Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Emigracji ciąg dalszy... |
miłego kopania, ja mimo fszystko postoje pszed 4+
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Emigracji ciąg dalszy... |
dzieci Neostrady... czemu na komunie dalej nie dają zegarków i rowerów?
|
|
a masz moze pedaly do roworuf?
|
|
Te "drzewa" skazane zostały na śmierć. Racjonalne wydaje się następujace działanie: 1. wycinka istniejących ze wszystkomi tego konsekwencjami. 2. Nasadzenia w miejscach , które umożliwiłyby właściwe korzystanie działki. Działanie - jak na fotografii to pierwszy krok w kierunku usunięcia drzew bez właściwej kompensaty. Niestety nie potrafię ocenić jednoznacznie, ale wydaje mi sie, że te kikuty to topole. Niestey, ze względu na cechy ich drewna (kruchość), sa potencjalnym zagrożeniem w miejscach publicznych. Przeawia za tym ich zastapienie innymi gatunkami w takim miejscu. Ciecie widoczne na fotografii, ma doprowadzic do smierci tych drzew. Ale jeśli zgina po jakimś czasie, przedsiębiorczy byznesmen uniknie konieczności nasadzeń kompensacyjnych. I o to zapewne chodzi. "No panie, i ja dbał o nie, a wzięli i uschli. A suche trzeba wycionć" W kilku miejscach w Łomży, kilku znanych byznesmenów już się "wyspecjalizowało" w rozwiązywaniu takich problemów. Prawdę mówiac nie żałuję topoli na terenie dawnych Pzz - tów. Ale ponadstuletnich kasztanowców czy ponadstupięćdziesięcioletnich lip naprawdę szkoda. A w ostatnich piętnastu latach kilkadziesiąt takich drzew padło z ręki byznesu, który robił "porządek" na świeżo "nabytych" działkach. ( np na Al. Legionów, na Spokojnej, nz Szosie Zambrowskiej, czy na Polowej gdzie pod nóż poszła piękna kamienica i piekne (i zdrowe) kasztanowce .
|
|
W okolicy Szosy Zambrowskiej i Ks.Anny znaleziono młodego pieska (okolo 5 miesiecy) podobnego do owczarka niemieckiego. Ma na sobie obrożę i jest bardzo zadbany wiec podejrzewamy ze komus uciekl. Informacje pod numerem 504 118 101 lub 501 609 878.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |