Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biskup szantażuje abonamentem |
hmm umowa byla wybrana 18 lat temu, wiec niewiem... ale jesli mogłyś mi podac tego prawnika i jego numer tel to chetnie sie przejde do niego, może on by mi pomógł i okreslił czy warto zaczynac czy nie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biskup szantażuje abonamentem |
Jeszce restauracja to moze tam jakos wyglada ale ten "Vip" cały to chyba dla sardynek czy rolników co z pola wracaja i m zimno i sie przytulic moga tam jeden do drugiego przy kominku. O i to tacy Vipy tam chodza. Miejsca tam tyle co w piwnicy chatki na kurzej Łapce. mały ten lokal porazka kompletna.
|
|
czowiek to człowiek. w naszym państwie tego obame to by na suchej gałezi powiesili a nie na prezydenta przy dzisiejszej mentalności polaków. Jestesmy 100 lat za zachodem nie tylko w sferze ekonomicznej ale tez swiadomosci globalizacji swiata. a słyszałes o jakiejs wybitnej osobie oprócz Hanki z Łomzy. a czy ona była wybitna wogóle czy kokietka jak mało która!!!!!!!
|
|
jedno duze rondo by sprawe rozwiazalo ale niestety predkosc na wlotach by rowniez wzrosla;/ cos za cos;/ niestety w naszym miescie nie umiemy jezdzic po rondzie skoro na dobrze widocznym rondzie przy stokrotce zamiast 2 pasow na wlocie na wprost korzystamy tylko z jednego-drugi natomiast jest wygrodzony i wylaczony z ruchu. To oraz fakt, ze na tym samym rondzie stoi znak stop zamiast ustap pierwszenstwa chyba wiele mowi o uzytkownikach i to czym kierowal sie zespol projektowy wychodzac z zalozenia ze lepiej wolniej ale bezpieczniej...
|
|
Konsul2 to , że gdzieś tam egzekwowałeś jakieś prawa w ministerstwie nie oznacza, że wiesz co się konkretnie z tą sprawą stanie i kto jaką karę dostanie. Mi i paru innym pracownikom wwalono zawiasy na 2 lata (dzięki 12 p. k.k. to bardzo mało) i więcej już nie dowalą, gdyż zabawa z pracownikami została zakończona. Teraz prokuratura wzięła się za osoby, które poświadczyły nieprawdę podpisując umowę kredytową na sprzęt. A dla Właścicielki firmy, która kierowała całą tą działalnością (dawała sprzęt, podpisywała umowy z bankami, by dawali kredyty, wysyłała pracowników do klientów, a przede wszystkim ZATWIERDZAŁA TE UMOWY KREDYTOWE, W KTÓRYCH POŚWIADCZAŁA NIEPRAWDZIWY DOCHÓD itp) to jej wpierdzielą więcej niż pracownikom. Z tego co wiem, to kobietka wyłudziła grubo ponad 1,5 mln zł, ma ileś tam spraw za sfałszowane podpisy na umowach, siadł na nią fiskus, a mimo to dalej prowadzi działalność czując się bezkarnie. A klient klientem, nikt nie zmuszał, a brali na potęgę, więc też swoje dostaną. Więc jak myślisz, gdzie jest różnica kary ? Wśród pracowników (jak opisałeś "siana"), którzy dostali po 2 lata w zawiasach, czy u właścicielki firmy, której grozi przynajmniej 8 lat pozbawienia wolności. Weź pod uwagę fakt, że to co piszą w gazetach, a to, co się dzieje w rzeczywistości w prokuraturze, wo zupełnie dwa inne światy.
|
|
ryba22 A czy anonimowiec napisał że to chodzi o jakąś osobę z Łomży?? Czytaj ze zrozumieniem bo woda zmącona ;)
|
|
PTYSIU_80: bo głupi debil jeden z drugim kompleksy ma, a że myśli, że jest tu bardzo anonimowy to zamiast wypowiedzieć się jak człowiek to pieprzy bzdury. FIN: gdzieś Ty wynalazł tych gangsterów :-D Filczy Pasór: kiedyś na hali targowej widziałem, ale to już baaardzo dawno temu. Poniżej 10zł może być ciężko znaleźć. Ja za swoją dałem 14zł jak dobrze pamiętam, więc nie tak drogo, a bardzo dobra jest. Na krótkiej jest taki sklep z czapkami itp to może tam znajdziesz coś takiego tel do nich: 086 2150364, albo centralnie w sklepie myśliwskim na kaktusowej. Może tam mają wyposażenie dla pracowników ochrony itd to może mają kominiarki.
|
|
MOTOMIRKO sklep motocyklowy na al. legionow.
|
|
myślę że w demarcie idzie dostać. a czemu elektroniczną? oczy zawodzą? ;) czy nie chce się liczyć kreseczek? :D
|
|
"L"-kom woooooon.....
|
|
Tak do wiadomosci VIP_1, to znam takich kierowcow PKS co jezdza na benzynce lub LPG. Nie kazdy z zasady musi byc zlodziejem. Pamietaj tez jedno, ze z reguly ten co w kazdym widzi zlodzieja, sam tez nim jest.
|
|
Raczej to drugi :) dzięki jutro tam zajrze.
|
|
W Kauflandzie w salonie plusa pracuje dziewczyna, która nie ma zielonego pojęcia o niczym dotyczącym tej sieci.. O co jej nie zapytasz szybciutko woła chłopaka, który z nią tam siedzi. Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Ja dodam, ze ochroniarze jak i obsluga na bardzo wysokim poziomie. Dodam, ze jestem tam czestym bywalcem.
|
|
a ja slyszalem ze czeczency papieru toaletowego nie uzywaja tylko lewa reka sie no tego??? A mieszkaja pewnie na Wesolej w hotelu rbotniczym tam zawsze dziadostwo z calego swiata zjezdza
|
|
Carlos, pomylka, pisal to wlasciciel :D
|
|
Tak pobieżnie przerzuciłem temat nie znalazłem rozmowy na pewne zagadnienie wiec go poruszę: Torebki to jedno ale coś z taką torebką i jej zawartością trzeba zrobić... Czy ktokolwiek widział w naszym mieście specjalne kosze na psie odchody?? Czy wy wiecie chociaż jak taki kubeł wygląda? Takiego "pakunku" nie można sobie też wyrzucić byle gdzie. Z drugiej strony jeżeli ludzie płacą podatki za swoich pupili to miasto mogło by zorganizować kilkaset takich pojemników i dopiero wtedy pilnować żeby ludzie sprzątali po pieskach. A jak nie sprzatają to mandacik... nie mam i nigdy nie miałem psa. Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
One tak się zachowują bo nie mają konkurencji to jedyny wrangler w mieście może gdyby byl jeszcze jeden to bardziej doceniały by klienta. Zgadzam się z Bonita ubrania są ze świetnych materialów a dzinsy mam już kilka lat i wyglądaja jak nowe jestem pewna,ze ta marka tak szybko nie "umrze". Ja mam szerokie biodra i ciężko jest mi dobrać spodnie bo po za tym jestem szczupła i musze przymierzyć nawet kilkanaście par zanim coś bedzie pasowalo, a czasem jest tak ze nie pasuje i co przez to mam byc traktowana jak wiesniara, ktora nie stać na spodnie bardzo sie mylisz DOMOTEC!!!
|
|
Autor: julka24 (---.lomza.mm.pl) Data: 17-12-08 08:58 widzieliście 'karambol' na legionów obok dworca, po 8.00? cztery osobówki. jakie miasto - taki karambol :D To w końcu o co chodzi w Twoim poście? Informujesz o karambolu podając wiadomośc jako sensację, a potem z niego szydzisz uznając za nic wielkiego. rudy błazen z druhem
|
|
A ja uważam , że zakładanie na forum takich tematów mija się z celem !!! Zakładają je chyba te osoby co mają jakiś problem ze sobą i nie mają się na kim wyżyć !!!! pisanie głupot najwyraźniej uspokaja..... Ja jak idę na zakupy raczej rozglądam się jaki jest towar, oglądając ciuchy a nie Panie które tam pracują. Do sklepu idzie się po to aby coś kupić, to nie gala Wyborów Miss gdzie się idzie aby oglądać, słuchać i oceniać ekspedientki. A co konkretnie do sklepu "Wrangler"nie mogę powiedzieć nic złego, miłe, ładne Panie, moim zdaniem na które nie można powiedzieć NIC ZŁEGO ! Więc odczepcie się ludzie i zajmijcie się ważniejszymi sprawami!!!
|
|
gówniara zauważyła wypadek założyła post i ma podnietę rudy błazen z druhem
|
|
Są miasta, gdzie ludzie dbają o otoczenie, a widok psich odchodów jest rzadkością. Łomżyniacy pora byście i Wy zmienili swoją mentalność i zaczęli dbać o otoczenie.
|
|
patrzę,że niektórzy szczęśliwcy urodzili się z kierownicą w dłoni,gratuluję
|
|
agent... może na gwiazdkę kupić tobie słowniczek;) ? i wszystko jasne
|
|
Po pierwsze Donald nie był to debilny przykład. Ja nie pisałem o zgłaszaniu policji, tylko o tym że sytuacja taka rozgrywała się na moich oczach. Wystarczyło zatrzymać radiowóz. Zaciekawiło mnie co Wy byście zrobili na moim miejscu.
|
|
Do elsdi : pierwszy zadałeś pytanie to i pierwszy odpowiedz :)
|
|
a na wp podali ze to porwanie bylo w Białymstoku ..
|
|
a zespol musi byc koniecznie z okolic lomzy? bo jak nie to moge dac ci namiar na chlopakow,ktorzy swietnie graja(na zywo), maja dar rozruszania gosci i przede wszystkim nie zdzieraja po 2,5tys za wesele. posiadaja wlasne oswietlenie, ponadto robia malo przerw i co najwazniejsze - napewno ci sie nie nachlaja. jesli chcesz to podam ci nr to zadzwonisz i poprosisz np o adres stronki(tam sa filmiki z roznych wesel,wiec bedziesz miala taki ,,probnik,, ich pracy. naprawde polecam - kuzynka wynajmowala ich na swoje wesele i poprawiny - bylam zachwycona sposobem w jaki poprowadzili cala impreze. 694 701 555 Pawel.
|
|
a może byśmy zrobili coś w tym kierunku żeby coś się ruszyło? Chętni niech się wpisują :D Trener myślę, że by się znalazł a i sponsorzy może też;d
|
|
Nie podgrzewam atmosfery, dałem linka: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081218/REG20/832070909 w gazecie współczesnej to opisano, a na 4lomza ocenzurowano ?
|
|
Chodziło mi o Diverse,(nie reporter ).
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081218/REG20/832070909 i już wiadomo czyja to sprawka, pierdo.. brudasy na coraz więcej sobie pozwalają POLSKA DLA POLAKÓW , EUROPA DLA BIAŁYCH !!!!! ________ Malachit
|
|
Jak nie potrafią dostosować się do zasad panujących w naszym kraju, to niech wracają na Kaukaz. Tam ruskie nauczą ich kultury.
|
|
drodzy byznesmeni wiecie coz to takiego kartel??? jak nie to zajrzyjcie do encyklopedi i sie dowiecie czekam na czasy kiedy ktos zainwestuje pieniadze w lomzy w stacje benzynowa na ktorej bedzie paliwo w normalnych cenach i wtedy jesli nawet wy bedziecie miec nizsza cene o grosz nie zobaczycie mnie jako klienta na swoich stacjach
|
|
A tu akurat sie zgodzę z hauzerem bo dj nie ma nic wspólnego z "puszczaczem" muzyki na weselu. To całkowicie inna branża i inna praca. Co nie znaczy że jeden jest lepszy od drugiego. Mniemam że 99% wodzirejów weselnych nie dałoby rady zagrać tego, co robi hauzer - i w drugą stronę dj nie zagra wesela bo po prostu to nie to samo. Na marginesie, szanuję obie branże, ale taka jest prawda.
|
|
no prosze a o tym ,że pijany czeczen kierujący samochodem zatrzymany przez policje w Łomzy pobił policjanta tez nikt jakos nie pisze , bo to nie wypada - dla dobrego obrazu tych łobuzów . Jeszcze raz podkreślam bandyci i nic wiecej. ________ Malachit
|
|
Zespół Muzyczny IMPERIAL Z tym zespołem bardzo udana zabawa gwarantowana. Zagrają każdą piosenkę, na specjalne życzenie. Wesela, imprezy okolicznościowe. Skład: 3 osoby. Grają same znane i lubiane hity. Jarek Nieciecki Tel. 0-506 716 002 Krzysiek Gołaś Tel. 0-86 472 00 48 oraz 0-609 492 988
|
|
Nie widzą bo się tym nie zajmują dla wielu ludzi granie jest graniem i nie wiążą tego z tworzeniem czegoś nowego. Prawda jest taka, że wodzirej sam o sobie często i gęsto - jak nie zawsze - mówi dj, wręcz obraża się jak nazwie się go inaczej. To taki news z d... , ale taka jest prawda. Bez obrazy, bo szanuje każdy zawód i każdą ludzką pracę, ale sprzątaczkę tez można nazwać konserwatorem powierzchni płaskich - tylko po co. p.s rozalia prawy dolny róg "starszy wątek" takich tematów i pochodnych było naprawdę mnóstwo, wejdź sobie też na stronę www.slub.lomza.pl tam powinno być kilka telefonów ________ Malachit
|
|
Kto by mógł mi napisać /gdzie w Łomży można kupić panele ścienne i drzwi pokojowe. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
BP trochę odbiło się w dół od Statoila przynajmniej w cenie napędu ... a za BP Pryma. No właśnie, ciekawa rzecz o której wspomniał XX - czy taki franszyzobiorca (lub inny diabeł, nie wiem jak to działa) ma coś do powiedzenia co do ceny sprzedawanego przez siebie paliwa? Czy decyduje o tym centrala w Krakowie, Płocku, Gdańsku, Pacanowie?
