Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jarosław Kaczyński mistrz ciętej riposty (Tomasz Lis na Żywo) |
Zenuak...hehe...podejrzewam, że jakieś minimum 300 ;-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jarosław Kaczyński mistrz ciętej riposty (Tomasz Lis na Żywo) |
a ja mieszkam obok i dopiero dzis dowiedzialam sie ze otwarcie bylo :D rudy błazen z druhem
|
|
|
Jankes, mam haszczora, nie muszę czerpać wiedzy z tego co mówią znajomi. Bardzo się mylisz opisując tą rasę w ten sposób. Mam suczkę, zawsze są mniejsze od psów - ale mimo wszystko ciężko powiedzieć że to wielkie bydle. Kudłata też nie jest, faktycznie zmienia sierść dwa razy w roku ale nie jest to tragedia. Co do jedzenia to jest wręcz przeciwnie, haskie z natury jedzą mało -tyle ile jest im potrzebne, nie więcej. Srać, za przeproszeniem, sra jak zwykły pies. Bywa więcej, bywa mniej - nic w tym nadzwyczajnego. Okna pozdzierane - no tak, to wynika z tego co mówiłem - ta rasa wymaga dużego poświęcenia, ale nie popadajmy w skrajności. Poza tym psy mają ogromną zdolność adaptacji do otaczających warunków, nasz klimat im nie przeszkadza - nie jest to tragedia. Wystarczy miłość do psa i odrobinę poświęcenia, i będzie dobrze. Jednak mimo wszytko lepiej nie zostawiać samego w domu takiego psa, potrafią nabałaganić. Ja nie mam z moją haszczorką problemów, poświęcam jej sporo czasu a ona odwzajemnia mi to poświęcenie swoim przywiązaniem. Indar
|
|
a jakie sklepy tam sa????obecnie z racji studiow nie przebywam w lomzy ale chetnie dowiedzialabym sie co tam nowego nadzialali:)
|
|
|
Treść jest ukryta
|
|
czy ktos moze mi powiedziec jakie samochody jest najlatwiej przerobic,tak zeby bylo bezpiecznie,slyszalam ze niektore auta sa przygotowane do przerobki,wiec jest o wiele mniej pieprzenia no i sa bezpieczniejsze po takim zabiegu:)tylko ktore to sa?a jak jest z merolem ,toyota,lotusem i honda,mysle o jakims sportowym wozku,czy ktos cos wie na ten temat?z gory wielkie dzieki
|
|
wpisz w google- hodowle chow chow- myślę że najprędzej znajdziesz, tak znalazłam rase psa szpic.. Powodzenia!!!!
|
|
Bywam Niegrzeczny jeśli sądzisz, że kupując lustrzankę cyfrową nie będziesz mógł jak piszesz uczyć się fotografii to jesteś w błędzie. Nikt Cię nie zmusza do robienia dużej ilości zdjęć, możesz jak w analogu pstrykać pojedyncze fotki. Ale, z doświadczenia wiadomo, że lepiej pstryknąć więcej fotek, by mieć wybór, niż za mało i potem żałować, że czegoś się nie uchwyciło. Piszesz: >dlatego zaznacze jeszcze ze nie interesuja mnie aparaty ktore beda potrafiły wiecej niz ja To bądź spokojny, aparaty same nic nie potrafią :) O wartości zdjęcia decydują umiejętności fotografa, bo nawet najwspanialszy aparat w rękach osoby nie mającej podstawowej wiedzy da przeciętne zdjęcia. No i jest taka zasada, że zwłaszcza osoby nie mające grubszego portfela powinny kupić lepszy aparat, który spełni ich oczekiwania przez kilka lub więcej lat. Jak kupisz najprostsze modele, to za rok, dwa będziesz narzekał, a to, że w słabszym oświetleniu przy wyższym ISO masz pstrokate fotki, bo matryca szumi, kolory na zdjęciach są nienaturalne, podobnie z obiektywami, tańszy ma słabsza ostrość, wady typu winietowanie, aberracja itd. Już wielu kombinowało jak ty, a po kilku miesiącach pluli sobie w brodę, że trzeba było dołożyć i kopić coś lepszego, bo zdjęcia są marne. Fotografowanie lustrzanką to nie tania zabawa. Wyżej podałem Ci bardzo amatorskie aparaty, jak wejdziesz na porównywarki cen, zobacz jakie są teraz najpopularniejsze http://www.skapiec.pl/cat/2-aparaty-cyfrowe.html?ikonaTop=1 Podane ceny to tyko korpus, do którego trzeba dokupić obiektywy. Wiem, że 1500zł nie chodzi drogą, to spora suma, ale to najmniejsze pieniądze za jakie można kupić amatorską lustrzankę z dodatkami, podstawowym obiektywem, kartą, jakąś torbą. Na ogół jak ludzie pytają się o lustrzanki, na forach typu fotopolis to suma początkowa to 2000-4000zł. Najpopularniejszy Nikon D90 z obiektywem 18-105 VR to ok. 3300zł http://www.ceneo.pl/1800673 Podany Canon 1000D z obiektywem 18-55IS kosztuje ok. 1400zł. Ludzie kupią go w komplecie z drugim obiektywem 55-250IS, za który trzeba dopłacić ok. 800zł. Dużo dziewcząt kupuje Olympusa E-510 + obiektywy 14-42 + 40-150 za ok. 1800zł Tylko Olympus na wyższych ISO zaczyna wcześniej szumieć od Canona. Nikon D60 z 18-55VR kosztuje ok. 1600zł http://www.ceneo.pl/1487970 I to najprostsze, najtańsze lustrzanki. Sony jakoś nie jest popularne. Jak nie masz minimum 1500zł to zapomnij o nowej lustrzance Nikona czy Canona. Kolejne obiektywy to wydatki po kilkaset zł, wszystko amatorskie, nie wyższej jakości np. Canon 17-40L http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/83219_komentarze/. Jeśli lubisz makro, to tu chłopak opisuje tani sposób na zrobienie obiektywu makro do lustrzanki canon 350D, ale identycznie można zmontować do każdej np. 1000D, 450D, http://www.arczi79.netarteria.info/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=49 a tu przykładowe zdjęcia, http://www.arczi79.netarteria.info/index.php?option=com_expose&Itemid=37 Pisać pewnie można bez końca. Podstawa to ok. 1500zł za nowy aparat, a jakość zdjęć wyłącznie zależny od Twoich umiejętności.
|
|
Ten pan od muay thai to h.... w d... f....wi i pała jest. Takos
|
|
Podobno ma ruszyc jakieś nowe radio w Łomży, ale nie wiem do końca co i jak , tak słyszałam. Nie dziś nie jutro po prostu za jakiś czas i po prostu tak słyszałam Może ktoś coś wię więcej na ten temat ? a skoro taki temat to jakiej muzyki byście chcieli w takim nowym radiu słuchać ? mi by pasowała muza z lat 90
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |