Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ciekawe czy PISowcy znowu staną pod kościołami? |
Często spotykam sie z sytuacja w której po zatrzymuje sie przed przejściem a przechodnie nie wiedzą co robić, czy isc czy nie ryzykować, chyba się odzwyczaili od miłych kierowców. To samo tyczy sie wpuszczania innych kierowców do ruchu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ciekawe czy PISowcy znowu staną pod kościołami? |
wszystko do dogadania,może być na terenie Łomży jak i poza.Im dłuższa trasa tym taniej.Więcej info na telefon.
|
|
,,ja apropo kultury jazdy łomzyniaków jestem kierowcą od 12lat i takze przechodniem dość czestym i zauważyłem jedno nikt w łomzy nie wie co to przepuscić pieszego przez pasy nikt, chocby lało grzmiało i grad napitalał żadna menda nie przepuści "bo on jedzie , wielki pan" ,a kto sie zatrzyma i da przechodniom przejsc?? wszyscy tylko nie z rejestracją BL a juz napewno BLM, drugą sprawą jest pomoc przy włączeniu sie do ruchu z jakiejś uliczki, byłem w swoim zyciu tu i tam na swiecie i wszedzie kierowcy zatrzymuja sie i wpuszczaja drugiego kierowce , któremu ciezko jest włączyć sie do ruchu a u nas niedaj borze zeby dał przed siebie wjechać przeciez dojedzie 10sec póżniej , hamy jezdzą u nas i tyle wiec postarajmy sie w nowym roku panowie i panie troche wiecej kultury od siebie to moze ktoś wegług nas zachowa sie kulturalnie, no i uśmiechu za kierownicą a nie tylko srodkowe palce sobie pokazują !,, - bardzo czesto przepuszczam pieszych na przejsciach. Sama kiedys nie mialam prawka i samochodu i bylam zdana na wlasne nogi i wiem co to za uczucie gdy pizdzi,gwizdzi a tu jedzie sznur samochodow,ze nie ma jak przejsc i czeka sie az ktos laskawie raczy wpuscic ,ale NIGDY nie wpierdzielalam sie nikomu pod kola jak to niektorzy robia a potem wielce zdziwieni,ze ktos ich wytrąbi. A najbardziej mnie denerwuja takie grupki pannic,ktore nie dosc ze wbijaja sie pod same koła to jeszcze ostentacyjnie ciągna sie noga za noga. Damulki pieprzone. Rozumiem ze normalny czlowiek(zwlaszcza jakis schorowany staruszek, kobieta z wozkiem itp itd) nie bedzie przebiegal na leb na szyje przez przejscie,zeby jakis samochod mogl sobie przejechac,ale czasem ci ludzie naprawde przeginaja (tak jak wspomniane juz wczesniej grupki 15letnich pannic). - A jesli chodzi o wpuszczanie ludzi wyjezdzajacych z drog podporzadkowanych to tez nie raz zdarzylo mi sie stac po kilka minut az iles tam samochodow przejedzie i nadarzy sie okazja do wyjazdu,ale moge powiedziec tez,ze bardzo czesto bywaly sytuacje,gdy od razu ktos sie zatrzymywal i mnie wpuszczal(rejestracje byly rozne od BL przez BLM,BKL,BZA czy jeszcze innych).Wszystko zalezy od czlowieka i nie powinnismy wrzucac wszystkich do jednego worka i twierdzic ze lomzyniacy sa jakimis chamami,bo to nie prawda. Chociaz nie wiem,czy zauwazyliscie ale kobietom czesciej sie ustepuje,czy to na wspomnianych wczesniej przejsciach dla pieszych czy przy wyjezdzaniu z osiedli,z mniejszych uliczek czy nawet przy wyjezdzie z glupiego stoila czy farmala,bo stamtąd to jest tragedia wyjechac po godz. 16.00. Wracajac jeszcze do tematu niedzielnych kierowcow to w zupelnosci zgadzam sie z sumo/malaha. 100x bardziej wolę na drodze spotkac niedzielnego kierowce(chociaz czasem sa uciazliwi gdy wleka sie np po legionow 20,30 km/h albo podchodza po 20x do parkowania a ty stoisz i czekasz,zeby mozna bylo wreszcie przejechac) niz "krola szosy"... Zauwazcie,ze wypadki spowodowane przez tych tzw niedzielnych kierowcow nie sa az tak tragiczne jak w przypadku tych wielkich ''driverow'', ktorzy maja sie za niewiadomo kogo i zapierdzielaja po miescie na leb na szyje. Nie wazne ze czerwone swiatlo,nie wazne ze ograniczenia,nie wazne ze musze ustapic pierszeństwa - WAŻNE ZE MAM WYPASIONĄ FURE I MKNĘ! Zal mi tych ludzi i nazwijcie mnie konfidentem czy jak sobie chcecie,ale zdarzylo mi sie kilka razy zadzwonic na policje i zglosic,ze taki a taki samochod o takich i takich numerach ktorys raz z rzedu zapierdziela po pilsudskiego scigajac sie z jakims innym palantem o takich i takich numerach... Żyje w Polsce i nie-narzekam!
|
|
do warszawy za ile ??
|
|
Jednak nowylomza wie kogo szukam:-) dziękuję. Tobie peter też za oświecenie. Najlepszego w Nowym Roku wszystkim.
|
|
Kolejne perełki pana CZ... O ile ten błąd można jeszcze wybaczyć: Po raz trzeci ratusz przesuną termin otwarcia ofert to tego już raczej nie: Obejmuje ono budowę zachodniej - zadaszonej trybun głównych na ok. 1760 miejsc Kto do jasnej cholery pisze te teksty ??? Śmiech na sali... Takos
|
|
hehe dziękuję :D ... pyszny był ;)
|
|
jeśli ktoś jest naprawdę zainteresowany to dzwoni, więcej nie będę odpisywał
|
|
owszem... złamalam i to nie jeden... i napewno nie jestem w tym jakims ewenementem... niezbyt uwaznie czytales moja wypowiedz,bo nie napisalam,ze dzwonie kazdorazowo ilekroc ktos złamie JAKIKOLWIEK przepis typu parkowanie w jakims niedozwolonym miejscu, niezapiecie pasow czy nie zatrzymanie sie przed zielona strzałką,tylko w sytuacjach,kiedy ktos naprawde przegina. Jako przyklad podalam te glupie wyscigi na pilsudskiego - jezeli jezdzisz czasem wieczorem po łomży to powinienes wiedziec,ze to dość czeste zjawisko w naszym miescie.
|
|
Życzę swoim szefom, panu Marianowi Jaszewskiemu i panu Janowi Bajno w nowym roku sowich poborów, i mnóstwa podwyżek.
|
|
e czeczenowicz nie pasuje ci tu cos ? zbieraj majdan i do siebie nikt cie tu na sile nie trzyma wolny kraj nie podoba sie wyjazd .... P.s. Mimo ogłoszenia niepodległości w 1991 roku, obecnie żadne państwo świata nie uznaje niepodległości Czeczenii od dzis zwracam sie do ciebie ruski ... przychodzisz w gosci do kogos to albo sie odstosowujesz do tego co proponuje gospodarz albo wychodzisz ... cos sie nie podoba to zabierasz dupsko ... chyba wieksze prawo maja Ci co ty mieszkaja z dziada pradziada tych co przodkowie przelewali krew i oddawali zycie za ta ziemie niz ci co tu sa jak piszesz 4 lata moze i jestes ale co zrobiles dobrego dla Polski ? masz racje tyle ze jestes dzis jestes jutro cie moze nie byc .... zacznijecie wy myslec co ja moge dac im za to ze nas przygarneli a nie tylko co moge od nich wziasc ... z takim mysleniem nigdy szacunku do was nie bedzie ..... do pracy przyjerzdzaja Białorusini Ukraińcy widziałeś jakas nienawiesc w stosunku do nich ? nie oni przyjada ciezko pracuja i wtedy cos maja a nie jak wy ze przyjedziecie i za siedzenie tu cos chcecie a do tego uwazacie sie za niewiadomo kogo ...
|
|
Pewnie ten, co "Drzewną" likwiduje... Jego bym podejrzewał... Tylko nazwiska nie pamiętam ;D Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
Napieprzają petardami wokół, nerwy rozstrajają, a ja sobię myślę... Durnie, wypieprzają kasę w powietrze. Trzeba mieć pierdolca, żeby dopłacać do ogłuszenia siebie i innych
|
|
Zapomniał wół jak cielęciem był :) A ja właśnie kupiłem dwa komplety rakiet po parunastu latach przerwy ;D
|
|
ja pierdole wy to macie cale zycie problemy, jak sie komus podoba blenda, spychacz czy brewki to niech sobie wozi, jego auto jego duma a wam co do tego czy to wiejski tuning czy LOMZYNSKI??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |