Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZŁOŻA GAZU !!! |
Równiez jestem za samoobsługowym jednak z możliwością zasięgnięcia fachowej porady. Mi osobiście równiez interesowałby wybór związany z akwarystyką /akwaria, roślinki i przede wszystkim kolorowe niewielkie rybki/. Miło byłoby mieć do dyspozycji jakiś katalog, który pokazuje jakie zwierzęta są możliwe do ściągnięcia na zamówienie /jakies fretki czy gekony lub iguany/, bo wiadomo nie wszystko może być na stanie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZŁOŻA GAZU !!! |
ja wczoraj po godzinie 22 widziałem boks,najpierw były pięści a potem jakiegoś kolesia kopali,tzn 2-óch. Trening miał miejsce obok 4+ na piłsudskiego
|
|
loosac-zapomnij:)
|
|
Łomżyniak...., jesteś jak typowy "aborygen" zaściankowo-katolickiego miasta. Spostrzegasz problemy wokół kościoła, wiary poprzez szkodliwe stereotypy katolickie: być niewierzącym to coś złego, a potępienia godny jest ten kto odważa się publicznie negować istnienie boga i kwestionować mit o świętości kościoła. Piszesz, że ja nie mam pojęcia na temat wiary i boga, a tymczasem to ty masz mikre pojęcie o własnej religii. Wiesz tylko tyle, ile za stosowne uznali przekazać ci księża. Powinieneś przede wszystkim wiedzieć, że wg twojej religii ksiądz to nie jest zwykły człowiek, bo przez niego ma działać Duch Św. i jest jedynym pośrednikiem pomiędzy parafianinem, a Bogiem. Im wyższy rangą w hierarchii jest ksiądz, tym bliżej dochodzi do zastępstwa Św. Piotra-pierwszego po Jezusie /dogmat o sukcesji apostolskiej/. Jak zatem pogodzić wiarę w działanie Ducha Św. przy sakramentach, kiedy ksiądz, biskup nieraz całymi latami uprawiają sodomiczny proceder /przykładów jest mnóstwo, mniejszego kalibru i bardzo drastycznych/? Czy dla Ducha Św. obojętne jest w jakim "cielsku" siedzi? dobrze mu jest u gwałciciela, pedofila, wykorzystującego kleryków homosia, wykorzystującego potrzeby religijne wiernych dla zwykłego zdzierstwa, bogacenia się....? Mit o świętości kościoła obalają też jego mroczne karty historii. W ciągu 2000 lat kościół uczestniczył w mordach, gwałtach, stał po stronie ciemiężców, zniewalających lud władców, przeciwstawiał się w przemianach obalających niesprawiedliwe systemy ustrojowe.... Drugim problemem bardzo uciążliwym dla ludzi jest anachroniczna struktura kościoła polegająca na hierarchicznym podporządkowaniu. Ksiądz, biskup jest dla wiernego wyrocznią, panem decydującym o jego zbawieniu, wydającym niezaskarżalne wyroki w imieniu Boga. Brak demokratycznych mechanizmów, które umożliwiałyby znaczący wpływ wiernych na sprawy kościoła powodują różne konflikty, powszechne narzekania, podobne do tych na tym forum. Mówiąc o chrzczeniu niemowląt, miałem na myśli ugruntowany przez kościół model wychowywania dzieci w faktycznej indoktrynacji religijnej, bo dołożono do tego religię od "przedszkola do Opola". Oczywiście, że rodzice mają prawo do chrzczenia i posyłania na religię. Jednak rozbudowywany jest system przymusu religijnego i wielu z tych, którzy mają duże obiekcje nie chcą nie posyłać na religię ze względu na presję i poddają się dla świętego spokoju, z wygodnictwa. Każdy normalnie myślący przyzna, że dorosły wychowany w przymusie religijnym ma trudniejszy wybór /albo nie chce już wybierać/ od tego, który wychował się w neutralności. Znam wielu takich. Powszechna jest krytyka kleru, podobna do tej na forum. Podobnie było w PRL-u: ludzie powszechnie krytykowali, jednak chodzili na wybory, pochody 1 Majowe, wiece, czyny partyjne...., mało kto chciał robić sobie problemy i poddawali się presji totalitarnego państwa. Dziś różnica jest taka, że można publicznie krytykować, oferować inny pogląd, propagować inne wartości. Jednak siła katolickich stereotypów jest tak potężna, że takich jak ty frustratów, chcących pogrążyć, zamknąć mordy ateistom i "niedowiarkom", jest sporo. Zabierzcie więc swojego boga razem z waszymi wielebnymi do waszych domów, kościołów.. zabierzcie z instytucji państwowych, szkół, urzędów.. Niech Polska będzie państwem neutralnym, wszystkich obywateli: wierzących i ateistów, praktykujących i niepraktykujących. Precz z Polską katolickiego przymusu, z religijnym monopolem finansowanym przez państwo, czyli przez nas wszystkich. I tak wam dopomóż bóg. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
No właśnie co ja o tym mogę wiedzieć :)))))))))))) MasaViV - ciagnij sie w górę chłopaku, masz takie prawo:))))))) W policji naszej pracują "Einsteiny" tylko efektów nie ma i całe ich szczęście , ze to nie Śląsk, Trójmiasto czy Warszawa. Za twardziela sie nie uważam, ale wielu Twoich kolegów znam - zapewniam Cię znam i dlatego ja wiem co piszę, a Ty to możesz sobie postrzelać do cienia chłoptasiu. :)))))))))))))))))))
|
|
Popieram pomysł z samoobsługowym sklepem, proponuję podział artykułów ze względu na gatunek zwierzaka. Poza akcesoriami przydała by się fachowa lektura:książki, poradniki itp. No i jeszcze jedno pamiętaj o dobrej wentylacji, bo często w tego rodzaju sklepach można spotkać niezbyt przyjemne zapachy. Powodzenia.
|
|
Witam. Czy może ktoś z szanownych forumowiczów wie, czy w Łomży lub w pobliżu jest firma zajmująca się sprzedażą i serwisem toalet przenośnych np. w rodzaju toy toy?
|
|
Droga pilotko! Kłamstwo i celowe spekulacje zarzucam takim szujom jak pol1, którzy pod płaszczykiem pseudo-katolicyzmu plują na kościół, szydzą i pomawiają księży i biskupów i przy tym otwarcie propagują judaizm, nawet witając innych forumowiczów hasłami szalom, czy jakoś tak... ... ale do rzeczy. Masz rację, że każdy parafianin ma prawo do własnej oceny działalności parafii i oceny proboszcza, ale często ludzie z poza parafii mówią o sprawach o których wiedzą tylko ze słyszenia. Potem inni powtarzają to w zmienionej wersji, a każdy dodaje coś od siebie. Tak powstają plotki i historie wyssane z palca. Tak jak z prywatnym cmentarzem. Dlaczego nikt z naszych sąsiadów i znajomych z parafii nie powie złego słowa o proboszczu, a najbardziej nieprawdopodobne głupoty o księdzu Jankowskim słyszymy od znajomych z południa, czy z Piątnicy? We wszystkim potrzebny jest rozsądek. Tak samo jest z oceną naszego proboszcza. Nie twierdzę, że jest ideałem, bo takich ludzi nie ma. Jak każdy ma swoje plusy i minusy. Jest człowiekiem i popełnia błędy, ale parafią kieruje wspaniale, jest świetnym zarządcą, do tego ma fantastyczną pamięć do osób i nazwisk i nigdy nie żąda pieniędzy, a tylko prosi. Nie każdy go lubi, ale to nie powód, by go szkalować. Ja znam go z innej, tej lepszej strony i będę go bronił. ;)
|
|
Z tego co mi wiadomo to w Łomży nie ma takiej firmy ale jak bardzo Ci na tym zależy to proponuję podjechać na ul. Wojska Polskiego na przystanek MPK naprzeciwko WSA w stronę na Ostrołękę tam stoi Toy-Toy a na nim pewnie są namiary firmy go obsługującej.
|
|
Loosac woła: Klewki!, Klewki widzę... Pozdrowienia dla normalnych PiS to szambo!
|
|
prosze o nastepujace informacje gdzie jest spotkanie:) czy bedzie jakas impreza jezeli tak to czy placimy za nia itp pozdrawiam
|
|
Ja tez u niego miałem problemy po ukonczeniu kursu.Na pytanie ile bedzie mnie kosztowal slub ,powiedzial ze dowiem sie po slubie.nastepnie po kilku wizytach odwolalem wsio i ks jankowski grozil mize da mi taka opinie ze zaden kosciul nie da mi slubu.ciezko przyznac ale doszlo do wiekszej sprzeczki. ;)
|
|
samoobsługowy,pokarm do koszyka,klatka do koszyka, pare rybek do koszyka.... ;-D
|
|
Przychodzi Jankowski do exselecji Stefanka i mówi: - Jedna moja parafianka chce ochrzcić swego kotka. Na co biskup: - To zabronione, niezgodne z doktryną Naszego Kościoła!!! Na to proboszcz Jankowski: - Parafianka dała mi już 10 tys zł i dołoży 30tys. zł oraz 2 ha ziemi na Starej Łomży po chrzcie. Biskup spojrzał na ulubionego proboszcza i mówi: - Będę chrzcił osobiście i natychmiast należy przygotować kotka do komunii świętej....
|
|
A ktora to parafia Jankowskiego? Cy to ten nowy przybytek z widokiem na rozlewiska Narwi?
|
|
w samoobslugowych czlowiek kupuje czasem nie to po co przyszedl a to co zobaczy nagfle i mu sie spodoba tak ze sprzedaz jest wiekasza na pewno niz jak tzreba o wszystko pytac a trudno cokolwiek zobaczyc _________________________________________- ;)
|
|
Serdecznie zapraszamy wszystkie motocykle ...z właścicielami oczywiście na Zakonczenie Sezonu Motocyklowego 2008 Sobota 20.09.2008 10.00 - zbiórka Stacja Orlen ul. Piłsudskiego 12.00 - parada ulicami Łomży 13.30 - Impreza Max-bike STREET FESTIWAL 2008 IMPREZA POD PATRONATEM PREZYDENTA M.ŁOMŻA www.max-bike.pl PiS to szambo!
|
|
Aro znajdź w necie namiary na firmę Milatrans z Białegostoku.
|
|
Goździkowy napisał: "Kiedyś można było iść na stadion i popatrzeć jak chłopaki kopią piłkę raz lepiej a raz gorzej ale było w miarę bezpiecznie i było coś jeszcze KULTURA chłopie a dla większości tych tzw. ''kibiców'' to po prostu okazja do zadymy Więc w związku z zaistniałą sytuacją pytam po jaką cholerę nawoływania typu ''Przychodźcie całymi rodzinami'' itp . PO CO ??? Żeby dostać łomot od ''kibiców'' czy może po to żeby dzieci nowych słów się nauczyły ?!?" Podaj mi proszę przykład, kiedy osobie postronnej spadł chociaż jeden włos z głowy w wyniku zadymy wywołanej przez wspomnianych "kibiców". To raz. A dwa - powiedz kiedy w Łomży była w ogóle jakaś zadyma, w której doszło do bezpośredniego starcia między grupami kibiców? Prawda jest taka, że jeśli już ktoś ucierpi w takim zdarzeniu to jest to osoba - jeśli można tak napisać - "świadoma" tego na co się pisze. Niech sie napierd... do nieprzytomności, może niektórym z tych którzy w tym uczestniczą wybiją z głowy takie "zawody". Ale powtarzam - nikt niezainteresowany tego rodzaju zabawami nie ucierpi. Dlatego nie widzę powodu, dla którego na stadiony miałyby nie przychodzić całe rodziny. A co do słów wykrzykiwanych na stadionie - na ulicy częściej da się słyszeć gorsze wiązanki...
|
|
Ja proponuję zwiększyć ofertę dla posiadaczy kotów:)
|
|
co ty, usoneli majla zanim temat zalorzyles o!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
wiecej art dla psow-przykladem jest idaca zima i potrzeba ubierania psa. nie kazdy z naszych pupili jest przyzwyczajony do duzych mrozow
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Aktualizacja niepełna: rozkopana dokumentnie, zmieniająca się w bagnisko po każdym deszczu ulica biegnąca wzdłuż strzelnicy nadawać sie może jedynie dla miłośników motocrossu. Nie skarżę się na zabłocone buty, kiedy taka sytuacja daje mi możliwość niezakłoconego snu...
|
|
Jak dla mnie proboszcz Jankowski powinien być przez wszystkich szanowany. Ja go będę szanowała gdyż niczym mi nie zaszedł za Skurę a od urodzenia jestem jego Parafianko... nie rozumiem co niektórych ale ok
|
|
Mecz podwyższonego ryzyka to nie jest polski wymysł. Takie mecze są na całym świecie, nawet w Anglii, gdzie mobilizowane są większe siły porządkowe. Jednak mecz podwyższonego ryzyka nie równa się totalna rozpierdziucha. To jest coś jak poduszki powietrzne w samochodzie - dobrze, że są, jednak rzadko są używane.
|
|
Kupilem w niemczech navi ale nie ma na niej polskiej mapy wgrywaja gdzies mapy w lomzy do navigaci bluemedia BM-6300 albo ktos moze zna jakas dobro strone ?
|
|
patrz temat: GPS ;)
|
|
czyli jak by nie bylo policji to bylaby gwarantowana kraksa na stadionie?
|
|
Ale niestety nie wszędzie:( Mam mieszkanko w ŁSM na Niemcewicza i wciąż zimno
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |