poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zmiażdżyłby Tuska

Drogi "posluchajtego". Podział funduszy nie podlega pod KC, ani pod KPA, więc pismo przedprocesowe to se może ta organizacja wsadzić w ... :-).

A co do uchybień to znaleziono rażące uchybienia natury merytorycznej. Firma istniejąca od roku dostała więcej punktów za doświadczenie niż Uniwerystet w Białymstoku i Podlaska Fundacja razem wzięte! - to tak dla przykładu. Jakbyś się zastanawiał dlaczego to byś dotarł, że w Zarządzie tej organizacji siedzi bardzo bliski członek rodziny jednego z członków zarządu województwa. Od tego się zaczęła cała chryja, protesty i strach marszałka przed podpisaniem umów. Wszak jeden już taki załatwił dotację dla swoich córek. Wypłatę wstrzymano a jego + kilku pracowników ściga teraz nasz wymiar sprawiedliwości. Dworzański tego błędu powtórzyć jak myślę nie zamierza.

Wszystkie informacje o których piszę były już zresztą w prasie i nie będę się rozpisywał.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zmiażdżyłby Tuska

hahahha kolego zazdroscisz mnie jak mnie widzisz wiec o czym tu duzo rozmawiac:) swoich osobistych porazek nie przelewaj na mnie:) atmosfera zaczyna gestniec wiec chyba nie bedzie nietaktem jak napisze Ci ze smiech mnie bierze od takich stwierdzen blado nudno beznadziejnie nie znam nawet tych okreslen bo nie spotykam sie ani z bladoscia ani z szaroscia ani z nuda w tym co mnie otacza:) hmmm po za tym widze wiele rzeczy Cie nudzi a nuda jak to powiedział ktos bardzo madry to domena ludzi głupich:) nidz sie dalej petliczku

Za to jezeli macie kogos w Stanach, to moze byc ze przez dlugi czas prepaid karty na polaczenia z polska beda oferowaly na ten prefix czas polaczen jak na tel. stacjonarne, czyli kilkanascie godzin rozmowy za $5 zmiast 25-75 minut jak na prefixy komorek. Warto sprobowac.

Drogi lustratorze,

piszesz o "rażących uchybieniach natury merytorycznej", podczas gdy przedstawiciele MRR mówią o "drobnych błędach proceduralnych", a sam Dworzański powoływał się na "wątpliwości natury etycznej".

Co do samej motywacji marszałka, temat był wałkowany przez prasę: organizacja związana z "faworytem" marszałka kasy nie dostała, a inna, związana z nielubianym działaczem - tak.

Mało mnie interesują przepychanki partyjne, kto kogo reprezentuje itp. Istotne jest czy projekty, których końcowymi beneficjentami są ludzie tacy jak ja, będą wreszcie realizowane czy nie.

Co do odpowiedzialności prawnej - nie będę polemizował, nie jestem prawnikiem. Natomiast pamiętaj o odpowiedzialności politycznej - taka "lokomotywa" Platformy będzie jej gwoździem do trumny przy najbliższych wyborach. Wyborcy tego nie zapomną, a i w odpowiednim czasie przypomną innym.

Pozdrawiam i życzę więcej powodzenia przy następnych projektach :-)

D***... tzw. "wiocha" zawsze byla i bedzie. Sa ludzie ktorzy nie maja wogole pojecia jak sie ubirac, sa inni ktorzy nie majac wlasnych pieniedzy dostali jakies ciuchy i sa szczesliwi ze je maja. No i pozniej ci ktorzy chca cos swym ubiorem przekazac- te emo czy luzne pory. Czesto to mija i pozostaja wspomnienia. Nie ma sie o co unosic. Jak wspomniano, oby zachowanie w miejscach publicznych bylo ok, wtedy nie mam zastrzezen.

Jezyk zawsze sie rozwija. Od stuleci nalecialosci z niemeickiego czy francuzkiego stawaly sie oficjalnymi slowami jezyka polskiego. I tak jest dzisiaj.
Denerwujace slowko "like" wtracane co drugie slowo w rozmowie amerykanskiego angielskiego z lat '80 jest juz dzisiaj w slownikach. Przyjelo sie i ma uznawane miejsce w "urzedowym" jezyku angielskim. Ot, taki przyklad.

A najlepiej jezeli kazdy bedzie dawal "dobry" przyklad swoim wlasnym codziennym zachowaniem;))))

btw: kolega sam by się musiał najpierw cofnąć do przedszkola :D

idz do sympati

Na Krótkiej. Można też sprawdzić w Polmarze.

Pod tym numerem znajdziesz wszystko czego oczekujesz 506297060

Do czego powołana jast straż miejska można wyczytać w ustawie o strażach gminnych , a czy realizują swoje zadania też można przeczytać wystarczy czytać całkiem jawne raporty o pracy straży miejskiej. Telefon do straży działa SAM PRZED CHWILĄ DZWONIŁEM NA DEBILA KTÓRY PALI FURE ŚMIECI , PEWNIE TEŻ ZARAZ BEDZIE PISAŁ ŻE TO NIEROBY ITP. - BO PRZYJECHALI A CO DALEJ TO NIE WIEM .

Kierzkowa się nazywa moja ulica i dodam że działka tu jest warta tych pieniędzy.Pozdrowienia dla wszystkich z Pociejewa.

haha to jasiu z nowym nikiem
ale was wkręcił, ha

zdzieruchy w inter cars

Jarek

Oki... jak chcesz zrobić karaoke.... To bierz S-Video.... Nie trzeba Ci HDMI... za S-Video mało zapłacisz... może być bardzo długi nawet i może iść na straty ;-)

Z doświadczenia wiem, że Karaoke lubi być zakrapiane alkoholem... Postawisz blisko TV laptopa(krótki kabel) i albo ktoś Ci nadepnie, ściągnie ze stołu... zniszczy kabel... A S-video kupisz kilku metrowy, laptop daleko będzie stał... A jakość będzie wystarczająca. Ja przez S-video oglądam filmy na TV z laptopa i jest super.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org