poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poprzyj „Apel Polaków do obywateli Europy i Świata” dot. śledztwa smoleńskiego

[*] ^ :(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poprzyj „Apel Polaków do obywateli Europy i Świata” dot. śledztwa smoleńskiego

to sie da przerobic chyba nawet w Łomży z ntsc na pal

rudy błazen z druhem

Re: Poprzyj „Apel Polaków do obywateli Europy i Świata” dot. śledztwa smoleńskiego

nula78, coś cię boli ???

Riposta

"Celem ruchu drogowego nie jest bezpieczeństwo, tylko szybkość.
Gdy Pan chce mieć bezpiecznie, trzeba obniżyć prędkość do 0 km/h
albo do 10 km/h i będzie Pan miał bardzo bezpiecznie.
Jeżeli Pan wsiada do samochodu, to Pan się godzi na większą prędkość
w zamian za pewną stratę bezpieczeństwa."

rudy błazen z druhem

nie napewno jechał L-ką i wszyscy go ztrąbili hahahahha bo miał całe 9 km\h hahahah a jak masz jakiś problem do motocyklistów to powiem krótko... spierd..

Jarek

telefon do mnie 793688344

Tak myślalam ze to nie jest prawda...bo z tego co wiem to 26 ma byc gosciniec lomzynski i ma byc tam maanam

26.07 Łomża, koncert plenerowy MAANAM

http://www.maanam.pl/

Odnośnie filmiku z YouTube:
nie powiedziałbym, że to wypadek spowodowany fotoradarem - raczej nieprzepisową jazdą kierowcy - jechał zbyt szybko i zbyt gwałtownie hamował - chyba właśnie ze strachu przed zdjęciem. Stwierdzenie, że to wina fotoradaru, jest śmieszne.

przepraszam, miało być 16 lipca 2008r

Moim zdaniem, to po pierwsze na bezpieczenstwo MA w bardzo duzej mierze stan drog. Teoretycznie poza miastem mozna jechac szybko, tylko co z tego, jak na wielu drogach przy 80-90 juz rzuca samochodem po jezdni, bo takie sa dziury/wyboje, koleiny...
Po drugie, co Ci dadza czlowieku jeszcze wieksze ograniczenia? Na glowe upadles? Ja jezdze przepisowo i dzis np. jadac po trasie co rusz rzucalem krotkimi i dlugimi, bo co chwile ograniczenie do 50 albo do 30, bo zamiast droge zalatac piachem posypali i postawili znaki... A inni popier.dalaja i maja w dupie ograniczenia. I co? Ja mam pozniej jezdzic wedlug znakow, wszedzie moze 30 km/h, a ci co teraz olewaja znaki i tak beda gonic 120 w tym samym miejscu, wiec jaki sens?
A najbardziej mnie wpienia chyba jak debil jedzie jakims zlomem i przy ograniczeniu do 40-50 na terenie zabudowanym cisnie ile wlezie i wyprzedza, bo mu sie spieszy, a kawalek dalej za zabudowanym zawala droge, bo mu przy 80 juz malo kola nie odpadna.
Wedlug mnie to powinni sie skupic na ostrzejszym egzekwowaniu obecnych przepisow, a nie stawianiem kolejnych ograniczen predkosci. I poprawie jakosci drog przede wszystkim. Po dobrej drodze bezpieczniej sie jedzie powyzej 100, niz na dziurawej 60.

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Przez ŁKS jak narazie Łomża tylko traci. Najtrudniejszą sytuację ma Browar Łomża - bo jak się wycofa (zdrowy rozsądek biznesowy tak podpowiada) to powiedzą że to Browar rozchrzanił ŁKS, a jeśli pozostaną to będą niezłą kasę wtapiać na, wprost powiedziawszy głupie i dziecinne podejście do budrzetu rocznego ŁKS. Gdyby ŁKS był zwykłym podmiotem gospodarczym Browar Łomża jako szanująca się firma dawno by nawet nie spojrzała w stronę ŁKS.

Czy nie ma w Łomży takiego ekonomisty, który by umiał ułożyć budżet ŁKS gawarantujący chociażby dalsze nie pograżanie się w długi ?

Nawet najbogatsze miasto i najbogatsze firmy nie stać na marnotractwo.

Co do promocji miasta to większość ludzi akurat jest skora do omijania miejsc gdzie rozgrywane są te niby mecze sportowe ( nazwałbym to przewrotnie burdy niedopieszczonych ludzi ). Byłem nie raz świadkiem jak ludzie z szalikami idą w Warszawie a wszyscy im schodzą z drogi. Szalikowcy się cieszą rzecz jasna jacy oni ważni a ludzie niebezpodstawnie drżą o swoje zdrowie a nawet życie.
Łomżę także lepiej omijać w momencie rozgrywania meczów - wie o tym policja która bezpodstawnie by nie stała i nie zabespieczała w takiej ilości stadionu. Jak grają lepiej nie wychodzić z domu i nie jeżdzić samochodem - jak ktoś nie wierzy to niech sobie przypomni fakty z przeszłości.

Także proszę nie wciskać farmazonów, że mecze piłki nożnej promują miasto bo na pewno co promują to hasło "idziemy na mecz więc robimy co chcemy i wpiep....ymy każdemu kto się nam nie spodoba". Wybierając się do jakiegokolwiek miasta dobrze jest więc zaznajomić się gdzie są przeprowadzane rozgrywki piłki bo najbespieczniej będzie omijanie ich jak najdalej.

Wolę jednak miasto turystów a nie miasto kibiców - turystów klubem piłkarskim się nie ściągnie. Jedyne co teraz słyszy się w Polsce o ŁKS to długi klubu. Nie wiem jaka to promocja mieć zespół który ciągle jest tak prowadzony że tonie w długach. Niech mi ktoś odpowie czy miałbym się chwalić przed kimś firmą która ciągle skamle że mało ma pieniędzy a zarządzający nie umieją rządzić. Czy miałbym się chwalić długami i partaniną piłkarsko-biznesową i liczyć że to wypromuje moje miejsce zamieszkania ?

Zdecydowanie ŁKS powinno zmienić swóje oblicze skamlające ciągle o pieniądze na oblicze ludzi twardo stapających na ziemi, o których będzie można powiedzieć że Ci ludzie wiedzą co robią.

W takiej formie najlepiej będzie dla wszystkich jak ŁKS będzie grało conajwyżej w okręgówce lub niech się zapadnie ze wstydu i smrodu po długach pod ziemię

ziomus89 jeżeli jest tak jak piszesz, że oparcie tylnej kanapy składa się w całości to twoja kanapa nie jest dzielona. Dzielenie kanapy polega na tym, że możesz położyć (w zależności od potrzeby) jedną część oparcia tylnej kanapy, a na pozostałej części może ktoś normalnie siedzieć (jedna osoba lub dwie). Zazwyczaj jak pisał maciek1990 kanapy dzielone są w stosunku 1/3 do 2/3, czyli jeżeli położysz część 1/3 to na pozostałej części mogą siedzieć jeszcze dwie osoby mając normalne oparcie i odwrotnie jeżeli położysz część 2/3 to pozostaje tylko jedno miejsce do normalnego siedzenia.

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

gdzie w Łomży można zrobić udany wieczór kawalerski?. Myslałem o torze kartingowym ale juz chyba zamkniety jest. Czekam na podpowiedzi dzieki za pomoc.

tor kartingowym i wieczór kawalerski.......!? - byłeś kiedyś na wieczorze kawalerskim? /lodowisko też zamknięte.

polecam polecam:P

Jarek

tam nie zachwalaj Amnesi .Do gospodarstwa agroturystycznego do Kisielnicy jedz i będziesz miał wieczór udany

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org