środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Norwegia

Autor: meandyou (---.elomza.pl)
Data: 27-10-08 19:40

bardzo szybki, 10mb/s za 59zl, polecam nie ma co :D

Nie fantazjuj człowieku. Cena się zgadza ale z tą prędkością to nie szalej.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Norwegia

Pytam bo ktoś pozdejmował ogłoszenia o jego zaginięciu. W parku na każdym słupie były a dziś przechodziłem do znajomych i ich nie widziałem.

CPN ul. Wiejska ON = 4.18 zł.

Tak, odnalazl sie, na szczescie caly i zdrowy

co mu było

Takos

Ptusiu słońce WAL SIE NA PIZDE I NAWET NIE MRUGAJ!!! :D

Ściągnijcie, posłuchajcie i oceńcie Demo młodego artysty.

http://www.sendspace.com/file/y8fbom

Oczywiste wybierz WETE będziesz mieć jakąś przyszłosć zapewnioną po tej szkole i więcej z niej wyniesiesz niż z tej przedszkolanki trzeciego jujowego

w komisie :))

oo patrz filozof sie odezwał dobrze dajesz stary ale wiesz co nie kopiuj całych zdan z google bo to głupie i wypowidz sie tak jak inni no ale widze ze ty tu chcesz grac mądrego wiesz powiem ci ze wcale mądry nie jestes zgadzam sie z tobą tylko co do jednego ze ta dyskusja nie ma sensu i jazdy ma swoje przekonanie pzderko. :))

benzyna kosztuje 1,30-1,50 zl reszta to podatki i inne duperele

w komputerowym koło ambroziaka

Jest cały zdrowy w domu i tyle w tym temacie...

Odwiedziłam wszystkie możliwe miejsca gdzie mogłam uzyskać pożyczkę.
Wziełam w Dominet Banku najlepiej mi się to opłacilo i tylko na dowód osobisty!!!!!

chodzilo mi o bezprzewodowy interent :-)

________
Malachit

Zbych:

Problem 1
"Pasożytnicze państwo" wymusza datki.
"KK" jak wiele innych kościołów czyli religia w ogóle także w Polsce o datki tylko prosi.
Czy pasożyt to ten co prosi o pasożytowanie, czy ten co nie daje wyboru ?

Problem 2
Czy wiara coś daje ? A co daje państwo ?
Czy wiara zabiera pieniądze i ile ? Czy państwo zabiera pieniądze i ile ?
Wiara (każda) zabiera tyle ile dadzą wierni. Państwo nasze zabiera obecnie ponad 80% naszych dochodów (budżet państwa + opłaty obowiązkowe typu ubezpiecznie zdrowotne to mniej więcej tyle) na naszą wątpliwej jakości opiekę zdrowotną, róznież wątpliwą opiekę policji (szczegolnie dotkliwa dla kierowcw) i dzielną armię. Oznacza to, że jak zarobimy 200 zł to kolejne 800 zł oddajemy państwu np. na leczenie naszych zębów...

Problem 3
Ja jestem ateistą. Ty nim jak twierdzisz nie jesteś. Ale wyraźnie "KK" czyli katolicki Tobie się nie podoba.
Rozumiem to - jesteś antykatolikiem... ale wierzącym...............................

P.S.
Teista - ktoś, kto zajmuje się wiarą (widzi róznice między religiami, ocenia ich wartość i wartościuje je kolejno, róznice między nimi są istotne).

Atesta - ktoś kogo nie zajmują kwestie wiary (nie ocenia ich z punktu widzenia wartości wiary, róznice go nie zajmują i nie przeszkadzają mu)

Antyteista - ktoś, kto zajmuje się wiarą ale jest przeciwny wierzeniom (wartościuje je wszystkie negatywnie widząc zło w samej religii, róznice między religiami go nie zajmują, bo przeszkadzają wszystkie).

Deista, adeista, antydeista: jak wyżej w odniesieniu do Bóstwa/Boga/Buddy...
Rasista, arasista, antyrasisata: jak wyżej w odniesieniu do rasy...
ITP...

Dobrym rozwiązaniem jest wg mnie coś takiego:

PON - siłownia
ŚRO - siłownia
PIĄ - siłownia...

...a w dni nietreningowe lecisz z treningiem interwałowym (obwodowym) lub z aerobami (mniej skuteczne).

ewentualnie:

PON - interwały
WTO - aeroby
ŚRO - interwały
CZW - aeroby
PIĄ- interwały
SOB - aeroby
NIE - odpoczynek

Do tego oczywiście całkowita zmiana w odżywianiu -> rozsądna dieta.

No tak ,ale co mu było . Kto go znalazł policja czy sam wrócił . Porwali go dla okupu , zgubił się w lesie ?

Dokładniejsza wiadomość przyczyniłaby się do uniknięcia powtórki takiego zdarzenia. Ludzie wiedzieliby co robić, a czego nie, bo to nie jest przyjemne.
Brak bliższej prawdziwej informacji rodził będzie liczne wersje domyślne.

Ja niestety takich informacji na forum udzielac nie moge, jesli chcecie to sie sami zapytajcie, chcieliscie wiedziec czy sie odnalazl to sie odnalazl, a o szczegoly prosze nie pytac, ewentualnie pytac jego samego

Więc:
Problem 1: Kościół nie "prosi" o datki tylko je wymusza od wiernych i państwa (bo nie pochowam, bo nie ochrzczę, chcemy zwrotu bo to nasze itd). Więc tym szantażem nie daje wyboru choć problem nie jest aż tak prosty i wymagałby rozwinięcia. Co do naszego państwa - to masz wiele racji (choćby lichwiarskie podatki).
Problem 2:Rola państwa jest określona nawet jeśli jest "drapieżne' i nie ze wszystkim uczciwe wobec obywateli. Państwo powinno być prawdziwą "rzeczpospolitą" jaka była w zamierzeniu, ale nie jest. Tak samo z KK i religią ( nie mylić z Bogiem i wiarą)- jak miało być, a jak jest?
Problem 3: Ja nie zajmuję się "wiarą' bo to prywatna sprawa każdego człowieka i do tego się nie wtrącam. Mnie interesują bardziej wyznania jako organizacje społeczne i to w jaki sposób wpływają na swiadomość ludzi. To w całości ludzki aspekt ich działalności bo innego nie da się udowodnić. Pozdrawiam.

Tym autem właściciel lokalu nie tak dawno spowodował tragiczny wypadek z ofiarami w ludziach (podawały media) w okolicach Ojcowizny między Ostrowią a Wyszkowem . Czyżby tamto zderzenie czołowe nic go nie nauczyło?
Wiadomo przeciwnicy jechali tylko normalnym, standartowym samochodem osobowym

na wyszynskiego w optimipc

dzieki bogu

ty juz sie obsral cybermass nawed tutaj smierdzi;] haha jezeli jestesz baba to nie podskakuj!!!

fin wyjdz z tego forum bo prostactwo przemawia przez Ciebie

Co to za sprzęt ? Jestem zainteresowany,może daj ogłoszenie na 4lomza

magdzia bylasz kiedysz w rosii? ja wiem ze nie bylas, w rosii juz skinchedzi numer 2, niewiem co ty tam na bbc... juz w rosii nie zostalo skincheduw tylko sami pedaly, tam tylko kibicy ZENITA czekajo na was zeby na,jebac!!! chyba wiecie za co.

Jarek

madzius, nie wiem czy w twój wpis jest serio czy z ironią?
Sam o to odnalezienie jego się modliłem, a żebyś zobaczył trwogę w oczach ludzi słuchających komunikatu po Mszy Św. u O. Kapucynów gdzie wczoraj byłem to napewno pisałbyś serio i z szacunkiem.

Taaa, idźcie do Wety - ,,przyszłość zapewniona'' - tam właśnie przenoszą się ci, którzy nie dają rady w trzecim ... krzyżyk na drogę ...

a to mu sie impreska pszedluzyla :D

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

jaki internet w chlefkach?

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Chetnie przylacze sie do jakiejs formy - powiedzmy strajku - jednak znajac podejscie lomzynskich wlodazy watpie, czy to wogole ich ruszy. Moze maja tez w tym interes.

Tak czy inaczej jesli moge to nie tankuje w Lomzy, bo paliwo mamy chyba najdrozsze w kraju. Dla przykladu w Bialymstoku na stacji orlena lub shella - ON jest po 3,99 zl - o stacji kolo Auchana nie wspomne - 3,79 zl !!!

Jesli ktos ma jakis pomysl na to jak to zmienic w Lomzy niech sie podzieli, bo jak bedziemy bierni to na pewno nic sie nie zmieni ...

Takos

pewnie rze w glowie sie nie miesci, do baku benzynke wlewaj

Jarek

dostaniesz tyle punktow ile minut w lazience z telefonem wytrzymasz z "malym kolego":)

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Polecam lotos na nowogrodzkiej :ON - 4,09. Dla firm 3,99

nie podano powodu bo rodzina sie wstydzi zapewne... Chlopak przystojny ale najwyrazniej bez oleju w glowie...I LO.. Pozory mla...

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

http://www.youtube.com/watch?v=AS_PC-zwj6g&feature=related

Kapitalna bramka piłkarza, który występuje obecnie w ŁKS-ie Łomża.

Takos

dziękuję za pomoc

ON przy PKS na ul. Piłsudskiego 3,99 zł. I nie trzeba Białegostoku. A paliwo super. Sprawdzone wielokrotnie. Bez porównania z Orlenem.

-szczyt patologii???
- sklep na boisku !!!

jak ktos zaginie to sprawa baaardzo naglosniona, kazdy drzy bo nie wie co takiej osobie sie stalo, gdzie jest, a jak juz sie odnajdzie to chyba logiczne,ze kazdy chcialby wiedziec gdzie byl, czy cos mu sie stalo, ale wielcy obroncy skacza zaraz z morda, ze plotkowac sie komus zachcialo, a to ze ktos po prostu chce wiedziec to wcale nie znaczy ze zaraz chce ploty roznoscic, bo ploty to sie roznosza jak kazdy dodaje swoja wersje.A jak bylo z ta dziewczyna co z mostu skoczyla?Tez nikt nic nie chcial powiedziec i potem bylo, a bo to z chlopakiem w balet ruszyla, a to w ciazy byla, nacpana- ta sa ploty!!! A fakty powninny byc podane, bo nawet jesli on sam nie zaginal tylko zabalowal to tez to powinno byc powiedziane tak samo jak fakt o jego zaginieciu i poszukiwaniu. Bo wszyscy angazuja sie w poszukiwania i nawet nie moga wiedziec po co to bylo tak? Takie jest moje zdanie...

Przynajmniej stał się sławny na cała Łomże :) no chłopaku to większa sława jak na fotce być gwiazda :E he !

ten piłkarz nie występuje w ŁKS-ie. Miał grać, ale nie było kasy i nie gra

________
Malachit

Co to znaczy, ze robi sie tam, co sie chce? To szarganie dobrego imienia tej szkoły! To lekarstwem na obecny stan rzeczy ma byc zespół z gimnazjum. Przecież to poroniony pomysł!!! Pokazcie mi taki zespół z połączenia szkół- średniej i gimnazjum? A moze jak ktoś juz wczesniej pisał zróbmy zespół szkół róznych i dołóżmy jeszcze podstawówkę! A co tam sobie żałować, dodajmy jeszcze i przedszkole o profilu drzewnym! Paranoja. To bedzie niewypał pod względem wychowawczym- panowie po 19 lat i dzieweczki po 14. Czy ktos o tym pomyślał? Tak, zróbmy zespół ... lepiej teraz niech straca prace Ci z ZSD , bo inaczej to, jak pisze pan i władca, prace straca nauczyciele z PG3. A czyz nie mozna po prostu przeniesc ZSD do innego samodzielnego budynku? Panie i władco, czy tak nalezy rozumieć twoje słowa, ze rozwiazanie ZSD ma byc ratunkiem dla nauczycieli z PG3 ,by nie stracili pracy?

Pani Moniko,
praca magisterska, o ile pamietam, jest zakończeniem własnej pracy naukowej. Skorzystanie z "pomocy" jest sygnałem o odejściu od tej zasady.
Czy w sytuacji , kiedy przyszła Pani magister Monika stwierdzi korzystanie przez ucznia z "pomocy" np. w trakcie egzaminu maturalnego, wykaże się Pani analogiczna pobłażliwością wobec niego jak dziasiaj wobec siebie?

VERGISS MICH

Ja to na miejscu tego chłopaka wstydzilabym sie wychodzic z domu,jest slawny na całą Łomże, taki numer odwalił,wspólczuje rodzicom.

Hejka!!!
Jest może ktos z Bialego?

100 na dobromila <faja>

kurcze to że jest z 1 lo nic nie znaczy.. równie dobrze mogłaby być podobna sytuacja w innym liceum ale to nie wzbudziłoby takiego zamieszania. Kurcze ludzie cieszmy się że modlitwy zostały wysłuchane, gościu (macie racje... przystojny :)) ) się odnalazł i tu powinna stać kropka.

ps. "Kto z was bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem" w tym wypadku w niego. kurcze młody jest wściu-bziu w głowie i takie rzeczy się dzieją. To normalne. Tylko u innych na mniejszą, a u innych na większą skalę.

Takos

Proste --> 'Ewa' :)

hehe pojęcie przystojności zależy od gustu.
a o tym sie nie dyskutuje

"relax" na Dmowskiego 4:)

samemu też nie filozofia, wystarczy że kupisz nowy lcd

nie wiem ile ale wiem ze moj kolega to robil i chyba ok 50-100

zapomnialem dodac 30.10 08 (czwartek)

Co sie stalo z ŁLUG?

pool ****** szmato matka cie rucha w diuku razem chodzicie po burdelach i na chleb zarabiacie twoja stara w pepeesach ziemniaki obiera...hahahha

to ja to ja

może wróćmy do mojego tematu ok

Te Adrianek twoją starą dymam wieśniaku a ciebie twój stary popycha cwelu więc kibel krótko bo Cię znajdą i zakopią

hejka!
anita87 moglabys przeslac tez mi przykladowe pyt do multi?bede wdzieczna pzdr

mądry czajnik ;]

ja mam nówke torbe do lapka firmy asus co prawda leży już 2 lata gdzieś w szafie ale ani razu jej nie użyłem chyba nawet w folii jest. wyślij mi zdjecia plecaka na maila malutki1986@o2.pl

ciekawe czy jak ktos zgubil to wogole o tym wie, bo ten co nie ma tych stowek za duzo raczej tak skrupulatnie obchodzi sie z pieniedzmi ze pewnie nie zgubilby..:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org