|
|
I kto powie że to świętoszki?:/
|
|
Teo co wiesz na temat zespołu MODEL, mogę jakieś szczegoły jak grają, jak z przerwami, etc.
|
|
haha ale sie nabrechatalam
|
|
czyli weterynarz?
|
|
acha no tak, zapomnialem ze sa tacy co kiepsko chwytaja o co czasami biega , wiec specjalnei dla OjcaR wyjasnie, a wiec chodzi o to , ze jesli dojdzie do np. kradziezy radia samochodowego to zeby zlapac zlodzieja ktos zazwyczaj musi zlozyc zeznanie ze widzial takiego a takiego typka ktory sie krecil tu, tam i siam itd... no ale przez niektorych wlasnie takie skladanie zeznan jest kapusiostwem :)
|
|
FIN: "z wawy do Łomży"
|
|
widzisz bo ja znam tez osoby ktore tam pracuja tylko ze one tam nie tankuja.
|
|
Wszyscy sie tak rozpisuja, ale nie wiecie tego, że w łomży ceny paliw ustalaja dwie stacje ORLEN i BP i ich nie interesuje czy jest drogo czy tanio, jak komus nie pasuje to niech nie tankuje z takich założen wychodzą. A co do cen na STATOILU to jakby ktos nie wiedzial STATOIL jest stacją państwową a nie prywatna, wiec kierownik nikomu za dużo nic nie powie, a co do parkowania przy dystrybutorach chcialo by ci sie nadstawiac karku jako kierownik za nic. Jego zapewne nie interesuje kto parkuje i ja na jego miejscu zrobiłbym tak samo. POZDRAWIAM
|
|
takie rzeczy to tylko w erze
|
|
Sorry, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś kto ma salę do wynajęcia narzekał na brak zainteresowania...
|
|
W tą niedziele jak cos tez smigamy w teren :-) Takos
|
|
OjciecR... masz na mysli slownik interpunkcyjny?
|
|
emulator do PS i graj w Tekkena :D
|
|
Mam na myśli tutaj OKROPNĄ obsługę ochroniarską i tę wredną , zupełnie nie kompetentną "barmankę" Szukam swiadków bójki w najgorszym lokalu jaki tylko może istnieć ! Proszę piszcie wiem że jest wiele osób poszkodowanych !!!!!!!!!!!!!!
|
|
byliśmy dzisiaj w rampie i żałuję ... nie mam nic do lokalu bo nie przebywam tam zbyt często, ale dzisiaj było beznadziejnie, dj to chyba naprawdę się z choinki urwał, a i jak wychodziliśmy było dosyć tłoczno przed wejściem i zaczynało być gorąco
|
|
a w jamie jak było? Kto został zbombardowany? kurewskie zwyczaje.)
|
|
dzisiejszej nocy to nie tylko w rampie były zadymy :) to taki zwyczaj tak co roku jest heh
|
|
Ej jasiu analfabeto niedorobiony ja tez mam psp i nie mam oryginalnych gier bo po co jak można przerobić... Zal mi takich jak ty.. Ale i tacy się rodzą... Ehh...
|
|
Piątnica sie rozwija i to w szybkim tepie, wiec nie dziwcie sie ze co miesiac jakas telewizja odwiedza Piątnice. Nie dziwie sie ze Łomżą chce przyłączenia Piątnicy do siebie, ale naszczeszcie w Piątnicy sa dobre wladze samorzadowe co na to nie pozwolo....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |