Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
patrzacie jak manipuluja sondazami |
Stefanek1... maly zwykly cyfrowy aparacik to badziewie. Kiepskie parametry, malutka karta pamieci. Cos dla nastolatek pstrykajacych sobie zdjecia podczas giglania sie ze swoich zartow. Bez obrazy, ale jakosc obrazow z takiej zabawki nadaje sie na 3"x5" odbitki i tyle, zero fotografii jako takiej. Nic nie zastapi przylozenia oka do aparatu, szybkiego skadrowania obrazu obiektywem i blyskawicznego pstrykania zdjecia za zdjeciem. Po przegladnieciu na monitorze okazuje sie ze z tuzina zdjec ktore sa takie sobie- jedno jest wspaniale, powalajace- i to zdjecie zachowujesz a reszte wywalasz. Mozna to zrobic kompaktowym aparatem, ale nie blyskawicznie. Do tego dochodzi rozmiar matrycy co powala na lopatki wiekszosc kompaktow kiedy jest szaro, mroczno czy nawet ciemno. Tylko lustrzanka poradzi sobie w takich warunkach, wiekszosc kompaktow bedzie bardzo wolna, nie ustawi ostrosci albo czas naswietlenia bedzie tak dlugi ze mimowolne ruchy rak rozmarza zdjecie. A kosztuja one 1/3 albo 1/2 podstawowej lustrzanki- juz dobrego aparatu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: patrzacie jak manipuluja sondazami |
do piatnicy radze nie jechac bo tam on albo n e zrobi albo nie umie mario
|
|
a po co niszczyć twarz czymś takim blee
|
|
PLAY :D
|
|
mnie intertesuje piesek rasy Husky wiec też była bym wdzieczna za jakiekolwiek info :)
|
|
Dobromil a kupiłes coś, czy tak jak zawsze snujesz się i przyklejasz do witryn?:)))
|
|
emileczka0110 zadaj sobie to pytanie ale w miejsce psa wstaw siebie? I jaka odpowiedż? VERGISS MICH
|
|
Pierdoła:)))) z tego bywającego niegrzeczny.
|
|
Szanowanie kazdego zdjecia to brzmi bardzo fajnie, ale jak sie to ma do techniki cyfrowej? Ano tak ze jak pstrykniesz zdjecie na klisze, musisz ja wywolac i po tym masz- o ile robisz to sam, jedynie mozliwosc skadrowania obrazu na papierze i recznego jego wywolania. Zdjecie cyfrowe mozesz na kompie dopracowac w tyle sposobow ze nawet takie ktore nie jest ostre da sie uratowac. Dupek obslugujacy maszyne wywolujaca klosze zniszczyl mi cala rolke zdjec z waznej imprezy artystycznej w Polsce. Do dzis jedtem niepocieszony. Rok pozniej usunelem niechcacy ze swojej cyfrowki wszystkie zdjecia z tej samej imprezy- wszystkie odratowalem na komputerze. Wszystkie! Zrobisz jak bedziesz uwazal kolego: to Twoje pieniadze. Jak koniecznie chcesz lustrzanke na klisze a nie lustrzanke cyfrowa to nawet zaoferowalem Ci sprzedaz swojej. Ale widze nowe lustrzanki Canona za ok. usd400 wiec to wcale nie ponad twoj budzet. Zerknij na zestaw zdjec zrobionych cyfrowa lustrzanka- nie jakas powazna wyprawa fotograficzna a dzien ubawu gdzie robienie zdjec nie bylo najwazniejszym zadaniem. I powiedz mi czy wyobrazasz sobie zaplacenie za ponad 400 wywolanych zdjec. Toz to samobojstwo finansowe. http://www.flickr.com/photos/ariagalactica/sets/72157606605912280/ A to zdjecie? Mowy nie ma aby zrobic je kompaktem: http://www.flickr.com/photos/ariagalactica/2751800085/sizes/l/in/set-72157606605912280/
|
|
W końcu TMK będzie można kupić :) ![]()
|
|
'bywam niegrzeczny" Co do Pub 9 to racja klub odzyl i nie ma sie do czego przyczepic! Ale z tego co widze to naprawde czlowieku masz malo lat bo ciezko ci pojac wiele spraw i widze ze z tolerancja tez u ciebie cieniutko.....po twoich wypowiedziach i stylu w jakim piszesz uwazam ze strasznie przeceniasz swoja dojrzalosc-chyba uwazasz sie za wybitnie madrego-najmadrzejszego!!!grunt to skromnosc!!:) Dla mnie to mozesz chodzic gdzie Ci sie tylko chce i podoba....widocznie Klub 54 nie jest klubem dla ciebie bo nie dorosles jeszcze zeby tam chodzic,wnioskuje ze jestes nastoletnim chlopakiem jeszcze!No coz taki wiek buntowniczy.....ale nie martw sie moze ci przejdzie!1!! tak naprawde reszta klubow z bilardem jakie powstaly po otwarciu Klubu 54 sa tylko kopia tego klubu......WIEC O CZYM MY TU MOWIMY KOCHANI GDYBY NIE 54 TO BYSCIE NIE WIDZIELI STOL DO BILARDA WYGLADA-to sie tyczy do "bywam niegrzeczny"!THE END
|
|
Ja akurat nie jestem zwolennikiem kupowania drogiego sprzętu elektronicznego na internecie. Po pierwsze dlatego żę jest to ryzyko, nie daj Bóg coś będzie nie tak ty martwisz się gwarancją i ty się z tym bujasz. Kupujesz w sklepie na miejscu, lepiej dać 50-100zł więcej i mieć wszystko pod ręką. Przy zakupie jakiego kolwiek sprzętu to sprzedawca ma się martwić gwarancją a nie klient. Kupujcie dalej w media - expertach a zobaczycie że wam to na dobre nie wyjdzie. Zawsze jest lepiej kupić u doświadczonego sprzedawcy który jest polecany i zaufany bo skąpienie na pieniądzach często na dobre nikomu nie wychodzi. Pracuję w sklepie komputerowym i większość sprzętu które przychodzi na serwis jest właśnie z media-expert, biedronek itp. Pozdrawiam
|
|
fcp można było przez neta zamawiać, a tak normalnie w sklepie to chyba nie było w Łomży.
|
|
Heh Kola ładnie to ująłeś :P Bywam niegrzeczny patrze ,że wiele wymagasz od klubów.Fajnie ,że masz swoje zdanie ,ale nie musisz negować cudzego.Skoro tak tryskasz mądrością to wyjaw nam jak powinien wyglądać klub twoich marzeń.Marnie prowokujesz chłopcze ,ale no niestety tu jest forum i można pisać co się chce. Odnośnie yamy , byłem dzisiaj z rana i musze powiedzieć ,że klimat ranny jest o niebo lepszy niż klimat wieczorny :P (ale mi się fajnie napisało). Riposta
|
|
A mnie rozczarował sklep CCC, rozumiem, ze gdzieś się trzeba pozbyć starego towaru. Ale tam nie ma dosłownie nic z nowej kolekcji - wszystko jest z ostatnich dwoch lat. Lubię te sklepy więc wiem mniej więcej co kiedy było. Byłam kilka dni temu w innym mieście w ich sklepie i spodobały mi się kozaczki. Po przemyśleniach stwierdziłam - ok - kupię w Łomży. Acha - akurat. U nas nie ma dosłownie NIC z kolekcji zimowej :-) Cóż - w przyszłym tyg. Wawa.
|
|
Fiku, Lotos na nowogrodzkiej- rowniez polecam, tankuje tam od zawsze i nigdy problemu nie mialem. Do tego 10 gr rabat dla stalych klientow.
|
|
Ma rację elsdi , ze wspólnota a administrowanie to dwie rózne rzeczy. Nadmieniam, że przy ustalaniu odrębnej własnosci lokali w budynku wielomieszkaniowym, zawsze jest wspólnota mieszkaniowa, nie ma innego wyjścia, następnie wspólnota zleca zarząd na podstawie uchwały wspólnoty. Pytanie brzmiało, czy moze ktoś posiada wiedze, jak to juz jest w bloku koło biedronki, bo o ile sie orientuję, zostały tam mieszkania oddane 31.12.2008r i podejrzewam, że tam już ktoś mieszka.
|
|
ja mam do sprzedania kask (czarny, matowy) z pokrowcem i skorzane rekawice (czarne)
|
|
bo tak jak powiedziales krav maga to system ktory tak czy inaczej przygotowuje do konkretnej stuacji a z kad mozesz wiedziec jak cie ktos zaatakuje? a co do reszty zgadzam sie z tobą w 100 procentach leprza jest jaka kolwiek aktywnosc niz zadna i wsystko zalezy od trenera i osoby trenującej ![]()
|
|
Ja ogólnie uważam, że istnienie mniejszości czeczeńskiej w Łomży obniży poczucie bezpieczeństwa, gdyż ci ludzie jeszcze jakiś czas temu walczyli, strzelali, zabijali. (wiem ze się bronili). Tu nie chodzi o tolerancje, ale o klimat naszego miasta. Ja nie widzę przyszłości dla Łomży z mniejszością czeczeńską. Mają swoją autonomię republiki czeczeńskiej to niech walczą o swój kraj,a nie przyjeżdżają tutaj niszczyć nasz spokój. Polska jakoś wywalczyła sobie suwerennośc kilkanascie lat temu i to bez pomocy innych.
|
|
fin: jeśli chodzi o pieczątke to szkolenie odbyłem i zapłaciłem swoją drogą 300zł :) ale owe papiery gmp to swoja droga i następny wydatek 500-1500zł (całe szczęście że po znajomości 500zł zabuliłem) a tak wogóle jak wystrój się podoba ?:) bo dużo osób już było przychodzić oglądać lokal :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |