czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
„Opłacało się” wybrać Czerniawskiego

pod filarami jest magiel

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: „Opłacało się” wybrać Czerniawskiego

Wszyscy równo przejechali się po Tobie Pawel_W, ale sam na to zasłużyłeś swą wypowiedzią - Cytat:
"Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym."

Pewnie też kamerę wozisz i filmujesz?
he, he. Takie masz hobby, znaczy się?
Musisz dobrze znać te przepisy o których piszesz i pewnie żal Ci dupę ścicska, że nie zostałeś policjantem w drogówce?

Bardzo rzadko widzę, by jakis radiowóz łamał przepisy, choć zdarzyć się oczywiście może każdemu. na ogół jeżdżą przepisowo, czasem aż za bardzo. Dziś jechałem po Wojska Polskiego za suką z prędkością 35 - 40 km/h, a za mną kilkanaście samochodów, bo zakaz wyprzedzania.

Moim zdaniem prawdziwym utrapieniem naszych ulic są niedzielni kierowcy, nie potrafiący jeździć po rondach i "elki".

nar

W tym co piszesz dużo jest prawdy.

Łomża została może i poszkodowana, ale do jakiego by jej województwa nie przyłączyć to i tak by miała po dupie.
Wszystkie byłe miasteczka wojewódzkie tak mają.

Co by nie mówić, to Łomża na wojewódzkość nie zasługuje, bo większe od niej miasta jej nie mają i mieć nie będą.

Oczywiście, zgadzam się z tym, że w Białymstoku nie jest idealnie, zresztą nigdy tak nie twierdziłem.

Tak, ja wsadziłem kij w mrowisko i nie dziwię się reakcji.

Ale podobne reakcje są na tym forum jak ktoś wrzuci temat Białegostoku. Bez powodu jest obrzucany błotem, a przynajmniej tak było, jak kiedyś częściej tu zaglądałem.

Nie lubicie nas, choć my nic tu winni nie jesteśmy.
Myślisz, że jakbyście byli w woj. mazowieckim, to by było lepiej?
Jedź do Radomia, to zobaczysz jacy tam ludzie są szczęśliwi, że muszą do Warszawy codziennie dojeżdżać do pracy, bo w swoim mazowieckim "bogatym" Radomiu bieda aż piszczy!

Co do zmiany miejsca zamieszkania, to raczej cofać się nie będę i gdybym miał się przenieść, to były by to tylko dwa miasta, Poznań, ewentualnie Gdańsk.

Do małej mieściny bez perspektyw było by samobójstwem się przeprowadzać, jak już to robić to do czegoś większego, choć z góry zaznaczam, że takich planów nie mam.

Czekam teraz z niecierpliwością jak znów zacznie się jakiś temat Via Baltica, wtedy to znów zaroi się od wpisów jakie to śledzie są be i niech spadają na Białoruś.

Przyznasz mi rację, ze tak jest?

Tak naprawdę większą nienawiść co do innego miasta macie Wy, a nie my, czujecie się silnie pokrzywdzeni, a tak naprawdę co takiego straciliście, kilka stołków dla biurokratów?
Województwo Łomżyńskie to była karykatura województwa, tak jak suwalskie, krośnieńskie, czy inne radomskie.

Trzeźwo patrząc, to nawet kolej do was nie dociera, a tory kończą się jakby to góry były (Zakopane), a Wy chcecie być jakimś znaczącym miastem, który równa się z Białymstokiem, który zresztą na tle kraju jest dziadostwem?

Szczycicie się historią miasta, która jest dłuższa niż Białegostoku, że jak Łomża była miastem, to tu świnie pasali?

No i co z tego?
Jak Białystok powstał, to na Manhattanie indiańce za bizonami latali, czyli Białystok jest ważniejszy od Nowego Jorku?

Według Waszego toku rozumowania z tego by tak wynikało:)

Wlaśnie.
Opinie są różne. Jedni chwalą - inni ganią. Taki jest świat.

Ja mam bardzo dobrą opinię o tym zakładzie. Naprawiałem u nich sprzęt i zawsze było OK.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

dzieki bardzo.

to pomyśl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org