poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Megamobilizacja wyborcza kibiców-Nie głosuj na Donka

Hahahaha no nie moge :P Święta już daleko za nami ,a koleś z choinki się zerwał :P Narcyz :P :D Ze swoimi poglądami Ha. Jasio śmietanka?Prowokacja jak ta lala.Szczerze bardzo w to wierze bo jeśli nie to mamy chorego człowieka na forum.Specjalista potrzebny.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Megamobilizacja wyborcza kibiców-Nie głosuj na Donka

Posuchajcie

W Polsce a juz zwlaszcza wshodniej najliepiej jest nic nie robic niz robic cokolwiek, stad te zacofanie, gdanie ze wiocha, ze zadupie, ze nic tylko sie wyniesc i nie wracac. Wlasnie dlatego ze nic nie ma, nawet porzadnego pociagu.
Gadanie o kosztach - Polak ma taka nature, ze zyje dniem dzisiejszym, nie martwi sie co bedzie jutro, aby mial dzisiaj za co wychlac. Studenci maja autobusy do Wawy, teretycznie je maja, ale ile to razy ja stalem na dworcu zeby do Wawy dojechac i trzeba bylo miec szczescie zeby sie zalapac, znaczy sie klienci sa. Inwestycja w kolej to sprawa dlugoterminowa, na moze 20-30 lat, czyli nikt jak znam Polakow nie bedzie tak czekal, kure zabija sie dzisiaj bo po co czekac az kiedys zacznie znosic jajka. Co robia ci studenci z Lomzy w Wawie? Ano zyskuja jakies przydatne umiejetnosci, z racji tego, ze zauwaza iz w Wawie zyje sie im lepiej jak w lomzy i mozliwosci tam sa wieksze, to tez i tam zostana, bo do czego w tej lozmy wracac jak i dojechac tam nie ma czym? Zdolni ludzie z Lomzy zostana gdzies w Polsce i tam beda swoimi kwalifikacjami sluzyc, w Lomzy zostana zas gamonie ktorzy do niczego sie nie nadaja. Dzisiaj c co narzekaja na inwestycje w kolej gdzies w innnych postach krytykuja wladze lomznskie za idiotyczne pomysly, no bo kto pojdzie na wybory jak tylko same glaby zostana w tej Lomzy?

Przypomina mi sie sprawa Toyoty ktora miala gdzies inwestowac w Polsce, ale ze nie bylo kolei ani porzadnej drogi to toyota wynisla sie na Slowacje bo Slowacy podciagneli im kolej. Miejsca pracy generuje przemysl, w Lomzy tego brak. Przypomnijcie sobie jak wygladala Lomza przed 1975 rokiem, jeszcze w owczesnym wojewodztwie bialostockim. To byla prowincjonalna wiocha, a dworzec pkp byl poza miastem, tak, bo Lomza sie konczyla na cmentarzu przy ul. Kopernika, dalej tu juz byly tylko kartoflane pola i nieliczne pojedyncze chalupki strzecha kryte. Caly rozwoj, bloki "Poludnie" to lata kiedy Lomza byla juz wojewodztwem i decydowala za siebie a nie "sledzie", pojawil sie rozwoj i swiatla na skrzyzowaniach. Wczesniej Bialystok tak dbal o Lomze zeby sam mogl rosnac a Lomza byla na granicach prowincji zacofana wiocha. Dzisiaj tez tak jest. Trzeba te linie doprowadzic do porzadku i pomyslec jak tani transport tam zrobic. koszta kosztami, ale ile kosztuja remonty drog po tirach? Pamietam kieds okolo 1996 remont mostu na Narwi, kolejki cala Piatnica az do Marianowa, a w Lozmy to na rondzie sie stalo, wiekszosc tirow, w Niemczech wozi sie koleja towary, a tiry nie sa wpuszczane do miast na rogatkach sie rozladowuje na mniejsze auta. przez Lomze srodkiem tir za tirem jedzie, ile to bylo wypadkow, ile to kosztuja remonty, przestoje, tiry musza przeniesc sie na tory.
Bledem bylo nie budowanie kolei przez kolno do Pisza, prawie do Kolna tory byly polozone pd Pisza, a Pisz mial tory do Orzysza, stamtd do Wegorzewa Godlapi. Za komuny bialystok polikwidowal te tory, i nasypy jedynie pozostaly. Gdyby wtedy ybudowano Lomza bylaby miastem przelotowym, i ten pociag by kosztowal mniej, ale zadbano zeby Lomza byla wiocha.

Myslcie sobie co tam chcecie, za 20 lat Lomza to bedzie prowinicjonalna wiocha, i nic sie juz nie da zrobic aby bylo tam lepiej.

mowiac szczerze zastanawialismy sie nad PREMIUM bo roznica w cenie ktora podal domel to 200zl tylko

classena to chyba tylko drzwi pokojowe a tych na razie nie ruszamy

nie polecam Rusałki !!! na mój ślub tak mnie umalowała właścicielka że w domu sama musiałam poprawiać bo nic nie było widać !!!

Ja polecam zajrzeć do Geal'a na Al. Legionów obok dworca. Mają duży wybór, niektóre modele są "od ręki", nie trzeba czekać na dostawę, potrafią doradzić.
My tak zrobiliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni (braliśmy bez montażu, był on w naszym zakresie - nasza decyzja).
POLECAM.

czytam i czytam i az sie wierzyc nie chce-znowu Lomzyniacy nie sa zadowoleni!!!opamietajcie sie!!!co wy chcecie-drugiej w-wy???nie chodzi o to ze to jest byle co-tylko jak na razie na Lomze wystarczy!!!
buduja cos -narzekacie ze nie warto!!!
nie buduja-narzekacie ze "w tej Lomzy" nic nie ma.
pare lat temu niezadowoleni gadali ze pierwsza galeria padnie-jakos nie padla jak widac!!!
mieli wieksza zbudowac???gdzie ??kosztem parkingow??O TO DOPIERO BY BYLO!!!!zaraz by wszyscy narzekali-gdzie auto zaparkowac??!!
a jak jeden z drugim taki chetny jest-prosze bardzo-jeden lokal stoi wolny!!!pozalatwiajcie papierkowe rzeczy i otwierajcie tak upragniona kawiarenke!!!
zamiast ZNOWU narzekac zrobcie cos sami-najlepiej zmienic adres zamieszkania np.w-wa a wtedy bedziecie po prostu- moze zadowoleni!!!

No dobrze po galerii wiele się nie spodziewałem, ponieważ mieszkam niedaleko i od dawna wiedziałem , że nic nadzwyczajnego tam nie będzie. Cieszyłem się jedynie z tego empiku i niestety dla mnie to wielkie rozczarowanie, wielki kiosk: ściana pocztówek kredki nożyczki trochę prasy i książek Dział muzyka udało im się zmieścić na jednym malutkim regaliku. Jest tam może z 40 pozycji płyt a gatunku, którego słucham aż całe 3 pozycje i to pierwsza trójka najlepiej się sprzedających. Wasze argumenty ze wszystko można zamówić wogóle do mnie nie trafiają, bo większość decyzji zakupowych powstaje w chwili bezpośredniego kontaktu z danym towarem a jeżeli muszę cos zamówić w sieci to już napewno nie będzie i się chciało chodzić do tej galerii gdzie zjeżdżają się ludzie z okolicznych miejscowości na wycieczki krajoznawcze. Wiem,że to Łomża i za wiele nie można oczekiwać, ale bez przesady. Pozostaje nam czekać na prawdziwy muzyczny sklep w Łomży ,może w nowych galeriach "Narew" i "Veneda" za jakieś milion lat......

Serafiński tez robi piekne foty ale cena 2000 za sesje :D wiem bo znajoma szuka teraz fotografa i taka właśnie jej zaśpiewał :)

na grom ci ten kamerzysta? obejrzysz filmik z wesela gora 2,3 razy w zyciu - nie lepiej zrezygnowac z kamerzysty i zaoszczedzona kase dolozyc do fotografa? np na takiego krzyska serafinskiego(choc mozesz wybrac kazdego innego). dolozysz troche kasy i masz zdjecia nie tylko z pleneru/studia ale i z domu przed wyjsciem, kosciol, pierwszy taniec,oczepiny i ogolnie z zabawy weselnej - czyli to wszystko co na filmiku od kamerzysty - ludzie maja sentymenty do zdjec - napewno w Waszym zyciu predzej wyciagniecie album ze zdjeciami niz wlaczycie plytke od kamerzysty - tak bylo w moim przypadku,moja siostra tez tak teraz ma zrobic...

A jednak znalazł sie trener muay thai skubaniutki tak sie schował a tu niespodzianka ogloszenie sprzedam to i tamto :)

Jarek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org