poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Tupolew został zestrzelony"

tylko drogowcy zawodzą w mieście na głuwnych ulicach jest ok ale na osiedlach już tak dobrze niema

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Tupolew został zestrzelony"

jak sie lubi poszalec to fajnie jest posmigac po osiedlowych uliczkach :D a jesli chodzi o drogowcow to wogole ich nie widzialem odkad spadl snieg,albo strajkuja albo cos bo dzis jak jechalem do gejstoku to na wylocie z lomzy droge odsniezal woz strazacki he

wiecie może gdzie dało by sie zagrać w noge?

Osobiście polecam kwiaciarnie w Kolnie.

W złobku na spółdzielczej pracuje 3 panie na stałe i jedna jest zatrudniona w roli pomocy ale jest tam cały czas. Wiem bo moje dziecko tam chodzi i zawsze jest 4 panie, więc niech zabierają głos osoby które wiedzą co i jak. Bardzo polecam !!! Ja zapisywałam w marcu i już były problemy. Radzę się pospieszyć.
A co do wieku to warunek jest taki że dziecko musi już umieć chodzić.

dlaczego wszyscy sie zwolnili z maximixa??

Co się dziś stało na Nowogrodzkiej? Były tam 2 radiowozy policyjne ale z tego co widziałem to żadnego wypadku nie było...

ty chyba sam jesteś blondynką baranie jak nie masz nic mądrego do napisania tylko jakieś głupie które może ci się wydają śmieszne teksty to nic lepiej nie pisz

u Pana Przybylaka oczywiście - polecam, bo sprawdzona nie raz, a kupuje sporo kwiatów. Znajduje się na przy ul. Sienkiewicza na przeciw małego Kościółka

VERGISS MICH

Naprawdę bardzo ładne są na Sienkiewicza obok kantoru
Polecam!!

nazwisko to Trzeciak, ceny o dużo niższe niż w łomży przynajmniej w tamtym roku i ładniejsze kwiaty. przystrojenie samochodu tez tańsze

Frezja na Kazańskiej. Człowiek zna się na kwiatach i wręcz cuda z nich robi.

Sudan San ul. Polowa

http://pl.youtube.com/watch?v=SEvVFvAzsgM

better fajnie jak bys mial w ofercie mega kebab. Jest cos takiego w bstoku. Zawsze jak mocno glodny jestem to go biore. W lomzy na duzy kebab bułke dzieli sie na 3 czesci, a tam na 2.

do "markac" własnie piszesz o tym , że zajmujesz lewy pas w następstwie którego wykonujesz dany manewr, jednak w Łomży kierowcy zajmują lewy pas i jadą tak i jadą. a co do czekania na strzałce i robienia sie niby korków to bzdura. spójrzmy na to tak.
1. Stoi jednej kierowca na prawym pasie sam , bo czeka , aż sie strzałka zapali, dlatego nikt za nim nie staje bo pozornie musi czekać.
2. Na lewym pasie stoi 20 innych kierowców tworząc korek , ponieważ stoi na jednym pasie , zamist przenieść natężenie ruchu na drugi pas.
3. Wszystko jest do zabserwowania codziennie na łomżyńskich ulicach.
4. Gdy ktoś jedzie i sobie pojedzie nie przeszkadza mu to, jednak intensywnym użotkownikom drogi bardzo utrudnia jazdę. Pozdrawiam

508303085 i 503974715 to telefony do lasvegas.

kolego popieram i w 100% się z tobo zgadzam

Dokładnie...są dwie strony medalu.
Kupującym też nic nie brakuje.

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=11717122

Na szczęście Allegro jak mi się wydaje ostatnio nieco szybciej reaguje na negatywy - blokując konto.
Ale każdy przy zdrowych zmysłach nie kupi towaru od kogoś kto ma więcej komentarzy negatywnych jak pozytywnych.

Pojedyńcze negi są usprawiedliwione bo każdemu może zdarzyć się wpadka czy komentarz odwetowy ( a tego to już jest dużo )...kupujący nie płaci ( bo mu się odechciało ) i kiedy po 2 miesiącach wystawia mu się negatyw - natychmiast reaguje tym samym pisząc kompletne bzdury. Normalka.

Też jestem tego zdania-to najlepszy serwis w okolicy.

Ja dość często i kupuję, i sprzedaję, na żadnego oszusta jeszcze nie trafiłem. Ostrożności na allegro nigdy nie za wiele.

Dla miłośników Allegro link:
http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/ :-)

nigdy za pryma.partacze i tyle.mechanicy moze i sie znaja ale wlasciciel tragedia.

Znów kolejna pseudo reklama ile razy to można zachwalać

"Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane"-Dlaczego admin nie kasuje tylko pisze

Co do tych fachowców z Łomży to tylko pseudo fachowcy nigdy bym im nie oddał do strojenia lub naprawy radia a zresztą oni nie naprawiają tylko wysyłają na naprawę .Ja tam sam naprawiam i reguluje swoje radio i jakoś od paru ładnych lat śmiga mi że hej

tylko i wyłącznie IST

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

a lomzy tez alpy

Treść jest ukryta

Witam w jakiekiej szkole mozna wypozyczyc sale gimnastyczna?? i jaki koszt ?

Treść jest ukryta

wiesz tak szczerze to trzymaj koleżanki zdala od męża ja juz sie przejechałam i to była moja kolezanka co dziwne zrobiła sie jego tyle ze powoli stawała sie wazniejsza odemnie pułki nie postawiłam mu sprawy jasno na białym ona albo ja mi było łatwiej bo wiedziałam ze sie z nią spotyka ale on twierdzi ze tylko ze sobą rozmawiają ale nap0ewno na tym sie by nie skonczyło wiec juz z nią nie rozmawia jestesmy razem i nie wracamy do tego tematu ale ma zakaz jej towarzystwa od tej pory jestem na kolezanki bardziej czujna oby sie sko0nczyło po twojej mysli pogadaj z nim ze ci to przeszkadza moze poskutkuje rozmowa i nie bedzie do niej chodził jesli sie liczy z twoimi uczuciami pozdrowienia

wiesz co na sucho jak to sie mowi niesprawdzalam ale raczej nierambo777 napisał(a):

> a bieg wchodzi gdy silnik nie pracuje? jakikolwiek, 1234 czy 5,
> obojętnie
>

Jeżeli są problemy w małżeństwie
to zawsze winne są dwie strony: żona i teściowa.

a ja przeczytałem pogrzeb suka ha ha

SB-ki skurwysyny i tyle !!

trzeba dostosowac czas opalania do swojej karnacji i nie bedzie> czerwonej skorki< ja opalam sie i u szaq'a i na bema w sudan sun i jedno i drugie miejsce polecam :)

pisze sie przegub a nie przegób
zamiast wolac o pomoc wroc do szkoly

musisz pamiętać o kilku ważnych kwestiach dotyczących całego sprzętu audio. Po pierwsze głośniki. Co do nich, jest mnóstwo parametrów określających konkretnie sprawność danego głośnika oraz jego zastosowanie np. częstotliwość rezonansową (pasmo przenoszenia-od tego zależy czy głośnik jest nisko,średnio lub wysokotonowy), maksymalną moc jaką może przyjąć głośnik, maksymalną moc jaka głośnik może oddać, VAS czyli objętość ekwiwalentna,SPL-efektywność głośnika oraz wiele innych. Są one niezbędne do obliczenia objętości kolumny, tuby, bassreflexu (długości i grubości). Bardzo ważnym parametrem jest także Z czyli impedancja głośnika (można tu uznać reaktancję indukcyjną cewki orz jej rezystancję co dopiero nazywamy impedancją) liczoną w Ohm ach. Ale po prostemu: maksymalna moc głośnika która jest zazwyczaj podawana na głośniku jest to moć o zadziwiających wielkościach 240W na 20cm 300W na 15cm. Jest to tylko sprytny wybieg producenta. Jest to moc maksymalna jaką możemy podać na ten głośnik nie uszkadzając go, czyli nie przepalajc uzwojenia cewki lub membrany. W rzeczywistości głośnik ma dużo mniej mocy wyjściowej tzn. tej użytecznej. Ważnym parametrem jest też SPL i objętość ekwiwalentna. NA chłopski rozum: im większy głośnik (średnica) tym lepsze łupnięcie. Reszta parametrów służy głównie do podstawieniua do wzoru na objętość obudowy. Jakość oraz producenta zostawiam wam... . Do wysokich tonów stosujemy zazwyczaj głośniki piezoelektryczne, ze względu na najlepsze parametry pracy w wysokich f.

Układy RLC potocznie zwane zwrotnicami. Służa do podzielenia całego pasma przenoszenia na niskie, średnie oraz wysokie aby przyporządkować je odpowiednim głośnikom. Składają się z cewek, kondensatorów, rezystorów.

Wzmacniacze audio. Musimy rozróżnić dwie charakterystyczne moce. Moc rms jest to moc ciągła oddawana przez wzmacniacz do obciążenia, głośnika, natomiast moc muzyczna (UWAGA!!! moc muzyczna podawana jako P.M.P.O) jest to moc oddana do obciążenia przez moment, dopuki napięcie na kondensatorach w zasilaczu nie spadnie do poziomu gwarantującego stałe oddawanie mocy. Lepszy wzmacniacz charakteryzuje sięmniejsżą różnicą między mozą rms i pmpo.Z czym niejednokrotnie się spotkałem to "zobacz jaki wzmacniacz, ma 1200Wat!!!!" a w rezultacje z jakieś 100Wat mocy rzeczywistej. Kolejnym parametrem jest pasmo przenoszenia wzmacniacza. Im większe tym lepiej najlepiej przy -1,5 dB lub -3dB. Współczynnik tłumienia mówi nam ile rezystancja wyjściowa wzmacniacza jest mniejsz od rezystancji obciązenia. Jak poprzenio, im więcej tym lepiej. Kolejny bardzo ważny parametr to zniekształcenia. Są podawane w %. Im lepszy wzmacniacz tym posiada mniejsze zniekształcenia. Dopuszczalna rezystancja obciązenia. Najczęściej spotykana to 2,4 Ohm (wzmacniacze samochodowe). Pamiętajmy, że jeżeli wzmacniacz posiada moc 20W przy 2 Ohm to przy 4Ohm będzie to tylko 35W. Waga wzmacniacza. Łączy się bezpośrednio z radiatorem ( obudową). Im jest ciąższy tym lepiej. Wtedy jest lepsze odprowadzanie ciepła. Lepsze chłodzenie zapewnia dobrą jakość dzwięku!!!!!!!!!!!!!!

Kondensatory na zasilaniu. Musimy pamiętać o tym, że wzmacniacz aby poruszyć membraną przy niskich częstotliwościach i dużej mocy pobiera dużo prądu. Obserwujemy wtedy duży spadek napięcia na akumulatorze a w konsekwencji pogorszenie dzwięku. Aby uskutecznić jego efektywność stosujemy kondesatory elektrolityczne o bardzo dużych pojemnościach rządu kilku Farradów (jednostka poj.). Ze wzoru na czas rozładowania kondensatora - im większa pojemność tym dłużej kondensator oddaje moc.

Przewody. Im większy prąd tym grubsze muszą być przewody. np. Pwzmacniacza=240W. przy Uzas=12V pobiera 20 Amperów!!! Jeżeli natomiast napięcie zasilania wynosiłoby 24V wtedy wzmacniacz pobierze 10Amper i analogicznie. To wszystko co odemnie. Pozdrawiam

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Aha..... inna sprawa....

Jak chcesz to mogę Ci trochę pomóc.... będziesz miała jasność w pewnych sprawach.... Ale musisz zrobić jedno.... Musisz założyć jakiegoś nowego maila i albo wpisać go sobie w profilu, albo jak nie chcesz tego robić to:
Wstawić takiego maila w pasku adresu przeglądarki:

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=171386&t=171386&mail=TOTWÓJNOWYMAIL

Tylko, że TOTWÓJNOWYMAIL zmień na swój mail, który utworzyłaś..... Ja wtedy będę znał ten mail i się na niego odezwę....
Najlepiej w notatniku sobie zrób taki adres z tym Twoim mailem.... a później wklej w pasek przeglądarki i normalnie(przez ENTER) uruchom stronę.... Odezwę się do Ciebie i trochę Ci pomogę.... Rzecz jasna nieodpłatnie, a może dużo Ci pomoże to co mogę Ci zaoferować.....

Ale jak nie..... to nie.... to się nie narzucam..... zwyczajnie oferuję pomoc.....

Tak to są efekty wyprania mózgu przez styropianowcyh ideologów IV RP. Więc padalcu P@wcio twój ojciec i matka to skurwysyny Sb-ki ? Wynika z tego ,że tak , więc kim ty jestes? Zepsutym nasieniem.?

Nigdy w życiu nie staniecie na takim poziomie jak mijające pokolenie. Po prostu nie potraficie. Od faktu mierności pod względem rozwoju fizycznego do wielkiej zapaści intelektualnej. I na koniec nie macie pojęcia o życiu w społeczeństwie z szacunkiem dla innych ludzi. Na koniec niestety powiem to co jest nieuchronne. Za parę lat wy będziecie starzy i nic i nikt tego faktu nie zmieni i mam nadzieje ,że pojawi sie taki drugi P@wcio i powie skurwysyny styropiany.

Zapraszam wszystkich milosnikow tej dyscypliny i tych którzy chca wesprzec WOSP na mecz w siatkowke jak w temacie dzis sala olimpijczykow przy szkole nr.9 w lomzy godz 13. Serdecznie zapraszam i pozdrawiam.

ciepłe lody hehh to było coś :)

Zgubiłam tablice rejestracyjna prawdopodobnie przy galerii ''stoktotka"lub w okolicach ul.Prusa.Kto kolwiek ja widział prosze o kontakt .Z góry dziekuje!

Takos

mam do sprzedania nowe eleganckie lakierki nie chodzone w rozmiarze 45 oraz plastkiowe łyżwy w dobrym stanie w rozmiarze 40.chetnych prosze o kontakt telefoniczny 602698321.dzieki

W takim miejscu i dzurze jak ten dom to czynsz powinien wynosic gora 500zl. A ci co sie zgodzili na taki czynsz chyba nie maja pojecia o jakimkolwiek biznesie.

jakie plakaty , gdzie one były????????????????????????????? jaka informacja taka frekfencja a ten druch czy jak mu tam niech zezmie sie na przyszłosc za kampanie reklamową troche wczesnie o ile bedzie co reklamowac i na cokolwiek sensnego zapraszac bo to co sie działo u nas to pozal sie boze mysle ze truskolasach lachca lepsze babawy były..:)

zenułaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wpisz w "szukaj" dziary a wyskoczy ci kilka tematów które były już na forum o tym charakterze ...

W Czerwonym Borze na 100we robio i tanio wychodzi, tylko że musisz jechać osobiście i sie dopytać bo nie maja tam telefonu. Pozdrawiam a i pamietaj żeby w łażni się nie schylać jak ci coś upadnie.

wyrób sobie zamiennik w studio reklamy. koszt ok 30zl

flyn fajnie ze sie podzieliłes swoimi doświadczeniami ale mnie to nie rusza, bo wyobraź sobie że jestem dziewczyną i mam już tatuaż który robiłam u Kabaryny i uważam że akurat on nie jest amatorem. Poza tym chcę zrobić kolejny a niestety Kabaryna niedługo wyjeżdża i nie wiadomo czy się wyrobi

Jasne dokumenty.. uczciwych raczej cięzko znaleźć..Nie rób sobie zbędnych nadzieji.ale dokumenty moze przyjda pocztą ,kiedys zgubiłem jakis rachunek to lezał w skrzynce na listy następnego dnia ;p

www.pub9-ka.pl jakby co prosze przyjsc i porozmawiac, pozdrawiam Krzysiek.

fiku mialam cos podobnego. poczatkowo komp mi nie czytal porysowanych plyt (nie mowie o jakichs zajechanych plytach tylko np o takich z jedna malutka ryska),pozniej mial fazy,ze i tych nieporysowanych nie czytal... stacja normalnie sie otwierala,wkladalam plyte,plytka zawziecie sie krecila a tu zadnej reakcji. zupelnie jakbym czysta plyte wlozyla - z tym,ze jak wkladalam czysta to od razu nero sie odpalal - pozniej to juz w ogole w moj komputer nie bylo stacji dyskow - przyginela gdzies w akcji :P z tego co sie orientuje to mialam jakies problemy z laserem- wystarczylo zwykle przeczyszczenie - odpukac,na razie plytki czyta ale mam za to inny problem...

nie moge w ogole odpalic zadnego dysku twardego.klikam na dysk np D i wyskakuje mi takie okienko od razu z pytaniem jakiego programu chce uzyc do otwarcia dysku... i nizej jest lista wszystkich programow jakie mam na kompie- bez sensu,przeciez nie bede allplayerem,winampem czy wordem otwierala dysku twardego :P jedynym wyjsciem z tej sytuacji jest klikanie prawym na dysk i wybieranie polecenia:eksploruj. wtedy wszystko ladnie sie otwiera tylko troszke uciazliwe to jest ze za kazdym razem musze te eksploruj brac... jest na to jakas rada?

ale chwalisz sie ku.rwa szmato czy zalisz??

grazynan - ta przedostatnia fotka to oczywiście widok budynku tej 'nieszczęsnej' mojej Drzewnej, ale na ostatniej fotce to chyba właśnie ta 'trójka'. Czy tak?

Pawel_W - załączając tu linki, spróbuj zrobić to 'prawidłowo' ... pliz!
(instrukcje do załączania URL znajdziesz na samym dole tej strony)
Thanks!
wychu

tak ja widziałam w wejściu do bonaru ale aż zal wchodzić ....

Much better!

A widzisz? :)

idioto w sznobusah jest zupelnie inny komfort podrozowania !!

Dzisiaj o 15.00 jeździło dwoje narciarzy i jeden deskarz.

To super sklep i serwis ta CB 13-stka no i wreźcie mają plac z tyłu za budynkiem ( przy Poznańskiej ) gdzie Pan wychodzi montuje , stroi i miło żegna. A ta Pani w sklepie też jest miła. Naprawdę polecam 13- stka CB , szerokosci

Ale sporo negatywnych wypowiedzi daje do myślenia... Nie sądzisz ?

Mirosław R. Derewońko jest zakręcony jak ten cały bal, pamiętam jak ze mną wywiad przeprowadzał hehe.... :)

W Mac-Donaldzie mają fajną salkę.

Mirosław R. Derewońko jest bardzo dobrym redaktorem a "cz" to raczej nie jest jego pseudonim

Dzięki haaaah5 za podpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie

Właśnie pali się na krasce ciągnik w stodole

No przecież wyraźnie jest zapisane:

Karnawałowy Bal Przyjaciół Amazonek
..... 10 stycznia A.D. 2008 do Hotelu Zbyszko w Nowogrodzie ok. 80 osób,

podpis pod relacją - jn.

Mirosław R. Derewońko

Jeszcze niżej zdjęcia z imprezy sprzed roku i charakterystyczny, rozpoznawalny na tym forum skrót relacjonującego - "cz"

cz to zupelnie inna osoba niz derewonko. derewonko morzna czensto spotkac pod koniami lub w czesku na podrywah ;)

Mieć mieliśmy, ale teraz nie mamy;/ Wszyscy rządzącdy gadaja o rozwoju, a jak tu sie rozwiajac bez kolei?

ona napisala ze nie widzi jej CD romu w MI COMPJUTER :p ps a woge masz podpieta tasme do zlacza Taka szara 2 rzedowa (IDE) pewnie tylko zasilanie masz podlaczone i dlatego ci "tzw kreci plytka" albo chyba ze masz w bios-ie wylaczony CD-rom (to juz by byl pech - bo nie powiem ci jak to wlaczyc bo nie widze biosu) lub na cdtku przestawiona zwore masz i jakis konflikt sie robi (urzadzenie nie wie czy jest slave czy op ) :p to tak w skrocie

becikowe jest dla każdego bez względu na zarobki

Tu nie jest napisane że miasto będzie wykładać pieniądze. A co do pociągów to chyba wiesz czemu ich nie ma. Zlikwidowali bo nierentowne i terraz byłoby tak samo.

i pesel dzieciaczka koniecznie. z tym to strasznie ganiaja. najpierw ten pesel wyrob-troszke na niego poczekasz- i dopiero papiery do nich zanies bo tak to tylko na darmo bedziesz latac bo bez peselu nie przyjma nawet papierow

Wychu chyba sobie żartujesz, ja na ostatniej fotce widzę karawan.

Treść jest ukryta

Gdzie i za ile można pobawić sie na balu karnawałowym w Łomży i okolicach?

Treść jest ukryta

z ciebie niezły baran dupku

dokladnie

Takos

u nas w regionie raczej ciezko spotkac biopaliwo, ja osobiscie nie widzialem

w McDonaldzie zatankujesz ekologicznie ;)

Via Baltica przez Łomżę powinna iść, niestety śledzie trzymają się mocno, wierzę, że w tej kwestii zwycięży rozsądek, a nie interesy.

myślę, że to kwestia gustu, bo w każdej z tych kwiaciarni pewnie robią inne bukiety,

ale ja polecam Storczyka, nie dość, że przepiękne bukiety to jeszcze profesjonalna pomoc w doborze kształtu i rodzaju kwiatów, moja siostra była mega zadowolona :)

To chyba najświeższe info Eksperci proponują: Via Baltica przez Łomżę już w 2020 roku!, bo przecież Via Baltica sama w sobie będzie obwodnicą dla Łomży....

Jezeli Bałdyga jest zainteresowany,to to kupi:)

Łomżyńscy kibice są bardzo specyficzni... Jak ŁKS wygrywa to nagle wszyscy byli na meczach ŁKS w całym sezonie, wszyscy chwalą itp. Ale jak klub jest w dołku to wszyscy wjeżdzają na zespół.

Ja przyznam, że kiedy mam czas i chęć to chodzę na mecze, bo miłość do klubu nie zmienia sie z dnia na dzień...

Nie łomżyńscy kibice tylko łomżyńscy oglądacze piłki nożnej. Prawdziwi kibice ŁKS-u chodzili i na starą III i na starą IV ligę a jak byłoby trzeba to i na okręgówkę.

Idźcie na pocztę i złóżcie osobiście na niego skargę to to powinno poskutkować. U mnie był listonosz, który SAM podpisywał listy polecone i zostawiał je w skrzynce! Wracam sobie z wakacji, otwieram skrzynkę, a tu zonk - list polecony z urzędu. I oczywiście problem, bo miałam się stawić w dacie tej i tej, a powinnam wiedzieć, bo list był odebrany. Latanina i problemy.
POszłam na skargę, po 2 tygodniach zrobił to samo. Po tym zdarzeniu jest już nowy listonosz :) I temu nie mam nic do zarzucenia.
Ann29 skoro wybrał sobie taki zawód to jego obowiązkiem jest spełnianie swoich obowiązków. Rozumiem, że jest to ciężka praca, ale nie płacą mu za to, żeby sobie w siuśki leciał.

w da grasso placi sie trojaka a chyba do 16 czy 17 gratis

Pytałam wcześniej internautów gdzie w Łomży mogę zrobić USG 3D-4D i uzyskałam informację (dziękuje bardzo), że takie USG wykonuje dr Ściana lub dr Poppe, oczywiście prywatnie.
Tym razem proszę o informację, którego z nich byście mi polecili, zależy mi na dobrym odczycie obrazu USG. Proszę również o ewentualny adres gabinetu. Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

drastyczny_heniek, może to niedyskretne pytanie ale czy znasz to z własnego doświadczenia? Chciałabym dowiedzieć się gdzie szukać pomocy dla hazardzisty.

Polecam dr Poppe, przyjmuje od niedawna gdzieś na Ks. Janusza podam Ci numer telefonu 602510234 .

najlepszym pomysłem byłaby likwidacja woj. podlaskiego. Białystok /jego mieszkańcy/ mentalnie nie nadają się na gospodarza większego terenu niż miasto Białystok, przez co doprowadzają do zapaści cywilizacyjnej ziemię łomżyńską i suwalską.

to juz kwestia niedociagnieć w organizacji. za rok bedzie lepiej

na jaką ?

Bo szczęście to jest takie coś, co trzeba mieć, żeby było
Cytat własny (copyright ©)

ni to podlasie ni to mazowsze ni to suwalszczyzna, więc może i dobrze by było ;p

mi ostatnio na wykłądzie babka puściła nagranie mężczyzny z miejscowości Szymany koło Grajewa i powiedziała, że to gwara mazowsza dalszego :| więc ja już nie wiem sama...

4plus caly budynek tez ponoc ma miec wypowiedzenia

Storczyk!

Cała moja rodzina zaopatrywała się tam w bukiety ślubne. Każdy był PRZEPIĘKNY! A kościół jak fajnie przystroili!!! O nic nie trzeba się martwić.

Poza tym można tam dostać inne akcesoria ślubne, dzięki czemu nie trzeba biegać po 10 różnych sklepach i szukać.

WSZYSTKIE wojewodztwa powinny miec nazwy od glownych miast a wiec : warszawskie, szczecinskie, bydgoskie, olsztynskie i bialostockie. By nie bylo problemow z nazwami a uczniom latwiej by sie bylo uczyc geografi bo takj to w kazdym wojewodztwie dwie nazwy bo miasta i wojewodztwa a tak by bylo wszystko jasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
____________________________________-

Na cholerę ci via baltica no powiedz na co, jak ruch tranzytowy będzie omijał Łomżę obwodnicą!! Zastanów się co piszesz, a co do pociągów pasażerskich jest to teraz nierentowne, to fakt, ale można by wyremontować torowisko dla kolei towarowej(jest sporo chętnych przedsiębiorców na ten środek transportu), a po remoncie wraz z funduszami UE zakupić Szynobus, który bezpośrednio mógłby jeżdzić do Wawy.

Goostav to ja Ci pytanie zadam. Woj.kujawsko-pomorskie bydgoskie czy toruńskie? województwo lubuskie zielonogórskie czy gorzowsko wielkopolskie?

Zdecydowanie Eskulap. Jeżeli zależy Ci tylko na "papierku" idź na Makową.

Jarek

Ja mam ten sam problem, ale z listonoszem, ktory chodzi na Sniadeckiego... Nie wiem czy to ten sam co chodzi na Malachowskiego, ale tez ostatnio znowu bylam w dzien w domu a mimo tego w poniedzialek i srode dostalam awizo... Myslalam, ze moze nie uslyszalam pukania, ale w domu bylam nie tylko ja:-/

cooo? mozna wyrobic bylo jedna za 50pln!

Wie ktos cos na temat jakiegos balu karnawalowego w Łomzy??

Treść jest ukryta

przepraszam, nie zauważyłam. Dziekuję za info ;)

właściciel JBB od dawna jest właścicielem wszystkich tych lokali a i placu też

Podpisuje sie pod postem "OjciecR" :)

Brawa dla "kxxn" :)

Jest to pierwszy od x czasu temat na forum 4Lomza, który aż chce się czytać. Konkretnie i na temat( oczywiście mówie o "kxxn"), a przedewszystkim 0 jakichkolwiek wyzwisk..brawa jeszcze raz:)

Co do tematu to masz kompletna racje co do ViaBalticy, ale ja podchodze do tego z dystansem bo B-stok zrobi wszystko by biaBaltica przebiegała obok ich miasta...

Ja sam niedawno stałem przed wyborem zespołu, więc znam temat na świeżo :) Polecam Studio Band i GTW - moim zdaniem najlepsze zespoły w Łomży. Najlepiej skontaktować się, obejrzeć płytkę demo i samemu podjąć decyzję. Jeden lubi dobrą muzykę a drugi jak mu z butów śmierdzi ;)

Polecam, Mak-Roba, na Senatorskiej :-)

sluze pomoca ;)

"no nie wiem czy to dobry argument-zle zaparkowany samochod"
- To jeden z najczęstszych powodów.

".ja stałam normalnie tak jak ten za mna i przede mna"
- To Cie nie usprawiedliwia, jeśli źle zaparkowałeś.

"jak nie tak zaparkowane to trzeba straz miejska zawiadomic i oni ten problem rozwiaza"
- Nie bądź śmieszny :) Kto przyjedzie? :) Chodnik jest dla pieszych, nie dla samochodów, a rysa może powstać nawet od wózka z dzieckiem. Trudno, żeby kobieta czy mężczyzna uważał na samochód, który w połowie zajmuje chodnik.

na Nowogrodzkiej za Retro na końcu uliczki był kiedyś taki opuszczony duży budynek, ale nie wiem czy jeszcze tam jest.

w lomzy mozna zrobic ale z tego co wiem to tylko prywatnie (chyba) kwestia okolo 5 moze wiecej wizyt.
siostra zaczea robic (tylko nie pamietam u ktorego specjalisty) poki co ma zalozone cos wlasnie w rodzaju mostu ale nie wygloda to zbyt ladnie (moim zdaniem) ale napewno lepiej niz bez :] ale po implant CHYBA wybiera sie do wawy
pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org