Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
byłem swiadkiem rozmowy w weekend |
Ogolnie co do naszego rynku pracy, to mnie cieszy jedna rzecz. W koncu doczekujemy sie jakiegos wyrownania proporcji miedzy iloscia pracy i chetnych. Koncza sie czasy "jak sie nie podoba to..." i mysle, ze latwiej bedzie sie doczekac tego wzajemnego szacunku. A spowodowała to m.in. emigracja Polaków na Zachód. :) Gdyby jej nigdy nie było mielibyśmy dzisiaj 75-80 tysięczną Łomżę. Nie żartuję ! Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: byłem swiadkiem rozmowy w weekend |
Ci co jeszcze nie biorą tam pracują. Naprawdę łaskawcy -- jak pracuje to zasranym obowiązkiem jest to aby był miły i profesjonalny. Ludzie co wam ta komuna we łbach porobiła
|
|
Łomża Mieszkańcy bloków z osiedla "Perspektywa" protestują. Spółdzielnia tereny boisk sportowych sprzedała pod budowę sklepu. - Tutaj w pocie czoła pracowaliśmy, aby zapewnić naszym dzeciom miejsce do gry - mówi Sławomir Wróbel, mieszkaniec osiedla. - Nie pozwolimy, by ktoś nam to po prostu zabrał. (Fot. A. Gardocki) - Skandal! Własnymi rękami budowaliśmy boisko dla naszych dzieci, a teraz zamiast niego pod naszymi oknami wyrośnie nam sklep! - mówi zbulwersowany Sławomir Wróbel, mieszkaniec osiedla "Perspektywa". - Niedługo jedyną rozrywką dla naszych pociech pozostaną bary! Rozgoryczeni i oszukani Chodzi o boiska do siatkówki i koszykówki obok bloku przy ul. Ks. Janusza 18. Powstały kilkanaście lat temu, budowane w czynie społecznym przez mieszkańców. Osiedle dopiero powstawało i chcieli zapewnić swoim dzieciom miejsce do bezpiecznej zabawy. Sami niwelowali grunt i układali wysokie krawężniki, dzięki czemu teren służył zimą za tłumnie odwiedzane lodowisko. Niedawno spółdzielnia sprzedała 10 arów ziemi pod blokiem jednemu z właścicieli sieci sklepów. Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, cena bez podatku wyniosła 120 zł za mkw. Mieszkańcy czują się oszukani, bo według nich inwestor zbierając podpisy o poparcie, wspominał tylko o niedużym sklepiku. Podejrzewają też, że na liście mogły się nawet znaleźć podpisy dzieci. Na specjalnie zorganizowanym spotkaniu inwestor pouczał mieszkańców, mówiąc że "inteligentny człowiek wie co podpisuje". Kiedy chcieli sprawę wyjaśnić, spółdzielnia odmówiła wglądu w listę, podobno zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych. W międzyczasie lokatorzy stworzyli drugą listę z podpisami przeciwników budowy sklepu. Jednak wcześniej spółdzielnia podjęła już decyzję o sprzedaży terenu. Sklepów im już wystarczy - Nie potrzebujemy go - mówi Wróbel. - W okolicy jest kilkanaście sklepów i mamy do nich wystarczająco blisko. Zresztą osiedle i tak jest za ciasno zabudowane i niedługo spoza domu nie będzie można już nosa wychylić - dodaje. Zapowiada też, że jeśli ich protest nie odniesie skutku, to są gotowi czynić to bardziej drastycznie. Jeśli na terenie boisk rozpoczną się prace budowlane, to będą sie nawet przykuwać łańcuchami by nie można było ich usunąć. Poprosiliśmy o opinię przedstawiciela spółdzielni. - Nawierzchnia boisk jest przestarzała - mówi Leszek Konopka, wiceprezes SM "Perspektywa". - Podczas upalnego lata ten stary asfalt nie nadaje się już do gry.
|
|
dyskusja na poziomie . No fajny kaufland nie . Bułki sa i koszyki nawet maja . K.... a kogo obchodzi jakiś sklep? Nie masz co robić w domu to sklepach chodzisz? rozrywka na poziomie jasia fasoli
|
|
O zamianie boisk na sklep dowiedziałem sie z dzisiejszej Wyborczej, a mieszkam bardzo blisko tych boisk. Nikt mnie o nic nie pytał! Chyba trzeba powiadomić jakąś telewizję!!!!!!!!!!!!! To jest robienie lokatorów w klasyczne jajo!!!!!!!!
|
|
2 giga... też bym chciał mieć tyle. Póki co ja żyję jeszcze w świecie megabajtów :(
|
|
dziwię się że policja jeszcze się za to nie zabrała. ciekawe też czy IST ma też koncesję na rozprowadzanie sygnału telewizji prywatnych jak np. TVN Riposta
|
|
Osoby mieszkające 50km od fabryki Viagry mogą to samo powiedzieć co Wy - promocja miasta, miejsca pracy itp. Regulamin NK to jedno, forum 4lomza to drugie, netykieta to trzecie. Co zrobiłem? Nie pluję tak mordy jak Ty. Spotkała się z krytyka bo forma nieodpowiednia. Zrób coś co da jakiś efekt jak Ci tak strasznie zależy, bo założenie konta na fotce, NK czy gronie nic nie pomoże w tym kierunku a świadczy jedynie o głupocie. Stałeś się ofiarą pieprzonych marketingowców portali i myślisz że odwrócisz świat do góry nogami zakładając "zajefajne" konto
|
|
czy Rogiński ścina dobrze włosy?
|
|
Nie mieszkam w tej okolicy, ale jak sięgam pamięcią to te miejsca były bez żadnych dojazdów pieszo trzeba było pokonywac stosy rozkopalisk w glinie, więc skoro coś zostało zrobione przez społeczność, to najlepiej jest to zniszczyć bo biznes prezesa spółdzielni został dokonany, może tak by po tym poście odezwał się ktoś kompetentny, to może sprawdzić spółdzielnie mieszkaniowe, na ile jest wykorzystona opłata remontowa, jak jest rozliczana itp.,ale cóż jest to instytucja jedna z najbardziej skorumpowanych, gdzie nie ma nadzoru i kontroli (no a prezesowi można wszystko).
|
|
Nasza: udało się? ;) Kola: Po trójkącie więcej chodziłem niż Ty pewnie po Piłsudskiego i jakoś włos mi z głowy jak dotąd nie spadł. Prawda jest taka że teraz jest tam całkiem spokojnie. Kto kiedyś tam ładnie rozrabiał już od dawna widzi świat w paskach. A odnośnie Guli to niezła uwaga autora. Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... Aż trudno wymienić
|
|
byś się zdziwił. przyjdą do tego sklepu szybciej niż myślisz Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
ja mieszkam naprzeciwko tych boisk , mam do nich pare kroków i wątpię żeby ktokolwiek z mojego osiedla tam poszedł , a jak ktoś pójdzie to znaczy tylko o tym jaki jest sprzedajny ... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
a co to was tak boli . Ważne ,że kupił i zobowiaząl się do jej wyremontowania i przebudowy i to jest ważne. Jak wam się nie podoba to trzeba było stanąc do przetargu i kupić. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
lomzynianka-kasia spoko nmzc;] mistrzu93 ale skoro jej sie podoba to czemu ma patrzec na innych bo im sie to nie podoba?? no sory
|
|
ja mam 8 i nie narzekam ;P Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Rogiński rzeczywiście sobie liczy, ale zawsze do niego chodzę. Jestem bardzo zadowolona i zawsze potrafi doskonale doradzić.
|
|
Jesli chodzi o billingi rozmow to oczywiscie jesli jestes oficjalnie zwiazany z dana siecia X (tzn. masz podpisana umowe z nimi, a napewno masz skoro tel jest w mixie) to masz prawo zazadac wykazu rozmow lub polaczen, ktore przychodzily na Twoj nr tel... Tylko pamietaj nie daj sie "zbyc" osobom pracujacym w danej sieci... Jesli bedzie potrzeba to polacz sie z centrala danej sieci... Pracodawca ma obowiazek zgloszenia pracownika w ciagu 7miu dni... Maksymalnie w takim samym czasie tj. do 7dni ma obowiazek zawarcia z pracownikiem umowy... Rozumiem, ze "rozchodzi Ci sie" o to, ze czas przez, ktory pracowales nie bedzie wliczal sie do lat pracy lub o to, ze wogle nie zostala z Toba podpisana zadna umowa (zlecenie, o dzielo, na czas probny, na czas okreslony, itd...) np. ...? Moge sie tez jedynie domyslac, ze "wyplata" jaka otrzymales od pracodawcy jest ta, ktora byla "ustalona" wczesniej przez obie strony?
|
|
Przestańcie dokuczać panu Lipskiemu jego stan zdrowia nie pozwala mu na procesyji wystąpić w poczcie sztandarowym/hahahaah/,ale po kasę za radnego łapę wyciąga. A tego mu lekarz nie zabronił ciekawe co to za lekarz chętnie bym skorzystała z jego zaleceń i jeszcze niech wskaże kasę gdzie można odebrać mamonę. Pan Konopka tak zna się na sporcie jak ś... na pieprzu znam tego gościa od przedszkola on nawet nie wie jak piłka wygląda. Żona Konopka radna ,tyle kadencji w Radzie a jaka nie kumata ona nic nie wie bo jej nikt nie powiedział . Tylko przed wyborami na radnych to niemal na jezdni stała przed kościółkiem a teraz na procesji wstyd wystąpić .Ludzie co w tej Łomży to stado jeszcze robi ?
|
|
PieTrzaK: dzięki bardzo
|
|
jedna kwestia to sprzedaż tego gruntu, a druga kwestia cena Chętnie kupiłbym działkę w tym miejscu za 120 tys:) a poza tym może jakaś licytacja? tak z wolnej ręki?
|
|
tak
|
|
Samo ścinanie kosztuje ok. 30 zł, ale często dochodzi do tego jakaś fajna stylistyka (a trzeba przyznać, że on naprawde fajnie układa fryzury), także koszt oscyluje w granicach 60 zł. Ale myślę, że warto zapłacić taką sumę, bo oprócz fruzury takiej jakiej konkretnie chcesz (a nie jak u innych, tłumaczysz, on i tak przeleci maszynką po bani) jeszcze ci doradzi jak, jakimi środkami dbać o włosy. Naprawde warto. Riposta
|
|
A jeżeli nie wiem jaką fryzurę chce? Dobrze mi doradzi? Jaka by mi do twarzy pasowała?
|
|
Nie tylko za pobraniem, wszystkie.
|
|
Przejeżdżałem tamtędy w piątek rano i rzeczywiście coś tam się dzieje.Na chodniku stoją rusztowania i na dachu też byli jacyś robotnicy.
|
|
jak wczesniej wspomnialem jestem mieszkancem sniadowa od ponad 30lat, tak przygladam sie tej dyskusji i obiektywnie moge stwierdzic jedno. Ten wojt moze dobrze nie postepuje, ale wybral go ogół społeczeństwa, trzeba się z tym pogodzić. Niestety niektórzy nie mogą jak widać, na forum piszą ludzie tylko z opozycji co świadczy o wypowiedziach. Nie róbmy dziecinady, nie ośmieszajmy sie więcej
|
|
"czerwiec" radzę Ci, żebyć "mniej więcej" zastanowiła się nad tym jaka chcesz mieć fryzurkę...przygotuj np. zdjęcia z gazet itp. ..pokaż to Panu Adamowi...a zapewniam Cię, on szczerze Ci powie, czy będzie Ci to pasowało, czy nie... To właśnie w nim lubie... Z moimi włosami robił szalone rzeczy /łącznie ze ścinaniem z "długich" na "króciótkie" w ciągu jednej wizyty/ i zawsze byłam zachwycona... Na początku oczywiście starałam się zawsze doopytać co robi, kontrolować sytuację... Ale po kilku razach zwsze siadalam na fotel i mówiłam "Panie Adamie, proszę zaszaleć" ;) ...i nigdy mnie nie zawiódł... Polecam...
|
|
No to zajebiście wczoraj się pali dzisiaj się zawala co będzie następne??
|
|
wczoraj byla komedia bo babcia wyskoczyla z tekstem do kierowcy zeby szyber dach otworzyl bo zaraz padnie. jak na nia wskoczyly inne babcie to sobei nie wyobrazacie :D
|
|
Chodzi o to że obawiam się czy da się potem z tą fryzurą wyjść do ludzi:P w gazetach jest wiele fajnych fryzur, które nie koniecznie do mnie mogą pasować, mam nadzieje że będzie można zdać się na niego. I że nie bedzie to porażka;p
|
|
Dzisiaj czytałem, że Spółdzielnia sprzedała bardzo atrakcyjną działkę pod sklep za 120 zł/m2. Nie wiem jak innych ale mnie, po prostu ogarnął śmiech. Czy jest ktoś, kto w to wierzy? Niedawno zapłacono za działkę pod Lidl 700 zł/m2. No, może trochę trochę lepsze miejsce ale znowu nie aż tak bardzo, żeby tu płacić prawie 6 razy mniej. W czasach, gdy za byle działkę pod domek płaci się 150- 250 zł, i to często pod Łomżą, prezes spółdzielni robi jakieś prezenty- oczywiście nie ze swojej kasy. Nie mieszkam na oś. Perspektywa i to w gruncie rzeczy nie moja sprawa ale tak sobie myślę, że gdyby nie próba pozbawienia dzieci boiska to pewnie sprawa nie byłaby w ogóle nagłośniona. To w tej spółdzielni tak się sprzedaje własność spółdzielców? To właścicielom nie zależy, żeby uzyskać jak najlepszą cenę jak już coś trzeba sprzedać. Jak słyszałem, także remonty bloków wykonywane są bez żadnych przetargów a to przecież ludzie płacą. I pewnie później zastanawiają się dlaczego rośnie składka na fundusz remontowy. No, ale jak powiedziałem- to nie moja sprawa, dziwi mnie tylko, że w tej spółdzielni nie znają słowa "przetarg". Ja też np bardzo chętnie kupiłbym jakąś działeczkę pod działalność i dałbym dużo więcej niż te 120. Mógłbym dać, powiedzmy, 400-500 za metr. To proszę zauważyć o ile spółdzielcy są ubożsi- coś ok 400 tys. No ale jak spółdzielnia jest tak bogata ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |