wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zaniepokoiła mnie...

Teskt fajny, tylko szkoda ze stary i juz nie modny...lol

Zbych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zaniepokoiła mnie...

Jak w temacie, naprawde staram się być życzliwy dlatych którzy nie mają jeszcze założonego internetu i szukając fimy.

Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że polityka firmy wobec abonenta jest chora.

Niedość, że ciągle słysze wymówki o wadliwym sprzęcie a nawet otym, że sie akurat na mój blok ktoś zawziol i włamuje się. Szczerze już mi się nie chce w to wierzyć.

Tym bardziej jak prosze o rozmowe z administratorem i słysze że go nie ma... a niebieska omega stoi przed firmą :), albo admin ma taki pęd w nogach, że zdąży wszędzie na piechote :].

I rada dlatych którym ta jędza mówi przez telefon o szybkim postaraniu się rozwiązania problemu z internetem, naogół prawda jest taka, że (kórcze dużo mi tego "że" wyszło) ona spowolnienia ścioągania czy blokady portów którymi komunikują się programy p2p może sama naprawić, to tylko jest wymówka jeśli powie iż musi zrobić to administrator.

Wiem to bo mój kolega był i jak widział się admin, to padło pytanie "... jeszcze tego nie zrobiłaś?" no i pnia pyk pyk i mój dc++ mógł już ściągać. :)

Zapytajcie też albo zaproponujcie aneks do umowy :), jeśli będą zamykane porty dla programów p2p albo jeśli prędkość ściągania będzie drastycznie spadać to jest to wina firmy a wy macie prawo do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym bez szkody dla abonenta.

A nie jak to sobie firma wymyślila, że jesli abonent rozwiązuje umowe to musi ponieśc jej koszta.

Mam też pytanie do tych którzy są w Vectra, jak to tam wygląda? czy są poblokowane porty? czy prędkość spada?

Chyba wybule kasy na pakiet średni i się przeniose. W sumie za 50 zł dostaje się juz 128 kbps.

Mariusz,

Istotny jest tu fakt, że ludzie stąjąc przy okienku rzadko mają pełną świadomość, jakie prawa im przysługują. Często odmowa pomocy przez "panienkę z okienka" powoduje, że odchodzimy z kwitkiem. To, że poszedłeś do Rzecznika i załatwiłeś wszystko to wyjatkowa sytuacja. Ale nikomu nie zależy na wyedukowaniu społeczeństwa. A mało kto czyta wszystkie ustawy, rozporządzenia itp. Urzędnicy przyzwyczaili się do tego, że są "nietykalni" i trzymają się swojej wersji choćby nawet nie była prawdziwa. Powoli się to zmienia, ale długo jeszcze nie będzie normalnie.

A ZUS przebija wszystko. Takim chamstwem i znieczulicą na problemy (chorych przecież) ludzi nie wykazuje się żadna inna instytucja (może poza naszymi władzami). Przykładem mogą być renty dla kombinatorów i zabieranie ich ludziom nieuleczalnie chorym (oczywiście mówię o przypadkach nagłośnionych przez media, choć w rodzinie tez miałem taki przypadek). Szkoda gadać...

Artur M.

Program Łomżyńskiej Jesieni Kulturalnej jest w fazie ukańczania. Najprawdopodobniej po tym weekendzie będzie podany do publicznej wiadomości.

Pozdrawiam ciepło,
Shai

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org