wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kop , Mazetti teroryzują dział politka

Zrobisz bardzo rozsądnie, rejestrując działalność (tzw. samozatrudnienie). Jedyny koszt dodatkowy to ok 200 zł miesięcznie na składkę zdrowotną. Uzyskujesz jednak możliwość doliczania do kosztów działalności (a przez to obniżenia podatku dochodowego) pewnej części wydatków ponoszonych obecnie (telefon, internet, samochód, paliwo lub kilometrówka, część czynszu za mieszkanie, zakup komputera, ubezpieczenie samochodu i w zależności od charakteru działalności także innych dotychczasowych zakupów). Oczywiście wszystko musi być z głową i w zgodzie z przepisami. Korzyść dodatkowa polega na tym, że wykonując zlecenie wystawiasz rachunek/fakturę i wielu zleceniodawców woli taką sytuację niż zatrudnienie czasowe lub umowy cywilno-prawne (np umowa-zlecenie). Jednak w pewnym zakresie korzystniejsza od samozatrudnienia jest praca na umowę o dzieło. Dla prac wiążących się z przeniesieniem praw autorskich przy wyliczeniu podatku można uwzględnić koszty własne w wysokości 50% przychodu (tego co Ci płacą). Wtedy podatek wyniesie ogółem 10% tego co zarobisz. Nie chcę zaśmiecać forum szczegółami, ale w internecie znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat.
Powodzenia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kop , Mazetti teroryzują dział politka

Mbank jest bankiem typowo internetowym i nie ma swoich oddziałów jako takich - tylko mKioski (bankomat, telefon, komputer z internetem do przeprowadzenia transakcji, ktoś z obsługi). W Łomży jest jeden mKiosk partnerski (Długa 25), ale wątpię żebyś mogła tam przelać pieniądze.

a tam. no nic trudno. pojde po prostu do banku i zobaczymy,

.
.

.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Lodowisko dla dzieci Je

witam wszystkich, słuchajcie moglibyści mi przesłać przykładowe testy, zadania, wszystko co mogłoby pomóc!!! mail: kolatorek@wp.pl, z góry wielkie dzięki, powodzenia i więcej optymizmu!!! ładnie brzmi:)

Treść jest ukryta

Bylem wczoraj i z tego co zauwazylem to chyba rodzinny interes :)Wziolem zestaw za 12zl,ogolnie mi smakowal i wyszedlem najedzony!

ja kocham sage i babcie jagode waniliowo-truskawakowa!! Liptonek nie trawie.

zgineli dwa kaski

Treść jest ukryta

za flache zrobie cos podobnego

Wilku daje rabaty jak sie dobrze uczysz fiu fiu fiu :D

Treść jest ukryta

Temat poruszany co najmniej kilka razy ceny w Łomży są o nawet do 20gr na litrze wyższe niż np w okolicach Warszawy np Zielonka BP cena ostatnio była niższa o 12gr niż w ŁOmży też w BP podobnie Shell
czemu????? tzn odpowiedź jest prosta większość wie właściciele stacji się dogadali i kasują nas

proponuję bojkot stacji ( i żeby nie było problemu której jak kiedyś wyszło ) to wszystkich - pytanie gdzie tankować moja propozycja w PKS jest tylko gaz i ropa nie ma benzyny może ktoś podpowie gdzie można benzynę może jak byśmy się wzięli i na np 2 tygodnie przestali tankować w "naszych rodzimych stacjach" ceny by spadły myślę, że warto spróbować

to jest nierealne niestety......

Samemu toć to łatwe ja se sam radzę.

ropa auchan 3,74
reszta cpn w bialym ok 3,84
co do bojkotu to ciezki temat, zreszta ile osob czyta 4lomza a ile codziennie jezdzi autem...

ja proponuje tankowac poza lomżą....

Babcia Jagoda :D

Myśle że nie ma co wypowaiadac się na temat tego tematu bo ci co mają cpn to kieruja rynkiem.Wystarczy pojechac o sotrowi lub w innym kierunku i jest juz taniej.Czyli jak gdzies jedziesz to tankuj sie poza łomża.Jeszcze "L" maja wplyw na ceny moim zdaniem bo jest tego az za.

juz niedlugo spadam z tego miasta bo dosc mam ciaglego cwaniactwa wystarczy wejsc na strone:http://www.cenapaliw.pl to sie w glowie nie miesci zeby cena benzyny w kraju byla na tak roznych poziomach niemam pojecia co zrobic by lomzyniacy mogli tankowac po normalnych cenach moze zawiadomic urzad ochrony konsumenta??? albo jakis urzad odpowiedzialny za regulacje cen trzeba cos z tym zrobic znamy przeciez przypadek gdzie na TP zostaly nalozone wielomilionowe kary za to ze wykorzystywaly kilentow wykorzystujac swoja pozycje na rynku niewiem czy lomzynscy biznesmeni wiedza ze zmowa cenowa takze jest karana i w gre wchodza nie male pieniadze swego czasu niepamietam tylko zakonczenia byla sprawa telefoni komorkowej gdzie takze zaczeto sie do nich dobierac podejrzewajac ze dzialja w zmowie osobiscie proponuje podjac pierwsze kroki mam nawet pomysl:
trzeba zebrac ekipe ludzi idziemy z wlasnej kieszeni drukujemy nalepki z haslem typu:"STOP ZMOWIE CENOWEJ NA STACJACH BENZYNOWYCH W LOMZY" o akcji powiadamy prase radio tv po miescie uswiadamy kierowcow w czym problem ugadujemy sie z wlascicielem z jednej ze stacji ze w zamian za obnizenie ceny benzyny do normalnej ceny w naszej akcji bedziemy wskazywac jego stacje jako to ktora jako pierwsza proponuje ceny benzyny w normalnych cenach po miesciacu czasu mielkibysmy zdrow konkurencje na rynku tak mysle
wiem ze troche to nierealne a najbardziej dogadanie sie z wlascicielem stacji ale coz jak nie sprobujemy to sie nie dowiemy

wie ktoś może jakie są ceny na sali weselnej w Janowie? Wiem, że można zadzwonić ale Wy macie swoje doświadczenia :))

chyba najtańsza stacja w Łomży to ta na przeciwko Orlenu

hahaha ... a ja bym dostał zniżkę 70% za dobre sprawowanie w Z-K ?

Mam pytanie co jest lepsze Inteligo czy Mbank ? a może jakieś inne? które jest lepsze i łatwiejsze a takie żeby w przyszłości było dobre do korzystania i nie tylko do zakupów przez internet ale również tako na co dzień i do oszczędzania i jakie są koszta prowadzeniu takiego konta ?

"Bloom" bardzo dobrze zrobiłeś.
Ja miałam dwie podobne sytuacje. Pierwsza to gdy przyjechałam na zdjęcie gipsu sama,(dawno temu-miałam z 13lat,a dojazdy były nie łatwe)nie dość ze pierwszego dnia nie zostałam wogóle przyjęta z niewyjaśnionych przyczyn,drugiego dnia tez nikt nie mógł mnie przyjąć bo lekarz sie spóźniał (cały dzień) to trzeciego dnia weszłam w końcu ale musiałam najpierw 3 godziny czekać ponieważ lekarze mieli tzw.przerwę na kawę! Trzy godzinną!! niech mi ktoś zaoferuję taką pracę w której będę miała 3 godziny przerwy!albo wogóle się w pracy nie zjawię bez żadnych konsekwencji>

A druga to taka że dostałam butelką szklaną pod oko, oczywiście pojechałam na pogotowie z kolegą (wiadomo z okiem nie przelewki) przedstawiłam sytuacje a pielęgniarka kazała mi usiąść i poczekać, więc czekałam i czekałam. Zaczęła lecieć mi krew,poprosiłam pielęgniarkę czy nie mogła by mi dać jakiegoś papieru, chusteczki, wacika czegokolwiek żebym mogła się wytrzeć, a leciało dość sporo. Na to przesympatyczna Pani PIELĘGNIARKA wstaje, podchodzi do okna i wskazuje palcem i mówi: "widzi pani tamten kiosk? to niech pani sobie idzie i kupi!" Szok żeby tak powiedzieć do pacjenta! Następnie zaczęto mnie wysyłać od jednego lekarza do drugiego na pierwsze piętro,drugie i tak w kółko. Okazało się że pani Okulistka nie ma ochoty mnie przyjąć. Ustałam jak wryta,spytałam się jej dlaczego nie chce mnie przyjąć?na to ona: jesteś nie poważna ze wogóle tu o tej godzinie przychodzisz! a była godz 20,00 a zresztą jakie to ma znaczenie która jest godzina? nie powiedziałam tej pani ani jednego przykrego słowa a ona do mnie bardzo dużo,stwierdziła że przychodząc do okulisty z takim problemem jestem głupia. I jak tu się nie zdenerwować i nie mieć złego zdania o lekarzach???.... poza tym jeśli ja jestem kulturalna to i wymagam kultury. Niestety niektórzy ludzie wogole jej nie maja.Jeśli ja odnoszę się na per.:Pani,to oczekuję tego samego.I jakim prawem wyzywa mnie od głupków?..a podobno lekarze to naród inteligentny...

Polecam e-konto w Mbanku. Łatwe w obsłudze. Żadnych opłat za prowadzenie, kartę czy przelewy i kilka darmowych bankomatów w dobrych punktach miasta.

Oto co myślę o PiS...

A co sądzicie o salach weselnych w Jedwabnem?

Tak to prawda, w wywiadzie tak mowili. Wiec buraki obrazajace damiana: wyjmijcie slome z butow, wylaczcie komputer i na drugi raz jak nie wiecie to sie nie udzielajcie na forum.

Witam

W sobotę miałem nieprzyjemność być klientem MC KEBAB, wraz ze znajomymi postanowiliśmy przetestować ten nowy kebab, zamówiłem mały, dwie (nieletnie?) dziewczyny plus kobieta, która jest szefową matka ? tych dwóch nie wiem, po pierwszych minutach zorientowałem się, że z robieniem kebaba, mają tyle wspólnego co ja z tresurą wielbłądów...,te dwie miały podzielone zadania, a starsza nimi "dowodziła", uczyła je co po kolei dodawać itd, po kilku minutach pada pytanie jaki sos, chmmm poprosiłem mieszany, to był błąd, ok panie wręczają mi to "cudo" pierwsze wrażenie zimny, pod grubą warstwą bardzo ciężkiego sosu, kryła się warstwa mięsa, które nie było złe ale zimne i bardzo skąpa ilość, no cóż, sałatki i warzywa generalnie ok, bułka zimna i gumiasta.
Cóż sosy to najgorszy element tego kebabu, tłusty majonezowy sos w ilości wprost ogromnej, był ostry tak iż już nie było czuć smaku pozostałych dodatków, połowa kebaba wylądowała w koszu. A miało być tak pięknie.

KB24

Oto co myślę o PiS...

Ściąć włosy wolę iść do fryzjera samemu to tylko na 0 można się ogolić :P

no cóż.pozostaje mi zgodzić się z przedmówcą.dodam jeszcze od siebie że jak nie ma klientów to panie wyłączają rożen z mięsem (oszczędzanie?) i odpalają go jak przyjdzie klient.dlatego dostaleś zimnego kebaba.tez miałęm takie wrażenie że to rodzinny interes.dziewczyny bardzo powoli robią kebab-wiadomo-początki są zawsze trudne.a czy są nieletenie to nie wiem.ta blondyna moze i tak he ;P no ale to dopiero początek.pożyjemy zobaczymy.teraz może juz być tylko lepiej.mam nadzieję ;)

7 bankomatów ? mi tylko znalazło 3 : Orlen , BP , Nowy Szpital. No to w mbank lepiej, dzięki za dobre rady :)

więc zacznijmy od zbierania onformacji o cenach?

każdy kto tankuje niech w tym poscie podaje gdzie tankował , jaka stacja paliw , data tankowania , godzina , jaki rodzaj paliwa i c ena za jeden litr.

po miesiącu będziemy mieli doskonały materiła dla Urzedu Ochrony Konsumentów.

tylko uwaga Panie i Panowie - doskladnie , skrupulatnie i systemaycznie.

Oto co myślę o PiS...

Ja mam w ING, nie narzekam bezpłatne:
- założenie
- prowadzenie
- przelewy.

Oni sami pokazali że ze wsi są i odrazu z grubej rury walą. Niby coś wiedzą i się interesują a tak naprawdę to wszystko aby powyzywać.
Czyli wynika z tego że jednak ta zniżka jest??

AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS

wiesz ja bym poprostu probowal ograniczyc wydawanie reklamowek w ilosci xx, bo np. wracajac z pracy samochodem za kazdym razem nie bede kupowal torby wielokrotnego uzytku a wozenie takiej w samochodzie to raczej sredni pomysl :/

Jak w temacie, byl tam ktos? gdzie to dokladnie jest na tej Kazanskiej?

tak jak ja: a powiedz mi jedno, Ty jako współwłaściciel. Szybkie wrażenie. Wchodzisz do lokalu, posiedzisz godzinę i wyjdziesz - będziesz pachniał papierosami? Albo siedząc w lokalu poczujesz że jest duszno (nie mów mi że otworzysz okno i będzie świeżo - może i tak ale pewnie zimno). Proszę powiedz jeśli jest świeżo i ładnie pachnie to macie stałego klienta.

ha ha a jak się te banki wyprowadzą z polski to gdzie będziecie szukać kasy. Jeżeli dla kogoć 5 zł miesiecznie to dużo to ja przepraszam .Juz widzę jak odpowiecie że polska ma bezpieczny system bankowy .Powiedzcie to tym z Islandii. Na buty wydacie wiecej i na paliwo jak będziecie jeździć po całym mieście z aforsa i poszukiwaniem bankomatów .

Pocztowy 24 H
5 zł miesiac przelewy gratis wypłata w bankomatach PKOBP i na kazdej poczcie równiez tej wiejskiej gdzie nie macie bankomatów . 6 % oprocentowanie . A te 11% na lokacie o której piszecie to pod warunkiem że nie zerwiecie lokaty przez rok

zlikwidować ogródki pod blokami :)

do urząd skarbowy...

Może i wiocha, ale przypomnę Ci jak będziesz swoje organizował :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org