Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Notowania rosną, innym spadają... |
wracam w piatek(18-12-2009) z wawy do Łomży. mam 2 wolne miejsca. wyjazd midzy 18-19. Jak ktos zainteresowany prosze o tel 785267552
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Notowania rosną, innym spadają... |
Na nic wasze narzekania. Sam słyszałem, jak dumnie ktoś tłumaczył (chyba an Andrzej K z UM), że teraz będzie super, bo rondo na Wojska Polskiego spowolni ruch na tej ulicy. SPOWOLNIENIE RUCHU to priorytet, a jego osiągnięcie to wilki sukces. Ma być wolniej. Miarą sukcesu jest zapewne długość korków, które spotykacie rano jadąc do pracy, czy szkoły. Im dłuższy korek, tym większa radość urzędników i duma z dobrze spełnionego obowiązku. Czemu wszystkie nowe ronda są takie, że TIRy się ledwie mieszczą? - bo wtedy muszą zawracać prawie w miejscu, a to jeszcze skuteczniej spowalnia ruch. Domyślam się, że spowolnienie ruchu ma służyć zwiększeniu bezpieczeństwa na drogach. Wprawdzie można wybudować piękne dwujezdniowe ulice do szybkiego (i bezpiecznego) przemieszczania się po mieście i dla tranzytu, ale to chyba jest zbyt naiwne w swej prostocie. Kto zauważy taką nową drogę gdy szybko po niej przejedzie, jak zmierzyć sukces gdy nie będzie korków? W metropoliach zawsze są korki, nam też należy się namiastaka wielkiego świata!
|
|
Re: Notowania rosną, innym spadają... |
A ja dzisiaj jade do Warszawy w póznych godzinach wieczornych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |