Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Statystyka ułaskawień prezydentów III RP: |
ciekawe czy czy Ci co sie tu udzielają chodzą na te zebrania, czy tylko wylewają żale na forum?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Statystyka ułaskawień prezydentów III RP: |
Do Dusty ! Tak to ta sama.No ładnie .Ona ma tylko 25 lat.Doswiadczenia w psychologii tyle co oranżada gwarancji i ona ma decydowac ......Czy mam predyspozycje do policji..... paranoja jakas!!!!
|
|
siemka dzisaj robilem sobie EKG i wyszło mi ze mam blok w prawej komorze serca . i jeszcze robiłem echo serca i mi wyszło ze mam nieco wiotkie płatki mitralne :( i jka sadzicie mam szanse jakes dostac sie do policji ??
|
|
hm...ciekawe dlaczego pytasz, napewno jest drogi i wiem czemu, przez dwa lata scinalem tylko u niego wlosy dlatego ze zawsze wiedzial co zrobic, nie jest sztuka sciac wlosy takl jak to wiekszosc preferuje czyli podgolenie maszynka i troche nozyczkami, fryzjera dobrego a w tych czasach to sie nazywa fryzjer stylista cechuje to ze ma fantazje :) jezeli chodzi o damskie fryzjerstwo to niewiem, raz scial moja eks tak jak chcialem i bylo pieknie tyle ze ona stracila polowe wlosow i marudzila mi pozniej. pozdrowiam ps. oczywiscie eks tez pozdrawiam
|
|
Tak sobie teraz patrzę na mapę Łomży leżącą na biurku: a Szosa Zambrowska ? Od ronda Lutosławskich do wylotu na Zambrów ??? Na pewnym odcinku jest tam z 4 lub 5 pasów ruchu... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Zanim wniesiesz sprawe dobrze byloby skontaktowac sie z Panstwowa Inspekcja Pracy. Nie chodzi o oddzial w Lomzy lecz np. w Bialymstoku... W pismie takim mozesz opisac sytuacje, ktorej doswiadczyles w zwiazku z praca u danego pracodawcy oraz poprosic o nadzor i przeprowadzenie w danej firmie niezapowiedzianej kontroli... Oczywiscie najlepiej byloby zawiesc takie pismo osobiscie majac ze soba 3y kopie wniosku i zadac potwierdzenia (data, pieczatka i podpis wystarcza) zlozenia pisma... Proponuje wejsc na te stronke: www.pip.gov.pl Sprawa podobna do Twojej i srodki jakie powinienes podjac sa ogolnie opisane na ponizszej stronie http://www.pip.gov.pl/html/pl/html/07061005.htm Warto udac sie tez do Sadu i poprosic o mozliwosc rozmowy na dany temat z kompetentna osoba... Pamietaj, ze kroki, ktore podejmiesz beda mialy skutki w przyszlosci...Przede wszystkim chodzi o skutki prawne jakie nastapia... nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Teoretycznie masz rację Adamos. W praktyce jednak samorządy w 99% przetargów zapisują sobie w ogłoszeniu prawo jego odwołania bez podania przyczyny. To jest właśnie wentyl spuszczania przetargu, gdy pojawia się tylko 1 wadium. Ponawia się wtedy ogłoszenia i przetarg jest puszczany w późniejszym terminie. Instytucja słupa ma się zatem dalej dobrze.
|
|
Jeszcze jedna wazna sprawa, z ktora warto w Twojej sytuacji sie zapoznac tj. Dzia Dwunasty Kodeksu Pracy, do ktorego ponizej podaje stronke http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/k0000012.pdf Ok... Narazie mysle, ze powinienes zapoznac sie z tym i obmyslic sposoby dzialania i kolejnosc krokow, ktore podejmiesz... Kolejnosc krokow bowiem jest niezmiernie wazna... Musza one tez byc solidnie przemyslana przez Ciebie. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
ja rowniez dziekuje :)
|
|
Dzisiaj w Metropolu wybuchł pożar jak myślicie celowo żeby nie remontować zburzyć i mieć w dupie bąź co bąź ładny budynek(oczywiscie ladny to by byl po renowacji) czy poprostu przypadek a moze jakies dzieci. U nas to sie zawsze cos dzieje nic nigdy nie oga dobrze zabezpieczyc no brak słów nie waidomo co tym sądzić
|
|
|
Dzieki wielkie :D O te piosenke mi chodzilo :D:D
|
|
a gdzie on przyjmuje jak tak polecacie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Sory za pytanie ale gdzie ten Rogiński ma zakład?
|
|
Na wyszyńskiego 22. Niedaleko Kościoła Miłosierdzia Bożego. Właśnie o to chodzi, że chcę coś zmienić. I po prostu chce wiedzieć czy jest warty tej ceny? Czy umie doradzić i dobrze dobrać fryzurę do twarzy? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ok dzieki a jaka cena jesli chodzi o strzyzenie meskie?
|
|
30zł .Wcześniej musisz zadzwonić i się umówić www.zespolronix.com
|
|
Nowy odcinek szosy zambrowskiej by się nadawał. można go spokojnie wyłączyć z ruchu bo obok są dwa pasy na których nomalnie mógłby się odbywać normalny ruch. Miejsce zawsze się znajdzie.. gorzej z przychylnością władz miasta.. i brakiem osób które by startowały :/
|
|
Ahahahahaha nawet na naszej-klasie ją znaleźliście :D:D:D
|
|
"Chętnie kupiłbym działkę w tym miejscu za 120 tys:)" Rzeczywiście cena bardzo atrakcyjna. Może zamiast pisać na forum byście się zebrali i coś zrobili? Bo niedługo to nawet parkingi między blokami zostaną sprzedane.
|
|
Celowe podpalenie :) i można domyśleć się kto i poco. Niech się zawali raz a porządnie a nie robi sensacje i straszy ludzi ten budynek . rudy błazen z druhem
|
|
marcin z tą pocztą to troche przesadziłeś jak ktoś chce to może stać przy tym okienku i 20 min bo nie wiem czy zauważyleś ale czasami jest tam napisane na poczcie w banku czy kantorze, że po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniają więc trzeba stać i liczyć tą kasę. Kiedyś w kantorze chciał mnie tak oszukac dal 50 zł za mało i gdybym nie stał i nie liczył 5 razy tylko się odsunął gdzieś indziej jak to napisałeś to już bym tych pieniędzy nigdy nie zobaczył bo właściciel napewno miał by 20 pomysłów co zrobiłem z tymi pieniędzmi. A nie denerwuje cię to, że w sklepie przy kasie w stokrotce na przykład przesunie ci caly towar na bok nie pomoże zapakować ani nic i tylko co zapłacisz to już drugiego klienta obsługuje i wrzuca ci jego rzeczy do kupy razem z twoimi. Albo naklejki do nowych skrzynek po co nalepiać skoro i tak wszyscy mają je w *upie i wrzucają pełno tych śmieci.
|
|
Jejku..ja pracuje jako lakiernik meblowy za 6.5 zl/godz i jeszcze zyje.Stawka 10 zl w lomzynskich warunkach to fantazja ale cóz najwieksze zadupie w kraju wiec i zarobki takie.Traktowanie pracowników przez ich chlebodawców tez mnie nie dziwi...taka nasza rzeczywistosc.Nie dziw ze wszyscy uciekaja stąd jak najdalej
|
|
Dzięki Misia_2008 za szczegółowe porady i odrobine uprzejmości;) co nie często zdarza się na forach. Mam nadzieję, że doradzi mi coś fajnego i faktycznie potwierdzi to że jest dobry tak jak ludzie go zachwalają. Mam nadzieje że będę zadowolona:P
|
|
Dobrze powiedziane julka. Teraz to wcale się nie zdziwię jak za kilka dni wybuchnie tam np. bomba...
|
|
Nic nie było wiadomo!!! Jakies plakaty powinny być przynajmniej żałuje że nikt mnie nie poinformował!
|
|
mnie ostatnio rozbawiła/rozzłościła babcia w miarę młoda - na oko mogła mieć 50-60 lat. wsiadła na starym rynku do dosyć pustego autobusu, trochę ludzi, zwykle każdy siedział sam. rozejrzała się i do koleżanki, która z nią wsiadła: "no tak, wszystko pozajmowane, porozwalali się po całym autobusie pojedyńczo i teraz nie ma gdzie nawet usiąść, trzeba siadać koło byle kogo, nawet nie możemy porozmawiać." współczuję dziewczynie obok, której usiadła. miała kilka toreb, także ta dziewczyna siedział ściśnięta, a babka jeszcze: "i gdzie ja to postawię? przecież nie na podłodze!" spojrzenie jakie rzuciła tej dziewczynie było conajmniej mordercze :) ja sama ostatnio byłam zmuszona ustąpić dziadkowi. najpierw ustał w pobliżu mnie, potem nad moją głową, wkońcu prawie mi na kolana wszedł. uciekłam jak poczułam okropny smród od niego, nie czekając jak może jeszcze rozwinąć swój repertuar. usiadłam dwa siedzenia dalej - jemu się nie chciało tam przejść - wkońcu miejsce przy drzwiach jest lepsze ;) współczucia dla pani, obok której on usiadł, minę miała nie tęgą.
|
|
To się nazywa mieć "na... w głowie", żeby takie coś na n-k umieszczać...
|
|
Brawo max-bike szpenio - człenio!!!!
|
|
jeżeli ktoś robi zakupy w stokrotce to wiedział że jest festyn, a najlepiej to iść na zakupy do biedronki a na festyn do stokrotki, i jeszcze pretensje że nikt nie powiadomił Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
hmm... pan z radio kontakty 9621 ostatnio zawinol mi tel numer 150 wypadl mi w taksowce i powiedzial ze nie znalazl a zadzwonilem odrazu do korporacji zlodziej poprostu on jezdzi mercem w kombi uwazajcie na niego ale wiem ze kiedys ukradl 100 zlotych bo ktos placil zostawil flote on podszel po nim i zawinol zadzwonili poniego i sie wypieral dopiero jak na kamerach zobaczyl i po policje chcieli dzwonic to oddal a po za nim to reszta moze byc no moze jeszcze poza paroma gburami z 9626 te ich samochody sie rozpadaja oni naleza chyba do jakiegos fanklubu oldmobil ale telewizory te tematy musza byc jak zdejma te koguty to w kolnie zrobia jeszcze kariere i ten taki lysy takim srebrnym samochodem jezdzi mazda czy opel duzy taki nie pamietam nie mily strasznie raz z nim jechalem i pachnialo od niego paprykarzem zeby wypadalo by umyc przed praca albo jakies gumy kupic czy cos od niedawna jezdze tylko tymi 9191 chyba dla tego ze numer taki prosty pozdrawiam
|
|
....Bardzo proszę,,,zespół ITEX 0/692-180-799
|
|
Czytałam przed chwilą na forum o Orliku w Łomży. Niedługo przetarg i wczesną jesienią start. A co z Orlikiem 2012 w Śniadowie? Na jakim etapie są prace? Moja koleżanka z UG mówi, że wszyscy na ten temat milczą. Jestem zawiedziona, mam dzieci i myślałam, że w Śniadowie jeszcze w tym roku będzie wspaniały kompleks sportowy dla młodzieży. Może ktoś ma informacje co się w tej sprawie robi?
|
|
Jak twierdzi pan Sroczyński:" Ten budynek szpeci i stoi w pasie ruchu drogowego". Niewiem czemu, ale jestem jakoś przekonany, że w tym samym miejscu powstanie coś co będzie się panu prezydentowi bardzo podobało i będzie można z tej ładności zaniedbać, że będzie w pasie ruchu drogowego (ewentualnie pas drogowy porażony pięknem nowej budowli ulegnie samoprzesunięciu). Śniadaniowo, he he.
|
|
7
|
|
No to troche wkurza...x! Ale Hej HELOOO....;/ TY też Bedziesz Staryyy....x( A to,że jeżdżą Dla zabawy to prawda bo oni nie muszą płacic za Bilety to co im zależy...;/ .Jak upadnę to WSTANĘ. ale wtedy TY masz PRZEJEBANE.! rudy błazen z druhem
|
|
Re: Marcin Powiem szczerze: po słabym wystepie Biało-Czerwonych na Euro 2008 nie przypuszczałem, że ktos z Niemiec zechce grać dla naszej Ojczyzny. Nie ukrywam, że postawa i decyzja Sebastiana przywraca mi wiare w Polaków. I mała korekta (dot. Łukasza Podolskiego. W radio słyszałem informację, że jako junior zgłaszał chęć gry w naszej narodowej reprezentacji, ale nikt nie zareagował. Dla mnie Łukasz Podolski to Niemiec ze skrupułami, a Mirosław Klose, to Niemiec bez skrupułów. Gdyby (Łukasz) czuł się Polakiem, to odmówiłby występu w meczach z Polską. Tak myślę. Pozdrawiam
|
|
Ja myślę, że Krzynówek i Smolarek nie błysnęli na Euro. Ale są to najlepsi zawodnicy. Natomiast (a może dlatego) PZPN z trenerem kadry muszą stworzyć dopływ "świeżej krwi" i zdrowej konkurencji. Pozdrawiam
|
|
Bajki i inne historie dzieciom przeważnie opowiadają dziadkowie. Oni mają czas spacery i pogawędki. Jak nie miałeś takiego dziadka to jesteś ubogi.
|
|
reklama?:) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |