środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Żydzi każą nam być tolerastami a sami ...

Markac tylko wez zobacz ilu tam jest ludzi ktorzy naprawde zarabiaja gruba kase... Wiesz jak to jest ze statystyka... Wyliczylbys srednia w Lomzy i tez by niezla wyszla. Zalozmy ze mamy kolo 60 tys mieszkancow (nie wiem dokladnie ile teraz), w tym 282 milionerow, to srednio mniej wiecej co 200 osoba jest milionerem w Lomzy... Poza tym te 3800 to chyba brutto podales?
Wez pod uwage, ze wiekszosc osob na tym forum nie jest informatykami, prawnikami itd. A kazdemu sie zdaje, ze w Wawie to pieniadze leza na ulicy. Prosto to tam jest dostac prace za 1500zl, tylko co z tego? Nie gadaj, ze trzeba sie bardzo nie starac, zeby w Wawie nie dostac 3 tys. bo to jest kolosalna bzdura i chyba sobie z tego zdajesz sprawe? Nie patrz z punktu widzenia informatyka albo chociaz zaznacz, ze chodzi Ci o ten zawod, a nie o przecietnego czlowieka. Szwagierka jest ksiegowa, wiec tez nie wykonuje byle jakiej pracy niby.

Co do wyliczen. Po pierwsze nie licz bez odsetek, bo odsetki to prawie drugie tyle co wartosc mieszkania ;) Po drugie, czemu liczysz w Lomzy normalne mieszkanie, a w Wawie 1 pokojowa kawalerke? Kto normalny zainwestuje w kawalerke?
Dalej, w Lomzy liczysz komus od najnizszej mozliwej stawki, a w Wawie od zarobkow w okolicach 3000... Gdzie tu logika? To policz ze w Wawie zarabiasz 1500, bo takiej pracy jest najwiecej, skoro w Lomzy liczysz 1000 (czyli obie place beda w okolicach najnizszej w danym miescie). I zrob wyliczenia teraz.
W Lomzy w kiepskiej lokalizacji (przy tej wielkosci miasta to i tak wszedzie blisko) kupisz za te 150 000 powiedzmy 2-3 pokoje. W Wawie w marnej lokalizacji powiedzmy, ze takie mieszkanie bedzie kosztowac 300-400tys.
I to jest optymistyczny wariant, bo jesli bym wzial srednia cene mieszkania w Wawie (wyliczona ostatnio na podstawie faktycznych cen sprzedazy), to byloby to 9000zl za m2. Teraz porownaj sobie komfort mieszkania nawet na obrzezach Lomzy, wszedzie max w 15 minut dojedziesz i na obrzezach Wawy (w porywach to i 2 godziny jazdy), bo tam gdzie jest dogodne polaczenie do centrum to i ceny skacza od razu.

Teraz doliczamy odsetki. W Lomzy robi sie 300 tys. a w Wawie 600-800 tys.
Dzielac to na raty na 30 lat (zalozmy maksymalnie dlugi kredyt, bo przy niskich zarobkach i tak krotszego nie dostaniesz) mamy 360 rat. Czyli w Lomzy rata wyjdzie Ci jakies 830zl. A w Wawie 1600-2200.
Teraz zalozmy, ze kupuja mieszkanie 2 osoby i obie zarabiaja ta sama kase. W Lomzy zostanie Ci po odjeciu raty na zycie 1170zl (da sie spokojnie przezyc). W Wawie zostanie Ci 800-1400zl. Jest jeszcze taki jeden maly problem, ze bank na pewno nie da Ci kredytu kiedy rata przekroczy polowe Twoich dochodow, wiec w Wawie przy tych zalozonych zarobkach bys kredytu w ogole nie dostal...Gdzie ta dobroc Warszawy i bezsens kupowania w Lomzy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Żydzi każą nam być tolerastami a sami ...

zakaz jest ale o wyznaczch godzinach, tzw."godzinach szczytu", prawo jazdy powinno sie zdawac i jezdzic w swoich miastach a nie wszyscy wala do lomzy nawet warszawka przyjezdza zeby tu zdawac i sie uczyc normalnie paranoja nie dosc ze i tak sa korki to jeszcze te L-elaki jezdza i wstrzymuja ruch, ale co tam Word sie cieszy bo maja klientow a wladze miasta maja to w du..e zreszto jak wszystko niczym sie nie przejmuja.

Jedyny plus, to to, że wszyscy wolno jadą za tymi "L"kami i przez to jest mniej wypadków.

Polecam panią Ulę Piasecką od małego leczy sie u niej mój syn a ma już 18 lat jak był malutki to ciągle chciał do dentysty chodzić takie ma kobieta podejście do dzieci.
Przyjmuje na Dmowskiego wchodzi się obok szklarza na półpiętro . Polecam

a tego to nie wiem czy kombinował czy też nie ;
nie widziałem jego odpowiedzi :-)

to był żart . zapytaj w PKO na niemcewicza dobre warunki mają

Takos

Nazwisko o ile się nie myle Minko pracuje blisko PG8 ...naprawde ma doskonałe podejście do dzieci

i co najlepsze wiecznie to samo leci........

Jeśli faktycznie większości podróżnych to przeszkadza, to warto by dać taką informację, komu trzeba (reklamodawcom, bo oni za ich puszczanie płacą). Tylko nie wiem, czy jestem w tym osamotniony, czy nie. Jeśli tak, to nie będę przecież terroryzował większości, żeby zmienić coś, co mi się akurat nie podoba.

ilE ZA NAVI??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org