poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Największy przegrany w wyborach?

Grzesiek_Mazurek: masz całkowitą rację. Pozdro.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Największy przegrany w wyborach?

Hoho osobie starszej niechce sie chodzić gdzieś gdzie ma tadeko.Co robić no nie wiem !!!

Powinni słuchać PEJI ;-)

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

To ty pomyśl... Helikoptery z definicji nie potrzebują lotniska - to pionowzloty... wystarczy otwarte pole ok. dwukrotnie przekraczające średnicą rozmiary rotora głównego. Ale ty "ziomalu" wiesz lepiej, nie?!

A tak na marginesie - czytając twoje wypociny przychodzi mi na myśl tylko jedno określenie: kasztan.

SZUKAMY DO ZESPOŁU BASISTY I GITARZYSTY
CHĘTNI PROSZE O KONTAKT NA EMAILA LUB GG( 8508219 )

---
PGG

Peja, nie masz szcunku dla uczuć innych... Teraz nie spodziewaj się szacunku dla swojej osoby. Przegiąłeś okrutnie...

"Sprawdzam pocztę - nie ma nic od Ciebie, telefon już od dawna nie wyświetlił Twego numeru... Zdjęcie wyblakło od ciągłego patrzenia..." A JA MAILA WŁASNIE DOSTAŁEM OD SWOJEJ I WPEŁNI CIE ROZUMIEM

To miała być informacja, że w niedzielę 12 września 2004 roku o godz. 18 w Katedrze ks. bp Stanisław Stefanek odprawi Mszę św. dziękczynną za cudowne ocalenie 500-letniej świątyni, którą zamierzali wysadzić w powietrze Niemcy przed 60 laty.

Będąc w Łomży, spytaj kogokolwiek, gdzie znajduje się najstarszy kościół ze szczytem Bellottiego (architekt, który po Potopie wyremontował zniszczoną przez Szwedów górną część fasady; k. XVII wieku; jeśli trafisz na Dworną, to kościół z czerwonej średnioweicznej cegły).

Ćwicz pamięć, może wróci Ci również nazwisko.

Pozdrawiam!

MRD

Najbigniejszy przegrany

DaSto przykro mi ale nie trafiłeś tą sztuką do mnie, ale jestem za pisaniem może innym się podoba, ja jednak pozostane na razie przy Mickiewiczu i Kochanowskim.

Grających w karcianki jest dużo. Szczególnie wśród młodzieży gimnazjalnej. Mój brat ostro reza w Magic: The Gathering.

RPGowców swego czasu też sporo było. Jakieś sześć lat temu był nawet jakiś mini-kowent. :] Nie wiem, jak teraz przedstawia się sytuacja, ale myślę, że nie jest tak do końca źle.

Powodzenia w poszukiwaniach i udanych sesji.

bigi2004

a psik!!!.... przepraszam
.
.
.
dziękuję

tak Grzesiek ma rację - odświerzanie posta :)

AMiK ma racje....z reszta zawsze ma racje! :P tak jak ja! :D i jeszcze jeden mada faka ! Peja ty wulgarny chlopcze jak mozesz!

Bartez zacznę od słowa może, dlatego przez "ż”, bo wymienia się na "g" w słowie mogę, morze przez "rz" to takie głębokie i szerokie. A co do słowa "pamiętajo" to się pisze przez "ą" na końcu: pamiętają, wiesz BARTEZ? Nasz język jest trudny w pisaniu, osobiście proponuje ci kupić pakiet Office Word tam jest dołączony pakiet do sprawdzania pisowni, zobaczysz, czego on jeszcze cię nauczy, bo Pani w szkole niestety to nie wyszło, to chyba tyle, co do krytyki z mojej strony.

KAżdy pisze oczym co chce to wolny świat i morzna takich tematów 30 napisac i co mu zrobicie chłop chce sie pochwalić swojim talentem i dobrze.!!! ja terz moge napisac jakiś fajny temat ale by nikt by sie tym nie zainteresował i by tylko krytykowali np.MrS !!

http://www.lsm.lomza.pl/zlotuptaka/P1011688.JPG

Wiele słyszymy słów krytyki o naszym mieście ... są jednak tacy, którzy wiele by dali aby móc podziwiać takie widoki, widoki jedyne w swoim rodzaju bo łomżyńskie.
Pozdrawiam wszystkich łomżyniaków na obczyźnie (m.in. DaSto), pozdrawiam łomżyniaków, którzy opuścili nasz gród ale ich serce pozostało. Warto jest tu być (tkwić, egzystować), warto jest coś robić aby nam wszystkim było lepiej. Pozdrawiam zgorzkniałych krytykantów, pozdrawiam zdewociałe staruszki, listonoszy, panią ze spożywczego, człowieka z księgarni na Dmowskiego (prawda MrS?), pozdrawiam całą Łomżę . Jest jedno co nas łączy - nasze miasto, nasza Łomża.

Tiger

Widac chłopak nie ma gdzie sie otworzyć
Dasto może jakąs grupe wsparcia sobie znajdziesz? ;)

Posiadam Neuroshimę+Suplement.Chętnych proszę o kontakt na adres lks_kibic@o2.pl

Też jestem dyslektykiem. Czemu mamy Ciebie nie winić? Się po prostu nie chce myśleć, to się mówi jestem dyslektykiem i wszyscy mają współczuć, ta?

A tak nawiasem

http://www.joemonster.org/article.php?sid=2498

:-)

Bełkot z tego tekstu nic nie wynika GŁUPOTA TOTALNA.

Bóg jest. Był. Będzie.

Łomża nie jest arcykatolickim ciemnogrodem. To chrześcijańskie miasto, siedziba diecezji i od prawie 80 lat ważny ośrodek życia intelektualnego i duchowego na płn.-wsch. Mazowszu. Tu rodzą się ludzie wielkiej wiary, wielkiego serca i umysłu. Dzięki Bogu!

Dziękować można też za cud ocalenia części łomżyńskiego dziedzictwa, wniesionego w wianie do dziedzictwa narodowego i ludzkości. 12 września 2004 r. o godz. 18 msza św. dziękczynna w katedrze.

MRD

Precz z katolickimi oszołomami różnią się tym jedynie od fanatyków islamskich że nie podkładają bomb (narazie)

czy uważacie, że brak w nie których szkołach fakultetów wyjdzie na dobre tegorocznym maturzystom? Osobiście uważam, że nie bardzo.

W 1897 r. z okazji "Święta Wianków" odbyły się pierwsze w Łomży wyścigi na łodziach. Od tego czasu urządzano je corocznie. W 1898 r. w czasie regat zorganizowano trzy biegi wioślarskie i jeden bieg czółen rybackich. Zawody odbyły się na dystansie 750 m pod prąd rzeki. W pierwszym biegu czterowiosłówek wygrała łódź "Sokół" ze sternikiem Witkowskim i wioślarzami: Piotrowskim i Sobolewskim w czasie 3 min. 35 sek. . W drugim biegu wygrała łódź "Venus" ze sternikiem Jankowskim i wioślarzami: Hryniewiczem i Niwińskim w czasie 4 min. 2 sek. W wyścigu dwuwiosłówek holowych wygrała osada w składzie: A. Chrystowski - sternik i F. Przecławski - wioślarz w czasie 5 min. 14 sek.. W wyścigu rybackim startowało dziewięciu uczestników, a w następnym roku sześciu. Wyścigi wioślarskie odbyły się na łodziach wynajętych z wypożyczalni Jankowskiego.

Studia Łomżyńskie nr VII
cdn. .................................................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

:-C

kolumb napisał:
> Bełkot z tego tekstu nic nie wynika GŁUPOTA TOTALNA.

Przeczytaj raz jeszcze i spróbuj znaleźć punkty wspólne z chrześcijaństwem.

Ode mnie:
Boga nie ma. Nie było. Nie będzie.

Łomża jest ciemnogrodem, Wszechpolacy są żywym dowodem.

Nie sądzę, żeby ten temat doprowadził do czegoś dobrego. Za chwilę ludzie zaczną rzucać błotem w obronie "jedynie prawdziwej" polskiej wiary.

Zgadzam sie...Bóg był jest i będzie!!Nie każdy to pojmie...bo to wielka tajemnica wiary!

przypadek 3 lo jest mi najbardziej znany. Ale fakultety tylko w 3 klasie(maturalnej) to chyba za mało aby przygotować się do matury. Mało tego w klasie o profilu ogólnym są 3 godziny biologi ktłóra miała być zakończona w klasie 2(a poco komu bilogia jak np. zdaje historie lub matematyke) uważam, że jest to dodatkowy przedmiot wymagający poświęcenia czasu nic nie wnoszący do nauki pod kątem matury. W 2lo fakultety są prowadzone od 2 klasy i uczeń idzie na mature "bezstresowo".

Zbychu, mylisz się. :) Przed ogłoszeniem tego konkursu prezydent zastrzegł, że koszt budowy nie może przekroczyć 25 mln zł. Przyznasz chyba, że za taką kwotę można już stworzyć coś konkretnego. Tyle tylko, że dochodzi jeszcze sprawa wykupu gruntów, co na pewno będzie kosztować niemało.

Wracając do głównego wątku: istnieje Strategia Zrównoważonego Rozwoju Łomży do 2015 r. uchwalona jeszcze za czasów poprzedniego prezydenta. Polecam jej lekturę (http://www.lomza.pl/bip/index.php?%20k=92, linki do dokumentów na dole).
Cele i założenia są całkiem interesujące. Ciekawe tylko czy do 2015 r. zostanie zrealizowana przynajmniej połowa tych projektów.

Natomiast na stronie http://arr.podlaskie.com/htm/nowa_strona_5.htm można znaleźć ciekawe projekty dla Łomży oraz okolicznych gmin.

Widać, że władza myśli na temat rozwoju.
Oby jednak nie tylko myślała ale i sprawnie działała...

Pozdrawiam

hipokrates

MrS piszesz za za kilka(naście) lat nie zobaczymy w Kościele nikogo zobecnej młodzieży....a ile widzisz obecnie młodzieży w Kościele???Widzisz ilu ludzi co roku pielgrzymuje do Duchowej Stolicy Polski??Ilu młodych tam jest??Uważasz że oni zatracą to czego może szukali...Nie sądze!

witam,
temat jest bardzo ciekawy i powiem od razu jestem ateista mimo tego ze bylem chrzczony, mialem komunie a i bierzmowanie tez.
Moj ateizm sie poprostu pojawil z wiekiem gdy zaczelem myslec o tym co pisza w ksiegach co mowia i jakos mi tak nic sie nie zgadza. Niewiem czy do konca jestem ateista bo wierze w przeznaczenie i w to ze kazdy z nas sam sobie w jakis sposob uklada to co ma nastapic swoja podswiadomoscia i dazeniem do celu. Nie mam nic do ludzi wierzacych bo to ich sprawa ale fakt ze niektorzy niczym sie nie roznia od islamskich fanatykow no po za tym ze az tak nie wierza zeby dac sie zabic za wiare... znam katolikow nawet ze swojej rodziny i powiem ze wiecej krzywdy robia niz dobrych rzeczy, A co do wypowiedzi MirRobDer`a to pomysl nad tym zeby zamiast sie modlic zaczac pomagac takim ludziom i ich ofiarom.
Pozdrawiam

Ps. niewazne kim jestes wazne zebys nie krzywdzil innych :]

Z ta biologią to się zgadzam!Ale to wyszło podobno z ministerstwa!Nauczycielka dowiedziała się o tym w tym samym terminie co my czyli ! września.Dodam że na 33 osoby biologię zdaje aż jedna!HIstorię czy matematykę po 12!gdzie mamy odpowiednio 2 i 3 godziny!Litości!!

Nawiąże do opini Zbycha, że próżno przekonywać.

Wiara jest rzeczą prywatną, choć mającą wpływ na życie publiczne. Czasem potrzeba przeczytać wiele razy, aby zrozumieć, czasem można niezrozumieć.
Jeśli czegoś nie rozumiem to czy to coś nie istnieje? Czy to coś nie ma jekiejś logiki?
Niezależnie od tego czy wiemy, czy romumiemy itd.. życie we wszechświecie istnieje (lub nie - nie przesądzam), ale nasze postrzeganie nie ma na to wpływu.... prawda?

teraz fragment tekstu piosenki RazDwaTrzy::...niewiara, jest jak wiara na miarę, daremno, lecz nienadaremno..."

Pisać można różne wierszyki, i co z tego? Poczytać miło, a z manipulacją to sami doskonale wiecie mamu do czynienia włączając na wiadomości (nie tylko zresztą).

Wyciągnąć można, fragment psalmu (numeru nie pamiętam), " nie masz Boga" - i podać jako dowód, ale cóż to zmieni?

Pokory do siebie i świata. Jakkolwiek nazwiesz "Swojego Boga", świadczy o tym, że zadajesz pytania, nie zawsze znając na nie odpowiedzi. Ale to juz dobry początek.

Piszą niektórzy, że islam to terror (modne ostatnio słowo). Kto z was czerpie wiedzą z innych żródeł niż tylko z mediów przy okazji różnych wydarzeń? Jeśli to jest źródło poznania to najpierw edukacja potem rozmowa.

pozdrawiam

1. Tekst świetny.
2. Islam nie równa się terror. Poczytajcie Koran...
3. Myślę, że w temacie zamiast słowa Łomża powinno być Polska...

zapraszamy na mecz Pucharu Polski który odbędzie sie w Kolnie pomiędzy Orłem Kolno i ŁKS Łomża, ze strony kibicowkiej będzie to mecz bardzo lightowy :)

czy miłość istnieje naprawde ????bo ja myśle ze nie !!!!!!!

hipokrates

Co ty tam wiesz? Jasne że istnieje. Rodzi się i wygasa. A potem znów się naradza. W przypadku mężczyzny trwa to tak długo, aż mu się prostata we znaki nie da.

Tylko dlaczego?
Tak się składa, że mam kawałek łba na karku i nieco energii do realizowania własnych zamierzeń. Dzięki temu właśnie doprowadziłem, że niemała grupa osób przez okres lat dziesięciu miała możność stabilizacji swego bytu: posiadania pracy lub czerpania konkretnych korzyści materialnych i niematerialnych.
Na razie jeszcze nie będę ujawniał szczegółów. Jest na to za wcześnie. Powiem tylko, że dziś te same osoby którym pomogłem, za wszelką cenę starają się mnie zniszczyć.
Przykre, nieprawdaż? Ale prawdziwe.
A jeszcze do niedawna gotów byłem każdemu oczy wydrapać, kto źle o Łomżakach się wyrażał. Choć sam pochodzę z całkiem innego regionu kraju.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org