Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
fronda przejmuje ozon |
z Boga to zejdźcie, mowa tu o kościołach, Bóg i tak jest wszedzie,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: fronda przejmuje ozon |
Top lista wg. mnie :-) Łomżyńskich rozgłosni Radio BAB Radio Nadzieja Radio Plus(Łomża)
|
|
Nie jestem słuchaczem tegoż radia, poprostu nia ma tam nic dla mnie. Próbowałem słuchać kilka razy, i na tym się skończyło. Jak przeczytałem wyżej, że jest sformatowane na radio "gimnazjalistów" to i nie powinienem był tam niczego znaleść. Mówią tu ludzie, że brak tam zawodowców. A czy tacy są w Łomży? Może poziom czy to DJ czy innych pracowników jest odbiciem takich ludzi dostępnych w Łomży. Swoją drogą miało napewno, pewnie i ma nadal- to radio szansę stać się bardzo słuchanym. Zreszą taką szansę ma każda radiostacja.
|
|
Zbych jak jesteś JEHOWY to się nie wypowiadaj na takie tematy. A tak wogóle to nie macie o czym rozmawiać itak nic nie zrobicie księżom, oni za swoje czyny będą odpowiadali także nie do nas należy ich ocena.
|
|
w niedziele rano(7-30)na ulicy piłsudzkiego ciekawie się zrobiło,wręcz spektakularnie!!!!Zdarzenie miało miejsce na wysokości fotoradaru na wyżej wymienionej ulicy.Od ul. legionów jechał sobie polonez(z tych pierwszych Caro)i nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt że płonął.Spod klapy silnika płominie unosiły sie w góre i pod podwozie, na dole to ogniki do połowy poldka sięgały, a kierowca mocne miał nerwy i jechał dalej. Aż w końcu pękł i zjechał w ulice konstytucji.Zatrzymał sojego ciągle płonacego ploneza,bardzo rozmyślnie,bo na parkingu obok dwóch samochodów go postawił.Wyszedł,zdenerwowany był,pomyslał z minutę(samochód cały czas płonał)i wyciągnał gaśnice. Już miał ugasić pożar aż tu nagle pach gaśnica się popsuła(jak kierowca gasił,nieudolnie,to ktoś zadzwonił po straż-i tu pochwała dla chłopkaów bo szybko się zjawili)Straż wiadomo gaśnice ma juz sprawne i zaradziła sprawie.W sumie to ten samochód palił się tak około 5 minut-i nie wybuchł:)pilegrzymka która akurat wychodziła z Łomży i mijała zdarzenie miała na co popatrzeć. Ja współczuje kierowcy trefnego ploneza i apeluje moją skormna osobą o rozwage i kontrole swoich wechikułów> Pozdrawiam
|
|
Już raz byli w Jeziorku.Totalna klapa!!!!
|
|
Spacer w miescie czemu nie ale dlaczego tak brudno na ulicy np. Długiej ?
|
|
nie wazne jak W zaczyna wazne jak konczy..........
|
|
Dzień Dobry |
Tiger, masz rację. Poza Orkiestrą Kameralna, przydałaby się, a nawet jest potrzebna orkiestra dęta. Osobiście grałem w orkiestrze w "Mechaniaku" 5 lat i twierdzę, że nie był to czas stracony. Ale do reaktywacji poza pieniędzmi i chetnymi do grania potrzebny jest ktoś na miarę Śp. Karola Marcoli - który poświęciłby swój czas, a pracę z orkiestrą traktowałby jako "powołanie", a nie dochodowe zajęcie. Nie znam kogoś takiego w Łomży
|
|
Dzień Dobry |
Ja z kolei widzialem "chlopcow radarowców" kolo ( byłego juz) "placu cyrkowego".tylko ze to byli panowie w bialo-niebieskim radiowozie.lapali na pilsudksiego jak sie dojezdza do ronda od strony szpitala.czesto ich tam widac.jesli zobaczycie duzo ludzi stojacych na balkonach lub w oknach w pobliskich blokach to znaczy ze oni tam stoja :DD Pozdrawiam
|
|
pasja jest chyba jakimś nauczycielem albo treserem zwierząt
|
|
Jaki jest cel ? moim zdaniem podniesienie bezpieczeństwa. W tej sytuacji najlepiej stawiać fotoradary, patrole itp. w miejscach , gdzie bezpieczeńsywo jest bardzo ważne np. szpitale, szkoły, przedszkola, jakieś niebezpieczne odcinki drogi. Tu widzę sens takiech działń. Stawianie radaru na odcinku, gdzie nie ma niebezpieczeństwa dla innych uczestników o jedynem celem jest łupić to już mnie denerwuje.
|
|
Bardzo mnie interesuje jaką prędkość srednią osiaga miejska skoda ? a co do strazy m. to mają nową zabawkę chłopaki
|
|
I tym miłym sposobem darmozjady naszym kosztem mają niemałe pensje, bo chyba nie taka ich misja aby pilnować fotoradarów! Również do obowiązków tych darmozjadów należy pilnowanie porzadku na ulicach naszego miasta, itp. itd. Autochton prosisz o wyjaśnienie pana pseudo rzecznika Skawskiego. Czy uważasz, że ten śmieszny koleś Ci coś wyjaśni to się zdziwisz. Gość jest zatrudniony po koleżeńsku to nie musi się przemęczać jak zresztą nasi Fotoradarowcy ze swoim naczelnikiem na czele.
|
|
Zgadza się księża nie powinni tak robić a robią. Pisałem o tym, że nie do nas należy ocena księży a do Biskupa Diecezji. My jako katolicy możemy tylko sygnalizować takie przypadki nadużywania władzy na parafii do swoich przyjemności. Wiem, że wielu z was denerwuje to, że ksiądz zmienia samochody często i to np. Opel Vectra GTS ale cóż nas na to nie stać ich tak oczywiście, że za nasze pieniądze. Ale to już powinien ocenić ksiądz Biskup. Pozdrawiam
|
|
A po ile bilety na ten cyrk i na głównego cudaka ??
|
|
Dzień Dobry |
W sumie po co bilety wystarczy stanąć na górce na zjeździe i wszystko można pięknie ogladać sprawdzone na Budce Suflera, apropo tego że i tak wszyscy się wybiorą pewnie tak bo skoro nic innego się nie dzieje.
|
|
Samuraj , masz rację. Wszystko u nas funkcjonuje na układach i układzikach. Nie raz słyszałem o takich sprawach. Ja jakoś w działaniach porządkowych dawno naszej straży nie widziałem. Fotoradar wspaniała zabawka , to emocjonuje ich jak myśliwych na polowaniu. Najlepiej to robić "kupą mości panowie". A ile z tego emocji. Nic dziwnego , że wszyscy się do tego zajęcia pchają. Proponuję przywrócić O.R.M.O. by inwigilować mieszkańców , a według mnie to podobna sprawa jak fotoradary w rękach służb powołanych do celów porządkowych. Proponuję nadać im status O.R.M.O. , bo widzę ,że do tego mało brakuje. Może się to teraz nazywać inaczej np. O.R.Pol.
|
|
Re: franca przejmuje ogon |
Ja napewno nie.
|
|
Znajdą się tacy co pójdą potańczyć, ale ci co nie pójdą to z przyczyn niewiedzy, a może niepałają do Michasia uczuciem- i nie bardzo mają ochotę oglądać jego czerwone włoski?! (może już inne nie wiem)
|
|
Dziś nasi pracowici chłopcy (opłacani z naszych pieniędzy) stali w skwarnym słońcu , nieugięcie , na łuku zaraz przed samym nowym mostem. Myślę , że tymi wspaniałymi działaniami warto zainteresować prasę ogólnopolską. Golą nas za nasze pieniądze , a może zarabiają na premie dla panów prezydentów?
|
|
Dzień Dobry |
Sam zaplacilem kilka mandatow i jakos nie zdarzylo mi sie aby one byly za nic. Oczywisnie zawsze mozna powiedziec ze nie moja wina albo ze zamiast 200zl powinno byc 100. Jednak popatrzcie jak w Lomzy szaleja samochodami po 22, wyprzedzanie na przejciach jest norma,czerwone swiatlo powoli staje sie ozdoba na skrzyzowaniu,o zoltym nie wspominam. Zgadzm sie ze wielu wypadkach policja nie powinna zatrzymywac, ale podjechac do lasu spuscic w p....na gola d... i puscic w skarpetkach do domu .
|
|
Pasja wyp...dalaj z tego forum to nie dla Ciebie!!! Takie poglądy ma tylko naczelnik Straży Miejskiej, który broni własnej dupy!!! Aby nie zabrano mu jego bardzo dobrej pensji urzędniczej mimo, że ma emeryturkę niemałą z wojska. LUDZIE PRZEJŻYJCIE NA OCZY, NIE BĘDZIE DZIAD PLUŁ NAM W TWARZ!!!
|
|
Re: Dzień Dobry |
ojej! ale zamotane... ale zeby od razu naskakiwac na listonosza??
|
|
Głupoty prawicie |
...ahh CI STRAŻACY...chłopaki sie sprężyli coo ???!!!
|
|
Zafir......ten co disco polo nie słucha :-)))))))) hihihihihihi
|
|
Cola Cao |
radio taxi to psiarnia
|