poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pokrętna logika lewusów

nie wiedziałem, że owczarka niemieckiego trzeba trzymać w "budzie żelaznej" ..... /drewniana nie wystarczy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pokrętna logika lewusów

hehehe

Też dużo zjadam <frytek> ostatnio najtaniej było kupić w Biedronce.Latem nie ma żadnej zauważalnej zmiany,w niskich temperaturach jest zalecane zmieszanie z ON pół na pół.Jeśli Twoja patelnia do fryteczek ma pompowtryskiwacze to lepiej zrezygnuj,smaż na ON.Ja mam TDi 98r,już 2 lata smażę i nadal dobrze smakuje.

ja to bym jaja uciął tym szmatom co puszczają to scierwo!!! własnie powinni usuąc to bo na pewno nikomu to sie nie podoba ani nikogo nie interesuje gdzie mozna kupic okna do poddaszy a najbardziej denerwującą rzeczą w tym jest muzyczka crazy froga powinni skasowac to

co sie stało w klubie 9 na kazanskiej bo nie czynne

tyty tytyryty tytytyty

Fakt muzyczka nie najwyższych lotów:)

Ale i tak najbardziej wkurw... ten przeklęty reklamy na 4lomza. jakw wyskakuje 5 okienek na cały ekran to sie chce cegłą w monitor pieprznąć

prosty wzor na moc ktorą mozna osiągnąć z radia to P=U x I co za tym idzie
P = U^2/R. W przybliżeniu R przyjmijmy impedancję głośnika podawaną dla sygnału sinus 1 kHz to bedzie 4 Ohm-y

Po obliczeniu 14.4 maksymalne napięcie na aku w samochodzie do kwadratu wychodzi ~207 podzielic to na 4 wyjdzie Wam 51 z groszkiem.

Od tego odjąć straty na stopniu końcowym, i fakt ze jest to dla sygnału sinusoidalnego 1 kHz wypadkowa wyjdzie nie wiecej niż 20 W. i to zależy w jakim radiu.

Co do tych głośników Boshmanna. 900 watt to wytrzymaja przenosząc ten
1 kHz w warunkach laboratoryjnych, przez jedna sekundę i potem wyzioną ducha. 450 RMS to jedna wielka ściema.

Przy takiej średnicy cewki i tak małym magnesie, który powiększa wizualnie gumowa, czy plastikowa osłona to one mają 10W. Radio zależy jakie da sobie rade, ale nie rób lipy. Zdecyduj się na coś z wyższej półki. Lepiej jest poczekać i pozbierać kasę, niż wsadzić gówno i potem żałować.

Ja mam u siebie elipsy SONY X-plod jakieś stare już ze 3 lata ze mną jeżdżą i moc mają napisaną 35W i jestem w stanie w to uwierzyć.

pozdro.

[*][*][*]

Ja polecam hodowle "Z Krywlan", jesli nie chcesz wyjechac po szczeniaka za daleko...

Tak szyld Rowery .

nie to ptak nie to super man nie to chmura zioła ahaha nie palcie tyle dzieci :/

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

wódka i dziewczynki:)

,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"

Na litwie!!! wodka tania dziwki też

czytać - chyba że nie umiecie - słupy reklamowe, 7 dni przed każdą imprezą jest dokładne info

Zespół Szkół Drzewnych pozostaje w dotychczasowej jego siedzibie do czasu utworzenia Zespołu skupiającego w swojej strukturze Zespół Szkół Drzewnych i Publiczne Gimnazjum 3 ( z ostatnich doniesień).

Wspolczuje waszym przyszlym zonom....

Witam
Planuje załozyć "Ist" i tu pojawia sie problem ponieważ mam 2 pecety u siebie w mieszkaniu, a chciałbym aby na obu internet działał i żeby działał on na obu niezależnie od siebie(np. jeden nie musiał być włączony aby internet działał na drugim) .... Tu własnie chciałbym prosić o wyjaśnienie i rade , czego mam użyć(czyt. kupić ) żeby wszystko działało poprawnie...Posiadam Switch'a LG LS3105PA (5-PORT 10/100Mbps) czy to załatwiło by sprawe ???

Jeżeli palnąłem głupote jest to spowodowane tym że jestem konkretnie zielony w tym temacie.

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

To jest Ci potrzebne:

Sprzedam za 50 zł router Edimax BR-6104 K.Prawie nowy,na gwarancji.Mi niepotrzebny.Kupiłem go w Xeromaxie.
GG 9053281

Kup od razu w IST, podłączą i skonfigurują całość.

Tez polecam tą szkołę. Mam dziecko w wieku 6 lat i tez poslałam na angielski do EEC i jak do tej pory jesteśmy bardzo zadowolone.

OK prosiłbym bym jeszcze o dalsze odpowiedzi na pierwsze pytania zadane w poście ..ale równiez na następne które wyjaśniło by mi w prosty sposob różnicę międzi routerem a switchem

Odpowiedzi ktore dostales sa prawidlowe, potrzebny Ci router DSL. Bedzie dobry zarowno ten Edimax (tez mam taki w tej chwili i jestem w IST), czy inne. Roznia sie opcjami i cena oczywiscie.

A switch od routera rozni sie tym, ze ten pierwszy operuje na adresach MAC, a drugi na IP. W zwiazku z czym router moze kierowac ruch sieciowy i przydzielac adresy IP komputerom (czego potrzebujesz), a switch nie (mozesz nim laczyc komputery w sieci lokalnej). To tak w prosty sposob masz roznice.

ja w ist dziele se zwykłym switchem niby swicz niedzieli neta a tu prosze wszystko smiga heheh... a na opchniecie mam router linksysa dasz 60 zeta i zara z nim bede

do Testera. Co też opowiadasz? W Łomży jest bankomat WBK i sama się o Tym przekonałam, że wypłaca bez prowizji z rachunku w mbanku. Znajduje sie on na ul. Długiej 8 (z lewej strony wejścia do Rossmanna). Poza tym niebawem otwierają filię czy też punkt bankowy mbanku na ulicy Długiej w dawnym sklepie u Łady-naprzeciw Sezamu.

na Bialorusi jeszcze taniej

Tak zajecia odbywaja sie o tej samej godzienie w danej grupie wiekowej na dwoch salach.
Zajecia beda mialy na celu pokazanie roznych styli tanecznych zebykazdy mogl sprobowac danego stylu.
Jezeli bedzie duzo zainteresowanych wtedy ustalimy jeszcze jedna godzine dodatkowa.
Zapraszamy i Pozdrawiamy

krotko mowiac to nic ciekawego

SKM`ka lub KM

wszyscy gadacie o dziwkach a wogóle macie żone? nasłuchali się bajek o wieczorze kawalerskim i juz myślą że będą bzykali się z dziwką Jak dzieci się zachowujecie Jeszcze ślubu nie będzie a zdążycie kobiete zdradzić a chcecie żeby wasza przyszła żona robiła to samo? a czemu wy chcecie dziwki a kobieta może jedynie striptizera?

Oczywiście, że najlepiej, najwygodniej, najszybciej Szybką Koleją Miejską tzw. SKM-ką, proponuję najpierw sprawdzić rozkład jazdy w internecie, np. na www.ztm.waw.pl, bilety takie same jak na autobus czy tramwaj

SKM kursuje co ~30 minut. nie ma co sprawdzać rozkładu. tym samym biletem można jechać KM. kursuje jeszcze częściej. W praktyce wychodzi że co chwila coś podjeżdża. Jak sobie przypominam peron 2 tor 20. (2gi od dworca)

Wiecie może gdzie można kupić parę pachołków drogowych?? Jeśli tak to za ile?? Chciałbym trochę przed egzaminem poćwiczyć parkowanie:)

Polećcie jakieś ciekawe miejsce - żeby było nie za drogo i nie było za tłoczno i można było zabrać psa . No i żeby była szansa na miejsca jeszcze teraz.
z góry dzięki

Ja polecam Syberię, niedrogo, nietłoczno i można spoko zabrać psa.

http://www.alchem.com.pl/

Białystok, do mnie wysyłają za zaliczeniem pocztowym, ale pierwszy raz byłem osobiście. Mają wszystko

POZDR

Nie wiem gdzie chcesz jechac. Czy nad morze, w gory, mazury, a moze jeszcze cos innego. Tutaj: http://zwierzakbezpiecznywpodrozy.pl/hotele2.php?wid=11 pewnie cos znajdziesz;)

srudmieście - boli mnie i to bardzo, ojoj jak mnie boli,l0l

Caritas organizuje takie kursy.

No to może jesteś jeszcze... hehe.

Wali, wali. Igrzyska, igrzyska, igrzyska.

szukam Pani która zajmie się dziećmi i domem ale nie weim ile w Lomży placi się za opiekunkę? Bardzo proszę o informacje

I tak zapłacimy my za wszystkie "niedociągnięcia" magistratu. Oni sobie gniazdka już pewnie uwili.

Riposta

Witam. Co sie stalo dzis po 19 na skrzyzowaniu Woj. Polskiego i Sikorskiego?

od 700 zl

Ale zyje? Slepy ten kierowca?

wlasnie widzialam ze przednia szyba była zbita troche

a co to kur.. wydarzenie tygodnia ze sie tak dopytujesz
dla twojej ciekawości to zyje ale jest połamany i lezy w szpitalu

Treść jest ukryta

jeste jeszcze jedne sklep w lozmy, nigdy nie bylem wiec nie wiem co maja ale moga miec, po lewej stronie ulicy zjazd pare metrow przed wordem

Wsadź se go w buty.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

a reszta zniżek bez zmian???????????

ja płace 500 zł za 8 godzin dziennie i 5 dnie w tygodniu-tylko opieka nad dzieckiem

Zapłacisz karę, chyba w formie mandatu. Tylko nie wiem w jakiej wysokości, czy kwota kary jest stała czy zależy od wartości sprowadzonego sprzętu.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

http://aclomza.ocom.pl/

http://aaz.nazwa.pl/acl/index.php
dobra alternatywa dla tego co bylo, moje skromne zdanie, zadne kluby tylko forum

Dzięki za rade

bo admin znalazł telefon i wątek był do wyjebania ;)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Automobilklub Łomżyński, Auto Club Łomża, Forum Motoryzacyjne Regionu Płn-Wsch. Nie za dużo się tego trochę robi panowie, co ??? Wg mnie Łomża jest za mała, żeby tak się rozdrabniać na kolejne kluby, kolejne fora motoryzacyjne.

Pamiętajcie - nie ilość tylko JAKOŚĆ !

No ale z drugiej strony mamy "demokrację", każdy może zakładać co mu się tylko podoba. Chłopakom z nowego-starego forum życzę powodzenia.

PS. Nie jestem klubowiczem ACŁ i nie należę do AŁ.

młodziez niech gra i smiga na ŁKS przeciez to logiczne

a masz moze jakas strone do tego technika ? netster juz znalazłem i faktycznie tylko jeden mega maja

ja pierdole ale macie problem...... narzekacie na korki to spier.... na jakieś zadupie i po problemie nie jesteście sami na tym świecie...

To jesteś wysoka jak dziewczynę
powinno byc Ci troszkę łatwiej.

jesli mamy byc dokladni to 2.45 jezdzi normalnie ;)
szkoda ze nie ma busow, byloby szybciej i wygodniej.

Na statoi w mBank pobierana jest prowizja:

19-07-2008
PROWIZJA - WYPŁATA Z ATM KRAJOWEGO A0140626/PEKAO/LEGI/LOMZA
-5,00

jaja robicie naprawde ? dobrze ze juz wogole całej nocy nie jedziesz do Warszawy 5 godzin nawet PKSem to lekka przesada

hej ;)
Czy jest tu ktoś z Was, kto dostał termin testów w Szczytnie na 9 sierpnia?

dzwonilam wielokrotnie na jakas cenrale w gdyni ale tak albo zajete albo abonent ma wylaczony telefon

W takiej Małej Mieścinie Jak Miastkowo Powstaje Klub Piłkarski A W Nowogrodzie Nie Ma

przepraszam za pomyłkę Nowogród :0

narzędzia -> opcje internetowe-> wyczyść historię

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org