Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sześć powodów z jakich Donald może zostać prezydentem. |
no tak, nie pozostaje nic innego jak zaopatrzyć się w stringi i stanik i pchać się pod scenę... a później niech odwiozą mnie do Tworek... to mówiłem ja: c3po
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sześć powodów z jakich Donald może zostać prezydentem. |
No właśnie, jakie znacie ciekawe, warte pokazania przyjezdnym, miejsca w Łomży i okolicach? Pytam gdyż niebawem nawiedzi mnie grupa znajomych i głupio byłoby nie pokazać im okolicy, a jako że ja jestem raczej mało zorientowany oddaję się w Wasze ręce. Chciałbym abyście podpowiedzieli miejsca, o których mało kto wie a są naprawde godne pokazania i sprawią, że ktoś postanowi tu wrócić. Wierzę iż mogę na Was polegać. Pozdrawiam c3po stanisław
|
|
Znacie jakieś ścieżki rowerowe w maszym mieście? Ja znam tylko tą marną pseudotrasę wokół "skateparku", ale trudno to ścieżką nazwać... -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
to fakt, ale nadal nie wiesz kto co i jak. Zupelnie jak na forum :)
|
|
http://www.lsm.lomza.pl/smietniki.htm znalazłem w necie odpowiedź na Wasze wątpliwości - MrS skoro tak się troszczysz o niepełnosprawnych i starszych ludzi to zgodnie z nauką chrześcijańską znajdź taką osobę w swoim najbliższym otoczeniu i jej pomóż chociażby wynosząc za nią śmieci. W gruncie rzeczy przyznaję Ci rację że każde z rozwiązań służące pomocą niepełnosprawnym w naszym mieście jest i powinno być czymś normalnym, czymś o co niepełnosprawni nie muszą walczyć ale sądzę że podany przez Ciebie przykład śmietników nie jest rażącym pogwałceniem równouprawnienia osób mających problemy z poruszaniem się, ponieważ -> patrz link do strony ŁSM. Osobiście mieszkając w Łomży od prawie 30 lat nie widziałem osoby niepełnosprawnej wyrzucającej śmieci - również do starego typu śmietników. Sam osobiście mieszkam przy starym śmietniku, z którego psy i inne stworzenia rozwlekają jego zawartość po całym najbliższym terenie ........ Pamiętam jak swego czasu jakiś mieszkaniec ul. Konstytucji opisał w Kontaktach opieszałość ŁSM w podejmowaniu decyzji odnośnie przebudowy opisanego przez Ciebie śmietnika. Pisał, że przebywał całe lata za granicą i po powrocie poraziła go zarówno woń jak i wygląd śmietnika na Konstytucji Zrobiono z tym porządek i ..... pojawiły się kolejne głosy, że jest coś nie tak Do wejścia, czyli drzwi śmietnika tak przez Ciebie opisywanego jest doskonały dojazd również dla niepełnosprawnych, kwestia pobrania kluczy od owych drzwi w administracji ........ Zgadzam się z Tobą Łomża jest miastem barier dla niepełnosprawnych ale na pewno nie w przypadku śmietników, zarówno w ŁSM jak i w innych Spółdzielniach Tiger
|
|
no to był meczyk oby tak dalej FORZA ŁKS
|
|
4HuGo owszem, mamy w Łomży takich kaskaderów - osobiście znam kilku. Kilku uczy się w I LO, dwóch w mechaniaku. Nazwali się bardzo wdzięcznie - "Madafakersi". Miałem okazję obejrzeć kilka ich numerów i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Jackass przy nich wysiada ;-) bagrmosen
|
|
Góra Królowej Bony, Wzgórze Św. Wawrzyńca i powiązane z tym historie i legendy. Wycieczka do Muzeum gdzie teraz jest wystawa z ostatnio wykopanych przez archeologów drobiazgów. Stary rynek, katedra (najwięcej zabytków w jednym miejscu), kościółek na dole Dwornej (dawna cerkiew - do tej pory zachowały się freski z tekstami pisanymi cyrylicą), panorama z kapucyńskiej na forty, same forty. Widok z ul. Woziwodzkiej na dolinę Narwi. Rezerwat w Kalinowie, Drozdowo, Bronowo i drewniany most na Narwi, wieża widokowa (dobrze jest mieć lornetkę). Czerwony Bór. Puszcza Piska. Spływ Narwią z Wizny do Łomży, czy z Łomży do Nowogrodu - piękne okolice i spokojnie zrobi się trasy w ciągu jednego dnia i jeszcze zostanie trochę czasu. Oczywiście Nowogród, może Kiermusy, Tykocin, z tamtąd już krok do Narwiańskiego Parku Narodowego i jego siedziby Kurowie. Miłego zwiedzania.
|
|
a moze dorobic na tej uliczce jeszcze jakis pomnik, wzorem Łodzi :)
|
|
Dodam też, że prawdopodobnie niebyłoby żadnym problemem wykonanie z jednej strony podjazdu z poręczą dla wózków inwalidzkich, wystarczyło pomyśleć.
|
|
A mają może stronę internetową? PS. Wczoraj jechałem rowerem i przy cmentarzu żydowskim widziałem kilku dziwnie zachowujących się typów z kamerą :)
|
|
łączę się z Tobą w bólu... :)) pozdrawiam c3po
|
|
Bez żadnych wątpliwości EmPik by się przydał. Już nie raz ganiałam po mieście za jakąś gazetą i nie udało mi się jej znaleźć... gdyby był EmPik napewno byłabym jego stałym bywalcem :)
|
|
W Gdańsku wstęp kosztował 2 złote PLN-koncert był też w tym roku....
|
|
tak na strzeliny ma rozpoczac sie budowa skate parku na wiosne przyszlefgo roku zobaczymy co im z tego wyjdzie plany wygladaja ladnie :D
|
|
W Swecji taki próg jest przede wszystkim łagodniejszy, wyższy i dłuższy. Ma średnio ok. 3-4 m gługości. Przejeżdzając przez niego z prędkością 30 km/h prawie go nie czuć, natomiast jadąc 50 km/h masz połamany zdeżak lub spojler. I o to chodzi.
|
|
Ja moge podrzucic kolege co napewno kupi bo kupowal ostatnio przy mnie dla ojca.. i nikt go nie zapytal czy ma dowod czy nie czy dla niego czy nie...
|
|
tak ... dywagacje na temat miejsca gdzie małolaty mogliby się wyszaleć nie do niczego nie doprowadzą... bo jak to bywa daj takiemu palec, a złapie całą rękę, zmierzam do tego ze: "skoro raz na torze jechałem ileś tam km/h to czemu ma mi się nie udać na Legionów czy Piłsudskiego, poza tym kumplom szczena opadnie." Nie widze najmniejszego sensu organizowania takich imprez. a spierając się o 20 km/h i udowadniając jeden drugiemu ze to niemożliwe stajecie się poprostu śmieszni, jechał czy nie jechał to jego sprawa, preczytałem przyjąłem do wiadomości i zweryfikowałem z rzeczywistością. A po jakiego groma jeszcze zaśmiecać forum takimi bzdetami?? zastanówcie się czasem zanim naciśniecie przycisk"Wyślij" pozdrawiam c3po Zbych
|
|
Zapomniałem dodać, że najlepsze szopki odchodzą w sztandarowym lokalu Browaru Łomża - Klubie "Atom". Ostatnio spotkałem tam młodszego brata mojego kolegi, 13-letniego gówniarza, który latał jak samolot. Potem widziałem, jak bez żadnych problemów sprzedawali mu następne piwo. Pijanych małolatów w jego wieku jest tam pełno, w każdy piątek i sobotę...
|
|
Siema heniek!!A co ty masz jakieś złe doświadczenia z allegro czy opierasz sie na doświadczeniach brata???:)) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Viper - też się z Tobą zgadzam - po starej znajomości ;)
|
|
Fajna ta ulica ...a kosz nie potrzebny bo by nie pasował do ulicy chyba że taki metalowy z herbem to tak hehe...
|
|
Markm. Wstyd to kraść.
|
|
szukam radcy prawnego w Łomży jesli ktos zna, prosze o podanie jakichs namiarow. dziekuje
|
|
O jak bardzo wypłukane są umysły nasze ze wszystkich wartości narodowych naszych przez media będące w obcych rękach?
|
|
Do radia bab ciągle kogoś szukają, bo non stop jest tam rotacja pracowników. Ale nie wiem czy jest sens wchodzić w to błoto.
|
|
majorko proponuje zapoznanie sie z Przepisami prawa o ruchu drogowym.Na pewno to Ci pomoze w zroumieniiu pojawienia sie na sygnalizatorze żółtego światła, A będąca blisko skrzyzowania policja może równiez uratowała Twoje życie lub innych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |