poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podlaskie do likwidacji!!!!!!!!!!!

Jeszcze z rok wakacji by się przydał...

KLARA: jeśli nie masz nic (mądrego) do powiedzenia, to nie postuj.

bagrmosen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podlaskie do likwidacji!!!!!!!!!!!

aaaaaaaahahaha przed chwila uslyszalem Here I go again....... Takiego belkotu na Polskiej scenie muzycznej to juz dawno nie bylo.... przykro mi ale ta pani niema za grosz talentu.... kto zaprosil ta pomarancze czy tam mandaryne do lomzy????? az mi wstyd ze jestem lomzyniakiem za taki wyczyn !!!!!!!!!

Ludzie, idę sobie ulicą, a tu drogę zastępuje mi trzech małolatów (jakieś 12 lat, totalna podstawówka) i pytają czy nie kupłbym im piwa w sklepie na Księcia Janusza, bo im nie chcą sprzedać. Powiedziałem, zeby się odwalili. Potem spotkałem ich na skejcie i pili to piwo! Gdzie je kupili? No w tym wieku to ja piwa jeszcze nie piłem. Co wy na to, żeby wskazać sklepy w których małolaty kupują piwo. Takie totalne małolaty?

w tych czasach liczy sie tylko kasa każdemu piwo sprzedadzą
żadna akcja nic nie pomaga.!!

A ja dziś widziałem taki obrazek: auto na Piłsudksiego, prawie przy szpitalu, rąbnęło w barierki, oddzielające pasy ruchu. Policjantka spisuje dane z dokumentów, a obok jakiś typ zaczyna komentować w chamski sposób jej pracę, że to niby nic nie robi. Ta zwraca mu uwagę, a on nadaje dalej, ze niby mu można gadać co myśli. Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie rąbnąć faceta. Policjantka wykazała natomiast sporo cierpliwości. Ja bym nie wyrobił.

Zdzichu!
Nie do końca jest tak jak to opisujesz,wystarczy że poproszą jakiegoś typa z czerwonym nosem dadzą mu jedno piwko i kupi im ile potrzeba.Nie bądż ,,ormowcem,,:)

Zbych

na meczu bedzie super pogoda, sam ją zamówiłem, zróbmy atmosfere jakiej w Łomży jeszcze nie było!!!

NA STADION MARSZ!!!

Tak Zdzicho masz rację trzeba stworzyć listę sklepów gdzie sprzedają nieletnim piwo ( tzn. browar ) i opublikować ją na forum . Z miłą chęcią dowiedział bym się gdzie mozna zakupic " browar " bez dowodu. pavo182 ( lat 16 )

Zdzichu na jakim Ty swiecie zyjesz? Malolaty kupuja browar? Malolaty wala TWARDE DRAGI jak kaszke na sniadanie! Niestety ale takie czasy...

Grzegorz

no i sie bejbe nie shizuj- ja bym byla mala i gupia to bym sie zabila zeby odfazny starszy ktos kupil mi pifo...a tera jakby mnie ktos zaczepil i poprosil o przysluge to tesz bym pomogla-bo po co udafac kim sie nie jest! nie bonc taki swiety

Jest godzina 22:37 i moje piękne osiedle (południe) owiane zostało ochydnym smrodem podobnym do tego,który pozostawiłyby po sobie milony krów!!!a jest to zapewne jakiś niemniej przyjemny gaz...
Czy ktoś może mi wyjaśnić, co się dzieje i dlaczego jestem zatruwana we własnym mieszkaniu, na osiedlu i w mieście??
Czy nasze kochane łomżyńskie przedsiębiorstwa od siedmiu boleści nie mogłby po prostu zbankrutować i nie zatruwać dosłownie ludziom życia przy każdej wietrznej pogodzie??!!

widzial ktos wakacje (lato)? W LOMZY MOZE COS CIEKAWEGO SIE WYDAZYLO? Jakos przeszlo to wszystko bez echa!! moze wladze miasta pojechali na swoje wakacje a o mieszkancach zapomnieli - tak to sie ma niestety

A ja sie tam ciesze ze w koncu koniec wakacji, tzn ja mam jeszcze wrzesien wolny :).

Paul Van Dyk - For An Angel (E-Werk Club Mix) - Paul Van Dyk
Paul Van Dyk - Don't Imitate, Innovate (Ambient Dub) - Uwaga na basy :)
Darude - Darude - Rush
Darude - Darude - Next To You
Blank & Jones - Zero Gravity
Blank & Jones Flowtation
DJ Scot Project - O

Ogolnie wszystko :)

heh gosciu malonowy jak bys mial meza z kasa jak ona to tez bys spiewa i sprzedawal plyty za granica jaka bys tylko chcial iii moglbys wyc na koncertach jak stado krow na pastwisku pozdrawaiam :D

bagrmosen

jak by byly pieniedze to i byly by knajpki ,przystań,minigolf,kort tenisowy i hotel co by sie tylko chcialo a tak za free to sie raczej nic nie zboduje ale trzeba tez i chciec przecierz ile zbierali sie do samemj ulicy :D

Zbych

No dobra, poniosło mnie. Ale czy ja wygląam na takiego, któremu taki srel stawia piwo, zeby mu kupić piwo? Pytałem o to moją kobietę. Odpowiedziała, że nie wyglądam na takiego. Ale od tej propozycji smarkaczy, zaczynam wątpić w słowa kobiety i w to co widzę codziennie w lustrze.

:)

Adall : Czy wiesz, że niektórzy moi sąsiedzi wyrzucali kiedyś obornik przywieziony ze wsi do ogródków, alby mieć ładniejsze kwiatki?? to przecież takie zdrowe!!! ALE ŚMIERDZI DLATEGO ZOSTAŁO ZABRONIONE!!
Naturalnym podobno jest też nie mycie się, ponieważ powłoka lipidowa, ochraniajaca skórę ulega zniszczeniu!!ALE NIKT O ZDROWYCH ZMYSŁACH NIE POKUSI SIĘ O TAKIE DBANIE O SWOJE ZDROWIE!!
I nie jest to wymysł "miastowych" francuskich piesków, nie znających ciężkiej pracy, tylko zdrowy rozsądek- przecież to nienormalne, żeby przedsiębiorstwo pokroju Pepeesu, dawało tak popalić całemu miastu! I wydaje mi się, że dla tejże firmy, która tak dba o swoją reklamę...akurat ta,którą funduje Łomży od czasu do czasu, jest mało atrakcyjna!
A propos jeszcze innych miast i ich smrodku-studiuję w Białymstoku i z przykrością zawiadamiam,że to trzystutysięczne miasto, w porównaniu z Łomżą pod względem zapachu to MAŁE PIWO :)

Pozdrawiam

Zbych

Ryta.... a co ma piernik, do układów scalonych?

WIem ze miłość istnieje ale ja wierze w miłość wzajemno !!!!!!!!!!

:-C

A co do mojego kompa to wsyztsko jest w 100% porządku. poztaym dysponuje kilkoma jednostkami zróznymi systemami, niestety żadko sie zdarza żeby prędkosc przekroczyła 128 kbps, a w osatnim miesiącu to chyba wogóle nie udało mi sie dokonac tego cudu :D

ja klienta pamietal robil mi plomby jeszcze w amalgacie juz ich nie mam ale mial gosc podejscie jeszcze zyje??

ja mam multimedie i na www.numion.com 133 kbps a na http://promos.mcafee.com/speedometer/test_0150.asp 110 kbps... I p2p mam caly czas, zewnetrzne IP. jednym słowem IST to troche kiszka . Jedynym ich plusem jset to że sieć mają..

...niestety,taka prawda...

Drogi gilu.
Jeżeli się nie mylę to zew. IP w Multimedia masz przydzielane przez DHCP na Jakiś czas, a jak chcesz mieć statyczne to trzeba płacić cytuje z ich strony.:
"Każdy z abonentów usługi Maxmedia ma możliwość uzyskać statyczny (niezmienny) adres IP. Opłata miesięczna wynosi 9,99 zł."

P2P jest odblokwane przynajmniej u mnie bez żadnych obejść.

Jeżeli cos komus nie działa to tzreba zadzwonić do nich i przyjdą sprawdzić dlscxego tego nie zrobisz Sxxx, komputera nie umiesz skonfigurować, a bierzesz sie za krytykę, co w gimnazjum nie było jeszce informatyki z tematem Sieci, a poza tym masz strony sieciowe i kontakt do Admina wiec z nim się kontaktuj, tutaj szkoda czasu na Twoje żale

Sugestja do admina forum, żeby posty umieszczali osoby dorosłe powyżej 18-stego roku życia
Pozdrawiam

Niestety tico zmartwie Cie. Czesc serverow IST ma poblokowane p2p np na Kazanskiej. Ja zdecydownie polecam multimedie. SxxxK ma akurat racje bo sam widzialem na wlasne oczy rozne numery z IST. Raz jest spoko a innym razem tak wolno ze szkoda gadac. Co do telefonow itd.: z tego co wiem bylo wiele telefonow, pism i skarg w tej sprawie i nic nie pomoglo. Az rece opadaja

Treść jest ukryta

Heheheh wiedze, że nie zrozumieliśmy się, ale nie chce mi się tłumaczyć, poczytajcie sobie w necie i na stronkch z mp3, dlaczego tylko 24h.

Dyrb

EJ A MOŻE IMPREZKE TRZEBA ZROBIĆ Z TEJ OKAZJI ?

Ma zowsze Łomża

Żaden. Jeden troll w dwóch osobach. ;)

hehe

DZWOŃ 997 POLICJA CZUWA buuchaaa policja wyśmieje cię z tako sprawo powiedzą ze wiatr zdmuchnął.

jak dla mnie walka była do dupy
ale chyba zgodze się z sędziami o werdykcie
Gołota miał już swój czas i go zmarnował
Przykro...

jestem z grajewa i terż mamy czasem ten problem, ale okresowo, tylko prrzeds zimą

Dziękuję wszystkim za słowa poparcia. XtraVert pisze o rondzie między browarem a pepeesem. Ma rację co do lokalizacji. Na planach które oglądałem kilka lat temu było także trzecie rondo na Poznańskiej przy wiadukcie (wjazd w ulicę Piłsudskiego).
Plany planami, ale czy naprawdę ta inwestycja ma ruszyć na wiosnę? Byłoby fajnie, choć jest to i tak wielki poślizg wobec wcześniejszych terminów.
Powiedzcie drodzy forumowicze, czy aż tak pilna była wymiana nawierzchni na Al. Legionów? Za te pieniądze można było zrobić rondo na Wojska Polskiego i chodniki przy tej ulicy, by ludzie z Marii i Bawełny nie musieli wykręcać sobie nóg idąc do "miasta".
Wiem, wiem... Al. Legionów ważniejsza, bo nasz super prezydent tam mieszka. Głosując na Pana Brzezińskiego myślałem, że będzie inny, że nie prywata i własne interesy, lecz mieszkańcy naszej kochanej Łomży będą dla niego "numero uno". No cóż, ludzie się zmieniają...
P.s. Dzięki van.kenobi za pozdrowienia.

buehehehehehe :D

Tiii, Jasta, a ja myślę, że jeden Peja skitrał sobie drugiego Peję w kieszeni i zamieniają się czasami osobowościami... Taka mała schiza... Na jesienno-zimowe wieczorki pomysł jak znalazł.

A może by tak zainteresować historią 'Fakt' tudzież 'SuperExpress'? Hmm... 'podróby' na forum mogłyby być niezłym kąskiem... ;)))

Trole w ataku. :D

ul. Ks Anny - niedaleko szkoły (po przeciwnej stronie ulicy). Kupiłem i jakoś służy (piąte napełnianie).

bagrmosen

Mam zamiar w sobotę pójść ze znajomymi do jakiegoś lokalu w Łomży.Kłopot w tym, że nie bardzo wiem gdzie.Nie stety nie jestem już w wieku chadzającego po dyskotekach a i moi znajomi do nich nie należą.Nie pomyślcie, żę staruszkowie idą na bal.Mamy wszyscy po 30 lat i nie wiem gdzie ludzie w takim wieku będą się czuli dobrze.Gdzie nie będzie mnóstwa klnących małolatów i snujących się wszędzie oparów dymu papierosowego lub innego.Nie wnikam jakiego.Jeżeli ktoś może służyć dobrą radą z góry dziękuje.Pozdrawiam !!! GG-7120786

MOże za 30 Lat a teraz to mamy 3 ronda i nie zabardzo ładne :(

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

PEJA TO Idziem do ciebie bo juz tusz tusz otwarcie sklepu to idziem do ciebie na impre szykuj browary i wódkę :D

Ja zarobiłem 400 zł mandatu i 10 punktów karnych wracając z Katowic. Droga była prosta, dwupasmowa, pogoda sliczna wręcz. Ograniczenie do 70 km/h i fotoradar przy lewej barierce oddzielającej od przeciwnego pasa ruchu. Prędkośc na pięknym zdjęciu 121 km/h. Nic ująć, nic dodać. Po prostu następnym razem będę jechał koło Radomska najwyżej 77 km/h. Od otrzymania tego mandatu jeżdżę po mieście najwyżej 55 km /h. Nauka nie idzie w las.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

w Koterii akurat dymu ci dostatek, bo wentylacja kiepska, ale raczej tylko papierosowego. Jednak jak liczysz na tance, to nie tam. Mozesz posiedziec ze znajomymi i napic sie piwa, kawy lub herbaty. Kolacje zjedz w domu, bo tam tylko paluszki.
A tak w ogole to w tak strasznie podeszlym wieku, to juz chyba umierac pora? ;)))))

Ma zowsze Łomża

a więc.....pana Jana popieram baaaaardzo mocno...taka jest właśnie prawda o "wspaniałym " lokalu, jakim jest Yama. co z tego, że niczego sobie wystrój, dobra lokalizacja, dobra szama .....jak szanowni właścicele traktują cię jak intruza...jak zło konieczne, a człowieka krew zalewa bo za takie traktowanie słono płaci, ale to jest właśnie mentalność wielkich łomżyńskich "biznesmenów" co im się wydaje ,że jak mają knajpe, to wszystkie rozumy pozjadali.Kiedyś -po takim"miłym"potraktowaniu mnie i moich przyjaciół przez żonę pana właściciela, strasznie to przeżywałam...a teraz wiecie co robię??? OLEWAM ICH , nie chodze tam, choćbym miała do końca życia siedzieć w domu, mam ich i tą ich knajpę w d..... i tyle, pozdrawiam

Aż tak źłe nie jest u nas na osiedlu chodzi pan z taczką piasku i łopatką sypie go na chodniki. Średnio łopatka na jakieś 20m chodnika ;). Chyba żeby było gdzie wychamować.

Treść jest ukryta

ODP dla Pana Lokos: Czasami zdarza mi sie, byc zaproszonym do Lomzy przez moich bardzo kulturalnych znajomych. Pan jak widac nie jest kulturalna i dobrze wychwana osoba o czym swiadczy Pana wypowiedz. Akurat nie znam klubow wymienionych przez Pana, bo nie jestem mieszkancem Lomzy i ksiedzem tez nie jestem!
W swoim liscie pisze o zlym traktowaniu klienta w klubie Jam Cafe, bo i ja sam doswiadzczylem tego na wlasnej skorze, a poniewaz dobrze znam klimat, atmosfere jaka panuje w wielu slynnych Polskich ( i nie tylko Polskich ) klubach, az dziwie sie dlaczego wlasciciele tak interesujacego i chyba jedynego ( tego typu o dosc wysokiej kulturze ) klubu w Lomzy nie potrafia sie wlasciwie zorganizowac. Panowie i Panie! to nie mialy byc slowa nagany, a obiektywna opinia! Wszyscy zapewne chca sie dobrze bawic w Lomzy i nalezalo by im to umozliwic! Uwazam ze wszelkie opinie i wypowiedzi na temat tego klubu powinny pelnic wazna role dla osob, ktore zajmuja sie lub beda zajmowaly sie w dalszej czesci aranzacja i organizacja klubu. Pozwolmy wypowiedziec sie wszystkim!

Pozdrawiam.

Dyrb

Spróbuj pod nr 0609-733045. Zespół z Łomży - na miejscu.
Jeśli chodzi o Aplauz to nr: 508-267037, a do Orkanu nie pamiętam.

Ten śledczy pachnie Peją. A pro po , Peja to rodzaj żeński , bo odmienia się ta Peja.

NO bo ja to ten dawny Bartez nie poznaliście ? No ziomale hehe :)

Ja mam wrażenie, że ostatnio w większości na tym forum wpisują się półgłówki i ćpuni.
Pozdro dla normalnych.

Dyrb

Peja:
Już wczoraj po twoim pierwszym poście pisałam, jak bardzo był żałosny i jak mi ciebie żal.
Na szczęście ulitował się nad toba jakiś moderator tego forum i skasował posta.
Jestem całym sercem za wolnością wypowiedzi, ale kiedy ktoś zachowuje się tak jak ty, to nie mam najmniejszych watpliwości, co należy zrobić (del).
Więc, dzieciaku z problemami, idź poczytaj coś lepiej. Może nie jest za późno, żeby w twej główce się ułożyło co nieco.

Nie podrawiam,
Shai

Szanowny Panie Janie

Doprawdy zaczynam się zastanawiać czy idąc do lokalu chce się Pan dobrze czuć w swoim własnym towarzystwie czy też woli Pan towarzystwo zapracowanych i nie zawsze uśmiechniętych pracowników i włościcieli lokalu. Ja osobiście olewam to czy barman się do mnie uśmiecha czy też ma zły dzień bo w domu nie za dobrze lub coś w tym rodzaju i ma akurat skwaszoną minę, podchodzę do baru zamawiam co sobie życzę i idę do swoich wspaniałych przyjaciół.
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że w dzisiejszej dobie każdy uważa się za najważniejszego i każdy chce żeby go tak traktowano. Myślę, że właściciele i pracownicy dokładają wszelkich starań żeby tak to przynajmniej wyglądało, jeżeli nawet czasem nie mają nastroju. Życie to nie jest bajka. A oni tak jak my wszyscy musimy żyć i nie zawsze jest wesoło.

Piotr Cholewicki

Herbatka Vitax - Zimowe wspomnienia
Sklep Farmer al. Legionow - 3,45
Sklep Goska al. Legionow - nieco ponad 4 zlote.

Skad taka roznica??

Dyrb

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org