sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Lech Kołakowski - bardzo duża szansa na Posła Ziemi Łomżyńskiej c.d.

1."blaszak" przy CTO
2."farmer" też przy CTO (tylko czasami)
3. Mały sklepik przy parku (nazwy nieznam)

Opieram się na opiniach 1 własnej a reszta znajomi. Dragonfly.15 lat.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Lech Kołakowski - bardzo duża szansa na Posła Ziemi Łomżyńskiej c.d.

Wszystko OK, tylko za mało drukowanych jest egzemplarzy. Nowe numery schodzą lepiej niż świeże bułeczki :) Ostatnio nie załapałam się na NR "Bezcennej" i gdy już zwątpiłam że ją dostane Pani z monopolowego oddała mi swój egzemplarz.
Pozdro dla Pani z monopolowego :)

Każde dziecko wie ze ten smrod przywialo z tych pol kolo zawad i smierdzi obornikiem a nie jakims tam gazem. Kto mieszkal na wsi to jest przyzwyczajony:DDDDDDD oczywiscie nie mowie teraz o sobie:))

Ja mam 20 lat i wyglądam na tyle a ostatnio w sklepie na rycerskiej tym koło okruszka nie chcieli mi browara sprzedac
musiałem młodszego kumpla z dowodem prosic by mi kupił;)

Jakoś ta Łomża zeszła na psy.Zawsze pod koniec wakacji byl festyn na muszli tzw. pożegnanie wakacji czy jakos tam (a moze mi sie pomylilo z pożegnaniem lata???) widze ze Pan prezydent nie stara sie zeby zorganizowac czas młodziezy na koniec wakacji.w innych miastach co tydzien w wakacje sa jakies imprezy a Łomża to dziura i nic sie nie dzieje wiec co ludzie sie dziwia ze wszyscy stad uciekaja????

co sadzicie o meczu?? jak sie podobał??

Moja ukochana tańczyła. Najpierw poruszała się w rytm muzyki, ale już po chwili płynęła w takt melodii, która grała w niej. Wzniosła w górę ramiona, stanęła na palcach i popłynęła po posadzce; tańczyła tak, jak nikt dotychczas nie tańczył; przy każdym poruszeniu piękność jej była bardziej widoczna, a jej oczy przemawiały do mego serca wymowniej niż kiedykolwiek.
A ja stałem obok, oparty o ścianę... szczęśliwy, że ją widzę, a jednocześnie smutny, że nie mogę z nią zatańczyć...Bo dla mnie taniec jest nieosiągalnym marzeniem, a taka grację ruchów osiągam jedynie w najśmielszych snach...
I wtedy powiedziałem sobie... Niedługo i ja zakołyszę się, zatańczę, popłynę by poczuć się ptakiem troszeczkę , trochę w dół , troszkę w górę - na boki i w tył, zgrabnie, naturalnie, jak liść upuszczony na wietrze... Popłynę przez salę z Nią, tuląc w ramionach i zadziwiając tańcem swym ...
Jest to możliwe, bo tu w Chicago mogę uczyć się tańca pod okiem najlepszych mistrzów. I to zupełnie za darmo, bo w w Parku Granta, w miejscu pod nazwą Spirit of Music Garden, trwa właśnie doroczny letni cykl bezpłatnych zabaw tanecznych pod gołym niebem, czyli Chicago Summer Dance. Zabawy poprzedzane są lekcjami tańca. Godzinna lekcja, prowadzona w każdy czwartek, piątek, sobotę i niedzielę przez doświadczonych instruktorów, umożliwia nawet osobom początkującym wzięcie potem aktywnego udziału w tańcach na ogromnym parkiecie (3,500 stóp kwadratowych), przy muzyce granej przez orkiestry i mniejsze zespoły muzyczne.
Ja do końca zajęć będę pilnym uczniem. A potem poproszę Ją do naszego pierwszego, naprawdę wspólnego tańca, ujmę delikatnie w ramiona i popłynę przez salę tak, że chłopaki ze Speedu wspominać będą przez długie lata: Tańczyli, tak jak dotąd nikt...
DaSto
PS. Wygonili mnie... Karetka zabrała instruktorkę w takim białym kaftanie z długimi rękawami, instruktor położył się na ziemi i wołał "no more, no more!", a moja partnerka próbowała uciekac, ale ze spuchniętymi stopami trudno...
PS. Nic to, jutro przyjdę znowu...

Super koncertem?? z tym całym Wiśnieskim to ja bym się przez ulice wstydził przejść. To naprawde musi być desperat żeby w łomży grać. Poprostu łomża olała młodzież w te wakacje!!!

Zdzichu !!!, jak sobie chcesz przejść normalnie przez ulicę to przeprowadz się do Jedwabnego ( lub na jakieś inne zadupie ). Innym ludziom w porównaniu do Ciebie zawszesie gdzieś śpieszy ,więc troche zrozumienia proszę .....

Tiger jesteś pracownikiem spółdzielni, i nie wiem czego się wstydzisz w tym momencie. Praca jak każda inna... ;-)

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

JA TAM MYSLE ZE TO WSZYSTKO :ŚCIEKI Z PEPESU,OBORNIK,KROWY,SZAMBA I OKROPNY ZALEW NA POLIGONOWEJ.!!TO WSZYSTKO ZATRUWA NAM ŻYCIE CHYBA ZAWSZE TO COŚ NOWEGO BEDZIE ŚMIERDZIAŁO.JAK BYŁEM U BABCI NA WSI TO TAK NIE ŚMIERDZI JAK TU W ŁOMŻY.TRZEBA SIE PRZYZWYCZAJIĆ ALBO WYNIEŚĆ SIE Z TĄD,BO NAPEWNO MIASTO W TEJ SPRAWIE NIC NIE ZROBI.ŻYJEMY W POLSCE A NIE W NIEMCZECH ALBO GDZIEŚ INNDZIEJ !

bagrmosen

wczoraj była oficjalna uroczystość otwarcia ulicy Rybaki.mMyśle ze zapuzno to wszystko robio powino juz być nowe osiedle z różnymi bajerami np.knajpki ,przystań,minigolf,kort tenisowy i hotel .co wy otym myślicie ?

DIXIE to co piszezsz z tym a4 to nie prawda , moim zdaniem masz bujna fantazje i tyle

Gilbert K. Chesterton

Treść jest ukryta

Adall niestety,moja rodzina to rodowici łomżyniacy od pokoleń i nie rozumiem,dlaczego robisz w ogóle jakieś osobiste wycieczki?
Jako mieszkaniec tego miasta mam chyba prawo do normalnego życia bez ochydnych wyziewów, które nie tylko mi, funduje ziemniaczane przedsięciorstwo!
A jeszcze a propos pracy- żadna nie hańbi, ale kiedy pomyślę o pracownikach łomżyńskiego peepesu, to szkoda mi ich!Skoro ta firma nie umie zadbać o swoje dobre(nie śmierdzące imię) w mieście to co robi z garstką pracowników! Zupełnie nie orientuje sie jak prosperuje ta firma, jednak moim zdaniem to jest jej psim obowiazkiem, abym dalej o tym nie wiedziala, gdy tego nie chce!!Nie interesuje mnie wymiana rur, ani inne przyczyny tego smrodu!Po prostu- ma go nie byc!!
I nie jest to ani prowokacja ani nic miernego, to zwykla chec do bycia traktowanym nie jak anonimowy czlowiek,ktory machnie reka nawet gdyby mieli mu za przeproszeniem nasikac na wycieraczke- a tak sie wczoraj czulam,tylko jak ktos kto ma prawo do wyrazenia swego oburzenia.
CO NINIEJSZYM UCZYNILAM!
pozdrawiam

ABCD- to naprawdę musiała byc "" dłóga kłótnia" bo gdybyś napisał długa to by była za krótka .Pozdrowienia od Doroszewskiego

Ludzie, od smrodu jeszcze nikt nie umarł. W końcu jeśli to obornik to zapach ekologiczny, wprost pasujacy do Zielonych Płuc POlski

I tak do Budowlanki młodzież dochodzi po kamieniach i powykrzywianych chodnikach idąc jakąkolwiek drogą, czy to od strony "Piekarni Zielonej" czy od strony "Kamiennych schodków"... mógłby się ktoś tym zainteresować.
Pozdrawiam

Tak jest: od smrodu nikt nie umarł, a od świeżego powietrza całą armię pod Stalingradem szlag trafił:-))
Każdy człowiek wytwarza jakiś smrodek:-))

hipokrates

Ej Luca Antonio Italiano vel Poreda z Santa Maria Capora Vetere rozpoczęcie o 9:00 pewnie jak zawsze.

Pozdro

Witam
Co myślicie o panującej od niedawna w Łomży modzie na groźne psy myśłe głównie o amstafach bo ich albo podobnych do nich widze najwiecej.

MrS z jakiej sieci masz neta .. może kozystamy z usług tego samego operatora i byśmy się mogli wymienic... bo sądząc po hoscie laczysz sie przez jakies proxy ...

W Gdansku na pierwszy z" ostatkowych" koncertow bilety były po 1zl.......

:-C

powiem tylko tyle, jak czlowiek traktuje psa, tak pies bedzie traktowal czlowieka. To tylko zwierze, ale to zwierze umie odwdzieczyc sie miloscia albo nienawiscia.

ADALL zabolała mnie Twoja głupota. W swojej poprzedniej wypowiedzi wyraźnie sugerujesz, że ludzie z południa są brudni, śmierdzący a na dodatek mają niski iloraz inteligencji, bo ich rodzice/dziadkowie pochodzili ze wsi i przeprowadzili się do miasta, w poszukiwaniu pracy. Wszyscy w tym kraju pochodzą ze wsi, Ty również. Poziom Twoich wypowiedzi sugeruje również, że niepotrzebnie znalazłeś się w mieście - oranie pola i hodowla świń powinny być Twoim życiowym powołaniem.

Co do PEPEESU to nie ma dyskusji, że jest to jedna z najlepszych i najprężniej rozwijających się firm na naszym terenie. Takie firmy trzeba "pielęgnować" i stwarzać im jak najlepsze warunki do rozwoju - każde miejsce pracy to szansa na godne życie dla polskiej rodziny.

Ellena chyba nie aż tak często czujesz ten smród? Przeprowadź się do Warszawy, naszej "pięknej" stolicy, tam nie śmierdzi, tam po prostu (cenzura).

True true, odwolano koncert, a taka atrakcja w miescie by byla, by przywiezli wlasne naglosnienie, scenne i sztuczne ognie, a tak to kupa nie bedzie znow sztucznych ogni w Lomzy :(

... & vice versa!

ich troje w Łomzy
"wstyd"

Gilbert K. Chesterton

hehe :)
Tak myslalem dzieki

Luca Antonio

Ludzie co was pogibało. Iść na koncert tego idioty !!!. Ja jak sobie chce oglądać czerwone małpki to ide do zoo a nie na koncert ich troje. Takiego idiote to powinni do miasta nie wpuścić

Nie ma problemu Luca.. a przyjdziesz ???

heheheh

Pozdro

W Łomży z tym problem pare lat temu zajmowałem się troche tym ale było cięzko z akcesoriami i modelami . Ja zoptrywałem się w akcesoria w Białymstoku na bodajże ulicy Lipowej. Jest dosyć poważny sklep modelarski począwszy od kartonowego do profesjonalnych zestawów z elektryka. Nie wiem ale wydaje mi się że w Łomży nie ma slepu z takimi akcesoriami a szkoda.

Młodzi i łysi to jeszcze nic u mnie po osiedlu chodzi starsza kobieta z dwoma amstafami na smyczy bo synkowi nie chce sie wyjsc na spacer ;)

ajj tam zaduzo by pisac ale to przeciez "generał italiano" to sobie poradzi heheh

no pewnie ze spoko gosc...

heniek_ ja to ide na 9:30 wcześniej nie ma sensu.. zajść po ciebie ??

Dj Żigolack "Czekolada smaczne orzechy" ;-)))

kibice ŁKSu zawsze zaczynajo wyzywac pierwsi????

Oj stary , nie wiem o co Ci chodzi:) Zapytalem tylko czy w Lomzy jest taka kadra, nie wiem, bo jestem przybysz jak nick wskazuje. Czytac to trzeba umiec:)

Spadł balkon w jednym z bloków na ul. Dmowskiego (bodajże nr 2). Wstępne analizy wykazały, że balkon ten (chyba tak jak inne w tym bloku) miał źle zrobione zbrojenie, a beton, z którego go wylano był źle pielęgnowany (złe warunki atmosferyczne?!). Śledztwo ma potrwać do końca września i wykaże, czy podobne defekty istnieją w innych blokach, budowanych w tym samym okresie (numery 2, 4, 6 i 8).

hipokrates

Spróbuj obejść ;)

ty baranie nie mozesz samochdem przejechac taki burzuj z ciebie wiesniaku a pomysl o innych przeciez tam sa troche rzeczy tansze niz w sklepie to mi tu nie pier.. jeba... egoisto

Ej kamcio kim jestes i jak wygladasz, ze tak odwaznie piszesz?
Czekam na odpowiedz

z tego co slyszalem jesli zniesiona zostanie akcyza (co byloby krokiem slusznym i zogdnym z normami obowiazujacymi w UE) to niestety za tym pojdzie zwiekszenie oplaty rejestracyjnej. Slyszalem o sumie 5 tysiecy zl takze jesli tak sie stanie sprowadzanie autek starych przestanie sie oplacac. Wtedy juz lepsza bylaby dzisiejsza sytuacja z akcyza do zaplacenia

Robson - na strzelnicy ma byc konkurencja LSM dla SKate Parku Perspektywy, podobno sa juz plany gotowe i chyba o ile mnie pamiec nie myli na wiosne maja zaczac budowe

"Nadmiar demokracji to anarchia"

a jak jest to rozwiazane w Szwecji ?? a co do tego progu masz racje nie raz tamtedy przejrzdzalem odwalili prowizorke

w Łomży nie ma nic takiego najbliżej dzie by sie dało to w Ostrowi Maz. chodzi mi tu o lotnisko
DIXIE jeszcze pewnie AUDI było srebrne a kierowca na co dzien mieszka w Wawie, jechaliscie 260 ale ze ma kola 17' to se obliczyliscie ze wyszlo 280??

"Nie tylko muzyk potrafi całe życie przegrać"

kiedy pojawio sie tam śmietniki, syf tam sie robi, kiedy miasto zadba o sprzątanie tej ulicy. wokól ławek pełno kipów

Dzieki KoSmiTk@, nie wiedziałem (znowu czegoś nie wiedziałem), przepraszam dixie

hipokrates

Ja nie wiem czy to przypadkiem nie jest nie legal i nie lamie ustawy i dojezdzie do wypadku pojazdow uprzywilejowanych :]

Już widać wpływ nowego menadżera zatrudnionego w ŁKS-ie - pana Marcina Trojnanowskiego. Teraz sukcesy już nie miną naszą drużynę.
Żegnaj III ligo.
Ryta
Ps. Panie prezesie Kosiorek, teraz pozostały już panu tylko sny o potędze. autochton napisał(a):

dixie zycze powodzenia w jezdzeniu po polskich drogach na felgach 19'. jezdzij az rozwalisz zawieszenie, pogniesz felgi i w ogole leb ci odskoczy, a tak w ogole to ty chyba w bagazniku wiozles te felgi bo watpie ze to a4 wejda 19 calowki :] Wejdzcie tu http://www.audi.piwko.pl/a4-dt.htm tu pisze ile leci kazde A4... Najwiecej... 240 km/h Wiec ja nei wiem jakim cudem ty jechales 280... Moze cos Ci sie przywidzialo.. Nastepnym razem zaloz okulary... Albo napraw licznik... ktory i tak jest wyskalowany do 260... Boze co za LOL!!!!!

Co kur*a Was boli? Ludzie zamiast krytykować innych spójrzcie najpierw na siebie...Nie róbcie z Polaków ograniczonych darmozjadów. H*j Ci do tego jeden z drugim z kim ona spała? Będziesz jej biografię pisał? Taki jesteś k*rwa mądry? Idź najpierw do szkoły i naucz się ojczystego języka, bo patrzeć nie mogę jak niektórzy go tutaj kaleczą. Tacy wszyscy k*rwa mądrzy...to gdzieś był jak w szkole pisać uczyli?
Bez komentarza...

najbardziej jest szkoda tych psów - dresy niedługo (jak minie moda) zaczną się ich pozbywać (las, wieś).
Ale tak nawiasem mówiąc (sam mam psa) to nie spotkałem się jeszcze z jakimś nieakceptowalnym zachowaniem z ich strony (i psów, i dresów). Te ich psy są ułożone i oni naprawdę zajmują się nimi dobrze (w większości). Wydaje mi się, że u nich modne nie jest - mieć takiego psa, lecz mieć go dobrze ułożonego. Chyba?
Pozdrowienia

,,Z przykrością informujemy, że najbliższy koncert Ich Troje w Łomży został odwołany z winy organizatora. Za ten przykry fakt przepraszamy wszystkich zainteresowanych i zapraszamy na niebiletowany koncert w Białymstoku, który odbędzie się w niedzielę 29.08.2004 r."
oto notka z ich strony

Skoro Ty byłeś taki pilny, to powinieneś chyba wiedzieć, że "H*j" pisze się przez "ch".

Ma zowsze Łomża

Myszko poproś o pomoc kotka. We dwoję zawsze rażniej

Pół litra jest dobre na wszystko...

szkoda że nie ma emotek <politowanie>

Zibi1 zdecydowanie zgadzam sie z Twoja wypowiedzia, uważam że powinno się przeciwdziałać kupowaniu przez małolatów alkoholu i fajek, gdyż zbyt szybko się uzależniają, a skutki tego są widocznie w przyszłości...

Zbych

I jak zwykle cytat z piosenki, tym razem Aro - Ken i Barbi.

"Chłopcy wysmarowani samoopalaczem, banelowa subkultura pod pieprzonym krawatem, nastoletnie kur** tapetowane, wycackane, wracające na czworaka z dyskoteki nad ranem..."

do MrS

Nie napisałem i nie myślałem jak sugerujesz (w jaki sposób to wydedukowałeś ??). Nie dzielę także ludzi wg ich pochodzenia. W każdym mieście są brudasy i totalni idioci, jak też mądrzy i domyci na wsi. Miejsce zamieszkania nie ma tu żadnego znaczenia. Nieważne, ale dlaczego Twój ton jest taki napastliwy ?? Pozdrawiam.

hipokrates

Nie wiedziałem, że tym poście chodzi o to kto i gdzie z kim spał ale o poziomie i talencie muzycznym Pani Mandaryny :) dla mnie to jest plastik - fantastik, taka wydmuszka (chodzi mi o muzykę) co tylko ładnie wygląda :)

MrS daj jakies namiary na ta nute :D moze byc ciekawa :D

Zastosować wentylację i dla normalnie słyszących nagłosnienie. Mogę iśc do kina w Łomży kiedy mam katar i nie czuję smrodu oraz kiedy kupię stopery i zatkam sobie uszy przed rykiem glośników których rzekomo uciszyć sie nie da. PANOWIE WŁADCY TEGGO NIBY MIASTA MAMY JUŻ DWÓDZIESTY PIERWSZY WIEK - CZY NIC WAM O TYM NIE WIADOMO ?????????

Zibi czyżbyś nie wiedział, że jak się świnia dorwie do koryta to nic prócz niego nie widzi?

hipokrates

Mi sie podoba ulica Farna i kool

PKS Łomża znow pokazuje, że jest zaściankową firmą.

Dziwne....... Ja wczoraj kupilem biklet ze znizka 50% do Warszawy...

McPeter - pudło! (z tą gazetą - o ile Grover jest tym o kim myślę :-D )

To powiedz mi o co wam chodzi wogule tutaj? Po co takie posty?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org