czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mikke: Trzeba obalić to nieludzkie państwo. Okrada nas jak hitlerowcy

Ale mnie nie rozumiesz ja tam nie zabraniam mieć i Tobie 50, jak tylko by było Cię na nie stać (chodzi o utrzymanie) a większość takich rodzin wielodzietnych niestety nie jest na tyle zamożna aby je utrzymywać. Mi chodzi o samo dziecko co one powie Ci no tak jak z własnej woli wybrałem/ałam że się w takiej rodzinie urodziłam. A ma że tak powiem przewalone już na starcie nie dostanie takich ubrań jak Ty, nie będzie jeździć na wakacje itd. itd. a ludzie na tym forum często wypisują.. no ja widziałem takiego piseczka i taki śliczny on był jaki człowiek mógł go zostawić… A czemu nie zakładacie takich tematów mam sąsiadów taka i tak sytuacja może jakoś dało by się im pomóc? Bo w dzisiejszych czasach większość bardziej troszczy się o głupie kundle, koty niż o losy dzieciaka, kobiety czy tam jakiegoś inwalidy… Takie niestety jest dziś życie… i powiedz mi gdzie jest prawdziwa bezduszność

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mikke: Trzeba obalić to nieludzkie państwo. Okrada nas jak hitlerowcy

Przez te 2000 lat wiele się zmieniło, tak wiele, że nie jest to ten sam Kościół. Pierwotne chrześcijaństwo nijak nie przypomina dziesiejszego, strojnego w złoto i kolorowe szaty, podzielonego na dostojną i wielbioną hierarchię oraz na wiernych parafian /obrażliwe/. Po drodze była Schizma Wschodnia, papieże-kobiety, religijne wojny, protest Lutra, zbrodnie Św. Inkwizycji i konkwisty, flirt z Hitlerem..... Zmieniły się dogmaty i praktyka religijna na tyle, że nawet te nieliczne biblijne wersety cytowane w kościołach ukazują jak dalece Kościół odszedł od żródeł. Kościół stał się instytucją całkowicie uwikłaną w Ziemskie sprawy, stał się materialnie interesowny mamiąc ludzi udawaną, publicznie propagowaną pobożnością. To co dzieje się za murami plebanii i klasztorów, po drugiej stronie sutanny, jest zupełnym zaprzeczeniem mitu o świętości kościoła i jego nienagannej tradycji sięgającej dwóch wieków. Wszelkie rozważania dogmatów, biblijnych wersetów, mnożą sprzeczności, niedorzeczności, nieracjonalności. Tak czy siak to wygląda na zlepek legend, ludowych przekazów, bajek dla ciemnoty. Tylko, że dziś ciemnoty już coraz mniej i większość katolików olewa wiele nakazów i zakazów, a księża także żyją na bakier z celibatem, pasterskim obyczajem i pobłażają ludziom byleby dawali na tacę, chrzcili dzieci itd.....

A więc nie bądżcie naiwni w wierze.

Riposta

ale poj...ebane te tematy. takczysiaki paplaki sraki itp itd

Fajnie

nie wiedzialem ze byl ale juz nie bede sie odzywal na tym forum jednak lomza to lomza

Trzeba dziadów trochę zreformować, bo sobie na zbyt wiele pozwalają

zygzak zastanawiam sie jak musiałes sie zachowywać zeby doprowadzic człowieka do takiego stanu nie wierze ze tak bez powodu krew mnie zalewa widzac ludzi którzy wchodząc do sklepu zachowują się jakby mieli wszytskich w d.... zwykłe chodzace chamstwo zero szacunku do drugiego człowieka i własnie mi sie wydaje że jestes jednym z tych ch..... którzy nie potrafią sie zachowac a człowiek jest tylko człowiekem i czasem sie myli niestety

nie ma sensu samemu cokolwiek wysyłać. Ja wysylałem cv do co najmiej kilkunastu "firm" i nic. Teraz już nie wysyłam, to paranoja jakaś jest.
Najgorsze jest to, że jak ktoś już zaproponuje ci robote to za take pieniądze, że nie opłaca się z domu wychodzić.

ups:) czyżby plaga pracowników poczty na 4lomza?
Teraz rozumiem dlaczego PP ma takie nieterminowe usługi - zamiast zabrac się do roboty siedzą na tyłkach i patrzą w komputer.
SYF jak to ujął Hanes!

majkaskowron zgadzam się z Tobą. polecam siłownię na Dmowskiego u Pana J.Kędry. Dobry sprzęt i wszystko jasno wytłumaczone jaki trening dla kogo.

puknij się w łeb pacanie jeden od koperty, takie komentarz zostaw dla siebie

temat powinien być taki:
dobry dermatolog, ale nie w łomży

sklep zostal sprzedany teraz bedzie remont a nowym wlascicielem jest tafilowski wlasciciel wiomaru.pomsta

i biedronek. zapomniałeś :)

No i za brak "przepraszam", jedziesz po pizzerii i opisujesz to na forum, żeby uczulić innych,aby tam nie chodzili.
Kolego, raz byłem ze żoną i znajomymi w innej pizzerii w Łomży, (nie będę pisał w której) i koleżanka poprosiła sałatke. Dostała o co prosiła, ale robaków do niej nie zamawiała...
Nie opisałem tego publicznie,bo obsługa swoje "dostała" i mam nadzieję że teraz jest poprawa?

rudy błazen z druhem

taka informacja to juz wisi od lat.

Biernaczetto: z cłem jest tak: jeżeli idzie na późniejszą sprzedaż i będą Ci w stanie to udowodnić to cło zapłacisz jeżeli się uprą. Ogólnie możesz spokojnie przewieźć 2 lapki bez kłopotów - służbowy i własny. Nie można przy tym brać oryginalnych pudełek bo to zwiększa prawdopodobieństwo kłopotów z celnikiem.

Odnośnie kabli to wystarczy kupić przejściówkę bądź kabel i po kłopocie.
Odnośnie gwarancji to powiem że można dopłacić często pewną kwotę i poniekąd się dostaje gwarancję międzynarodową - jak to się sprawdza to nie wiem.
Odnośnie ceny. kupiłem 2 lapki HP. widziałem je w sklepie Vobisa. kosztowały one 4200 i 4400zł. Co daje łącznie prawie 9tys zł. Tam zapłaciłem za nie 699$ i 799$. czyli ok 300tys. bilet do USA(Los Angeles) kosztował ok 3500. suma sumarum taniej kupić bilet lotniczy, wynająć samochód i pojechać do sklepu po lapki niż kupować w polskim sklepie. Żałosne ale prawdziwe

szczeniak sarenki? czy poprostu stary pies?

Odkurzam watek;). Czy moglibyscie polecic fachowca, ktory solidnie i kompleksowo wykancza wnetrza? najlepiej taki, ktory robi sam (ewentualnie z pomocnikiem), uczciwie i nie zdziera... a do tego potrafi sensownie doradzic;)

Zapomnij o tym panu Głuszkowskm !!Najlepiej umów sie z panią dr w gabinecie szpitalnym na 1 piętrze - GABINET CHIRURGII STOMATOLOGICZNEJ

czesc czolem !!

NA POCZATek mialem problem jaki dac temat, musial byc taki zeby przykuc wasza uwage a co ineteterereresuje lomzyniakow bardziejjak ich emsidonald :DD pozdro z lasu :D

a wracajac do tematu:

interesuje mnie co sie wlomzy wydarzylo w przeciagu ostatniego miesiaca :D jakis juz czas przebywam na przymusowym wygnaniu i chcialbym zaczerpnac wiedzy spod waszych bucajacych wiwedza CZAP ;DD

elo elo 320 :DDDDDDDDDDDDDDD

dzien dobry bardzo !!!!!

Gwarancja Toshiby też z tego co mi wiadomo jest honorowana w Polsce.

gosia0206 jak bys mogla i miala jakies namiary Grazyny
Kaminskiej to bym ci byla bardzo wdzieczna
a co do doktor Piechocinskiej to ona przyjmuje w szpitalu juz bardzo dlugo a dla zainteresowanych to przyjmuje jeszcze prywatnie w eskulapie

dobrze ci to zrobi, ja plakac z tego powodu nie mam zamiaru. aczkolwiek zal mnie sciska jak widze twe posty

www.noco2.pl

Pod tym adresem można zasadzić wirtualne drzewo - a tym samym przyczynić się do poprawy środowiska. Sponsor akcji zobowiązał się do posadzenia jednego prawdziwego drzewa w zamian za 10 'wirtualnych'.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org