Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Grecja – Zorba – Jaka piękna katastrofa !?!?!? |
http://www.youtube.com/watch?v=sHeWZl9ja8U&eurl=http://www.stuntpoland.com/showthread.php?t=4&page=587 heheheh
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Grecja – Zorba – Jaka piękna katastrofa !?!?!? |
|
Witam czy ktos uzywal plastrow badz tabletek zeby rzucic palenie prosze o powazne odpowiedzi i opinie na temat tych specyfikow i czy one naprawde pomagaja z nalogiem
|
|
Sorry, jednak wam nie pomogę, bo zjazd mam dopiero 3.10.
|
|
tez tam zawitam
|
|
posluchaj nie biez zadnych srodków bo marnujesz tylko kase ? Myslisz ze plastry są skuteczne ? nalepisz cos sobie na ramie i wielkie halo bo myslisz ze juz nie musisz palic :) tabletki nie lubie wymiotowac ale moze Ty lubisz he ! jak sie chce to sie moze wystarczy poprostu piznac to i tyle
|
|
a piłkarze się wybieraja na mecz? czy tak jak na ostatni wyjazd?
|
|
po czym wnosisz ze bieda itd.? po sobie?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
:p
|
|
Treść jest ukryta
|
|
ktostam301 .................... a nie chce mi sie pisac Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
CZY NA TYCH PANOW NIE MA PRAWA ? co jest z tymi oswiadczeniami podatkowymi ??? czy tymi panami zajmie sie prokurator ??? ( wreszcie )
|
|
Chciałem napisać, że to żadna nowość, ale Jasiu Śmietana już to napisał. Ktoś kto zna dobrze historię, wie, że w czasach zamierzchłych dziewczynki 12-13 letnie rodziły dzieci i nie było w tym nic nienormalnego. Nawet królowie brali sobie za żony małoletnie dziewczęta. Nikt wtedy nie oskarżał ich o pedofilię, która stała się modna od niedawna i jest ulubionym tematem dziennikarzy. Przykładem niech będzie Św. Jadwiga Andegaweńska, która 18 lutego 1386 roku w Krakowie została żoną Jagiełły w wieku 12 lat! Wcześniej co prawda 4-letnia Jadwiga została zaręczona z 8-letnim Wilhelmem z dynastii Habsburgów i odbyła się nawet ceremonia zaręczyn mająca charakter formalnego ślubu pomiędzy dziećmi, ale potem gdy w 1384 roku 10-letnia Jadwiga została koronowana na króla Polski, to Kasztelan krakowski Dobiesław Kurozwęcki przepędził austriackiego pretendenta z zamku! Jan Długosz utrzymuje, że zrozpaczona młodziutka 11- letnia królowa, próbowała wówczas wyrąbać toporem bramę wawelską, by uciec z miłością swojego życia na Śląsk. To była miłość! Ale potem w 1386 roku Królowa odwołała publicznie swoje sponsalia z Wilhelmem i została żoną księcia Litewskiego. Trzeba wiedzieć, że zaręczyny jakie były wtedy stosowane miały charakter ślubu – po osiągnięciu wieku dojrzałego przez zaręczonych nie ponawiano już właściwej ceremonii. Małżeństwo mogło być prawnie skonsumowane dopiero, gdy małżonkowie osiągnęli wiek sprawny – 12 lat (dla mężczyzn 14 lat). Wtedy też zgodnie z prawem kanonicznym rozpoczynał się ich związek. Był tylko jeden warunek ważności sponsalia de futuro – oboje zainteresowani musieli wyrazić zgodę na fizyczną konsumpcję małżeństwa. Więc to, że dzieci rodzą dzieci, to nie wymysł naszych czasów i nie jest to efektem swobody obyczajów, bo tamte czasy dawno minęły. Na koniec podkreślę, pomimo tego co napisałem w kontekście historycznym, że młoda dziewczynka powinna cieszyć się życiem i korzystać z młodości, a nie rodzić dzieci. Dlatego ważna jest rola uświadamiania ze strony rodziców i opiekunów, by młode dziewczyny nie oddawały swego dziewictwa byle komu i byle jak. W tamtych czasach
|
|
ja to rozumiem tak,najpierw przechodzisz wszystkie testy a potem na 6 miesiecy do koszar,jak przetrwasz to idziesz do słuzby prewencyjnej słuzysz:)ja to rozumiem tak.
|
|
Tymi panami prokurator się nie zajmie, ale uważaj, bo może zająć się Tobą, jak śmiesz się buntować na bezprawie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |