wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na kogo głosować?

dobra to we wtorek czekam...

narazie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na kogo głosować?

Wy dałny!!!!!Zastanówcie wy sie nad swoim życiem!!!Jak wam sie nie podoba Wiśniewski to nie musicie go kur.... słuchać ani go jechać odrazu jak psa.

Co sądzicie o remontach Łomżyńskich??

no ja wiedzialam od razu ze odwolajo :P bilet po prostu byl za drogi :P wcale sie nie zdziwie jak za 2 tyg znowu powieszko plakaty na temat koncertu gwiazdy......tyle ze bilety w cenie 10 zlotych :P tak jak z Blue Cafe bylo....

w wielu sklepach z alkoholem pytajo sie o dowod ale tylko wtedy gdy so klijenci ,gdy ich niema sprzedajo bez zadnego "ale".podomiez to przestepstwo ale kto sie teraz tym martwi.....

Ludzie jestescie conajmniej dziwni. W ten sposób nigdy nie bedzie dobrze.
Jeżdzę troszkę jakieś 50 000km rocznie po Polsce Płn. Wsch. i aż mnie czasami przerażenie ogarnia. Trzeba zawsze znaleść złoty środek.
1. Pieszy ma iść przez przejście normalnie, a nie kombinować. Nie może sobie wejść pod nadjeżdzający pojazd. i jak chce zyć to musi o tym pamiętać.
2. Kierowca ma jechać z prędkością bezpieczną. Dla jednego może być to 280 km/h, a dla drugiego 25 km/h jest już zawrotną prędkością.
TRZEBA MYŚLEĆ.

... & vice versa!

Ja na pożegnanie wakacji wstałem dziś o 14:30 i to mi absolutnie wystarczy ;-P

Czym się różni wrzesień od slipków?
Niczym, i tu koniec lata, i tam koniec lata...

Ja mam pomysł, i to bardzo dobry. Niech policjanci ubrani po cywilnemu wezmą kilku chłopaków w wieku 15-16 lat, którzy będą chodzić po sklepach i próbować kupować piwo. Sklep, w którym sprzeda się tym chłopcom alkohol dostaje karę 5000 zł (chyba tyle przewiduje przepis) i po kłopocie. Wystarczy tak "załatwić" kilkanaście sklepów w mieście, a już nikt nie odważy się sprzedawać alkoholu nieletnim, nie mówiąc już o sporym wpływie do budżetu.

Co Wy na to?

Nie uważacie że tzw.skwerek jest troche zle zaprojektowany??Nie lepiej było by zostawić tą fontanne co była,odremontować ją troche,porobić jakieś fajne alejki??Co o tym myślicie??

wie ktos moze kiedy skonczy sie remont szosy zambrowskiej???????????

bigi2004

Podobno są plany zmiany starego rynku mają zebrać kostke i przywrócic dawny wygląd ale czy to tylko plany to się okaże

DISCOVERY-niedziela 29.08.04r.- "Jezus Chrystus"- Dzieje życia Chrystusa z perspektywy jego rodziny oraz najwierniejszych wyznawców.

Zapomniałem dodać : godz 19-ta

polecam terz film " Życie Seksualne Kon " na Discover Travel rekalmowali moze być ciekawe.

Jak zobacze kiedy to napisze dane.

f-a-z-o-w-i-c-z neta mam z telekomuny - DSL...

Słyszałem, że ma zostać zniesiona akcyza na samochody sprowadzane z zagranicy i czy ktoś się orientuje czy w związku z tym zostanie podniesiona opłata tz. pierwszej rejestracji pojazdu? Jeżeli tak to jakiej wielkości może to być suma i od kiedy będzie obowiązywać ?
:)

koniec remontu szosy jak dobrze pamietam zostal przesuniety do polowy pazdziernika

ja zgadzam sie z brzeszczykiewiczem. a poza tym według mnie najbardziej niezrównoważone są rotwailery. to one najczęściej są bohaterami pogryzień ludzi a nie amstafy czy inne podobne zwierzątka

mi sie wydaje ,że Wisniewski jest ok. To raczej wy załosne dupki nie macie kasy nawet na bilet ale na marne piwsko to tak. Nie pieprzyliście by głupot gdyby koncert był za friko. Wowczas skakalibyście jak pijane małpy na drucie i gadalibyście że bylo ok. A prawda jest taka ze za friko to se mozna palcem poje.. w bucie. A Wisniewski dla hamów nie będzie spiewałmi i ma racje. Pamiętam jak był jeden koncert na muszli z biletami wstepu , ile wowczas wylaliście krowich łez , ze was tak żle potraktowano ile było pretekstów aby dowalic organizatorowi.

Przecież Manhatan byl kiedyś na Nowogrodzka Str. Komu to przeszkadzało?

Mówili w RMF w piąte, że ta opłata ma wynosić 1 710,00 zł. Ale nikt nie potrafił wytłumaczyć dlaczego tyle.

Z tą wymiana numerow łomżynskich ladacznic to niezly pomysl - jest tu wielu przyjezdnych (np z Wwy ) ktorzy chcieliby skorzystac a nie wiedza gdzie ich szukac. Zyskalyby tez na tym lomzynskie panny a ze wiadomo jak sie prowadza wiec miasto sporo kasy by na tym zyskalo. Tak wiec czekam na informacje od samych lafiryn oraz od tych ktorzy wiedza gdzie ich szukac. Tak poza tym to ile one biora? Wiekszosc to chyba za darmo sie puszcza.

W dzisiejszym spotkaniu Pelikan nie dał się oskubać beniaminkowi z Łomży i pokonał nasz zespół 2-1. Kibice przybyli na stadion Pelikana po pierwszej połowie nie mogli narzekać na nudę. Mecz był zaciętym widowiskiem z obu stron, jednak po pierwszych 45 minutach spotkania prowadził zespół gospodarzy 2-1. Pierwsza bramka padła już w 5. minucie spotkania - Krzysztof Skowroński przelobował Ulmana. Dwie minuty później do wyrównania doprowadził Boguski i było 1-1. Niespełna 6 minut później Wilk podwyższa na 2-1 dla Pelikana. Cała pierwsza połowa to sytuację obu drużyn. Pelikan stwarzał groźne sytuacje podbramkowe i prowadził niebezpieczne kontrataki. W drugiej połowie ŁKS wyraźnie przeważał. W pierwszych 10 minutach tej części spotkania kilka wybornych sytuacji zmarnował wychowanek ŁKS-u Rafał Boguski, któremu zabrakło centymetrów do pokonania bramkarza przeciwnika. W dajszej częsci meczu ŁKS prowadził akcję za akcją, a zespół Pelikana zamknięty na własnej połowie prowadził sporadyczne kontrataki. Bardzo dobre sytuacje do zdobycia wyrównującej bramki tracili Lewicki czy Strzeliński. Tak więc ŁKS traci w tym sezonie pierwsze bramki i przegrywa pierwszy mecz. Ze swojej strony chciałbym zauważyć, że nasz zespół w pełni nie zasługiwał na porażkę, ale takie są uroki piłki nożnej.

ja : dokladnie tak, procz tego za ma kola 19 a nie 17

Guskar poza tym czytaj dokladnie to co pisze jesli chcesz sie do tego ustosunkowywac... ja nie napisalem ze tam lektorzy sa byle jacy tylko ze ZAPEWNE sa tam byle jacy lektorzy... wnioski takie wyciagam z tego co uslyszalem o dzialaniu tej szkoly oraz z obserwacji dzialalnosci innych szkol jezykowych.. sam pracowalem w takiej szkole i wiem jak sie tam zatrudnia pracownikow, kwalifikacje maja drugorzedne znaczenie... wiec moje wnioski o lektorach z BS sa osnute jedynie na przypuszczeniach dlatego nie napisalem ze lektorzy NA PEWNO sa byle jacy bo nie znam ich kwalifikacji ale mam podstawy przypuszczac ze ZAPEWNE nie sa to ludzie merytorycznie gruntownie wyksztalceni.. choc oczywiscie moge sie mylic jak mowilem ja tylko przypuszczam..

Ma zowsze Łomża

rad567: dixie pod każdym wpisem ma umieszczony ten napis: "Jeśli myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i wiesz już wszystko - pomyśl raz jeszcze." :D - to nie było skierowane do Ciebie.

Ale po co mają ładować pięniądze w następny skate park jak mogą zrobić coś w centrum??Było by to o wiele bardziej praktyczne i przyciągające uwagę niż jakiś skate park 2.Jak ktoś bedzie chciał sobie pojeżdzic na rolkach to sobie pujdzie na ten co jest a jakś wizytówka w Łomży by sie przydała na Starym Rynku bo nie powiedział bym że jest super!!!

Sorry wam ale pomyliła mi się literka w tytule, czemu a nie czemy.

O kurna...

Chyba "Z kamerą wśród zwierząt the movie"

HAHAHA
Zaczyna się robić niebezpiecznie.
Nie wiem do czego to może doprowadzić.

Oh no przeciez to proste czemu odwołał....Nie zarobiłby satysfakcjonującej go kasy na koncercie w Łomży...Jemu zaczyna się opłacac pewnie jak szacunkowe zarobki są w okolicach 50 tysiaków za koncert. a tyle by pewnie z Łomży nie wyciągnął. I pojechał tam gdzie mu sie bardziej opłacało. Ale jakoś szczególnie mnie ten fakt nie martwi.

to powiem ci cos na wiekszych kolach licznik mi np zawyza, jest cos takiego jak wyscigi na 1/4 mili i wiesz u mnie seria jest na 15 ja mam 16 i po przejechaniu tych 400m licznik pokazuje mi 150km/h a te fajne profesjonalne urzadzenia do pomairu pokazuja od 133 do 136 km/h wiec uwierz ze nie jechaliscie 280, a po drugie ja slyszalem o 260km/h wiec cos tu nie gra

owszem byl koncert w ubieglym roku Krawczyka oczywiscie wstep platny....nic nie piszac ja na nim bylam.Bez komentarza

A ja mam wyrób samochodopodobny o nazwie Tico i dostałam tylko raz mandat za przekroczenie prędkości. Ale mi się należało.
Ryta

A ja nadal nie doczekałam się informacji, jaka firma i za ile robiła te prace. Czy to jest tajemnica osobista pana prezydenta, czy raczej wydatek pieniędzy publicznych?
Ryta

Gratuluję mandatu. Napewno dostałes go bez powodu...jak każdy zresztą, eh biedni Ci kierowcy, znęcają się nad nimi...

P.S. Spróbuj jechać jeszcze szybciej, to może Ci darują...

Żenada

O co tu chodzi? Co to za nowy temat?

6310i i divaio sami jesteście idioci. Jedyne czego nam brakuje na ulicach to pijane w trupa dzieciaki... Nie ma co porównywać Polski do Niemiec bo tam obowiązuje bardzo duża kultura picia...

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

po pierwsze to jak na początek sezonu jest dobrze, napewno porażek w tym sezonie będzie jeszcze wiele, ale nie trzeba sie załamywać, według wielu byliśmy głównym kandydatem do spadku, i te 2 wygrane mecze tego nie zmienią, będziemy dalej walczyć o utrzymanie sie, bo w tym sezonie będize ciężko...

NIC SIE NIE STAŁO ŁKS NIC SIE NIE STAŁO...
W MOIM SERCU ŁKS I NA DOBRE I NA ZŁE

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Bardzo boje sie burzy zwłaszcza w nocy.Może wy znacie jakies sposoby żeby ja bezstresowo przetrwac ??? Bedę bardzo wdzieczna =)

Ja miałem przypadek że dostałem jakieś żeczy z allegro i dzwonili że wygrałem aukcje.ale denerwujace jakies kotki i pieski wygrywałem,ale jak na koniec to już sie wkurzyłem bo dostałem samochód za 1000zł.to na policje wzielismy i znalezliśmy tego ... nie podam danych jego niejestem debilem zeby takie żeczy robic ...

-

Polecam lekturę komentarzy użytkownika o nazwie "chodyk1". Pozwolę sobie zacytować jeden z nich:

"Jeżeli ktoś chce kupić sobie ziemniaki za 2250zł to polecam tego ***** ***** jebanego."

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Zastanówmy się o czym jest mowa, tak nie pomyliłem się "o czym", dla mnie wiśniewski jest przedmiotem, nic poza tym. Co sobą reprezentuje - nic. Udostepniał tyłka facetow, Jego śpiew jest gorszy aniżeli darcie kotów w marcu, poziom tekstów jest poniżej krytyki - to nie sa teksty tylko bełkot pijanego debila.

Podsumowując, dobrze się stało, że występ przygłupa został odwołany gdyż w najmniejszym stopniu nie można "jego" nazwać artstą.

Nieuczciwych karać i tyle !!!

Tyle mego w tym temacie !!

Tak, rodowodowy AST kosztuje baaardzo dużo pieniędzy, a dresy (niestety) wywodzą się ze środowisk patologicznych i dostają szczeniaki zwykle za free lub za 'flaszkę'. Nie są to psy rasowe i nie potrzeba na nie pozwolenia. Nawiasem mówiąc to głupie jest prawo w powyższym zakresie.
Pozdrowienia dla miłośników 4lap

A czy elektrownia moze zapewnic, ze gdy zamontuje nowe super-kabelki(tm) to nie bedzie przepiec na linii?

Moim zdaniem obowiazkiem posiadacza sprzetu jest dbanie o to, aby mu sie nic nie stalo, szczegolnie od przepiec podczas burzy.

Po to jest prezydentem, żeby mieć ładną drogę pod domem:)

hipokrates

Kaczyński jest najlepszy

mroczka to czekam na propozycje;)

Według mnie obecność w reprezentacji narodowej takich nazwisk jak:Radomski,Rząsa czy Lewandowski lub Żewłakow(zarówno jeden jak i drugi) , a przede wszystkim Janas to nieporozumienie.To ludzie,którzy tak na dobrą sprawę nic nie wnoszą do gry naszej drużyny poza swoją obecnością na boisku(i ławce trenerskiej).Więc pokolei.O Radomskim mówi się że świetnie dezorganizuje i rozbija ataki drużyny przeciwnej, a ja gotów jestem stwierdzić że dokładnie to samo robi w stosunku do naszego teamu.Z dziesięciu podań piłki od niego wychodzących średnio dziewięć to zagrania do tyłu(wystarczyło bacznie oglądać mecz).Taki styl gry napewno nie dodaje naszym skrzydeł.Z kolei Lewandowski może i w swoim klubie gra dobrze(nawet nie wiem bo się gościem w ogóle nie interesuje),ale w meczach kadry zachowuje się momentami dosłownie jak amator ,a oprócz tego w głupi sposób potrafi zarobić żółtą kartkę.On jest pomocnikiem, a ja jakoś jeszcze żadnego "rajdu" ani ofensywnego wejścia w pole karne,zakończonego zagraniem piłki w kierunku czychającego na 10-tym czy 6-tym metrze napastnika w jego wykonaniu nie widziałem(chyba że w nasze pole karne :)hehe).Dobrze podaje jedynie w poprzek boiska do kolegów z pomocy.Hmmm.Rząsa.Wystarczyło obejrzeć ostatnie spotkanie Herenveen w Eredivisee(piszę to po trzeciej kolejce spotkań) i po dyskusji.Co do Żewłakowa to już brak mi słów,a swoją drogą przypomniała mi się jedna rzecz(pisali o tym nawet swego czasu w "Fakcie"),koleś chce grać w kadrze narodowej a potrafi zdrętwieć na boisku i paść na ziemie jak wystraszony szczekaniem psa koziołek(hehe).Lepiej niech się porządnie przebada i skoncentruje na grze w klubie , póki go tam(o dziwo!)jeszcze chcą.Jedyne co mu na boisku dobrze wychodzi to stanie w miejscu(może zbyt dosłownie wziął słowa trenera "mur" obronny :))...to po pierwsze.Po drugie...Janas.No właśnie.Nieudolny trener zakochany po uszy w nieudolnym napastniku(po co on w ogóle ponownie powoływał Rasiaka po pewnym żenującym występie?...a Saganowski fotel w domu grzeje!).Widziałem w życiu różne wywiady telewizyjne z różnymi trenerami,czy to polskimi czy zagranicznymi,ale nigdy żaden z nich nie miał w głosie takiego niezdecydowania i braku pewności siebie jak Mr.Janas.On nigdy nic nie wie do końca.Trudno mu cokolwiek oceniać itd,itp....Kto go w ogóle na tę funkcję wynalazł i gdzie?!W tym samym czasie gdy wybierano Janasa na selekcjonera kadry narodowej na "bezrobociu" siedział Wdowczyk, który moim zdaniem lepiej by się na tym "stołku" sprawdził.Gość zdobył w sezonie 2000/2001 mistrzostwo kraju z Polonią Warszawa(czego nikt na początku sezonu w ogóle nie brał pod uwagę,by nie zostać wyśmianym).Jakiś czas pózniej wyciągnął z"rynsztoka" łódzki Widzew,by potem odejść z naszej przesiąkniętej korupcją i opanowanej przez "kolesi Listkiewicza i śp.Dziurowicza Ekstraklasy.Wtedy był czas ,że można go było na funkcji trenera reprezentacjii obsadzić.Ktoś wolał Janasa.No cóż.Tylko jako ciekawostkę mogę tu jeszcze dodać ,iż trener Wdowczyk objął wkrótce po tych wydarzeniach czwartoligową,kompletnie rozpiżoną(tak tak,jest takie słowo:)) Koronę Kolporter Kielce.Obiecał tym chłopakom i przede wszystkim działaczom ,że zaprowadzi ich do pierwszej ligii.Obecnie Jego zespól jest beniaminkiem i liderem 2 ligi piłki nożnej.Zgadnijcie jaki zespół będzie jednym z beniaminków polskiej Ekstraklasy w przyszłym sezonie...:)?.Zgadnijcie który z obydwu wymienionych trenerów byłby lepszym(twardszym,bardziej stanowczym,bardziej zdecydowanym) selekcjonerem naszej kadry narodowej?.Zgadnijcie który z nich grał kiedyś na Wyspach Brytyjskich?(na wyspiarzy jesteśmy skazani przez los...albo i nie, w każdych eliminacjach do czegokolwiek).Zgadnijcie który z nich jest bliższy dzisiejszemu,dynamicznemu i nastawionemu na ofensywę obrazowi gry w piłkę nożną?(wyższość młodych trenerów preferujących nowoczesną,dynamiczną piłkę ,nad "starą szkołą" udowodnili w ostatniej edycjii Ligi Mistrzów trenerzy FC Porto-Jose Mourinho i AS Monaco-Didier Deschamps).Zgadnijcie który z nich wyselekcjonowałby do drużyny walecznych, twardszych i bardziej ambitnych, a tym samym bardziej wartościowych piłkarzy, wpajając im jednocześnie wolę walki i zwyciężania z kimkolwiek by nie grali,popierając to własnymi osiągnięciami z nie tak bardzo odległej przeszłości?Zgadnijcie który z nich tchnąłby w naszych "Orłów" swoimi wypowiedziami wiarę w siebie i własne umiejętności?Zgadnijcie w końcu,reasumując wszystko to co napisałem powyżej, jakimi wynikami zakończą się dla nas te eliminacje?(po tym co nasi pokazali w meczu z Danią może lepiej oddajmy te spotkania walkowerem,zaoszczędzimy sobie wstydu)....muszę jednakże powiedzieć,iż mimo że napisałem to co napisałem,to sercem zawsze jestem za naszą drużyną,tak więc Bóg mi świadkiem, obym się mylił cholernie, w kontekście nadchodzących spotkań. ...:)

To prawda...moim rodzicom szkoda było nerwów. na początku nawet poodwiedzali sąsiadów i większość się zobligowała że też złoży sprawę o odszkodowanie. jak przyszło co do czego to okazało się że moi rodzice złożyli ją sami.
Kancelarie adwokackie o ile się orientuję znajdują się na ul. Dwornej. Powodzenia.

tylko do do kozła nie idź bo cie zdoi jak krowe

Wczoraj miło się zdziwiłem widząc pana w niebieskim mundurze z pijanym szkrabem pod ręką spisującym w sklepie przy Alkoholach Świata panią sprzedawczynie... Czasem się zdarza... No i się nauczą: kara wynosi od 5 do 50 tys pln oraz odebranie koncesji... Na zdrowie kasztaniątka!

Brawo! Szkoda tylko, bo dla Pana Wałkuskiego to pewnie żadne pieniądze ;-)

Zrobiono taką promocję pewnie dlatego bo komuś słabo schodził towar w hurtowni

Nie wypowiem się na temat poziomu lokalnych szkól wyższych ... nie wiem jak to wygląda od "środka". Ale wiem jedno: socjologia w Jańskim to szwindel... W jaki sposób można zostać socjologiem po trzech latach? Przecież porządne opanowanie samej metodologii badań to ponad dwa lata... Kierunek ten był tak natarczywie reklamowany, że pewnie wielu młodych ludzi zdecydowało się na te "studia" oczekując gruntownego wykształcenia w dziedzinie nauk społecznych... licencjat socjologii - ja bym wyśmiał człowieka z takim dyplomem.

Nie kształcą się, bo nie znajdą pracy, a nie znajdą pracy bo się nie kształcą. Koło sie zamyka Marcellusie.
Co do emerytów - też upraszczasz. Jeżeli młodzi są tacy dobrzy, to dlaczego JA nie zdecyduję się zwolnić emerytów, a na ich miejsce zatrudnić młodych? Bo młodzi dzisiaj to wielkie łajno - bez urazy, sam nie jestem taki stary. Nie mają zainteresowań - ot co. Mają TV, Internet, nawet niektózy mają ca$h, ale NIE MAJĄ ZAINTERESOWAŃ. Są nijacy. Nie chcą pracować, wszyscy chcieliby być od razu Prezesami, pierwsza myśl w pracy - szukać sobie nowej pracy, wziąść L4, urlop. Bez sensu. Ja się dłuuugo dorabiałem (i było ciężko). Dzisiaj niewielu chłopaczków z szerokimi szyjkami zna ortografię, a co dopiero ciężką pracę. Jesteście - młodzi - nijacy.
Pozdrowienia dla młodzieży.

Widzę ciekawy "tok rozumowania".
Pierwsza osoba proponuje unicestwienie wszystkich, którzy się nudzą (Całkiem ciekawy pomysł - i bezrobotnych by ubyło)
Kolejna osoba idzie jakby dalej. Zamiast unicestwiania młodych i zdrowych osobników, proponuje "przygryzanie" ludziom starym i zniedołężniałym. W końcu są to osoby mniej wartościowe i zabierają tym najbardziej wartościowym staczom blokowym przestrzeń życiową.

P.S.
Mam nadzieję, że nikt nie miał problemów z dostrzeżeniem ironii w mych słowach. W końcu juz na początku poprzedniego wieku głoszono pogląd, że o kulturze społeczeństwa świadczy stosunek do ludzi zaawansowanych wiekiem, a także tych sprawnych inaczej. Wprawdzie były próby ich eliminacji ( Hitler i Stalin), ale wątpię, aby był to wzór godny naśladowania.

To, co tu czytam jest ewidentnym przykładem poddania się prymitywnej , politycznej manipulacji! Polega ona na przeciwstawieniu sobie grup społecznych: starzy-młodzi, robotnicy-intelektualiści, pracujący-bezrobotni itp. Wtedy jedni obciażają winą drugich, a prawdziwie winni wszystkiemu politycy/rzadzący zacierają ręce i podżegają spory odwracając uwagę od swoich przekretów i głupoty. Nie dajmy się zwariować! To nie emeryci i przcyjący winni są bezrobociu tylko nieudolny i skorumpowany rząd, parlament i cała reszta tej zgrai. Tam są winni, a nie tu!
A co do jałowości inetektualnej sporej części młodzieży - to zgadzam się z Adamusem (ale jak myślicie, kto tu znowu jest winien tego stanu?)

Albo ktoś wziął pieniądze, żeby ktoś mógł odwalić taką fuszerkę...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org