Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wyniki sondażu:Czy Unia Europejska może nam zaszkodzić? |
Cage..... Johny to Twoja rodzina.... :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wyniki sondażu:Czy Unia Europejska może nam zaszkodzić? |
....tzn.... z tego co wiem to sura zadał Tobie pytanie - Johny...... to nie było stwierdzenie.... :) pozdrawiam!
|
|
No i wszystko jasne. Pan "sharkyl" wciska wazeline o NEO, INECIE, koles chodzi na modemie buhahahahha A ile Ci oni placa stary wazeliniarzu co ?
|
|
Jeszcze jedno Iza Ż. Macieju to chyba siostra rodzona szefa Neo=INET buhaha - i z czym do ludzi...buhaha....
|
|
Ja rozumiem, Tomaszku, że drogie. Płacisz sporą kasę, ale myślę, że warto. Jak narazie to się lepiej wstrzymaj. Poczekaj, aż owe sieci podziałają trochę na rynku. Ludzie na forum sami napiszą z kim warto podpisywac umowę a z kim nie. Ja jestem skłonny wziąć SDI i podzielić to łącze na dwoje (ja i sąsiedzi, rzadko kiedy korzystamy w tym samym czasie z netu). Masz może lepszą propozycję?? W Warszawie firma UPC zakłada stałe łącza przez TV kablową. Kolega ma, a sam mogłem zobaczyć jak to działa. Jedyna oferta w Łomży, która się może z tym równać to SDI. A po co Ci sieć LAN? andrzej jarota
|
|
jest jakas strona www tego infolanu? te 50 60 kb to chyba z lacza 512kb dzielac to prze 8 wychodzi tyle . I kolejna sprawa to jakie oplaty za to i na jakich ulicach to dziala?, najlepiej strone podaj tego
|
|
....tak sobie pomyślałem, że najskuteczniejsi to byliby chłopcy Porzeczkowcy albo Ambrelianie...... ....ostatnio słyszałem o białostockim osiedlu którego zarząd opłacił firmę ochroniarską do pilnowania porządku i interwencji, mieszkańcy dzwonią ze wszystkim co im nie pasi, a chłopaki przyjeżdżają za każdym razem...... ....z tego co pamiętam koszty były niewielki - dokładnych kwot nie pamietam, ale był to rząd wielkości:1500 - coś a'la abonament z patrolami + 5 za interwencję...... jakoś tak..... mieszkańcy po dwóch miesiącach są bardzo zadowoleni - zarząd spółdzielni też.... Qufer
|
|
Grzesiomix...... ...to że do Koterii to wiadomo od dawna..... ....ale jeśli chcesz żebyśmy wpadli tłumem.... to musimy tam wpaść razem..... znaczy w tym samym czasie..... - a żeby to się udało, dobrze byłoby, żeby wszyscy znali ten czas.... tak? - jakieś propozycje? Zbych
|
|
......a może jeszcze Stowarzyszenie Renowacji Tynków i Stowarzyszenie Wymiany Parapetów? .......evaa....... nie przesadzaj....... nie wystarczy jedno stowarzyszenie...? .......wystarczy wstąpić i zacząć aktywnie działać.... andrzej jarota
|
|
Z tego, co piszesz wynika, że jest to kosmicznie szybkie łącze za niewielkie pieniądze. Chciałbym to zobaczyć. Może faktycznie warto?
|
|
Dizo: jeżeli potrafisz pisać o tym na forum to równie dobrze możesz napisać z sąsiadami pismo do spółdzielni, że też chcecie cyfrowy domofon. Napisz też, że poprzedni kupiliście z własnych pieniędzy itp. Tylko nie pisz tego w taki sposób jak piszesz tutaj. Mogą Cie nie zrozumieć. Qufer
|
|
Popieram pomysły:Na budynku Koterii,dawnego getta żydowskiego narysowano szubienicę i napis Jude Raus.Jak to możliwe że rysunek ten pozostał nie zmyty przez 3 dni.Co robi Straż Miejska że do tej pory tego nie zauważono i nie zmyto?
|
|
Jestem pierwszy raz na tym forum i czytajac co wypisuje Mareczek2 i Tomasz W widze ze nie maja pojecia o czym pisza a przede wszystkim ich slang na pewno nie odpowiada wszystkim. CHCE WSZYSTKIM USWIADOMIC ZE NEO I INET TO DWIE ODREBNE FIRMY. Prosze wiec nie mylic tych dwoch firm i wypowiadac sie na temat czegos o czym nie ma sie zielonego pojecia. Nie chce reklamowac zadnej z nich niech o tym pisza klienci tych firm, a niedowiarkom jeszcze raz podaje adres WWW.4LAN.PL i dla informacji ostatnio podlaczonym miasem czyli siodmym jest OLSZTYM Pozdrawiam wszystkich.
|
|
Likwidacja parkomatów odpowiedź Prezydenta http://www.4lomza.pl/wiadomosci/index.php?co=waw&lpwiad=488&pozwolpo=3&logo=starowka Qufer
|
|
Ciekawe.... Ja osobiście widziałem w pewnej toalecie rurę biegnącą przez pół pomieszczenia po skosie w górę..... rura słusznej średnicy... więc zaciekawiony poszedłem piętro wyżej zobaczyć cóż tam jest.... okazało się, że sedes..... prościej widocznie było doprowadzić rurę do sedesu niż sedes do rury... ale cóż..... ale jakby tylko w owym pomieszczeniu zlewy i sedesy zamienić stronami to piętro niżej nie "leciałaby" rura przez pół pomieszczenia:))))) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Pani Marto jestem pod wrażeniem Pani urody. Życzę jak najwięcej sukcesów i przyczynienia się do rozwoju naszej Starówki. Zbych
|
|
MarCo widzisz AŁ działał do roku 2002. Od 2003 roku zawieszona jest działalność gospodarcza klubu. Ja wyszedłem z założenia, że może jakaś reklama to wszystko ruszy od nowa. Czekamy cały czas na zamówione już rzeczy a rajd będzie na początku marca. Więcej dowiedzą się wszyscy jak już będzie coś dokładnie ustalone. Narazie są plany i tylko sprawdzam jak ludzie na to patrzą. Jak masz ochotę to zapraszam. Mam nadzieję że nie okażesz się jednym z tych zainteresowanych co się tylko pytają a później nie przyjeżdżają na rajd. Pozdrawiam Odp: TAK :)
|
|
list od babci ;) Parę dni temu dostałem list od Babci. Oto fragment: Któregoś dnia poszłam do miejscowej księgarni katolickiej i ujrzałam naklejkę na zderzak z napisem: " ZATRAB, JEŚLI KOCHASZ JEZUSA". Akurat byłam w szczególnym nastroju, ponieważ właśnie wróciłam ze wstrząsającego występu chóru, po którym odbyły się gromkie, wspólne modlitwy - więc kupiłam naklejkę i założyłam na zderzak. Jak dobrze, że to zrobiłam! Co za podniosłe doświadczenie nastąpiło później! Zatrzymałam się na czerwonych światłach na zatłoczonym skrzyżowaniu i pogrążyłam się w myślach o Bogu i o tym, jaki jest dobry... Nie zauważyłam, że światła się zmieniły. Jak to dobrze, że ktoś również kocha Jezusa, bo gdyby nie zatrąbił, nie zauważyłabym... a tak odkryłam, że MNÓSTWO ludzi kocha Jezusa! Więc gdy tam siedziałam, gość za mną zaczął trąbić, jak oszalały, potem otworzył okno i krzyknął: " Na miłość boską! Naprzód! Naprzód! Jezu Chryste, naprzód!" Jakimże oddanym chwalcą Jezusa był ten człowiek! Potem każdy zaczął trąbić! Wychyliłam się przez okno i zaczęłam machać i uśmiechać się do tych wszystkich, pełnych miłości ludzi. Sama też kilkakrotnie nacisnęłam klakson, by dzielić z nimi tę miłość! Gdzieś z tyłu musiał być ktoś z Florydy, bo usłyszałam, jak krzyczał coś o "sunny beach". Ujrzałam innego człowieka, który w zabawny sposób wymachiwał dłonią, ze środkowym palcem uniesionym do góry. Gdy zapytałam nastoletniego wnuka, siedzącego z tyłu, co to może znaczyć, odpowiedział, że to chyba jest jakiś hawajski znak na szczęście, czy coś takiego. No cóż, nigdy nie spotkałam nikogo z Hawajów, więc wychyliłam się z okna i też pokazałam mu hawajski znak na szczęście. Wnuk wybuchnął śmiechem ... Nawet jemu podobało się to religijne oświadczenie! Paru ludzi było tak ujętych radością tej chwili, że wysiedli z samochodów i zaczęli iść w moim kierunku. Z pewnością chcieli się wspólnie pomodlić, lub może zapytać, do jakiego Kościoła należę, ale właśnie zobaczyłam, że mam zielone światła. Pomachałam więc do wszystkich sióstr i braci z miłym uśmiechem, po czym przejechałam przez skrzyżowanie. Zauważyłam, że tylko mój samochód zdążył to zrobić, bo znowu zmieniły się światła - i poczułam smutek, że muszę już opuścić tych ludzi, po okazaniu sobie nawzajem tak pięknej miłości; otworzyłam więc okno i po raz ostatni pokazałam im wszystkim hawajski znak na szczęście, a potem odjechałam. Niech Bogu będzie chwała za tych cudownych ludzi!
|
|
Ja "olewam" numerek 913 i korzystam z poniżeszego adresu. Znalezienie potrzebnego numeru twa kilkanaście sekund. http://www.ditel.com.pl/ Naprawdę warto....
|
|
Minister Spraw Zagranicznych Włodzimierz C. oświadczył, ze Polska rozpocznie wojnę z Irakiem także w sytuacji, gdy nie da na to zgody ONZ, a nawet, gdy do wojny nie przystąpią Stany Zjednoczone. Gotowość bojowa osiągnęła już wyborowa Podkarpacka Orkiestra Przeciwpancerna, wyposażona w trąby o średnicy 750 mm (służące do niszczenia umocnień przeciwnika, np. murów), talerze antyrakietowe i bęben samonaprowadzający. W tym tygodniu w stronę Iraku wypłynie I Eskadra Kajaków Rakietowych (niewykrywalnych dla radarów). Jeśli nie nastąpią jakieś nieprzewidziane trudności (np. fale), to flotylla powinna dopłynąć do Iraku około roku 2007. W najbliższym czasie na Bliski Wschód rusza (autostopem) I Pułk Kawalerii Bezprzewodowej, znany z rubasznych pieśni i mocnych łbów. Jeśli tylko pojawią się sprzyjające wiatry, to Bagdad zbombardowany zostanie przez II Szwadron Latawców Strategicznych przy pomocy pisanek, dzięki czemu będzie można stworzyć 1000 nowych miejsc pracy.
|
|
Stewardessa dostala polecenia od kapitana, by w sposob dyplomatyczny i delikalny poinformowala pasazerow o tym, ze samolot ma awarie i za kilka chwil sie rozbije. Stewardesa wychodzi do pasazerow i pyta: - Czy wszyscy maja paszporty? Pasazerowie z entuzjazmem odpowiadaja: -Taaak!!! - W takim razie niech wszyscy je podniosa i zamachaja do mnie. Pasazerowie podnosza paszporty w góre i radosnie machaja w górze. - A teraz wszyscy rolujemy paszporty nad glowa, rolujemy, rolujemy, rolujemy, ...ciasniutko, ciasniutko .......... Pasazerowie entuzjastycznie zwijaja dokumenty, ciasniutko... - A teraz niech wszyscy wsadza sobie je gleboko w du*e, zeby zwloki dalo sie latwo rozpoznac... Ląduje polski samolot na lotnisku w Chicago, pilotom cudem udaje się uniknąć katastrofy; tylko ich nadzwyczajne umiejętności i znakomity system hamulcowy Boeinga pozwalają zatrzymać samolot przed krańcem pasa startowego... - To jest najkrótszy pas startowy ze wszystkich pasów, jakie w życiu widziałem - mówi pierwszy pilot. - Noo... - odpowiada drugi - ale za to szeroki na dziesięć kilometrów.
|
|
czytaj temat.
|
|
Dzięki za info. A jak skomentujesz użycie samochodu z Domu Pomocy Społecznej na cele "kontaktów"? aleks
|
|
zadajac pytanie prowokowałem do dyskusji.........na jaki temat? nie widze go dalej...........czekam ............:) pozdrawiam wszystkich...... peter
|
|
moze nie.............? sprawdzam co ludzie w tym miescie sadza na temat..................? własnie............. na temat,,,,,,, pozdrawiam p.
|
|
......to co? .......piwko forumowiczów o 19.00 w Koterii!! ? :) andrzej jarota
|
|
masz racje........zapomniałem
|
|
Tolek.... i już Ciebie lubię:)
|
|
Ja też doszedłem do tego wniosku.
|
|
Dziś Wisła-Lazio. Ja stawiam 3:1 dla Wisły. Rzymianie robią straszne szopki z tego meczu.Sprawiają wrażenie jakby się bali piłkarzy Wisły.Man nadzieje,że kibice Wisły będą spokojni. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Mieciu Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość często bywa łajdakiem. Nigdy nie ukrywałem, że mój rodowód wywodzi się ze studenckiego ruchu samorządowego, a ten w moich czasach był tylko lewicowy. Z tego pnia wywodzi się gros polskiej sceny politycznej i to bez względu na obecną przynależność. Studencka kultura, turystyka w różnych odmianach, współpraca zagraniczna i sprawy socjalno-bytowe prowadzili nigdyś dzisiejszi liderzy wszystkich bez małą partii. Zaskoczyłeś mnie natomiast bardzo twierdzeniem, że kiedykolwiek podawałem się za człowieka prawicy. Owszem, uważam się za człowieka zasadniczego ( żeby nie rzec prawego). Z przedstawicielami różnych ugrupowań tzw. prawicy mam wiele przyjaznych kontaktów. Z tymi, którzy coś naprawdę robią szanujemy się i współpracujemy. Nikogo nie dyskwalifikuję za jego przynależność, ale nie ukrywam swoich przekonań raczej lewicowych. Osobnym problemem jest łomżyńska frakcja SLD. Tu zdecydowanie jestem bardziej krytyczny. Potępiam otwarcie lizusostwo, klientelizm, pewne formy nepotyzmu, pozoranctwo, a zwłaszcza ze wszech miar szkodliwe dla interesu Łomży manipulacje w Białymstoku i z tych przyczyn nie chcę się z częścią tego towerzystwa utożsamiać. Myślę, że z wzajemnością. Nie widzę jednak powodu, by dyskwalifikować a'priori młodych ludzi tak z lewa, jak i z prawa. Jedyne, co mnie irytuje to bezkrytyczne powtarzanie zasłyszanych komunałów, bardziej kojarzące mi się z bolszewizmem niż czymś racjonalnym i świadomym. Trzymam kciuki za Pana Pawłą Augustyniaka w takim stopniu jak i za Pana Andrzeja Jarotę, życząc im, by zachowali niezależność myślenia i dystans do politykierstwa. Tobie Mieciu też tego życzę, a szczególnie unikania szufladkowania ludzi. Mam zresztą pewność, że się do Twoich szufladek nie mieszczę.
|
|
Panie Pawle Proszę nie mieć kompleksów z powodu liczby głosów. Pan Gałązka dużo zyskał głównie z racji miejsca na liście. W tym systemie to loteria, gdyż normalny człowiek z trudem może się połapać w przypadku wyboru jednego ze stu kandydatów. To także problem kasy. Teraz jest Pan radnym i to się liczy. Tymczasem gratuluję odważnego stawiania spraw na tym forum i życzę wytrwałości. To dobrze, że jest polemika. Wbrew pozorom to lepsze niż kiszenie się w oparach partyjnego sosu.
|
|
|
-----------------wybrane z poczty----------------- "Nie tak dawno temu prezydent Francji, powiedział życzliwie, że "kraje takie jak Polska straciły wielką okazję do siedzenia cicho". My przypominamy kilka anegdotek, których nie przytoczył nasz minister spraw zagranicznych. Dlaczego Francuzi nie pomogą Amerykanom wyrzucić Hussajna z Iraku ? - Głupie pytanie, przecież nie pomogli nawet w wyrzucaniu Hitlera z Francji... * * * - Dlaczego udział Francji w wojnie w Iraku jest kluczowy? - Ktoś musi nauczyć Irakijczyków, jak się poddawać... * * * - Co to takiego: 100 000 Francuzów z rękami w górze? - Francuskie siły zbrojne * * * - Ilu potrzeba Francuzów, aby obronić Paryż? - Nie wiadomo, do tej pory nigdy tego nie próbowano. * * * - Dlaczego ulice w Paryżu otoczone są szpalerami drzew? - Żeby Niemcy mogli defilować w cieniu. * * * - Ile biegów mają francuskie czołgi ??? - 5 wstecznych i jeden do przodu .... na wypadek gdyby francuzów zaatakowano od tyłu... * * * Jedyny sposób aby zaciągnąc Francuzów do Iraku to powiedzieć im, że znaleziono tam trufle * * * Ogłoszenie we francuskiej prasie: sprzedam karabin. Nigdy nie używany, raz porzucony... Qufer
|
|
---------------znalezione w skrzynce pocztowej--------------- http://www.joemonster.org/article.php?sid=2011&mode=thread&order=0&thold=0 andrzej jarota
|
|
Stan dróg łomżyńskich jest słaby, proponuję przejechać się al. Piłsudskiego od ronda w kierunku Al.Legionów. Jak jadę tym odcinkiem to jakbym pociągiem jechał, i nie jest to wina saochodu:)
|
|
Jejkuuuuuu, ale na nadchodzaca wiosne to pewnie nie zle "klną" drogowcy. Przejechac teraz uliczka osiedlowa, aby nie "tanczyc" samochodem po calej jezdni - graniczy z cudem...tyle dziuuur.... Qufer
|
|
Piwo Lomzynkie , Jesli chodzi o knajpy i dyskoteki w USA kszaltuje sie pomiedzy 2 - 4 $ za butelke 0.5 l Pozdrawiam Serdecznie Smakoszy
|
|
Nie tylko może ale wręcz musi
|
|
Te sondaże są często mocno zmanipulowane. Bardzo często to PIS sobie tam to zmodyfikował. Tak to ja już widzę. ____________________________________ Agencja interaktywna w Poznaniu i okolicach
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |