Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie ten łomżynski ruch skinhedowski , gdzie ci ludzie sprzed 10 lat |
"Jakbyś nie zauważył główne zarzuty w tym wątku dotyczą straży miejskiej. Jakoś nie przypominam sobie, aby przy jej tworzeniu ktoś wspominał, że jej zadaniem będzie obsługa fotoradaru - miała odciążyć policję w drobnych sprawach. A co robi w Łomży? Rozstawia jeden fotoradar, którego pilnują trzy osoby, albo wozi się melexem po starym rynku." I dobrze, mniej dupkow bedzie bezkarnie lamac przepisy. A ty kim jestes ze chcesz im dyktowac rozkazy dzienne ? NIE TWOJA BROCHA. Takie maja zadania i je realizuja. Ja sie bardzo ciesze ze chociaz troche pomoga w zwalczaniu debili za kółkiem. Szkoda tylko ze mandaty takie niskie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie ten łomżynski ruch skinhedowski , gdzie ci ludzie sprzed 10 lat |
Na pocieszenie tylko dodam, że przejeżdżałem tydzień temu obok stacji, która znajduje się najbliżej rafinerii. Bezołowiowa 95 kosztowała tam 4,60 !! Podczas gdy w Łomży i okolicach ok. 4,43 za litr.
|
|
wieśmin: Na Al. legionów fotoradar robił także zdjęcia z tyłu o czym przekonało się kilku moich kolegów, ale w takim przypadku naliczany jest tylko mandat karny (bez punktów) ponieważ nie można ustalić kto kierował samochodem. Pierwsze słyszę! To właściciel ma obowiązek wskazać kto jechał jego samochodem w danym czasie, nawet gdy nie widać twarzy:). Na pewno dostali punkty, może policjant nie powiedział?:) Czasami zdjęcia z fotoradarów sa tak zrobione, że tam gdzie jest twarz jest ciemna plama i co wtedy?:) Nie nałożą na ciebie punktów tylko mandat?:) Mój znajomy dostał i punkty i mandat. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Ups, nie doczytałem dokładnie. Pozdrawiam luuusa(eer)cu ;D Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
loosac - podsumuwując - wstydzisz się polskości ? Przecież to chyba jasne jak słońce: gdy złapie Cię policja za prędkość, będziesz próbował się bronić , oraz dlaczego np. MNIE OBRAŻASZ pisząc każdy ?? Znasz mnie ? Znasz każdego polaka, że zarzucasz to każdemu ? Jesli zostajesz przy swoim stanowisku, co zrobiłeś, żeby tę sytuację zmienić ?? Poprostu masz zły dzień, ochłoń, a może Ci się polepszy. Pozdro
|
|
To dobry rzetelny egzaminator. Bubli wypuszczać nie można. I tak połowa pseudo kierowców jeździ w mieście lewym pasem , a brylują w tym panie. Tak trzymać Panie Filipkowski.
|
|
jak ktos umie jezdzic to zda u kazdego Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Witaj Greg 12. Zapewniam Cię,że dobry egzaminator to taki egzaminator, który nie pozwoli jeździć autem osobie u ktorej dostrzega choćby najmniejsze niedociagnięcia, nieznajomości jazdy etc etc..... Ostatecznie chodzi o życie zarówno tej osoby, która prowadzi samochod jak i wielu innych korzystających z "drogi",.To chyba oczywiste..... Tak więc nie pytaj o opinię .....o nazwisko..... ale przygotuj się do egzaminu...... dla dobra wielu.......Pozdrawiam. .Zeby oblać egzamin trzeba go najwpierw zdać a tego Ci zycze szczerze.
|
|
Posty loosaca i ramba777 są w 1000000% prawdą i zgadzam się ze wszystkim co jest tam napisane... good job panowie. Chciałbym zwrócić jeszcze uwagę na częstą postawę polaków: "Głupia duma narodowa i kompleksy od stuleci" - myślę, ze kumaci wiedzą o co chodzi haha pzdr
|
|
Jak jesteście tacy mądrzy,to jedźcie zatankować do Ostrowi Mazowieckiej.Ja akurat jeżdżę na lpg i w Łomży wcale nie jest najdrożej!W majowy weekend byłem ponad 100 km za Warszawą.U nas najdroższy gaz był po 2.19 a tam najtańszy.Ceny dochodziły do 2.26 zł.Gdy tankowałem,to facet podpowiedział mi,że dalej będzie jeszcze taniej.Dla przykładu byłem dziś w Ostrowi i tam napęd był po4.66,gaz -2.03-2.19 na E95 nie zwróciłem uwagi.W piątek E95 w Jedwabnem kosztowała 4.35 i to chyba najtaniej w okolicy.Zauważyłem,że ceny paliw na stacjach należących do tego samego właściciela w Łomży,Chojnach i Kolnie są różne.Zazwyczaj w Łomży są najwyższe.Jak myślicie dlaczego?Chyba za dużo "firmówek" tankuje-bo musi.Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych!
|
|
Po raz kolejny nemo masz rację.A ty antyred-synku-dzięki za komplement.Miałem na myśli to,żegdzie indziej obwodnice powstają a u nas nie.Doskonale wiem,że to nie miasto finansuje ich budowę.Mówiąc stać miałem na myśli działania władz samorządowych mające na celu doprowadzenie do inwestycji.Ostrów,Wyszków i Zambrów się postarały bo wiedzieli,że Via Baltica pójdzie właśnie tamtędy.Łomżę wszyscy mają w d...e.Poczytajcie sobie artykuł w Kontaktach.Już 16 lat temu wariant przez Łomżę został uznany jako najlepszy.Potrzebna była zadyma w Dolinie Rozpudy?Wywalone w błoto(dosłownie!)pieniądze?Po co było brnąć w to gówno dalej?Ciekawe,czy ktokolwiek zostanie za to rozliczony.Trzeba było straszyć Unią i ogromnymi karami,że decydenci zrozumieli,że nie tędy droga?Teraz się okaże,że trasa przebiegać będzie w innym miejscu.A co będzie z tym,co już zrobione?Będzie stało jako pomnik głupoty?Pomnik lekkomyślnie wydawanych pieniędzy-również moich?Zmieniają się ekipy na stołkach ale stołki wciąż te same.Każdy obiecuje,że będzie lepiej tylko nie mówią komu!Wk.......łem się!Idę wypić browar.
|
|
ja tam bym mu obbcial pensje i ...
|
|
Klub odstawiony ładnie tylko koleś chyba nie ma pojęcia o prowadzeniu czegoś w tej branży.Jak ktoś już wspomniał-skopiowanie innego,innych lokali z większych miast.Jedzenie robi wrażenie tylko na papierze,po za tym raczej nie do końca je się to co tam piszą,ale to już inna kwestia.Ceny wygurowane jak na łomżyńskie portfele zdecydowanie.Ochrona jak ochrona,przecież nie może to być jakiś koleś bez charakteru.Nie twierdzę iż te chłopaki co tam stoją go mają,lecz w Łomży naprawdę jest niewielu takich ludzi.Właściciel jeździ po lokalach innych ,w Łomży oraz poza,wszystko obcina podgląda,a nawet próbuje dobrą obsługę ukraść do siebie.W tej chwili pracują tam nie do końca wyszkolone osoby.Jest napewno wielu lepszych kelnerów i barmanów w naszym regionie. Jednym zdaniem miał być pełny sukces,ale chyba będzie tylko przejściowy i koszty utrzymania przerosną właścieicela...
|
|
Ale wy tu piszecie pierdoły, że aż się czytać nie chce... Ciekawe jak długo jeszcze będziecie się tak kłócić? Paplik ma swoje zdanie i swój światopogląd, który chce propagować tak samo jak ZuzannaK swoje wartości religijne... I nagle wielka afera... I po co? Przecież osoba wierząca nie zmieni swoich poglądów poprzez propagandę Paplika, tak samo jak ateista nie stanie się wierzący dzięki postom ZuzannaK... Pozdro dla wszystkich Strong and proud, we'll survive the grief Scream and shout, for what we believe
|
|
Mi też się tak wydaję :]
|
|
temat o ,,wodzireju,, już był poruszany
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Mieszkam we wlodkach i sie ciesze;-)
|
|
gringo: jeśli uważasz, że nie słusznie oblałeś to powinieneś się odwołać. Uważasz, że egzaminator wmówił Ci, że najechałeś na linię czy może coś innego powiedział czego nie zrobiłeś. Jeżeli oblałeś to znaczy, że coś źle musiałeś zrobić
|
|
W nagrodę za zo ,że nie pogniewamy sie za podwyżkę ponsji prezydent zrobił fundę i zwiększył ilość punktów sprzedaży alkoholu/brawo za genialny kolejny pomysł panie prezydencie /.Ci wszyscy co to popierają powinni na koszt prezydenta zaproszenie na wielki bal z tej okazjii pod hasłem,, Pijmy gorzałkę ,aby jej inni mieli mniej,, Mam jeszcze jedno pytanie czy zmieniłły się przepisy w sprawie bliskości punktów sprzedaży napojów % od obiektów sakralnych ,szkół .Co na to działacze do spraw walki z pijaństwem . NA ZDROWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
to nie restauracja ludzie nie mają pojecia o restauracjii. Jedzenie kiepskie, obsługa do bani.Byłam tam na komuni i wiecie co szkoda kasy nie dość że liczą sobie od osoby jak za wesele nic w tym baże nie jest dopracowane.Sala super ale nic pozatym
|
|
logic86 i co, zeby znalezc prace jako sprzedawca trzeba stad wyjechac? ;) Nie przesadzajcie juz... Chyba ze nie wiem jakie niektorzy maja wymagania co do wynagrodzenia, ale moim zdaniem da sie znalezc przyzwoita prace w Lomzy. BENA no na tym sie jeszcze lista zawodow nie konczy chyba, wiec dobrze ze precyzujesz pytanie ;) Ale firm zatrudniajacych pracownikow o takim profilu jest cale mnostwo, kwestia gdzie akurat szukaja... Masz jakies ogloszenia na oku? Moze warto sprawdzic w Urzedzie Pracy... Jak gdzie jest, to chyba mozna po czesci wyczuc jak sie idzie rozmawiac albo popytac znajomych/pracownikow...
|
|
Czy któraś z mam rodziła w klinice białymstku na zamenhoffa? Chodzi mi o poród naturalny ze znieczuleniem??? Jakie wrażenia?? Czy trzeba umawiac się na wczesniejsza wizytę? itp
|
|
zrob se kurs i zostan ochroniarzem wtedy bedziesz jednoczesnie magazynierem w stokrotce he i sklepowym ochroniarzem dwa etaty w jednym he ciekawe czy sie tak da
|
|
Slayer - Raining Blood A to się goście zdziwią...
|
|
Słuchajcie pytanie z innej beczki! Czy ktoś kto złożył dokumenty do służby kandydackiej i jego postepowanie kwalifikacyjne zostało zakonczone z powodu nie wyrazenia zgody WKU moze znowu ubiegac sie o przyjecie do sluzby kandydackiej ? (osoba ta przekonala WKU co do zgody) ??
|
|
Faktycznie kolejki są duże ale nigdzie nie ma takich cen. Ja za leki które często kosztują ok.500 złotych płacę 10gr więc nawet jak muszę postać 30min to i tak się opłaci. Takich recept realizuję pięć w ciągu miesiąca więc przeliczając czas na gotówkę mogę stać i godzinę. Wydaję mi się że w każdej z łomżyńskich aptek panie pracują powoli bo to nie biedronka i jak da nie takie leki jak trzeba to ktoś może umrzeć.
|
|
Zapomnialem dodac ze mam 30 lat i od 12 lat prawo jazdy, jezdzac bezwypadkowo. Osiem lat zawodowo. Ponadto posiadam kat. BCE i uprawnienia instruktora nauki jazdy kat BC, przez rok szkolilem dla OSK? :] dalsza czesc niekonieczna na ogolnym ... Samochod nie jest mi potrzebny zeby rwac laski czy palic gume, ale zeby moc odwiedzic rodzine i zabrac dzieci (mam dwoje) pod namioty czy jakies tam inne karuzele ...
|
|
nie wiem czy to coś pomoże ale mam całkiem nowy rower z w pełni sprawnym dynamem i koralikami na szprychach, jest też bagażnik wiec możliwe jest zabranie na przejażdżkę jednego z dzieci... czekam na odpowiedź(TANIO) Szanuj przyjaciół. Kochaj swoją mamę – Nie wybaczaj niewierności. Uderzaj mocno. Całuj namiętnie. Ufaj tylko sobie, bo koniec końców nikt inny ci nie pomoże.
|
|
mozna wypozyczyc auto z wypozyczalni i po klopocie
|
|
BENA no zobacz, a ja poprzednia prace znalazlem wlasnie przez ogloszenie w UP... Western Digital, to powiedz ile zarobi sprzedawca w takim wiekszym miescie po drugiej stronie Wisly? Ja obstawiam, ze lepiej moze wyjsc tutaj. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Takim co nie potrafia czytac ze zrozumieniem tym bardziej, bo jak maja przepisy zrozumiec. Jezdzisz jak Ci pasuje, to znaczy ze nikt Ci qrwa nie wlepi mandatu bo parkujac rownolegle wyrownales 2 razy, a nie raz albo dlatego, ze w trakcie manewru wygodniej Ci patrzec w lusterko, a nie ogladac sie przez ramie na tylnia szybe, przez ktora nie raz nic nie widac, ale w lusterko spojrzec nie wolno (moze powinni zakleic)... Nikt Ci nie zabierze prawa jazdy, bo nierowno zaprkowales w liniach albo dlatego, ze zatrzymales sie przed przejsciem dla pieszych, a egzaminator mial akurat zly humor i uznal, ze pieszy byl jeszcze daleko i mogl sobie poczekac. Nie oblejesz, bo stales za dlugo przed wjazdem na rondo albo dlatego ze czyims zdaniem wjechales za szybko, czy tez dlatego ze w trakcie cofania na sekunde zatrzymales samochod. Zrozumiale? Chyba wystarczajaco to wyjasnilem w poprzednim poscie, fantazja Cie troche poniosla najwyrazniej, bo slowem tam nie wspomnialem o lamaniu przepisow.
|
|
Oki, mam, idę do Educo na Callana intensywnego.
|
|
Zywotność silnika nie zmniejszy sie na tyle zebyś ją zauważył. Jesli ktoś jezdzi dużo to jest to dla niego oszczedność nawet tym punto czy uno chodzi oto zeby zalożyć dobry gaz a nie cos kombinowanego. Jezlei chodzi o sam gaz to np. w narewce gdzie jest stacja przeladunkowa auto gazu jest dwa rodzaje są dwa krany tańszy i droższy (różnica kilka groszy ale przy paru tyś litrów da sie odczuc) do tycz stacji które t wymienia sie gaz dostarczaja pośrednicy wiec kilka osob mósi zarobić a i tak jest tani wiec widać z którego kranu lany. W Piątnicy za Motelem koleś ma swoją własną cysterne więc wydaje mi sie ze niemusi kombinować.
|
|
"Wiecie co Panowie. NIE ma JAK WACHA!!!!xD Co z tego ze gaz tańszy???? Przeliczcie to na żywotnośc silnika. Normalnie zabija nnie widok Punto Uno Seicento czy takie maleństwa z gazem no ludzie toć to parodia:P" Astrą przejechałem na gazie 150tys km praktycznie bez żadnych napraw. I co dziwne jeździ dalej. Przelicz sobie ile zaoszczędziłem. A w Łomży jak jestem tankuję na Prymie i nie narzekam.
|
|
No to marcedes czy mercedes?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |