Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Były już cegiełki NA STOCZNIĘ |
Zajrzyj na jakieś forum kulturystyczne. Ja korzystam z sfd.pl I nie szukaj tylko dań bogatych w białko, węgle też są ważne :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Były już cegiełki NA STOCZNIĘ |
KFD najlepsze :P a najlepsza potrawa ryż + kurczak i do tego ostry sos jakis .
|
|
Cytat Czy ktoś, kto widział wesele z zespołem Divers, mógłby wyrazić swoją opinię? Dobrze grają ( oczywiście nie na żywo ) i śpiewają , krótkie przerwy, chodzą za stołami. Zespół typowo disco polowy.
|
|
"Cały świat już dawno zrozumiał, że nie można obrażać uczuć wyznawców innych religii, że tacy też istnieją, że mają takie samo prawo do normalnego życia jak katolicy, że w niczym nie są gorsi (lepsi też nie)." co Ty bredzisz w ogóle? jak ktoś miał czerwonego ojca/dziadka/itp. to był świecki :)
|
|
hahaha konam :D jednak zgolenie buszu to zajebisty prezent :D
|
|
Sama już założyłam temat o tegorocznym Sylwestrze, ale chyba na razie cisza, propozycji nie za bardzo. Myślę, że trzeba jeszcze poczekać.
|
|
Najlepsze to moja teściowa robi. Nawet po 3 dniach są mięciutkie i pachnące. Najlepsze są z jagodami i wiśniami :) Palce lizać. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
co do dworca PKS, to IMO, ktoś powinien trawę z dachów sprzątnąć i płytki chodnikowe wymagają wymiany. Na skrzyżowaniu jest ciekawostka na skalę światową, gdzie w ciągu kilkunastu lat ludzie butami wytarli na wylot betonowe płytki chodnikowe. Nawet dwa tysiące lat temu Majowie robili lepsze... Być może jest to prototypowy projekt mający na celu eliminacje cementu z procesu produkcji betonu...
|
|
Więc tak: Geny brca1 i brca2 ma każdy! W związku z tym, że geny te pełnią kluczową rolę w procesach naprawy DNA i regulacji cyklu komórkowego, zmiany w każdym z nich mogą prowadzić do niestabilności genetycznej i nagromadzenia nieprawidłowości zarówno w obrębie genomu, jak i poza nim. Problemem jest nie posiadanie genu, ale jego mutacje! "W piśmiennictwie naukowym opisano kilka przykładowych genów, przypisując im potencjalny udział w uwarunkowaniu genetycznej skłonności do zachorowania na raka gruczołu krokowego. Niemniej jednak liczba przemawiających za tymi podejrzeniami dowodów nie jest wystarczająca do udowodnienia założonej tezy. Stwierdzono współzależność pomiędzy występowaniem raka piersi i raka gruczołu krokowego w rodzinach. Wskazywano, że geny usposabiające do zachorowania na raka piersi (BRCA1 i BRCA2) trzykrotnie (w przypadku BRCA1) i siedmiokrotnie (BRCA2) zwiększają ryzyko zachorowania na raka gruczołu krokowego u nosicieli płci męskiej. Należy jednak wspomnieć, że z szacunkowym ryzykiem względnym związanym z wymienionymi genami nadal wiąże się wiele niejasności." http://impact-study.co.uk/pl/aidit/aboutimpact/inheritedpredisposition Wiem, że problem jest poważny, ale to nie jest jedyny problem na który brakuje pieniędzy. Profilaktykę można stosować zawsze, a nawet należy stosować. Dla każdego troska o zdrowie powinna być priorytetem. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że od takiego badania cżłowiek warunkuje ewentualne rzucenie palenia, czy podjęcie niskoenergetycznej zrównowazonej diety. Albo się troszczysz o zdrowie, albo nie! Wyobrażam sobie natomiast, że wprowadza sie refundowanie takich badań dla osób z grup ryzyka albo nawet dla wszystkich, ale pod warunkiem, że prowadzą zdrowy tryb życia. Podobnie jak w niektórych krajach akceptuje się przeszczepy dla ludzi, którzy nie zmarnują daru który otrzymali. Z drugiej strony konstytucja gwarantuje nam zapewnienie równego dostępu do usług medycznych. A w drugą stronę.... badanie robiłoby się tylko raz w życiu - kod genetyczny człowieka się nie zmienia. Koszt wynosiłby ok. 400zł x 40mln osób /75lat, czyli ok 200mln zł rocznie. Czy nas na to stać? Budżet NFZ na 2008 rok to ~49mld zł - koszt takich badań to 0,5% całego budżetu. I w skrócie: jeśli byłyby pieniądze jestem za refundacją kosztów wszystkich badań profilaktycznych i programów profilaktycznych. Ale jeśli mam wybrać czy wyleczyć kilkadziesiąt dzieci z grypy, i nastawić kilkanaście złamanych nóg, czy zrobić jedno badanie genetyczne - to wybieram te pierwsze. Pozdrawiam i życzę zdrowia! Zapraszam na rower i wycieczkę do lasu!
|
|
i najlepiej było by spalic to kur***stwo nic nie warte ścierwo śmieci bez wartoscie a ty brudasie zaj**any zamknij pysk szmato bo ty tez taki kozak nie jestes dzieciaku brudasów bezpański psie
|
|
Macie racje nie tłumaczcie takich paierów u tej kobiety... z pewnoscia wyjdzie taniej jechac do bialegostoku i to tylko raz bo dokumenty zeskanujesz se i wyslesz emailem pozniej tylko trzeba jechac po odbior. Lub druga opcja skanujesz dokumenty wysylasz i tlumacz odsyla Ci tlumaczenia za pobraniem... U tej na nowogrodzkiej niby 60zl od strony ale przychodzi do placenia to trzymaj sie za kieszen ... a w razie jakiegos błędu (który sama zrobiła) ta pani zyczy sobie 50 zł za poprawke .... wiekszość łomżyńskich komisantów robi tłumaczenia w Białymstoku. poszukaj se na google tłumaczy holenderskich w Białymstoku. polecam na ul. wszyńskiego. Takos
|
|
To jest 3 razy większy od mózgu normalnego człowieka:D
|
|
chcecie zostac miło i szybko obsłużeni? zapraszam do nowego sklepu na kazańskiej, maximix. gratuluje, jeśli dotrwacie i wyjdziecie stamtąd z produktem, po który przyszliście. byłam tam dwa razy i za każdym razem spędziłam chyba z pół godziny w oczekiwaniu na kasjerkę,aż łaskawie podejdzie, a nawet jak już się zjawi, to co z tego, skoro nie umie obsłużyc kasy, albo nie zna kodów na towary. nie wiem z reszta po co te kody, skoro są laserowe czytniki. ahh, zapomniałam, że nie umieją ich obsługiwac szanowne panie. porażka.
|
|
a wy zapieprzacie we w;asnym kraju i tez h.u.j. wielki macie kmioty
|
|
ja kupuję CK w sklepie na starym rynku, na rogu gdzie ratusz. mają tam rozlewane perfumy,więc nie wiem czy to cie interesuje.
|
|
jasiu_smietana LABITYN A CO TO????chodziło mi o ,,Labirynt"a tam jest wysmienita kawa latte .
|
|
...a my będziemy dalej pachołkiem stanów
|
|
... |
jestem w szoku mój post jeszcze zyje jak to mozliw jak go nie było juz na forum?????????????
|
|
temat byl juz na forum a nutka jak najbardziej udana VIA BALTIVA TYLKO PRZEZ ŁOMŻĘ:)
|
|
ZDAŁAM!!!!! oczywiscie multi,dzis byli po mnie policjanci i przeprowadzali wywiad srodowiskowy,juz nawet powiedzieli ze do koszar kieruja mnie so Słupska,pozdro dla wszystkich co sie zmagaja z tym co ja.Anita a co z Toba????
|
|
hej!! czy mógłbyś podać mi numer do tej hodowli w małym płocku jeśli masz?
|
|
Z tego co widzę to zakon, a dosłownie nasza wiara jest kolejną machiną do wymuszeń, więc z tego co widać i z pewnością większość mi przyzna rację że dopóki płacisz to jesteś wierzącym. Z tego co pamiętam i co mnie nauczono to wiara była dla wszystkich, którzy chcą wierzyć, a tu mamy nowy wątek (czy mnie na wiarę stać). P.S. (Kolejna mafia, tyle że większe wymagania, jednak są ku temu rozwiązania więc nie płaćmy.)
|
|
haha no właśnie z sympati noszą telefony na polową:D
|
|
Nie czepiajcie się chłopaka. Każdemu zdarzy się strzelić "byka".
|
|
w wortelu kiedyś w k700i nie podswietlał się mi wyświetlacz i stwierdzili ze trza cały wyświetlacz wymieniać i bulić 140 zeta hehe na polowej koleś ich wyśmiał coś tam zrobił skasował 20 zeta i wszystko cacy ...
|
|
a jakie masz auto i za ile jenow odezwij sie na gg466590 to moze sie dogadamy Takos
|
|
kiedys też miałam wątpliwości co do jakości butów w "klanie", bo reeboki rozwaliły mi sie po miesiącu, ale zaniosłam je do sklepu i w ramach gwarancji wymieniłam na adidasy, które po 3 latach użytkowania nadal się trzymają (choc już w nich nie chodzę;)). później kupiłam tam nike i chodzę drugi rok bez najmniejszego problemu, nawet niteczka nie pękła. najwidoczniej nawet takim firmom jak nike, reebok, adidas itp trafiaja się felerne produkty, to chyba nie jest wina sklepu "klan". za to przestrzegam przed sklepem w galerii "stokrotki". moje conversy się zeszmaciły, a mojemu bratu nie przyjęli reklamacji, bo buty były użytkowane na zewnątrz, a nie w sali gimnastycznej. myślałam, że w kosza mozna też grac na dworze, widac nie.
|
|
Nic nie było. Stałem na rynku 40 minut i jakoś nikt nie podszedł. Trzeba się spiknąć kiedy indziej.
|
|
Witam, prawdopodobnie w laptopie masz zainstalowaną wersję oem systemu operacyjnego. Obecnie większośc producentów nie dołącza do sprzętu płyty z wersją instalacyjną systemu operacyjnego. Ale nie musisz się martwic, wersję "recovery" masz na dysku na ukrytej partycji. Spróbuj po uruchomieniu laptopa wejśc w ustawienia, czyli BIOS. Skrót F2 lub F1. W opcjach powinno byc uruchomienie naprawy systemu operacyjnego. Pozdrawiam MirekO
|
|
raczej busy ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |