Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Min. Zdrojewski promuje "polski antysemityzm" i zaprasza Żydów do osiedlania się |
co ty w tym problem ze nie mam gwarancji tzn. madra pewna osoba mi ja wyrzucila. ;/ kasa poszla do kosza jednym slowem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Min. Zdrojewski promuje "polski antysemityzm" i zaprasza Żydów do osiedlania się |
hmmm no wowo dobrze gada ;)
|
|
Re: Min. Zdrojewski promuje "polski antysemityzm" i zaprasza Żydów do osiedlania się |
Chciałbym gorąco podziękować naszemu "cudownemu" Prezydentowi oraz "szanownej" Radzie Miasta w imieniu mojej córki oraz wielu innych dzieciaków za "trud" w organizacji jakiejkolwiek imprezy w Dniu Dziecka. Ciekawe co było powodem ich bezczynności. Mimo nagród za "należyte" wykonywanie swojej pracy cieszę się że wkrótce za sterami miasta usiądzie nowa twarz. Mam nadzieję że będzie konkretna i będzie potrafić rozruszać te nudne miasto.
|
|
To może załozyć trzeba oddzielny temat, typowo czy nie???:))))) i esteci beda mieli raj na ziemi i natrzepią piany. A co w temacie wypadku?????
|
|
a co was to obchodzi pleciuchy??
|
|
Ponawiam ogłoszenie;)
|
|
A co milusia prawda w oczy kole. Ludzie pracują w supermarketach w wiele gorszych warunkach (o pensjach nie wspomnę) i niestety nie mogą strajkować. A znam kilka pań racujących na kasie na poczcie, które twierdzą że do pracy idą odpocząć i poplotkować. A o kulturze osobistej i obsłudze klientów nie wspomnę, bo po co:( Podnieśmy więc pocztowcom pensję o 500 zł niech im się żyje jak najlepiej!
|
|
pewnie że można i człowiek ma chociaż pewność że dojdą
|
|
Większość z Was ciągle snuje jakieś aluzje,naśmiewa się i krytykuje ludzi mieszkających na wsi,a przemyślcie sobie tą sprawę barany jedne,gdy Wy leżycie do góry brzuchami przed telewizorem jedząc kanapeczki z chlebem i kiełbaską.. jakiś "WIEŚNIAK" w tym czasie pracuje w polu.Pracuje właśnie po to żebyście mieli czym napełnić te nie nasycone brzuchy! Bo z upraw takiego rolnika jest chleb,ze zwierząt,które On hoduje i karmi macie mięso,jest takie powiedzenie- "Dobrobyt wsi to dobrobyt miast".I dlaczego większość z Was,kiedy byliście młodsi wyjeżdżała na wakacje do babci ze wsi.. Nie obstaje za nikim ale denerwuje mnie takie puste myślenie ,a większa część rodzin ludzi z Łomży pochodzi właśnie z okolicznych wiosek ;) Zresztą..cała Polska to mała europejska wioska..
|
|
Ja rodziłam w Łomży 2 razy i mam dobre wspomnienia. Na sali porodowej dobrze, wszyscy byli ok. i bez załatwianej połoznej czy lekarza. Pielęgniarki także pomogły przy przebieraniu dziecka, zawsze kiedy poprosiłam lub gdy zaglądała do sali przechodząc po korytarzu( najczęściej jedna na zmianie na cały oddział)To nie prawdaże jest przydział 2 pampersy, owszem jest mało nawet bardzo( ale to nie ich wina) ale jeśli zabraknie, to nikt nie odmówił i dziecko nie leżało mokre czy brudne. Moje koleżanki rodziły w innych szpitalch i tam trzeba mieć wszystko swoje i ubranka i pieluchy bo szpital nie kupuje. A tak naprawdę to zupełnie co innego jest napisane w książkach , nie warto też słuchać opowieści znajomych, bo mocno przesadzają.
|
|
Zgadzam się w 100%. Moi rodzice też pochodzą ze wsi i wcale się tego nie wstydzę.
|
|
Blanko zapraszam na sparing..............
|
|
tak on ma racje i ci rolnicy pracują w tym polu za darmo i za darmo dają nam te kielbaski i ten chlebek tak samo mozna powiedziec o sprzataczkach: one posprzatają a ktoś przychodzi i niszczy ich cięzką prace brudząc. kazdy ma swoje miejsce w hierarchii spolecznej a zurbanizowana część spoleczeństwa jest zła, bo szydzi z innych jednostek ? cóż za przejaw generalizacji, chociaż temat ciekawy do dyskusji
|
|
zgadzam sie... ale po co od razu sie pompować?! Każdy z nas wywodzi sie ze wsi-jedni w wiekszym drudzy w wiekszym stopniu. To skad ktos jest: czy z miasta czy ze wsi nie ma nakmniejszego wpływu na nic- a przynajmniej nie powinno miec... (jak jest każdy wie) Sa to tacy sami ludzie, a wiekszości przypadków własnie tzw.wiesniacy potrafią sie zachowiać odpowiednio lepiej iż miastowi. Fakt faktem- ludzie ze wsi- a raczej ich wysublimowana część, która uważa sie za *** wie kogo- psuje wizerunek człowieka ze wsi. Są to tzw. chamy (smieszy mnie to zawsze)- czyli wiejska subkultura git ludzi :D. Każdy chyba wie kogo mam na myśli... Można by sie było na ten temat rozpisywać na całe strony... ale to pozostawiam reszcie forumowiczów :D a z drugiej strony Greg12 jestem ciekaw skad w Tobie zrodził sie ten pomysł na założenie danego tematu? masz kompleksy? ps. sorry za błedy jesli takowe wystapiły...
|
|
Nie mam żadnych kompleksów,pomysł zrodził się sekundę przed założeniem tematu,czytałem jakiś tam temat na 4łomża i czyjś post o drinkach na wsi w zapachu obornika czy coś w tym stylu,nie chce tu nikogo obrażać ale ile można patrzeć na głupawe teksty kierowane do ludzi z wiosek,są ludzie,i ze wsi-i z miasta,którzy nie umieją się zachować,ale nie zależnie kto skąd pochodzi,ile ma pieniędzy i jaką jeździ furą,każdy jest takim samym człowiekiem i ma takie same prawa..
|
|
na sparing powiadasz... a dokladniej co masz?
|
|
Zapomnialem takze wspomniec ze nie wyzywaj ludzi od tumanow!!!
|
|
a.b.c. - W zupełności się z tobą zgadzam, nic dodać nic ująć.
|
|
A no to chyba ze tak ;)
|
|
Re: Min. Zdrojewski promuje "polski antysemityzm" i zaprasza Żydów do osiedlania |
emeryci i rencisci to jest cos najgorszego co moze byc na drogach, refleks rowny 0 zasieg wzroku jeszcze gorszy wiekszosc widzi jak przez mgle i ktos taki jezdzi samochodem? ostatnio widzialem staruszka ktory ledwo co oddychal, ledwo co sie ruszal wychodzac z apteki a wsiadal do samochodu :| przeciez to paranoja takim ludziom badania powinno sie robic co pol roku bo jeszcze troche to dojdzie do tego ze zaczna umierac za kierownica ze starosci!!!!! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Nie ma co sie tu rozpisywać. Delfin może wypisywać takie głupoty bo zazdrości innym że starają sie o podwyżki i je dostaną. Sam pewnie pracuje za 1000zł i teraz wylewa swoją frustracje. Wszystko idzie w górę - żywność, paliwo, opłaty wiec ludzie starają sie o większe zarobki. Listonosz naprawde zarabia stosunkowo mało za pracę która wykonuje. Wszyscy strajkują. Lekarze (ci akurat tak źle nie mają, ale ok krztałcili sie niech i zarabiają), nauczyciele, górnicy, celnicy, prokuratorzy ( ci akurat strajkować nie mogą). Przyszła pora na pocztowców. Popierawm ich w 100%.
|
|
Jeżeli chodzi o kobiety to polecam Ewę,a dla mężczyzn oczywiście Zibi. Wybierając siłownię nie należy się kierować poziomem kurzu znajdującego się na podłodze(tak jak gans),ważny jest klimat jaki tam panuje.Zibi to typowo męska siłownia i dobrze się w niej ćwiczy.Swego czasu trenowałem z kumplami w piwnicy(gdzie było bardzo brudno,szczury chodziły luzem i był podstawowy sprzęt) ale najlepsze wyniki i efekty osiągałem właśnie w tej piwnicznej siłowni :) Kumaci powinni wiedziec o co chodzi...
|
|
j....y socjalizm, nigdy go chyba z ludzi nie wykorzenimy :/
|
|
a to, ze jestem przeciwny wszelkim strajkom. Jezeli praca nie spelnia moich oczekiwan, to szukam innej, nie wymuszam prymitywnymi metodami na zarzadzie firmy spelnienia moich zadan. Niestety, wiekszosc nie widzi dalej niz kawal kielbasy.
|
|
Nadchodzące Dni Łomży to będzie następny przykład udawania przez magistrat, że zna się onże na kulturze i coś w tym zakresie robi- a nie robi wiele. Obejrzałem program i powiem tak, że prawdę napisał "cz" w felietonie: "Program Dni Łomży to zebranie większości kulturalno – historyczno – sportowych imprez czerwca. Daje łomżyńskim urzędnikom od promocji możliwość udania się na urlop w lipcu, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku i bez nadmiernego zmęczenia./.../Problem w tym, że te i wiele innych imprez organizuje grupa zapaleńców, którzy być może nawet nie mają pojęcia, że dostąpili zaszczytu wpisania na listę organizatorów Dni Łomży 2008. "... Nigdy nie widziałem na wernisażach itp. zdarzeniach kulturalnych nikogo z przedstwicieli UM od kultury (chyba, że pojawił się biskup- to i oni). Czy ktoś zna jakiś konkretny program rozwoju łomżyńskiej kultury? Bo ja nie znam. Podtrzymuję twierdzenie, że jest to 'załapywanie się na gotowca" , a nasi "magistratci" nie mają żadnych wyższych potrzeb duchowych, ani temu podobnych. Czeka nas więc dalej siermiężno-koszarowa rzeczywistość i urzędnicze opier....nie się za całkiem niezłą pensyjkę. Choć faktem jest też, że możemy sobie pisać co chcemy- oni i tak mają nas w gdzieś- i tyle mogą obywatele tego miasta.
|
|
Stefan01 wnioskuje ze pracujesz na poczcie badz sam jestes listonoszem ze taki obcykany jestes w tym temacie, wkurza mnie tylko to ze wszyscy caly czas strajkuja jak nie ten to ten wiem ze w tym miescie zapiepsza sie za psie pieniadze ale juz tego(chyba) sie nie zmieni, jak napisales zebym mial rodzine inaczej bym patrzyl na te sprawe napewno by tak bylo. Tak wiec zycze Tobie sukcesow w zyciu prywatnym jak i zawodowym, pozdrawiam.
|
|
Re: Min. Zdrojewski promuje "polski antysemityzm" i zaprasza Żydów do osiedlania |
kolejny temat o juwenalich... BAN!
|
|
Prezydenci nie pomysleli, bo...NIC z tego by nie mieli, hehehe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |