wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Re: A ja dalej swoje...

do peter : Na takiego taksarza ktory wyciagnal by do mnie pale moglbym nasrac tyle ci powiem, i nie zachwalaj tu jakis bzdet ze twoj koleszka z taxi ma pale policyjna i powinien lac malolatow, ciekawe jak ty miales 16 lat to co robiles? nie jezdziles pewnie podpity taksowkami? Chyba ze cale zycie siedzisz przed monitorem to juz inna sprawa. Taksowkarz jest od zawiezienia nas od punktu A do punktu B za wlasciwa oplata oczywiscie. To jest jego praca. Siadam mowie adres on mnie wiezie, place wymagam, i normalna rzecza jest ze jezeli komus podpadnie jakis jeden kierowca z danej korporacji to klient wyrabia sobie opinie o calej korporacji, dlatego moim zdaniem szefowie korporacji powinni moze jakos bardziej przywiazywac uwage do tego kogo zatrudniaja. Porozmawiac, zobaczyc jakie maja podejscie do klientow, dac jakas probe, a nie zbieraja pierwszego lepszego aby mial papiery i samochod. Do bycia taksowkarzem trzeba miec choc odrobine duszy, bo wielu kierowcow taxi jest albo z przymusu albo dorabiajac sobie do emeryturki. Mim zdaniem taksowkarzem powinien byc ten kto to lubi, i sie do tego przyklada. A nie tak na odwal. Niestety to nie dawne czasy kiedy taxi bylo rarytasem, kiedy taksowkarz jak chcial to zawiozl, jak nie to nie. Dzis klient placi i wymaga. takie zycie, taki swiat. Pozdro dla calego MPT - jestescie THE BEST !! :DDD

Odpowiedz na tę wiadomość

A ja dalej swoje...

Ciekawa dyskusja i temat frapujący. Tak się przypadkiem zdarzyło, że miałem możność przyjrzec się nauczaniu jezyka z kilu róznych stron. Spotkałem nauczycieli, którzy tłukli ćwiczenia gramatyczne do znudzenia, ale nie zmuszali do słuchania i mówienia. Obserwowałem też pracę świetnego nauczyciela, który hołdował zasadzie, że lepiej popełnić w zdaniu kilka błędów ( co zwykle nie blokuje zrozumienia przez rozmówcę), niż wykuć na pamięć wiele nieprzdatnych w konwersacji zdań. Ostatnio zetknąłem się z metoda Callana i przy wielu wątpliwościach uważam ją za ciekawy etap w uczeniu języka. Interesuję się językiem ze zwykłej przyjemności swobodnego komunikowania się w obie strony (dzięki Callanowi znacznie łatwiej odbieram tekst mówiony). Wydaje mi się, że szkoły, która odpowiadałaby moim potrzebom w zasadzie nie ma w Łomży. Jako klient oczekuję, że bedę mógł w niewielkiej grupie (z kompetentnymi trenerami) prowadzić dialogi i doskonalić umiejętność konstruowania wypowiedzi z poszanowaniem reguł gramatyki. W programie towarzyszącym takiej odukacji chętnie widziałbym omawianie filmów oglądanych samodzielnie np. w telewizji satelitarnej czy komentowanie news--ów prasowych. Może ktoś coś takiego zaproponuje ? Sądzę, że znajdą się chętni.
Pozdrawiam

Treść jest ukryta

hehe... a może to nie patriotyzm tylko osobista niechęć do właściciela?

Jesli to ten pan o ktorym mysle co ma nazwisko na "P" to musze powiedziec ze nie od parady ma te nazwisko skoro w takim czasie przebywa taki dystans

Zbych

Treść jest ukryta

A on dalej swoje...

Zapomniałem podać swoje typy ..

obecnie u mnie często gości na liscie

Danzel - Pump It Up (Extended Mix)
Sunrise 2004 - Hymn Sunrise ( DJ Kris )
DJ Pierce - Valle De Larmes (Powerbasse Remix)
Danzel - You Are All of that (Club Mix)
DJ Hazel - Sprezynka (2 DJ's Mix)

to moja piątka na dzisiejszy dzień co będzie jutro ... kto to wie.

SzEjK zanim coś napiszesz, sprawdź czy już ktoś tego nie pisał...

Zbych

Cicha woda i BajoBongo!

A jak głupek jakiś dałem się nabrać na hasło "droga naprawiona " i jechałem prawie 2 godziny hahaha!!W czas 30 min nie wierzyłem bo jak.Jedzcie przez Jedwabne!!!.

---
PGG

Są ludzie i taborety, ale podobno najgorzej urodzić się prodiżem.;)

PO CO ONI TO ROBIĄ ??
DLA KASY !!!

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

ja mam jeszcze miecha :P w pazdzireniku do szkoly aa od kwietnia mnie nie ma :D

na meczu bedzie super pogoda, sam ją zamówiłem, zróbmy atmosfere jakiej w Łomży jeszcze nie było!!!

NA STADION MARSZ!!!

Zbych

To była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy ujrzałem ją wydrukowaną, pachnącą jeszcze farbą, osiem stron zrodzone z marzeń i wizji Marka, Czarka i Jacka wiedziałem że przetrwa...
No i już rok... Co prawda opuściłem gościnne progi redakcji po 8 numerze, ale zza oceanu moco jej kibicowałem... Przywiozłem tu do Chicago te pierwsze numery, i gdy dopadnie mnie żałość i tęsknota przeglądam je kartka po kartce...
Dziś wieczorem po powrocie z redakcji siądę, naleję sobie pół szkalnki wódki i wypiję za następne lata rodzimego, łomżyńskiego periodyka. A potem naleję sobie znów... i znów... i znów...
I może przyśni mi się Łomża... Znowu powędruję uliczkami, które są najpiękniejsze na świecie, połażę po czołgu w Nowogrodzie, zjem pizzę w diandżelo... Nacieszę oczy pięknem łomżyńskich dziewcząt...
Rano obudzę się z potężnym kacem... I będzie to kac moralny, bo powinienem być u siebie, ze swoimi... Ale pocieszam się że gdy wrócę będę inny, lepszy... Będe zakochanym w podlasiu cosmopolitą mazurem.
Powodzenia BEZCENNA... Więcej stron, więcej reklam... no i przede wszystkim wiernych czytelników...
... życzy, napiszę to z dumą... pierwszy, niestety już historyczny Naczelny...
ps. jak pokazuję tutaj resume to niektórzy pytają co to ta bezcenna. Odpowiadam po prostu BEZCENNA.

Gdy nie miałam jeszcze dowodu osobistego poszłam do monopolowego by kupić trunki "z wyższej półki", winka, szampana i piwko, nikt nie pytał mnie wtedy o wiek, bo zostawiłam w kasie sklepowej znaczącą sumkę. Jednak, gdy pojawiłam się w tym samym sklepie kilka tygodni puźniej by kupić jednego, marnego browara odrazu byłam zapytana o dowód...
to chyba już coś znaczy...

No co wy Panowie piszecie, wakacje maja sie zakonczyc super koncertem Ich Troje :P. To chyba bedzie pozegnaniem wakacji. To jak dobicie lezacego :).

markac a to Ty student... eh

do: ELLENA

Każdy rodowity Łomżyniak wie, że 90% mieszkańców "południa" to wiocha, która przywędrowała tu do Łomży w latach siedemdziesiątych "za pracą". Zapytaj mamy (bo ona jeszcze ten smród powinna pamiętać), co to tak śmierdzi. Jeżeli mama pracuje gdzieś na czarno u cyganów w Hamburgu, albo u żydów w N.Y. - to jedź po prostu do dziadków na wiochę i wszystko będziesz wiedzieć. Moje domniemanie odnośnie pracy, jaką wykonują rodzice wiąże się z tonu Twojej wypowiedzi dotyczącej łomżyńskich firm. Chociaż zakładać można jeszcze dwie, inne wersje: 1. Rodzice dalej sprzedają kartofle do "PEPEES". 2. Jest to mierna prowokacja. Pozdrawiam.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Mecz był w miare. Nie była to jakas rewelacja ale jak chlopaki sie zgraja to bedzie niezly zespol!!!!!!

ja : musisz byc bardziej komunikatywny bo ja nie wiem co ma oznaczac : "a te 280 w tym AA4, to wiesz o kant dupy". Wyrazaj sie jasniej prosze. Poza tym nie bede czytac tego co napisalem bo zawsze podczas pisania czegokolwiek mysle o tym co pisze. Mozesz wiec miec absolutna pewnosc ze zgadzam sie z pogladami przytoczonymi w moim poscie i nie musze ich po 3 razy czytac zeby je zrozumiec lub przemyslec.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Czyli Lenin forever.

MrS zgadzam sie z Toba ze czasmi smierdzi od tego fospodarza nie wiem wogole co ten typ tu robi i z kad on sie tu miedzy blokami wziol no ale kazdy ma swoje pomysly :D pozdro

Jesli ktos wie, na ktora godzine jest rozpoczecie roku w Ekonomie to moglby tu napisac? :)
Dzieki

a wiecie skad mozna sciagnac jakiekolwiek sety, za darmoche oczywiscie... hyhy

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

A moja bacia ma takie powiedzonko:
Dlaczego na wsi jest świeże powietrze?
Bo ludzie okien nie otwierają ;)

DaSto: Pozdrawiam Cię serdecznie, wracaj do nas, oby jak najprędzej.

ADALL widzę, że postanowiłeś pokazać swoją inteligencję w następnym poście... Jeśli coś Ci się nie podoba, to wy*********. Nikt nie każe Ci czytać Bezcennej. Nie obrażaj też ludzi, którzy ją tworzą, bo wątpie, czy miałbyś na tyle odwagi (inteligencji napewno nie), żeby wystartować z takim projektem. Radzę Ci szczegółowo przeczytać Bezcenną, która jest doskonałym źródłem informacji o życiu kulturalnym w mieście, ważnych wydarzeniach, historii miasta. Reklama musi istnieć - z tego utrzymuje się po części każda gazeta. Z uwagi na to, że Bezcenna jest bezpłatna, reklam musi być trochę więcej. Nie wiem też, co nie pasuje Ci w rubryce z ogłoszeniami - dodawane są bezpłatnie, na bieżąco i są czytelne.

Gratulacje dla ludzi tworzących Bezcenną, jest naprawdę "Bezcenna".

Czemu nie ma koncertu?
Bo nie znaleźli tylu idiotów by kupic bilety.
I całe szczescie:)

ja : no coz nie jestem w stanie Ci udowodnic ze to prawda... ja jednak swoje wiem i w sumie nie zalezy mi na tym zebys mi wierzyl lub nie... napisalem tylko to co mysle na temat tego watku a pisze zawsze prawde... gdybym chcial zrobic na Tobie wrazenie to bym napisal ze jechalem 350km/h McLarenem F1 ale to juz bylaby nieprawda... A z Audi A4 2.8 quatrro wlasnie tyle udalo nam sie na autostradzie do Poznania wycisnac... i tyle na ten temat.. czy mi wierzysz czy nie wrazenia z jazdy mam ja a nie Ty :P

Bo czytac to trzewba umiec!!! Podpis cala kadra spoza Lomzy jest tylko opinia, a nie prawdziwa informacja, wiem ze bedzie wykladala kadra z Lomzy, ktora wyklada takza na innych Lomzynskich uczelniech tyle ze prywatnych. Ehh tylko krytykowac co niektorzy potrafia.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Ok to bede narazie..

nie bylo mnie kilka dni w lomzy ale cos slyszalem o balkonie ktory spadl mozecie mi powiedziec wiecej co sie stalo i jak do tego doszlo?

A ja mam pięciomiesięcznego Yorksshire Terriera. Nie dość, że śliczny to jeszcze jest na dodatek milusiński i nie linieje.
Każda kobietka młoda czy w średnim wieku leci na to.

"Jeśli myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i wiesz już wszystko - pomyśl raz jeszcze."

Właśnie nie wiem wszystkiego i dlatego pytam. !!!!
NIe rozumiem tej UWAGI !!!!

Zbych

UPRASZCZAJUTSIA

jest to smród oczywiście który wali od PPS. Pragnę Państwu przypomnieć ,że zatruwanie środowiska to nie tylko wypuszczanie szkodliwych substancji do rzek, ale także wpuszczanie szkodliwych lub uciązliwych gazów do atmosfery. W tym przypadku mamy do czynienia z ewidentnym zatruwaniem atmosfery w sposób urudniający zycie mieszkańcom osiedla. Oczywiście nie wiem dlaczego w tym mieście odpowiednie służby o tym nie wiedza i nie czują tego smrodu. To chyba powoduję ,że PPS nie rob i nic aby ograniczyć emisję tych gazów do atmosfery. Bo po co jak nikt za to nie przyłoży jakiejś konkretnej kary. Jest w Polsce lista tego typu trucieli. Dodam,że wypuszczanie takich smrodliwych gazów do atmosfery jest traktowanie jako szodliwe na równi z wypuszczaniem innych substancji do rzek.

dixie mowisz ze lektorzy sa byle jacy. Masz jakies kwalifikacje zeby ich oceniac??

Robson Skejt Parkna strzelnicy bedzie budowany za budrzet spółdzielni, to niech sobie robią co chcą.
Rozśmieszyło mnie Twoje stwierdzenie że łomżyński "czerwony plac" tzn. Stary Rynek jest nowoczesny :D A co w nim nowoczesnego? Ta códowna czerwona kostka spod której ujawnają się chwasty? No to cudownie że Ci się podoba - wspaniała wizytówka miasta :)

Pozdrawiam

Ogórki w śmietanie przemyślane

On teraz będzie aktorem , który gra w filmach. Już ma kontrakt na pełnometrażowy film.

N OW KOŃCU KTOS TEN TEMAT PORUSZYŁ
JA TEŻ ZNAM DOBRZE TO MIEJSCE, KIEDYŚ TAM KUPOWAŁEM (NA NIESZCZĘŚCIE) I WIEM O CZYM PISZESZ
TO CHAM NAD CHAMY
I ZDZIERCA NIESAMOWITY!!!!!!!!!!!!!!
SWOJĄ "SPELUNĘ" TRAKTUJE JAK NIEWIADOMO CO, DZIWAK JEDEN

Co sądzicie o funkcjonowaniu hospicjum w Łomży ?

Jak? Otóż w prosty sposób. Wszystkim wiadomo, że służba zdrowia nie ma pieniędzy. Dlaczego - .......
Byłem w tygodniu zarejestrować się do lekarza. Ale wizyty chyba nie dożyję, bo mam ją wyznaczoną w lutym 2005r. Udało mi się za to dostać do okulisty. A w kolejce pod drzwiami lekarza nasłuchałem się ciekawych rzeczy. Niezadowoleni pacjenci (o dziwo służba zdrowia w tym też) wymieniali na co idą składki zdrowotne. I tak jakaś pani Basia twierdziła, że szpital biedny to zarabia przyjmując pacjentów na oddział na zabieg trwający 2 godziny a na karcie wypisu są wstawione dwa dni (sprawdziłem to - fakt). Szpital nie ma pieniędzy - a dyrektor kupuje sobie do pracy laptopa (będzie miał łatwiejszy kontakt z personelem?!)
Pani Kasia śmiała się, że NFZ dał jej ogromną dopłatę do okularów - na które czekała długo - dostała aż 8 złotych. Do dyskusji wtraciła się jakaś Małgonia (tak do niej mówiła starsza koleżanka), która powiedziała, że to jeszcze nic. U nich w ZPOZ to dopiero ciekawie. Firma "zarabia " na rozmowach międzynarodowych głównej księgowej - refundując jej należnoci tel. komórkowej. Bo dzwoni się ze służbowej komórki ile wejdzie.
Przetargi - to fikcja - wszyscy i tak wiedzą kto wygra. Jak ktoś kradnie np. prąd i dostaje karę - to starosta rekompensuje to nagrodą za całokształt pracy!!!! Brawo. Niech żyje służba zdrowia - a pacjent umiera. Przecież nie dorobi sobie jak jaśnie państwo ze ZPOZ pod "czujnym" okiem pracodawcy - bo tenże musi jeszcze dorobić w Jedwabnem jako lekarz rodzinny. Chcesz się leczyć - idź od razu do starosty - tam są pieniądze!!!!!!!!!!!!!

heheheh HURA !!!!!!!!!!1
JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAĆ
OK TO JUTRO NIECH WSZYSCY CHĘTNI BĘDĄ O 16 PRZED TWIERDZĄ TEGO DUPKA
WKURWIMY GO NA MAKSA
HEHEHE

P.S.
A TAK POZA TYM, TO DOBRY POMYSŁ, ŻEBY CHOCIAŻ "PRZYZWOITE" KAWAŁKI NASZYC HWYPOWIEDZI NA TEN TEMAT OPUBLIKOWAĆ W BEZCENNEJ
NICH SIĘLUDZIE PRZEKONAJĄ CO NA NICH TAM CZEKA
A GAZET(K)A POZWOLI NA LEKKĄ KRYTYKĘ ŁOMŻYŃSKIEGO RYNKU KSIĄZKOWEGO;)

Dokładnie!
Widzimy się jutro przy kantorze na Dmowskiego. Następnie, wspólnie (boję się sam ;-)) wkroczymy na teren wroga!

Ja będę tam stał już o 15:50, napewno się poznamy. Będę w szerokich spodniach jeansowych, koszuli w kratę i z plecakiem na plecach a WY?

Prawda jest taka że Policja Łomżyńscy sama nie przestrzegają prawa. Uważają ze prawo jest dla ludzi ale nie dla nich.

pewnie ze chce czata

Mam prośbe do chłopaków z bezcennej umieście jakiś text McPetera bo sie chłopak załamie tyle sie produkuje i tylko Go krytykują:)
Pozdrawiam McPetera koleś jescze bedzies zmiał swoje 5min.

to czemu inni mają zniżki???
ja tam ostatnio jechałem sobie do Grajewa i nikt się mnie nie pytał gdzie studiuje lub czy nie wolałbym się przejechać nową SCANIĄ!! dwa razy drożej tylko bilecik ze zniżką był bez łaski a PKS chyba Suwałki :-)
a już doczekam dnia aż ta pikna Scania zawiezie mnie na moje studia buahaha dobre
teraz wszysycy będa kombinować żeby inaczej jeździć PKS dostanie po dupie i zniżki może wrócą
pzdr

Grzesiek_Mazurek ja go wcale nie czytalem! ..no moze 2 linijki! :P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org