza nieswiadomych konsekwencjami wlascicieli psow...
|
|
nawet by sie niewiele mijalo z prawdo jako rze latem wiatr gluwnie wieje wlasnie stamtond - z bialoruskiej czensci polski Głosować czy nie głosować - oto jest pytanie :) Odp: GŁOSOWAĆ
|
|
drążek drążek drążek szeroki chwyt i jak najwiecej powtórzeń 7 razy w tygodniu Riposta
|
|
better trochę to denerwujące te przekładanie w to i wewto
|
|
Zawsze mieśnie musza dostać nowe bodźce do rozwoju:)
|
|
Witam,mi się podoba :) ,sprzęt dobry:), instruktorzy spoko- sympatyczni i pomocni jak trzeba to wytłumaczą, karnet 70zł za miesiąc jak dobrze pamiętam. I w ogóle to polecam tą siłownię.
|
|
A co w takim razie dogerko polecasz ????? Bo forumowa koleżanka ma problem :)))))) Negujesz jedno, to zaproponuj drugie rozwiazanie Wreszcie od czegos należało by zacząć :))))))))))))) Uważam , ze przeczytac "Okiem psa" własciciel czworonoga powinien, a że koncepcji na ten temat jest niekiedy więcej niż ludzi, to juz inna sprawa. Szkoda , ze psy nie potrafią mówic ludzkim głosem Ja ze swoim psem problemów nie miałem. A za to znam kilku behawiorystów którzy nie mogą dojść do porozumienia miedzy sobą, po naczytaniu sie anglojezycznej literatury fachowej:))))))))))))) Riposta
|
|
Powiedz mi debi jak mogłaś sprwadzić czy nie jestem wolontariuszką, skoro nie znasz mojego IMIENIA i nazwiska. I nie bądz taka naiwna i głupiutka zapamiętaj że tu podajemy tylko nicki :-)
|
|
sfd.pl, wejdź tam i poczytaj, dowiesz się wszystkiego. pozdrawiam
|
|
do urzedu: bardzo konstruktywnych wypowiedzi uzywasz ... wogole ile ty masz lat czlowieku... kolejne dziecko neostrady... no ale co zrobic...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |