czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pamiętacie jak było za czasów PIS.

idz dzieciaku naszego jezyka ojczystego sie poucz....!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pamiętacie jak było za czasów PIS.

A to gdzie poza Lomza juz IST zaczelo internet podlaczac?

Treść jest ukryta

Przez Progres byłam zatrudniana przez półtorej miesiąca. W ogłoszeniach pisali ze stawka 1000PLN/miesiąc to minimum. Dojeżdżałam codziennie od poniedziałku do piątku do Ostrołęki na 5 godzin pracy.Jednak codziennie wychodziło jakby 7 godzin pracy bo z Lomzy wyjeżdżaliśmy o 15 a wracaliśmy o 22. Mieli płacić 5PLN za godzinę + prowizje. Za półtorej miesiąca pracy dostałam dokładnie 607,58 PLN. Nikomu nie polecam Progresu bo strasznie zdzierają z ludzi. Dojazdy tez obiecywali darmowe, a sobie niezły procent odliczają. Na prawdę, nie polecam.

I tak policzyłam na oko z samych dniówek powinnam dostać 750 PLN. a gdzie prowizje za przeprowadzone ankiety i podpisane umowy?? Pracowałam 30 dni roboczych płacone po 25 PLN za każdy. Do tego powinnam dostać 210 PLN za przeprowadzenie 40 ankiet gdzie mieli płacić po 5 PLN za każdą + 10 umów gdzie powinni płacić po 15 PLN za umowę czyli 150 PLN. Czyli łącznie wychodzi ze powinnam zarobić 1110 PLN a zarobiłam 607,58. To gdzie jest 502 PLN?? oczywiście tego sie już nie dowiedziałam... Jeszcze raz NIE POLECAM!!!

nie wspomne o tym ze mnostwo lomzynskich kierowcow bezczelnie parkuje na 2 miejsach, majac biala linie rozgraniczajaca 2 miejsca parkingowe, miedzy kolami. takim wpieprzac mandaty to sie oduczą

Siema chlopaki .Byl ktos u okulisty w szpitalu mswia na cieplej ? jak wyglada badanie przez okuliste ? zaglada w oczy czy tylko z tablicy sie czyta ? boje sie troche bo mam soczewki . Z gory dzieki za pomoc

Zurcio,u lekarza rodzinnego dostaniesz zaswiadczenie

jak w temacie. ma ktos moze pojecie gdzie w lomzy lub okolicy ktos oferuje takie uslugi?

podejmie się tego pewnie większość zakładów krawieckich tylko nie bierz najtańszej skóry bo się zeszmaci i wogóle kiepsko w ręku leży

Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo...
Aż trudno wymienić

MasaViV czyli co odwołanie tam na miejscu mam napisać i oni mi powiedzą jak

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Zawsze mnie zadziwia pewność "koscielnych", że wiedzą co Bóg chce i co zrobi. To się nazywa z katolicka PYCHA, a powszechnie- GłUPOTA (którą nadając Bóg karze szczególnie niektórych).

A samemu nie można:P super glue,kropelka, poxipol i jedziesz hehe

napewno w słabiutkim bo lepszego nie mamy. Oby sie nie ośmieszyć

abyśmy się tylko utrzymali
haha

rudy błazen z druhem

Już się boję hahhahaahha leć do swojej gminy po sztachety bo tylko to potrafisz.Poczytaj sobie wypowiedzi normalnych przyzwoitych ludzi na tym forum może Ci coś rozjaśni pod tym ciemnym dekielkiem .

I to bardzo mało profesjonalna firma no poczekamy teraz następny termin pan szef dał w wtorek ale czy to znów obiecanki jego będą

Powtarzacie się. Chciałbym zobaczyć Wasze miny, kiedy wojewoda zakończy Wam to kolesiowskie rozdawnictwo i odetnie Was od budżetowego cycka. Oj, będzie larum, oj będzie.

Masz tu nawet tercet:

Ave maria

http://video.google.pl/videoplay?docid=7127087520771019996&q=ave+maria+na+skrzypcach&ei=Qn6VSM6bF4Hm2QK2-PnWBQ&hl=pl

A tu marsz weselny:

http://video.google.pl/videoplay?docid=-648830630393951404&q=ave%20maria%20na%20skrzypcach&hl=pl

a tu masz nawet pavarottiego:

http://video.google.pl/videoplay?docid=-2673401390420936142&q=ave+maria&ei=1X6VSNKuMoqk2wKA-N3bBQ&hl=pl

Nagraj sobie na płytę puść w kościele i będzie o niebo lepiej niż ktoś Ci zafałszuje na żywo

602409148 - dobry skrzypek na slub ;)

Byłam wczoraj na rozpoczęciu Mistrzostw - wspaniała impreza !!. Tłumy ludzi pomimo zupełnego braku informacji - nic w TV , prasie --no --maleńka wzmianka w Gazecie Wspólczesnej -, plakatów , ..Łomżyniacy chyba pocztą pantoflową dowiedzieki się o niej . Nie wspomnę tu o tekscie na 4 lomza --musztarda po obiedzie i o krótkich wzmiankavh w łomzyńskich mediach . Takie Mistrzostwa i towarzyszące im koncerty powinny ciągnąc za sobą turystów z całej Polski i nie tylko ..Ktoś tu nie umie zrobić reklamy naszemu miastu ...a szkoda . Sam recital Jacka Wójcickiego mógł być magnesem dla melomanów ...Naprawdę żal

Ja nie rozumiem jakim to trzeba byc czlowiekiem, zeby sprawiac innej istocie cierpienie...

Znalazłem ślicznego rudego kotka . Przybłakał się w okolicy bloków Ks Janusza - Mazowiecka . Jest młody i naprawdę śliczny rudy w ciemnorude cętki . Wyglada jak rudy ryś . Szkoda go bo widać że jest wychowany w domu i na ulicy zginie. Chętnie go bym przygarnął ale nie wiem czy zaakceptuje to mój pies i chomik z rybką . (Obawiam się że spięcie w całość tego łańcucha pokarmowego będzie tragiczne) Myśle że go ktoś szuka . jeżeli tak to mój telefon to 668 392 705 .

Byłem dzisiaj oddać krew dla chorej dziewczynki i zachęcam Was do tego samego. Hania ma 2,5 roku, jest chora na ostrą białaczkę szpikową. Jej życie może uratować tylko przeszczep szpiku. Wystarczy oddać 10 ml krwi w celu zbadania w kierunku ewentualnego przeszczepu. Jakby okazało się, że nasz szpik jest taki sam jak Hani (chodziaż szansę są niestety jak trafienie w totolotka) można uratować jej życie. Jak dziewczynka nie znajdzie dawcy to niestety umrze... Krew do badania można oddać 8 sierpnia w karetce przy dawnym urzędzie wojewódzkim lub już od dzisiaj przez cały tydzień w Szpitalu w Punkcie Krwiodastwa. Bez żadnego uszczerbku na naszym zdrowiu można uratować jej życie!

Żeby poznać Hanię bliżej wejdź na: www.haniawesolowska.fotolog.pl

Poczytaj też o szpiku na : http://szpik.info/, oraz
http://www.poltransplant.org.pl/

Witam!
Wiesz może czy trzeba być pełnoletnim aby wziąć udział w tej akcji?

Pozdrawiam

Tak. Wiek potencjalnych dawców to 18-50 lat

Albert, dopiero kiedy okaże się, że nadajesz się na dawcę dla Hani, podejmujesz ostateczną decyzję, czy chcesz tym dawcą zostać. A o przeszczepie szpiku poczytaj sobie w internecie. To na prawdę nie jest nic strasznego.

Albert o przeszczpie przeczytaj na:

http://szpik.info
http://www.poltransplant.org.pl

W skrócie wygląda to tak, że jesteś jeden dzień w szpitalu, pobierają ci szpik, który w ciągu 2 tygodni Ci się regeneruje, a w zamian ratujesz życie drugiemu człowiekowi!

Nie wiem skąd to się wzięło ale w Polsce panują jakieś dziwne mity na temat przeszczepu i podejrzewam, że właśnie dlatego w Polsce zarejestrowanych jako potencjalni dawcy szpiku jest ok. 31 tysięcy osób, a np. w Niemczech 2,5 miliona dawców...

Uwaga!!
Po ogólnym zatruciu gości weselnych na przyjęciu weselnym w Hotelu "Baranowski", trwającym do godz. 24:00, najbardziej bulwersujące jest tłumaczenie hotelu i obsługi, iż zatrucie nastąpiło w domu, po zjedzeniu resztek ciasta wziętych z uroczystości. Oświadczam, że jako gość wyjechałam z przyjęcia weselnego o godz. 22:00. Ja, wraz z rodziną nie spożywaliśmy resztek weselnych, a tylko potrawy serwowane przez hotel i również ulegliśmy zatruciu. Czekamy na kolejne szokujące wyjaśnienia hotelu i przestrzegamy innych, aby uważali, gdyż mogą przysporzyć sobie kłopotów za własne pieniądze, korzystając z usług gastronomicznych hotelu.

tak jest wszedzie resztki podaja z jednego przyjecia na drugie zlewki i patrza jak wszyscy to wpiepszaja i sie po cichu smieja ze zlewki smakuja gosciom tak tez jest w rysiu jak nie pojdzie na weselu to moze na chrzcinach albo na komunii wiem o tym bo moje kolerzanki chodzą obsługują wesela i tak na przykład napoje w dzbanku zlewają jak już nie ma pomaranczowego juz to wlewają do pomaranczowego grejfrut i idzie wszyscy piją ze smakiem jeszcze jeden przykład naprzykad udka faszerowane zostaną to zamrarzaja i jest na inne przyjecie i jedzenie idzie w obród tak jest i tak sie bogaci ryś

Chcesz to mogę zobaczyć nieodpłatnie co w nim nie tak.

śledziu ****** bo inaczej nie zrozumiesz ,mam wielu kolegów w białym i są normalni a ty jesteś jakiś wyjebek czarnobylski

Kocziss wiesz jakos to dziwny sposob na poprawe humoru i zajecie wolnego czasu moze to jednak czas na male zastanowienie sie nad soba byc moze istnieja lepsze rozrywki niz pisanie na 4lomza nie powiesz mi chyba ze Bialystok nie oferuje czegos wiecej z rozrywek i pisanie na tym forum jest od nich bardziej kuszace

Jesli Ci sie nudzi wpadnij na mistrzostwa europy w mikrolotach do Lomzy, zdjecia jakies porob... bo wymyslanie historii o gnoju na ulicy jaki to sie niby przyczepil przejazdem jakos tak wskazuje mi na to ze ten gnoj byl tam juz wczesniej i byc moze pochodzi z rejonow blizej Ciebie.

Prowokujac w ten sposob ludzi udowadniasz ze nie jestes lepszy a ocenainie ludzi na bazie miejsca zamieszkania czy urodzenia ...brzmi mi faszystowsko. Moze poznaj troche miasto jakie obrazasz, bo niestety nie masz podstaw do zadnego jechania po Lomzy, chamstwo jest wszedzie a jedyna Wasza przewaga jest liczba mieszkancow ktora nie jest jeszcze wyznacznikiem niewiadomo jakiego sukcesu. Nie zawsze chodzi o ilosc kolego...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org