czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
finansowanie miejscowego kleru.

ej no źle mnie zrozumieliśmy ja im współczuje tej wojny i w ogóle tego złego co ich spotkało ale trzeba SIĘ SZANOWAĆ A W SZCZEGÓŁNOŚCI NIE NA SWOJEJ ZIEMI.... I MNIE NIE ZACZEPIALI MAŁOLATY TYLKO CHŁOPY PO 30 JAK NA MOJE OKO

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: finansowanie miejscowego kleru.

Autor: piter (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 07-09-08 10:11

Jak wymienić klakson?

temat wymiany klaksonu już był hahaha ;)

a ok jak co bedzie wiaddomo to napisz

Ciekawe jak ten biznesmen opłaca swoich pracowników, ciekawe.........

Takos

jasiu_smietana mógłby zarobić krocie robiąc napisy do "Wlatcy móch" :P
Żenada

Jest pewien muzyczny interwał zwany trytonem, który brzmi tak dysonansowo, że w średniowieczu został zakazany przez Kościół jako wymysł diabła (diabolus in musica). Mylą się jednak ci, którzy myślą, że ten rozdział dziejów chrześcijańskiej myśli estetyczno-teologiczno-moralnej jest już zamknięty. Przeciwnie, XXI wiek przynosi ożywienie tych tradycji, a walka ze złem, podstępnie kryjącym się w dźwiękach i rytmach podejmowana jest na nowo, tym razem w polskich szkołach publicznych.

Jeden z podręczników do religii, zatwierdzony przez władze kościelne (władze oświatowe, jak wiadomo, nie mają tu nic do powiedzenia) głosi co następuje: Istnieją medyczne dowody na potwierdzenie faktu, że rytm rocka jest sprzeczny z naturalnym rytmem ciała. Drgania gitary basowej o niskiej częstotliwości oraz napędzające rytm bębny mają bezpośredni wpływ na gruczoł przysadki mózgowej, produkującej hormon, sterujący popędem płciowym. (...) Kiedy na koncertach rockowych lub dyskotekach dochodzi do tego jeszcze manipulacja efektami świetlnymi - słynne świetlne błyski - następuje zerwanie wszystkich więzi moralnych, człowiek traci zdolność oceny i mimo woli narażony jest na wszelkie wpływy.

Przyznam się, że do tej pory dość naiwnie - i jak się okazuje, niesłusznie - uznawałem szkolną katechezę za poligon obskuranckiej indoktrynacji, gdzie ufnym uczniom wpaja się jako najczystszą prawdę opowieści o Bogu, który nie lubi prezerwatyw, brzydzi się homoseksualizmem, uwielbia komplementy i nie toleruje krytyki. A tu, proszę - naukowe dowody, akustyka, medycyna, gruczoły, hormony, wyrafinowana psychologia... Wprawdzie nie do końca jest jasne, czy basówka i bębny osłabiają, czy wzmagają popęd płciowy, ale uczniowi powinna wystarczyć wiedza, że nań wpływają, a skutki tego wpływu, zwłaszcza w połączeniu z migającymi światłami, są katastrofalne dla moralności.

"Gazeta Wyborcza" pisząc o tym podręczniku cytuje matkę jednego z gimnazjalistów: Syn powiedział, że jeśli ma się uczyć z tej książki, to prosi, bym go wypisała z religii. Mąż stanął po jego stronie. Jak można uczyć takich bredni...

za: www. o2.pl

Nie bądżcie naiwni, przestańce "zażywać" religii, to szkodliwe...

,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"

mroczna21
Czeczeni w tym wieku(30 lat) nie powinni tak się zachowywać. Jest to sprzeczne z ich wychowaniem i normami kulturowymi. W tym wieku na pewną mają żony i dzieci, więc takie zaczepki nie powinny mieć miejsca. I pamiętaj że to było kilka osób. Ja znam wielu Czeczenów i są to bardzo wartościowi ludzie z wielkimi tradycjami i z wysoką kulturą osobistą.
Ciekawi mnie też jak by zareagował jeden z drugim jakbyś pojawiła się w Ośrodku dla uchodźców:) Pewnie by przeprosili i się tłumaczyli.

Biernaczento
Czeczeni w jeśli dostaną status lub pobyt tolerowany mają takie sama prawa do korzystania z pomocy socjalnej jak polskie rodziny(choć są w cięższej sytuacji- inny kraj, nikła znajomość języka, nieznajomość kultury polskiej). Mieszkanie zapewne większe dostały bo mają z 5 dzieci lub mieszkają z braćmi, siostrami , rodzicami itp.

Dziwi mnie ta nienawiść do ofiar wojny. Twierdzenie, że walka o niepodległość jest czymś złym, w ustach polki/polaka jest czymś okropnym.

To moze i ja sie wtrace... Kola i reszta, jak mowicie wieksza czesc Łomżyniakow emigrowala badz jest teraz gdzies za granica, w pracy...
No wlasnie W PRACY, praca a "mieszkanie w polsce za pieniadze Polakow" to co innego, nie uwazacie??;)

Polska dla Polaków, Europa dla białych !

pasożyty, żyjące kosztem Polaków, a polki które zadają się z tymi brudasami to zwykłe szmaty, którymi nie ma co sobie głowy zawracać...

P.S. dla tych wielce tolerancyjnych, którzy mają zamiar wyzywać mnie od rasistów odrazu mówie, że mam to gdzieś :)

pomidoł

kostka brukowa jest to nie bedzie tak zle!

o!

btw, nie zebym mial cos do ogolu czeczenow w polsce(choć wyjatki oczywiscie sa) no ale wy wszyscy troszku przesadzacie;)

jest za cienki .Choc probuje byc zabawny to jest zalosny.

Witamy ponownie Janie_Serduszko. tak długo Cie nie było chyba wszystkie biedronki musiałeś sprzątać i kwiaty sadzić na rondach:D

anatar Nienawiść?! Nie pieprz mi tu o nienawiści. Sami sobie wyrabiają negatywną opinie i na pewno żeby się zachowywali to by nic nie było,zapewne nie było by tego tematu. Oczywiście są na pewno Czeczeńcy kulturalni itp. ale to ich mniejszość.

Kola Emigracja za chlebem a ucieczka z kraju to co innego,wiec nie mieszaj! Polacy jechali,żeby pracować.
Izoldzia Napisałaś to samo co Kola- powtarzam Polacy jechali za robotą, i nie uciekali z powodu wojny.

Jeszcze nie słyszałem o Czeczeńcach pozytywnej opinii naprawdę i to nie z tego,że nie chciał bym słyszeć. Jak narazie same negatywy.

Nie zawali się. Zatrzyma się na drutach.

Wiecie co? Mam kilku znajomych, którzy w latach 80-90 "na dziko" dostali się gdzieś do bogatych krajów, teraz są powiedzmy "panami" i są zdania kolegi tyku. Oczywiście oni w USA, czy Italii na swój pobyt zarabiali, na starcie pomogła im tam osiedlona rodzina i znajomi itp, itd. Nie daje im się wytłumaczyć skąd tam się wzięła ta rodzina, ci znajomi?
Tak jak wcześniej pisałem: mieszkańcy obcego kraju na pewno musieli im pomóc (legalnie, lub nie do końca) zacząć. Do niczego nie agituję, nie musicie kochać tych ludzi, tylko proszę o troche zrozumienia; nie zachowujcie się jak faszystowskie skinheadowskie bandy podpalające i demolujące w latach 80 domy dla uchodźców w Dortmundzie, Duseldorfie itd.

to, że bębny mogą wpłynąć na inne postrzeganie rzeczywistości, np. poprzez wprowadzenie w trans (obrzędy religijne Indian, plemion afrykańskich) jest faktem. Nie wiem jak badali wpływ na chuć seksualną podczas słuchania rocka :). Poważna literatura podaje odniesienia do przeprowadzonych badań. Być może jakieś badania podczas Przystanku Woodstock? Jakkolwiek akceptując prawdopodobieństwo poprawności tej tezy, trudno powiedzieć, że muzyka ma większy wpływ na zakłócenie samo kontroli człowieka niż alkohol. IMO wręcz pomijalny.

Takczysiak zapomniał cytowania.

Dran bardzo mądrze napisałeś,popieram Twoją wypowiedż

Też niedawno robiłem, te testy na papierze to jest naprawde pic na wode, najważniejsze są te badania refleksu, widzenia zmierzchowego, oraz reakcji na oślepienie

CzeŹĆ!!

To Ja KrZyśo bżezki.
To Jak Bendzie Z tyMi WarcaBami?

Takos

Dran super, popiram cie

a to nie pisze sie "rzarufka"?

naócz sie pisać loosak! nie pisze sie ROwer tylko rofer! jako szkole ókonczyles?

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

znacie jakies fajne zdjontka na tej stronie?

wiencej na tym wypasnym portaló

często jest parkowanie przy I LO (wiem bo mieszkam tam i widze cały czas te cholerne eLki) później spod I LO jedziesz w stone komendy zazwyczaj i tam masz ruszanie pod górkę skręca sie przeważnie tam w prawą stronę następnie możesz jechac albo prosto woj.polskiego albo w polową gdzie najczęściej egzaminatorzy każą jechać...z wiadomych przyczyn :D hmm...napewno teraz zrobiły się modne ronda Hanki Bielickiej.... AL.Legionów....no i osiedle przy "Zielonym Markiecie" (ul.Spółdzielcza) tam dużo osób oblewa bo jadą pod zakaz gdzie jest jednokierunkowa droga :) ogólnie jeśli umiesz jeździć to zdasz ;)

POWODZENIA życzę ;)

Witam,prosilbym o jakies informacje na temat sztuk walk w Łomzy na ktore mozna sie zapisac. I jakis kontakt (byle by nie karate)

Czy ktos wie do ktorej otwarte jest chinskie centrum handlowe za sklepem goska?

zapewne jak wiekszosc sklepow odziezowych od 10-18...przejdz sie i zobacz

k.kibicŁKS tolerancja to nie znaczy kochanie wszystkich, sa rzeczy ktorych sie nie powinno tolerowac, natomiast przyjmowanie uchodzcow moim zdaniem do nich nie nalezy...
Czy dyskusja jest bez sensu, czy robi sie niewygodna? Jesli nie zamierzasz sie odnosic do argumentow, to z pewnoscia nie ma o czym mowic. A jesli przeciwnie, to podyskutowac zawsze mozna...
Pytasz, czy nie przeszkadzaja mi darmozjady chodzace po miescie? Juz przeciez napisalem, ze przeszkadzaja. Problem w tym, ze wiecej wsrod nich Polakow, niz tych Czeczenow... Wolalbym sie wiec zajmowac wiekszym problemem, niz skupiac na mniejszym.
A co do kibicow, czy Ty uwazasz ze ja cale zycie siedze w domu i wiadomosci czerpie z mediow? Ja wielu kibicow znam, conajmniej z widzenia, dlatego pisze Ci, ze wiem czym sie niektorzy zajmowali jeszcze pare lat temu. Nie mow mi, ze to sa wyssane z palca bzdury... Nawet moim znajomym zdarzalo sie od niektorych oberwac. A teraz nagle krzycza, ze Czeczeni sa problemem, bo ludzi zaczepiaja... Daruj, ale jawne kpiny.
Ja nie mam nic do kibicow ogolem, mam wsrod Was znajomych, pokazuje tylko co wyprawia czesc z Was i nie ma co palic glupa, ze tak nie jest. Zreszta na tym forum widac to dobitnie. Tak to non stop teksty typu "jebac policje", a tu nagle praworzadni obywatele oburzeni zlymi Czeczenami, no daruj... Dlaczego, jak sami lamiecie prawo, to sie nie oddajecie w rece sprawiedliwosci w poczuciu winy? ;)

Co do tego, czy Cie zycie rozpieszczalo, to nie wiem, ale smiem watpic czy kopnelo Cie kiedys w tylek wystarczajaco mocno, bo moge isc o zaklad, ze poglady bys jednak zmienil. Niewiele osob ma zycie uslane rozami, ale nie porownujmy jakichs drobnych problemow, do rzeczy typu wojna, ciezkie kalectwo itd. Przeciez stalosc Waszych pogladow widac nawet tutaj... Starczy, ze zamienimy Czeczenow z Polakami i stanowisko w pewnych sprawach obraca sie o 180 stopni, wiec o czym my tu rozmawiamy? Dla nich nie masz za grosz tolerancji, ale dla siebie (lub kolegow) robiacych burdy juz zawsze znajdziesz usprawiedliwienie? A przeciez tez marnuja sie nasze pieniadze... Gdybym powiedzial, ze dosc mam tego, ze moje podatki ida na jakis klub, dajacy tylko pretekst do zadym, to powiedzialbys pewnie, ze skad wiem, ze akurat moje podatki itp itd... Wiec ja Ci tu moge powiedziec to samo... A tak sie juz sklada, ze mamy marny wplyw na to, na co pieniadze ida i z pewnoscia kazdy z nas placi jakas czastke na setki rzeczy, ktorych nie potrzebuje, wiec czemu tak wybiorczo traktujesz problemy? Z paru Czeczenow robisz wielki problem, a innych wiekszych nie zauwazasz?

Riposta

Bardzo przepraszam wszystkich forumowiczów, za tak krótkiego posta ale po przeczytaniu wypowiedzi Drana rozbolał mnie brzuch ze śmiechu i nic więcej nie jestem w stanie napisać.

PTYSIU cieszy mnie bardzo, ze moglem Ci tak humor poprawic ;) Jesli napiszesz, co konkretnie tak Cie rozbawilo, to moze dodam cos jeszcze smiesznego, zebys mial wiecej radochy ;)

hehe wiecie co komedia zanim ten sklep otworzyli to lazili po dlugiej i ceny patrzyli niektorzy to ich pogonili bo na przeslady chodza hehe

Narzekacie na chinszczyzne?????? Wydajecie pewnie kase w jakichś lepszych sklepach co???? 517?? Galeo??? Traffik ??? Czy inne Klaudie na długiej???? A jak myślicie skąd Oni towar biorą????? W Chinczyku tylko w Łodzi hehehehe.... A metki??? Allegro.pl hihihi i stadion X-lecia do niedawna. Naiwni. Tylko dokładnie popatrzcie. Niech jest i oby same takie były..........

DOBRY POMYSŁ Z TYM TELEBIMEM, NAPEWNO JAKĄŚ GRUPĘ OSÓB TO ZACHĘCI DO PRZYJŚCIA NA TEN WAŻNY MECZ!!!

Mam pytanie jakie w Łomży są firmy ubezpieczeniowe i gdzie one sie znajdują?Bo musze samochud ubezpieczyć od OC.Jakie wy mi polecacie.Dzięki z góry...

Wiecie może coś na ten temat?Opłaciłam ubezpieczenie w innej firmie.Nie zgłosiłam tego w poprzedniej.Dopiero po wezwaniu do zapłaty.Okazało się,że muszę zapłacić oba.To jakaś pomyłka!Czy wiecie może coś na ten temat?Czy mogą mnie za to karać?(już przychodzą pisma z tej poprzedniej firmy).Powiedzcie co robić?

pewnie zdąża na Euro2012 ;)

Wiesz co na Al. Legionów 120 przyjmą butelki tylko musisz dobrze pogadać z chłopakami z magazynu

rudy błazen z druhem

no dobra a co Ci do tego? oświecaj swoje dzieci o ile je masz ,a od nas się po prostu odczep. Może i jesteś wporządku chłop ale pozwól nam samym decydować w co mamy wierzyć. Pozdrawiam

ja pier..... juz chyba nawet dziecko w żłobku wie że bedzie mecz , przestańcie z tym ogłaszaniem codziennie to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w dupie mam ten mecz wole wydać 5zł i swój cenny czas na całkiem inne rzeczy , a ten kto sie interesuje ŁKS-em juz dawno wie o tym meczu.

Ja też uczęszczałem na mecze jak było na co popatrzec , a teraz to kompletne nieporozumienie a nie drużyna . Oczywiście jestem "niedzielnym kibicem" i nie piszcie mi tu że z drużyną trzeba być zawsze bo kopanie piłki to ich praca i niech wykonują ją nalezycie bo jak ja bym coś spieprzył w robocie to bym poleciał na zbity pysk a oni juz 4 razy dali taka plame ze dawno powinny sie głowy posypać -tylko kto wtedy by grał??

Z tymi kopaczami to masz racje. Ale nie wiesz wszystkiego wczoraj gadalem z panem Domańskim pewne rzeczy wyjsanil. Ale nie idziesz tam dla piłkarzy tylko dla ŁKS-u skoro oni nie mogą zaprezentować należycie klubu to możemy to zrobić my kibice:D Np przychodząc w wielkiej liczbie na stadion.

PS. Starczy już tych tematów o tym meczu.

rudy błazen z druhem

Watykan zmienia Boga. Jahwe /Jehowa/ to biblijne imię własne Boga. Benedyktowi to się nie podoba, gdyż wiele religii poluterańskich, wracając do żródeł Ewangelii, eksponuje to imię w swej obrzędowości. Jedna z tych religii ma to imię w nazwie swego kościoła: "Świadkowie Jehowy". Benedykt już dawno uważa, że tylko katolicyzm jest religią prawdziwą i tylko poprzez katolicyzm możliwe jest zbawienie człowieka.
Zmiana imienia boga to kolejny dowód, że cechy bóstwa zależą od ludzi, bo to wyłącznie ludzie wymyślają religie i bogów, nadają im cechy i właściwości. A "parafialne umysły" naiwnie wierzą, że bóg to byt absolutny....

Nie bądżcie naiwni w wierze.

Witam !
Czy moze ktos orientuje sie czy w Lomzy jest szkolka gry w tenisa dla dzieci...?
Za informacje dziekuje

To jest zespół weselny
widocznie nie o tym samym myślimy

chcesz dobrego, jedz do wa-wy czy chociaż w białym kliniczny, w Łomży 2 moim krewnym przydarzyło się złamanie, i oboje do dziś maja poważne kłopoty z tymi kończynami. dlatego nie polecam żadnego łomżyńskiego ortopedy.

W PKSie bywa 5-10 aut a kupujących wcale.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org