wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
jeden przytomniak.

Grey, jak masz konto na http://nasza-klasa.pl to zobacz tą pannę i powiedz czy to ona Cię uwaliła, bo ja właśnie od niej kill'a dostałem. I odezwij się w końcu na 4923528 !!!

http://nasza-klasa.pl/profile/2639419 <--- pani psycholog od 7 boleści!

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: jeden przytomniak.

Polecam Wiesława Dziemińskiego, w Konarzycach ( jadac z Łomży pod koniec Konarzyc za zakrętem za przystankiem po prawej stronie )

Robiłem tam kiedyś nadkole opla Astra II + spojler, dokładna robota

magia naipsała:

> z calym szacunkiem, ale za 10zl/h to meza nie puscilabym na lakiernie...Wiecej szkody niz zarobku by bylo...Zycie i zdrowie cenniejsze niz te 10zl<

zatem ile powinien zarabiać lakiernik, przykładowo Twój mąż?

magia napisała:
>Postaraj sie "mierzyc wszystkich ta sama miarka"...Sa oczywiscie ludzie, ktorzy tak robia...Na szczescie nie wszyscy... Pokaz mi np. pracodawce, chocby jednego ktoremu zalezy na dobrym pracowniku??? Pokaz mi pracodawce, ktory jest w stanie przyzwoicie zaplacic czlowiekowi tak, zeby mogl czasem z rodzina pojechac raz w roku na wczasy na Mazury???Nie mowie tu o urzednikach itp... ktorzy maja tzw. "wczasy pod Grusza"...<

zgadza się są tacy i takie osoby pracują u nas na etacie,cała reszta niestety to umowa zlecenie, niestety to nie wina pracodawcy a systemu w jakim żyjemy
pracownik niestety nie widzi ile kosztuje pracodawce zus i podatek od wynagrodzenie,
Przyzwoicie? tzn ile ?, nasi pracownicy w odróżnieniu od nas bywają na urlopach, bo im się należy.

magia napisała:
>Pokaz mi wkoncu pracodawce, ktory nie oferuje pracy na umowe-zlecenie, lecz zamiast tego umowe o prace na czas okreslony czy tez probny dla np. mlodych ludzi...? Pokaz mi pracodawce, ktory chcac zatrudnic mloda dziewczyne do pracy nie pyta sie jej o plany macierzynskie??? Swinstwo...Normalne, ze wiekszosc kobiet z czasem bedzie chciala zalozyc rodzine...Czy to zle? <

pokaż mi młodego pracownika którego nie trzeba na początku przyuczyć, zainwestować w niego mnustwo czasu i pieniedzy, a ktory po 4miesiącach powie że to praca nie dla niego. Pracuje u nas 3 mlode dziewczyny 'dzieciate- male dzieci' jedna wciąży, nikt nie pytał ich o plany macieżyńskie po to by sprawdzić czy casami wciaży nie bedą nigdy, ale dlatego by zorientować się jakie mają zdanie na temat pracy kobiet wciąży. Nikt nie mówi że bycie wciąży jest złe, sama bylam 3 razy w ciąży. Chodzi o podejscie do pracy. Czemu dziwisz się że pytają? postaw się w roli pracodawcy który zatrudnia dzieczynę , a ona po trzech miesiacach mówi ze jest w 4 mc ciąży i jest prawnie chroniona i teraz to ona idzie na zwolnienie bo jej sie należy... Pamietaj że jesli się wykażesz w pracy to każdy pracodawca będzie na ciebie CZEKAŁ aż wrócisz z macierzynskiego , ale trzeba też dać coś od siebie, a nie tylko wymagać. Nasze dziewczyny wiedzą że nikt ich po macierzynskim nie zwolni, dlaczego? bo są dobre w tym co robią.

magi napisała;
>Pracodawco zastanow sie czy za oferowany zarobek bylbys w stanie sie utrzymac chocby na srednim poziomie, skorzystac raz w roku z urlopu, by wyjechac nad morze, a nie kisic sie w miescie? Pracodawco zastanow sie czy gdyby Twoja matka, byla dyskryminowana tylko za to, ze pragnie zalozyc rodzine to osiagnalbys to co teraz posiadasz, czym sie cieszysz...? Dlaczego zamiast organizowac imprezy, ktorych koszta mozesz sobie odpisac pozniej nie przyznasz ludziom na swieta chocby malej premii...? Nie mowiebys wszystkich docenial, ale staraj sie doceniac prawdziwie dobrych pracownikow...>

czasami zostaje im mniej niż pracownicy otrzymują... Na urlopie tygodniowym nie bylismy od 5 lat, oj przepraszam w ubieglym roku byliśmy, ale w polowie tygodnia musieliśmy wracać bo pracownicy zrobili taki przekręt że trzeba było wracać... Nie wszyscy dyskryminują matki....Organizujemy imprezy integracyjne dla parcowników, ale nasi pracownicy zawsze dostają premie za dobrze wykonaną pracę, prezen w postaci koperty na Boże Narodzenie i Wielkanoc, a pomimo tego niektórzy mówią że to zamło....

Nie polecam w Konarzycach jednego gościa-p.Antek nazwiska nie podam.
Przykład:widziałem na własne oczy jak spawał podłogę w jakiejś padace.
Praca była prowadzona bez demontażu nawet dywaników,wykładziny że o siedzeniach już nie wspomnę.
Pewnie się zastanawiacie jak można pospawać żeby nie spalić tego co jest na podłodze od środka.
To proste-nalał do środka kilka wiader wody żeby dywaniki się nasączyły,wiadomo-mokre się nie zapalą.Potem kilka dni na powietrzu przy otwartych drzwiach i po kłopocie a że za pare miesięcy będzie walić stęchlizną w samochodzie to już nie jego problem.
Pomysłowy facet.

Może niech się zatrudnią do malowania budynków? Skoro tak łatwo wypisują na ścianach ładne napisy, to czemu nie robić tego za pieniądze? :)

a teraz jakiego masz?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org