Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Re: Na kogo zagłosujesz? |
Do Kolank0, Niestety w dostepnej mi literaturze nie natknałem sie na szczegóły dotyczące Nikodema Kossakowskiego. Myslę , że należałoby pójśc tropem archiwów rodzinnych i dotrzeć do wnuków(?), potomków(?) tego, który sfinansował dziewiętnastowieczną restaurację nagrobka Nikodema. Historia Ziemi Łomżyńskiej była w sferze zainteresoewń dziewietnastowiecznej inteligencji - również rosyjskojezycznej - i w ich opracowaniach trafiają się perełki dotyczace również okresu przedrozbiorowego. Tylko jak do nich dotrzeć... Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Na kogo zagłosujesz? |
Rad - popieram w całości. I postuluję po raz kolejny (jak zwykle będzie to głos na puszczy) - precz z socjalizmem. I nie chodzi tu o wywoływanie upiorów przeszłości, lecz o poszerzanie kręgu osób zainteresowanych dobrodziejstwami kapitalizmu (mimo wszystko). Płatne szkolnictwo, służba zdrowia, koniec z zasiłkami, ograniczenie liczby urzędników, posłów, radnych itp., wolna gospodarka etc. Wtedy będzie $$$ na inne, służące rozwojowi RP cele. Pozdrawiam. Do moda: post raczej do 'polityki'.
|
|
szep(t)klik ciekawe ;|, to na radiu chodzi czy na kablu ?, z tego co wiem to szeptel radio każdemu wciska.
|
|
CZekam na Szeptela DSLa, myślę że będzie oki. Oczywiście na kablu.
|
|
szeptel kabla niema wszędzie w łomży, tylko tym radiem nadrabia ;|, przynajmniej było tak niedawno....
|
|
Przejda pierwsze deszcze, wiecej ludzi bedzie chodzic to wszystko sie "udepcze". Domy, nie mowiac o blokach, "pracuja" zanim osiada w gruncie, a dopiero mowic o kostce :)
|
|
Jest jeszcze opcja, że zalew mógł by powstać za starym mostem w strone grobli jednaczewskiej, jest to niewykorzystany teren, który byłby chyba bardzo dobrym miejscem na taką inwestycje: 1. nie przeszkadzał by ŁPKDN i ptakom które tam są 2. teren bagnisty, niezabudowany 3. fajne otoczenie: las jednaczewski, piątnica itd...
|
|
Ja moge ci zrobic 'contact service' o ile jest to uszkodzenie programowe a nie mechaniczne. W kazdej nokii dct-3 i napewno nie bede z Ciebie zrzynal 20 zl :P
|
|
Mojej siostry dobry znajomy (moj takze od niedawna :P) Tomek Lipnicki, znany pewnie przez niektorych z zespolu Illusion (najlepsza kapela hard rockowa lat '90) po premierze kazdej plyty przyjezdzal do Lomzy i odwalil jakis koncercik w domu kultury na malacha. Kapela sie rozpadla ale gdy zalozyl nowa i gdy chcial przyjechac na koncercik do bonaru, to dyrektor mu powiedzial ze woli Łzy :P i jak tu sie nie wkurwic... I mi sie wydaje zapraszanie kapel do lomzy wcale nie zalezy od prezydenta.
|
|
do 3koles: Basen na bernatowicza zamkneli juz 8 lat temu :P
|
|
Ja dziekuje. Wole motory niz te kosiarki (skutery :P)
|
|
Poznalem kolesia w Gdansku ktory pacuje w studiu tatuazy. I opowiedzial mi bardzo fajna historie :P Otoz to: Pan Wisniewski przyszedl do niego by odwalic sobie dziare. Wybral dosc spora. A jak wiadomo, jest to pracochlonne, a materialy sa dosc drogie. A najciekawsze jest to ze po skonczeniu robienia dziary, Pan Wisniewski podniosl dupe i zamiast zaplacic, powiedzial: jeszcze bedziesz z tego dumny :] Ja dziekuje zapierdzielac igielka jakiemus palantowi z czerwonymi wlosami ktoremu jedzie cala polska i to za darmo.
|
|
Jedno jest pewne, nie mozna byc z nimi za szczery. A po drugie to to, ze najgorsi sa mlodzi policjanci, ktorzy maja mundurek i czuja sie nie wiadomo kim, czesto wlepiajac mandaty na popisowe przed przelozonymi. I to wlasnie oni tluka za nic. Starsi policjanci sa bardziej ugodowi i nie wlepiaja mandatow 'z nudow'. Tyle przynajmniej wiem z tego co opowiadaja inni.
|
|
a na forum podać nie możesz ??
|
|
Witam Fajna gierka Mój rekord to 1229.7 pingwin franciszek
|
|
6310i a pojedynczo ich nie sprzedajesz ??
|
|
http://www.autoscout24.pl/home/index/default.asp bardzo duży bybór samochodzików
|
|
co sadzicie o tym niby tygodniku podlaskim chyba jest to juz upadajaca gazeta i w dodatku kosztuje 3 zł a w niej nic nie ma iiii jeszcze ten papier toaletowy :D
|
|
Witam!! Jak widać ja korzystam z "usług" 4lan (inet). NIKOMU NIE POLECAM TEGO OPERATORA INTERNETU!!!! Jeżeli nie chcecie sobie szarpać nerwów to trzymajcie sie od tej firmy z daleka!! Ciągłe skoki w przepustowości, bardzo częste przerwy w połączeniach (5-10 minutowe) - to tylko niektóre wady tego operatora. Ponadto nie wywiązywanie się z obiecywanych promocji! APEL DO WSZYSTKICH OBECNYCH I (EWENTUALNYCH) PRZYSZŁYCH ABONENTÓW SIECI INET!!!!! Nie podpisujcie umów i nie przedłużajcie ich jeżeli chcecie być zadowoleni z dostawy internetu. Może wtedy firma zbankrutuje i oszczędzi się kłopotów innym uzytkownikom!! Mysle, iż każdy potwierdzi moje zdanie! Tyle w tym temacie! Pozdrawiam!
|
|
Wszystkie sieci blokowe nie zagwarantują Państwu żadnej przepustowości. Przypuśćmy że taki 4lan ma np. ogólną przepustowość sieci z 10Mbit, podzielmy to na wszystkich userów i dodajmy do tego lokalne obciążenie sieci.... i dołóżmy czynnik ludzki... Miejmy tylko nadzieję że kiedyś nadejdą czasy że będziemy mieli łącza 10Mbit na dzień dobry za 50zł/miesiąc tak jak to jest w Japonii.
|
|
Jam byl fajny jak w pewna ulewe bylo w nim wody po okna :) Wygladalo wesolo, ale kasa poleciala niestety wielkia :/
|
|
Mateuszczak napisał, że komentarz jest zbędny, ale: mojemu dziecku ukradli discmana i jak koleś chodził z nim po mieście, to nikt się go nie zapytał, czy nie kradziony (koleś był brudny, głodny i mieszkał w slumsach). Skąd ludzie z tzw. "trójkąta" mają rowery za ok. 600 PLN. I dlaczego nikt się ich o to nie zapyta? To wszystko piszę dla draki, pozostawiam do rozważenia, czy wreszcie Policja ma się pytać dzieciaków z Niemcewicza o discmany, czy nie. Pozdrawiam.
|
|
Nie tylko na konstytucji, na Sniadeckiego tez sie buduje i na osiedlu Warynskiego widzialem (blisko parku). Przylaczam sie do gratulacji dla inteligencji projektantow. Ciekawe jak starsze i niepelnosprawne osoby beda sie wspinac na smietnik po schodach by wyrzucic smieci. GRATULUJE! Zbych
|
|
Dla mnie mecz dobry. Dużo walki, zaangażowania i przede wszystkim bardzo dobra frekwencja i doping. Tylko więcej takich meczów w Łomży! Pozdrawiam. www.lks.lomza.tk
|
|
Ahoj, jo sem Radek... |
Czesc. Jak wam sie podobał mecz Polski z mistrzami olimpijskimi z Sydney Serbią 3:0 dla Polski ?? I jak myślicie czy Polska ma szanse na medal ???
|
|
Koledzy możecie napisać o tym przepisie, który zezwala na używanie CB legalnie bez żadnej rejestracji. BAJO
|
|
Tiger czyżbyś był pracownikiem ŁSM? Dla Twojej informacji: pomagam kilku sąsiadom w takich czynnościach (zrobienie zakupów, wyrzucenie śmieci, wyprowadzenie psa) i nie jest to związane z moją wiarą (nie chodzę do kościoła) ale z moim światopoglądem i dobrym wychowaniem. Co do śmietników, to można było wybudować takie, które będą zamknięte, a zarazem łatwo dostępne dla osób starszych i niepełnosprawnych. Doskonałym przykładem takiego śmietnika jest śmietnik przy Konstytucji 3 Maja 2C. Jest zamknięty, a na pewnej wysokości, z dwóch jego stron są wycięte kwadratowe otwory z klapami, przez które można wrzucać śmieci. Po cholerę budować jakieś schodki?! Nie zaprzeczysz, że poza brakiem funkcjonalności, napewno zwiększa się koszt modernizacji takiego śmietnika. Jutro rano umieszczę tu fotkę tego wzorowego śmietnika :-))) Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
mam fajną działkę pracownowniczą w Zawadach . Mogę ją pokazać. Bo chyba w Łomzy nie znajdziesz nic ciekawego. Ale to jeszcze zalezy od tego skąd są Twoi goscie. A tak juz bez żartów to proponuje SKANSEN w Nowogrodzie i muzeum w Drozdowie ,oraz Rajgród co prawda nie wolno sie tam kąpac ale maja świetny sprzęt dp poruszania się po wodzie do do tego kapiel jest nie potrzebna. pozdrawiam!
|
|
ciekawa prawidłowość na tym forum wieszamy psy na TP SA odezwie się oponent - wniosek jest pracownikiem tepsy etc etc Chwała Ci za Twoją opiekuńczość i nic mi do niej. Nie wiem czy wiesz, że owy wychwalany przez Ciebie śmietnik był zmorą mieszkańców owego bloku - jest zamykany od niedawna ze względu na ..... pijaczków, których nie odstraszała woń śmieci i śmietnik ten wykorzytywany był przez nich jako "lokal rozrywkowy" tudzież "pisuar". Dopiero na wniosek mieszkańców został przebudowany i zamknięty. Skąd to wiem ? jaaaaasne jestem pracownikiem hehehe a może po prostu jestem mieszkańcem tego lub sąsiedniego bloku a sprawy mojego osiedla nie są mi obce? Powiedz mi na jakiej wysokości powinien być umiejscowiony otwór w ścianie śmietnika aby człowiek na wózku inwalidzkim mógł wrzucić przezeń odpadki i żeby po kilku godzinach śmieci się przez to "okno" nie "przelewały" ? Ustosunkuj się również do zasad korzystania z nowych śmietników dla osób starszych i niepełnosprawnych opublikowanych na łamach oficjalnej strony ŁSM. Czy uważasz że są banalne mój Ty "ostatni bastionie krytyki tego forum" (chyba tak się wcześniej "skromnie" podpisywałeś?) ? Tiger
|
|
Treść jest ukryta
|
|
puszcza dość często "starocie" muzyczne, średnio lubię go słuchać
|
|
Treść jest ukryta
|
|
:)
|
|
|
|
|
|
jeden pan na lomzynskiej telewizorni prosi sie o zdjecie go z anteny..mianowicie: tfierdzac ze w 30 do 35min mozna dojechac z lomzy nad jezioro rajgrodzkie namawia mlode oglondajonce to gemby do samobujczej proby przebycia ok 80km w pul godziny..prosze pana albo nigdy nie byl pan nad jeziorem rajgrodzkim albo namietnie zalezy panu na zmniejszeniu populacji lomzynskich nastolatkuf-oby tak dalej!
|
|
po co wam wogóle wiadomości gdzie jest fotoradar? nie zważajcie na to !jesteście najmądzejsi a wasze nerki i inne organy przydadzą sie!mieszkam blisko Statoil i słysze co się wyprawia ale wszystko trwa do pewnego czasu. Ubezpieczcie sie na wysoką sumę na wszelki wypadek!
|
|
czarna mafia
|
|
Nie bądż zbyt ciekawy
|
|
|
|
siemano koleś(...to do "ontheair" :) ).Ja z kolei mam niemiłe wspomnienia związane z tą placówką, a bywam tam od czasu do czasu.No ale cóż.Jak ma być dobrze w sytuacji ,w której pewne stanowiska piastują pewne osoby ,które 20 lat temu i więcej,posiadając "czerwoną legitymację", gnębiły psychicznie wszystkich petentów nie posiadających znajomości pośród dygnitarzy Komitetu Centralnego,lub przychodzących załatwić cokolwiek bez czegokolwiek w kopercie.Dzisiaj wciąż te same "gęby" spoglądają złowieszczo zza kontuaru na "wyraszonych" zjadaczy chleba.Tak!To jest znakomity sposób budowania demokracji w tym popieprzonym kraju.Po co zmieniać ludzi?Przecież o wiele prościej jest przemalować ich polityczne barwy i "palić głupa", że wszystko jest ok.Tylko że ci " nadwyraz uprzejmi" biurokraci z łomżyńskiego Wydziału Komunikacji, raczyli jak sądze nie zauważyć ,że czas leci.Raczyli nie zauważyć ,że lata przeminęły, a wraz z nimi ustrój polityczny ,o którym chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć,a w którym urzędnik państwowy był przez ciemny i uciśnięty naród wyniesiony niemalże do rangi Boga!No i jeszcze jedna ważna rzecz.Szanowni państwo urzędnicy!Chciałbym aby dotarło w końcu do waszej dziwnie funkcjonującej świadomości to, że w relacjii urzędnik-petent, to wy pieprzone,przeżerające nasze podatki darmozjady jesteście do naszej,czyli petentów dyspozycji, a nie na odwrót! Najwyższy czas to sobie wziąć do serca!
|
|
CZY NIKT NIE CZYTA WYPOWIEZI CHOCIAZ NIEKTÓRYCH????(CO Z ADMINISTRATOREM STRONY?) OD CZEG OJEST, FORUMOWICZE CHCĄ CZATA!!!!!!!! WSPISYUJCIE SIĘ... ZRÓBMY LISTĘ CHĘTNYCH NA CHATA ŁOMŻYŃSKIEGO tu może fkońcó siem za tom fesmom;/:P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |