Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Na nich nie głosuj. Przedwyborcze uśmiechy Białegostoku do Łomży... |
Na bank pracownik arimr! W godzinach pracy to i pół kieliszka nie wolno. Jak się chciało wypić to trzeba było po godz. 16.15
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Na nich nie głosuj. Przedwyborcze uśmiechy Białegostoku do Łomży... |
Jasiu, na Boga! Napiszże coś w języku polskim, bo muszę się przedzierać przez Twoje teksty jak prezydent Kaczyński w Gruzji. A w ogóle to gdzie Ty pracujesz z taką polszczyzną? Nawet się nie chcę domyslać POZDR
|
|
|
a moim zdaniem łomżyńscy "kierowcy" nie przeszkadzają wam elki tylkok wasza głupota. Niech wyjedzie pierwszy lepszy i zobaczy ja łomżyniacy jadą na drodze dwupasmowej, zaden kierowca nie pojedzie prawym pasem jak Pan Bóg przykazał, jadą lewym i blokują ruch, prawy pas jest do jazdy a lewym sie wyprzedza. jednak na zadnej ulicy w łomży to nie obowiązuje. Powinni jeszczre dawać mandaty którzy parkują na jezdniach dwupasmowych np. sikorskiego , gdzie nie chce sie podejsc kilka metrów tylko zaparkuje sie sierota na drodze i wszyscy ja wymijaja
|
|
W moim mniemaniu największym problemem jest mała dostępność komunikacyjna miasta.
|
|
"...pisałeś coś że w Łomży nie ma pracy z perspektywami, ale jeśli w markecie to dla ciebie praca rozwojowa to gratuluję ambicji...". Napisałem o PWSiP ,bo myślę ,że jest tam praca z perspektywami...a w marketach też musi ktoś pracowac.Tak jak już wcześniej napisałem jeśli ktoś nie ma predyspozycji do pracy umysłowej lub się na czymś po prostu nie zna to wykonuję pracę fizyczną. Wiadomo ,że jak każdy człowiek mam jakieś ambicje.Państwowa posadka na cieplutkim foteliku kto tak nie chce??? Nie każdemu się jednak udaje...i ktoś musi pracowac w marketach tak samo jak ktoś musi pracowac w urzędzie prawda?? Bo szczęście to jest takie coś, co trzeba mieć, żeby było Cytat własny (copyright ©)
|
|
wazne zeby bylo wiadomo gdzie
|
|
Kupujesz 2 głośniki basowe JL Audio 10w1v2 (ok. 2x400zł), do tego wzmacniacz w monobloku, obudowę zamkniętą. Radyjko Alipine za ok. 1000zł, modelu nie pamiętam, dużo tego jest. Na piszczałki tez możesz dać jakieś Hertze. Do tego średniotonowe. Wszystko musisz tak dobrać, żeby zwrotnice nie odcinały głośników w pasmie słyszalnym dla człowieka, inaczej to nie będzie grało. Charakterystyka ma być liniowe w całym zakresie częstotliwości. Przygotuj się na to, że wartość Twojego auta wzrośnie dwukrotnie :D Dann
|
|
Nam potrzeba przede wszystkim firm wytwarzających i sprzedających to na zewnątrz. Takie przedsięwzięcia są najlepsze dla miasta i ludzi bo na wydawanie w marketach trzeba mieć pieniądz. Zgodzę się że w markecie też są miejsca pracy, ale to są takie miejsca pracy które likwidują podobne w innym miejscu miasta. Dobrym przykładem jest Lipowa w Białymstoku, gdzie jak wczoraj przejeżdżałem to kilka witryn świeciło pustkami bo nie ma klientów, co jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia. Teraz stoją puste lokale a kiedyś były to najbardziej eksponowane miejsca w mieście.
|
|
Marcinoo, zdawałem w Warszawie dzień przed wigilią. Wyprzedzałem i jechałem środkowym i co? Zdałem. Tam się nie opłaca zjeżdżać na prawy pas, żeby za chwilę dowiedzieć się, że nie możesz jechać prosto, bo pas się kończy, albo można jechać nim tylko w prawo, więc się mylisz. Taka zmian pasów to zwykle stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym, nieumiejętne oczywiście :) Podsumowując, można jechać lewym i środkowym, chyba, ze wiesz, ze za chwile skręcisz w lewo, albo będziesz chciał wyprzedzić, wtedy możesz jechać lewym skrajnym. W Warszawie zresztą panują inne reguły, tu nie da się tak jechać. Co chwila są skrzyżowania i zajmowanie prawego skrajnego pasa, jadąc na wprost jest bez sensu, gdyż musisz stać przed skrzyżowaniem i czekać, aż facet skręci w prawo, a Ty prosto już nie możesz jechać, bo musisz czekać aż on zjedzie i mamy korki.
|
|
PRYMA ale zimą STATOIL i ON Arctic
|
|
nie widziales paluw metra w lomzy? lol, ja terz nie :D
|
|
O to mi chodzi PAnowie, jeżdżę służbowo kilka godzin po łomży i rano i wieczorem, i na każdych światłąch , Pan potrafi zjechać na początku ulicy zawadzkiej na lewy pas i jechać tak do jej końca przy pustej drodze. Przy dworcu pks wsyzscy ustawiają się na lewym, kolejka kończy się przy mcdonalds a na rawym pasie ani jednego samochodu, jeżdzcie i sami ocencie. na sikorskiego o 20.00 jedzie jeden samoochód i jedzie od początku do końca lewym pasem, Zgadaam się co do warszawy, owszczaba2st 3- 4 pasy najlepiej jechać środkowym masz możliwość manewru, ale to jest inna sytuacjka. w Łomży wszyscy i codzień jeżdzą lewym pasem bez względu czy coś jedzie prawym czy jest pusta droga, proszę was jedzcie jutro na ulicę i przypatrzcie się temu. ręce opadają
|
|
a jak mi się rozleci w zakręcie przy 120km/h ??? to będę zył czy juz nie?
|
|
Po prostu nie będzie przekazywany napęd na poszczególne koło
|
|
mieczkos nudzi ci sie?
|
|
A ja polecam solarium u Szaq'a na Kazańskiej, miła obsługa i porządek. I Rybka ><> czerwona skóra to może efekt twojej karnacji i za długiego czasu opalania.
|
|
masz ochotę popisac to dawaj na gygy a nie sie tu bulwersujesz agusia :D
|
|
wal bo warto lepiej tam wydac hajs niz go przepic
|
|
w marianowie jest spec od tych spraw
|
|
kameleonyk do okolo 16:30 sporo wolontariuszy bylo przy katedrze, a pozatym bank który zliczał pieniądze miał działać do 17 więc każdy chcial zdać pieniądze. KGB wolontariuszy bylo sporo ale przy obiektach gdzie może spotkać dużo ludzi np. stokrotka, mcdonald, kościoły. Czasami zdarzało się spotkać po parę grup ludzi zbierających pieniądze dla dzieciaków. Jeśli tak bardzo narzekacie na WOŚP to w przyszlym roku zasponsorujcie, pomóżcie aby powstała scena, różne zespoły zagrały, bo z tym jest bardzo dużo roboty papierkowej. A znaleść piosenkarzy, sponsorów jest problem. Też byłem Wolontariuszem i wiem, że nie jest łatwo wszystko zapiąć na ostatni guzik. Więc wspomóżcie fundację i aby przyszly WOŚP w Łomży pobił rekord i został zapamiętany jako jedno z najlepszych wydarzeń w Łomży. Tyle ode mnie :P
|
|
kumpel zatankował 95 i mu zamarzła ;)
|
|
Czy pizzernia osteria,diavolo czy d'angelo oferuja dostawe do domu?
|
|
Ekspercki projekt koncepcji przestrzennego zagospodarowania kraju do roku 2033 zakłada zagospodarowanie, które obejmuje projekty wykonywane do 2033r :-) A tytuł czytałeś? :P Eksperci proponują: Via Baltica przez Łomżę już w 2020 roku! Gdyby naprawdę miała powstać w 2020r to jest całkiem spoko....
|
|
wiezysz w to rze sie uda. kiedys mialo byc bodajrze juz w 2010
|
|
sebo19...a ile tu takich glupich tematow...nie tylko ten jeden.....a ten chociaz zabawny.:))))
|
|
Dlaczego walczyć o rewitalizację kolei? • Kolej pobudziłaby rozwój naszego niedoinwestowanego regionu. Niechodzi tu tylko o Łomżę, ale także, a może przede wszystkim o trasę Ostrołęka-Łomża-Śniadowo-Łapy, Gospodarka regionalna mogła by się przebudzić , a co za tym idzie także dochody budżetu. Dla Łomży i Ziemi Łomżyńskiej, rozwój i rewitalizacja kolei jest czynnikiem niezbędnym dla rozwoju gospodarczego. Jest to wbrew obiegowym opiniom najtańszy transport… • Błyskawicznie rosnące natężenie ruchu na drogach, stwarza zagrożenia, prowadzi do utrudnień i korków. Propagując ideę „Tiry na tory” możemy doprowadzić do obniżenia ilości tirów na naszych Łomżyńskich drogach. Oczywiście zaraz wspomnicie o via Balice- ona będzie dotyczyła ruchu tranzytowego, nie naszego regionalnego- a jest on duży i sami wiecie jaki jest stan naszych dróg. Chyba lepiej by jeździły po Łomży małe dostawczaki odbierające towar z dworca łomżyńskiego , niż ogromne tiry kręciły się po wąskich ulicach, stwarzając zagrożenie i niszcząc drogi. Każdy wagon przywieziony do Łomży koleją to parę tirów mniej na łomżyńskich drogach… • Zapotrzebowanie na kolej w Łomży jest i to duże, mówię tu o kolei towarowej przede wszystkim. Jest to spowodowane tym, że są firmy z powiatu łomżyńskiego i powiatów ościennych: zambrowskiego, kolneńskiego, które zamawiają towar do Łomży i z Łomży wywożą go samochodami. Ilość wagonów jakie do Łomży przyjeżdża co drugi dzień świadczy, że zapotrzebowanie na kolej jak najbardziej jest, i trzeba robić coś, żeby to zapotrzebowanie na usługi przełożyło się na remont infrastruktury. Jest zapotrzebowanie na tego typu usługi, bo to się firmom po prostu opłaca. Miasto, oraz powiat łomżyński, powinny robić wszystko, by wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu przedsiębiorców. Także dla potencjalnych inwestorów dobre połączenie kolejowe jest równie ważne jak drogowe, jeśli nie ważniejsze. Wspominam o tym, bo dużo się mówi o utworzeniu w Łomży strefy ekonomicznej, a bądźmy szczerzy bez kolei jest ona nie możliwa… inne podstrefy Suwalskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej mają albo własne bocznice kolejowe, albo są w sąsiedztwie dużych linii kolejowych, u nas oczywiście bocznice na bawełnę, do Pepeesu i gazpolu miasto oddało za ziemie na których min ma być SSE.. • Co do kolei pasażerskiej, na razie jest to nie możliwe, w przypadku wyremtowania torów do Śniadowa i dalej do Tłuszcza,(i podniesienia prędkości przejazdu do przynamniej 80km/h 3 pary połączeń tygodniowo do Warszawy byłyby rentowną inwestycją Przynajmniej z tysiąc naszych studentów to ci studiujący w Warszawie, poza tym duża ilość połączeń pks z Warszawą wskazuje, że popyt na konkurencyjny środek transportu jest...Ale bez gruntownego remontu nie ma szans. • Jak dobrze naliczyłem w 2007 i w 2008 roku co najmniej z 4 razy mogliśmy dostać pokaźną sumę z UE, to na remont torowisk, to na szynobus. Czepiacie się że często wspominam o UE, wiecie dobrze, że koszt takiej inwestycji, jest spory, pkp nie jest zainteresowane nami, dlatego pieniądze musiałyby wyłożyć województwo, samorządy gminne i powiatowe, dodając do tego środki z UE to łączny suma rozłożył rozłożył by się na kilka instytucji a wtedy łatwiej,im by było znaleźć pieniądze na ten cel, z UE można by było pozyskać pewnie do połowy kosztów, wiec na wspomniane samorządy wypadłoby około 4-6mln(województwo dałoby a przynajmniej powinno dać więcej, bo jeśli się nie mylę to jest w ich obowiązkach.) a te 4-6mln to nie jest dużo patrząc np na to, że na modernizację stadionu miasto chce wydać ponad 20mln...Nasze gminy nie są bogate, ale nie sadzę,żeby był to dla nich niemożliwy wydatek. Niestety trzeba też liczyć na mazowieckie, bo stan torów Śniadowo Ostrołęka Tłuszcz, jest zły. Ja w przeciwieństwie do was prowadzę kulturalną dyskusję. Ale nie mam zamiaru dalej tego robić, kiedy rzucacie pod moim adresem przezwiska i inne tego typu(min. nazywacie mnie dzieckiem sami nie będąc dorosłymi)... Mówcie co chcecie, ale ja nie uciekam..., gdy sprowadzicie swoje wypowiedzi do odpowiedniego poziomu, wtedy mogę z wami podyskutować, bo jak widać ten temat wywołuje sporo emocji, i warto dyskutować. A i jeszcze jedno: do waszej "młodzieńczej " świadomości nie jestem jednym z was, ja was szanuję chociaż jesteście młodsi ode mnie, wiec powinniście uszanować mnie też. To by było na tyle co chciałem powiedzieć. pozdrawiam wszystkich sympatyków łomżyńskiej kolei.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |