Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poseł Jan Jarota dorabia do diety :-) |
Wychu nie zgadzam się z tobą, bo MrS nie jest osobą bezstronnoł a Admin właśnie taki powinien być.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poseł Jan Jarota dorabia do diety :-) |
Łomżyniak to samo jak Warszawiak albo Krakowiak nie ma w tym rużnicy tylko ze w rużnych miejscach muwio innaczej nawet w polsce na Kaszubach to tak jest jezyk zajebisty !!!!!!!!!!!!!! JA nic nie mam do Łomzy jest fajnie troche sie rozwija ale jako jest tako trzeba uszanowac
|
|
mój głos na DaSto za ciekawe i pełne przemyśleń teksty oraz głos na XtraVert'a za bardzo trafne spostrzeżenia. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Ludzie gdzie wy się chowaliście!!!!????? Dj to człowiek, który zdaje egzamin ze znajomości utworów i zespołów a nie z zabawy na maszynach, bo to, o czym tu mówicie to zwykły chłam to tacy jak wy porobią jakieś wygibasy na maszynie i nazywają się Dj a tak naprawdę to nie dorastacie prawdziwym Dj do pięt, bez urazy, ale czy wy znacie jakiś choćby jeden utwór muzyki poważnej nie wspominając o Bluesie czy Jazz. Nie to nie w waszym stylu, bo tylko ten Hip hop i nic więcej a niestety poczytajcie sobie o prawdziwych Dj oni znają każdy rodzaj muzyki i rozpoznają każdy utwór, i właśnie na tym polega profesjonalizm.
|
|
...a tak w ogóle to śmiech niepohamowany mnie ogarnia jak ktoś w rozmowie o szeroko pojętej muzyce techno wymienia Brooklyn Bounce, Masterblaster czy też wszystkich Van-ów z Dyk'em na czele hehe ...no ale najlepsze to jest stwierdzenie że ta dyskotekowy spęd zwany Ekwador to klub(jaaaaaaaazdaaaaaaaa!!!!) ...buhahahahahahahahaha!!!!! mój Boże! ...Ty to widzisz i nie grzmisz! Kostucha
|
|
Drogi AMik'u.Gdzie ty się wychowałeś!!!?????Nie chciałbym być wulgarny,ale pierdolisz takie głupoty,że chyba pójde się wyrzygać.Skrót Dj wywodzi się z języka angielskiego,a powstał z połączenia dwóch słów "disc" i "jockey",które w wolnym tłumaczeniu można sobie przełozyć na polski jako: "ujeżdżacz płyt" (albo coś w ten deseń)."Didżejowanie" jako takie narodziło się jakieś trzydzieści lat temu w opanowanych w owym czasie przez muzykę disco Stanach Zjednoczonych i wykorzystując w swej esencji samplowanie z jednoczesnym miksowaniem i skreczowaniem ciężkich funkowych brzmień jawiło się wtedy jako bunt przciwko wspomnianej wsześniej muzyce disco.Jako prekursorów dj-owania uważa się powszechnie takie postacie jak Dj Kool D, Dj Kool Herc z Bronx'u.Nawet sam Afrika Bambaataa(również "stary,zasłużony" dj) w jednym z wywiadów po koncercie w Gdyni w 1999 roku mówi nieco na ten temat:" Największy wpływ na moją decyzję miał Kool DJ D, jeden z moich przyjaciół. Był on pierwszym, który posiadał pełen zestaw do DJ'owania - prostokątną skrzynkę zawierającą dwa adaptery i mixer. To były czasy kiedy wszyscy dookoła byliśmy zmęczeni otaczająca nas zewsząd muzyką disco. Kool DJ D i Kool DJ Herc byli pionierami w graniu cięższych funkowych dźwięków - to były początki hip-hopu. Dla nas był to bunt przeciwko muzyce disco. I tak zacząłem DJ'ować".Z czasem kultura "didżejowania" rozprzestrzeniła się z Hip Hopu również na inne gatunki muzyczne.Pod koniec lat osiemdziesiątych progresywni twórcy gatunków muzycznych spod znaku techno, wkraczając gruntownie w świat niewielkich i srednich klubów,porzucając hale koncertowe,"przesiedli się" z sentyzatorów na gramofony połączone mikserem.Narodził się ktoś kto swoimi nieprzeciętnymi zdolnościami zaczarowywał czarne winylowe krążki porywając tym samym w wir tańca tłumy wypełniające czy to większe czy mniejsze kluby(bez znaczenia jest na tym etapie to czy mówimy o techno,hip hopie.house czy jakiejkolwiek innej muzyce która bez Dj'a "nie istnieje").I tak na dobrą sprawę ,wracając do tego co żeś napisał AMiku,prawdziwy ,jak sam powiedziałeś Dj to osoba,która zajmuje się samplowaniem,skreczowaniem i miksowaniem różnych dzwięków,muzycznych zapożyczeń bądz też całych utworów muzycznych celem stworzenia własnej interpretacji zwanej ogólnie mixem czy też remixem,przy czym operacja ta odbywa się przy użyciu gramofonów połączonych ze sobą mixerem.W dzisiejszych czasach Dj używają również czasem do tego celu urządzeń cyfrowych,komputerowych ogólnie określanych jako "empecetki".Tak ja bym to zdefiniował opierając się o swoją wiedzę,doświadczenie i obcowanie wsród prawdziwych Dj'ów.W świetle tego co tu napisałem nie twierdzę ,że Dj to koleś któremu klapki na oczach nie pozwalają dostrzec niczego innego poza sprzętem.Wręcz przeciwnie, Dj-e to zazwyczaj ludzie z natury inteligentni i mający cholernie dobre rozeznanie w muzyce,nie tylko tej którą się pasjonują.Ale od rozpoznawania "każdego utworu" i "znajomości każdego rodzaju muzyki" to są moim zdaniem raczej krytycy,eksperci muzyczni czy też po prostu pasjonaci a nie "didżeje". A tak między nami mówiąc to człowiek,który zdaje egzamin ze znajomości utworów i zespołów to mi bardziej na studenta uczelni muzycznej pasuje,bo niekoniecznie na Dj'a,no chyba że jest on adeptem szkoły Dj'owania,bo takowe już w dzisiejszych czasach istnieją. I jeszcze jedno.Niewiem zupełnie co masz do Hip Hopu.To świetna, "prawdziwa" muzyka,o której zapewne nie masz pojęcia,bo to czuć na kilometry z tych kilku skleconych przez ciebie banialuków.Trochę mi to przypomina akcję z egzotycznymi daniami z mięs,których nie każdy miał okazję spróbować,a zapytany o smak, kłamie pokrętnie, że to smakuje jak kurczak,choć tak naprawde to nie ma pojęcia. Obserwuje to forum od dłuższego czasu,i wielu już czytałem kolesi co to chcieli błysnąć,a się zbłaznili.I wiesz co... jesteś w czołowce. ...heh!
|
|
"weszlam" na forum za czasow jego swietnosci, ktora juz niechybnie minela, ze wzgledow wiadomych (albo i nie). Nie mniej jednak wtedy toczyly sie tu starannie wywazone gadki, nie liczac wybrykow panow z LPR, ktorzy nawolywali do tego i owego (bywalcy wiedza o co chodzi) - ale to kwestia zapomniana - dlatego tez, z osob ktore dotrwaly do dnia dzisiejszego w stanie "nienaruszonym", i ktore bardzo milo wspominam, oraz nadal czytam proponuje XtraVert, TZ, no i rowniez osobe ktora pojawila sie na forum z tesknoty za krajem ojczystym - DaSto. Ode mnie - To wszystko w tym temacie;)
|
|
Witam Was /Wczoraj byłem na Ani Mru Mru i fajnie było,tylko za duzo osób wszyscy sie pchali na poczatku ale puzniej jakos te stado sie uspokoiło i mogliśmy se ogladać ,śmiać sie ,płakać normalnie wszystko :D:D ten wystep Był udany bo wszystkie blity sprzedano juz tydzień temu :D:D szkoda ze to tylko tyle naszej kultury w Łomzy.Pozdrawiam:D:D ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Następną szkołę uczącą używania znaków interpunkcyjnych, poprawnej polszczyzny i PRZESTRZEGANIA NETYKIETY.
|
|
I jeszcze zrobic podziemne tunele pod łomrzo :) Yo Yo pozdrawia DJAdam PEJA i wszyscy diżeje niech podizwiajo
|
|
O co chodzi z tym lotniskiem? wszyscy chcą jakiegoś lotniska. Przecież we Frankfurcie jest fajne lotnisko ;) Pozdro All DJAdam
|
|
O kuźwa, to Wy tak poważnie o tym lotnisku? :))) Straszny dżezzz - kupa śmiechu, te forum jest chyba teraz najśmieszniejszą stronką w necie - naprawdę chłopaki - dajecie żaru :D Bartez & DJ*? rulezzz
|
|
No i bardzo treściwe zakończenie tematu zapoczątkowanego przez ludzi nie mających "fioletowego" pojęcia o tym, o czym piszą... Dzięki GRABOŚ za miłą lekturę - pozdrawiam!
|
|
Do AMika: Widzę człowieku,że ty po prostu masz jakąś bliżej nieuzasadnioną ,totalną niechęć do Hip Hopu.O ile dobrze pamiętam to już raz ,na łamach tego forum,przy okazjii poruszenia przez Dj NaPrl tematu Dj'owania,prosiłem cię,abyś się od muzyki hip hopowej odczepił.Teraz tę prośbę ponawiam,z tym że proszę Cię,abyś się od tej muzyki ODPIERDOLIŁ ! To wspaniała muzyka,choć tobie zapewne nigdy nie będzie dane tego choćby w najmniejszym stopniu pojąć.Jednakże nikt cię do słuchania Hip Hopu nie zmusza.Każdy słucha tego,co w jego gust trafia.I mimo,że najwyrazniej sympatyzujesz z muzyką totalnie rozbieżną w stosunku do H-H,to nie uprawnia cię to nawet w najmniejszym stopniu do tego aby publicznie Hip Hop poniżać,przedstawiać w niekorzystnym świetle i "obsmarowywać gównem",które sam momentami zdajesz się ,poprzez swe wypowiedzi reprezentować. I zapomniałeś o jeszcze jednej rzeczy.To co dla ciebie przedstawia wartość (mam na myśli te "cenione zespoły", o których wspomniałeś),kogoś innego w ogóle nie zainteresuje(i vice versa z resztą),tak więc pomysl na przyszłość kilkakrotnie zanim coś napiszesz i kogoś urazisz.
|
|
chiba nikogo na tym nie było :-PP
|
|
"Chiba było" a Ci co byli jeszcze nie doszli do siebie po tak dobrej zabawie
|
|
Mata Boska Łomżyńska ,Matka Boska Niepokalana,Matka Boska................x1000 strasznie dużo tych matek boskich chyba poganie nie mieli tylu bożków co chrześcijanie Matek Boskich nie wspomnę o innych świętych a ktoś powiedział " nie będziesz miał bogów cudzych przedemną
|
|
Horror składniowy. Boże...widzisz i nie grzmisz! P.S. Co to jest dedektyw? ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
ale... ludzie.... ale? Aleeeee? Aleeeeee? (kciuki do góry, co by wątpliwości żadnych nie było) :D miałam niezły ubaw, chyba jak wszyscy. chłopaki się postarali i do każdego starego skeczu dodali jakieś nowe elementy, były też nowe kwiatki. dla mnie bomba ;) pozdróweczka Kasia
|
|
Dzis byłem na tej myjni.nie opryskałem sie ja myslałem ze z obsługi myjo a nie my sami ale i dobrze bo taniej wyjdzie Pozdrwieńka Kostucha
|
|
Kaschia - daruj plizzzz tę porażkę. Chciałem wypowiedzieć się w języku DJ-ów, ale widzę, że daleko mi do nich i chyba już nigdy nim nie zostanę :( A chyba warto - jak wynika z jednego z postów. Pozdrawiam (jeszcze nie DJAdam) PS. No i chciałbym, ażeby zbudowali Krzywą Wieżę w Pizie, Całun Turyński, Most na rzece Kwai, Armię Zbawienia, Ostatni Pociąg do Kansas i inne tego typu. Czekam co na to Bartez i inni DJ-e.
|
|
mrs Burak! zwykły buraczysko !!!!!!!!!!!! Do wora z nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
O tych "wierszykach" - to było specjalnie. Wiedziałem, że niektórych rozśmieszę aż do pierwszych zajadów..:-). Ale mimo wszystko jest to smutne, że młodzież , a wiek to marzycielski, tak z poezją się nie kojarzy! Pewnie równie śmieszne byłoby skojarzenie wielu z nich z czytaniem książek....(badania:74% uczniów nie rozumie czytanego tekstu!). Niech więc dalej stoją pod klatkami i nudzą się "czekając na Godota"...aż doczekają się równie beznadziejnej i nudnej starości i nadal nie będą wiedzieli dlaczego jest im tak beznadziejnie nudno... Pozdrawiam. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Własnie ustalili ze majo zrobic lotnisko w Czerwonym Borze wiecej o tym : http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=1890#g1 i http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040920/REGION05/40919014 POZDRAWIAM Bartez
|
|
addict da sie przekierowac. Jak nie wiezysz to poszukaj sobie na googlach
|
|
zauwazyliscie ze ogloszenia na 4lomza.pl jest trudniej zamiescic? za wszystko by chcieli kase a i ogloszenia w stylu: wykonam strone www tam zamiescic to cud, czyzby bali sie konkurencji ? :] Zrobmy niezalezna strone z ogloszeniami bez zadnych oplat !!! pozdrawiam
|
|
dla mnie wrzuć linka przez GG,jak tylko dokończycie (cobym był pierwszy! hehe :) pozdro! Kostucha
|
|
Yoshi w Vectra nie ma problemow z ściaganiem tych plikow mój kolega (Dj.NaPrI) używa z tego dc++ i jakoś sciaga sam go zapytaj a co do predkości ja mam ten pierwszy pakiet internetowy i jakoś mi sie nie zwalnia dobrze idzie wchodze se na wszystkie strony bez problemu.i mi tu nic nie zwalniajo i ściagam przez Kazze i jakos nie denerwuje sie że powoli ! POzdrawiam ALL . "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |