Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ruskie znowu wejdą? |
dopiero 2.06 do szczytna 26.05 jeszcze w jednostkach macierzystych ze tal to nazwę :P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ruskie znowu wejdą? |
Grey a co z Twoim odwołaniem ?
|
|
Wszyscy wierzacy w Boga i praktykujący, przestrzegajacy zasad ale jeden drugiego zabiłby niemalze za słusznośc swoich pogladów. A przecież Bog kazał kochac blizniego bez wzgledu jaki jest i co wyznaje. Wazne by byc człowiekiem i odrózniac dobro od zła, kazda religia ma swoją interpretaje i wiele narzuconych zasad. Raczej trzeba to tolerowac bo ile ludzi tyle roznych pogladów a swiata nie zmienimy. Katolik czy jechowyczy dla mnie nie ma to znaczenia liczy sie człowiek.
|
|
Czciciele Ojca Chytrzyka za "obrazę uczuć religijnych" uważają negowanie istnienia Boga, krytyczną analizę historyczno-biblijną dogmatów i obrzędów...itp. Natomiast ich "miłośc bliżniego" sprawia, że nie chodzą bojówki radiomaryjne po domach wyszukując "Żydowskie gnidy" i "niedowiarków", ale pod warunkiem, że Żydy, pedały, ateusze i inne masony siedzą cicho i publicznie nie "sieją zgorszenia". Takich co demostrują swoje niekatolickie i "niepolskie" cechy pragną usuwać, nie pozwalać, zwalczać, pogardzać, zatłuc krzyżami. Konstytucja gwarantuje mi bycie "antykatolikiem", "wrogiem" kościoła i antyklerykałem. Jestem lusterkiem, w którym Kmicicowe Zuzanny widzą swoją szpetotę i dlatego pragną mojego unicestwienia. Całkowity zakaz aborcji uważam za głupotę, potępianie antykoncepcji kretyństwem prowadzącym m.in. do samobójstw i mordowania noworodków. Biskupi zakazując aborcji i strasząc piekłem za antykoncepcję i seks przed i poza małżeński mają tym samym krew na rękach i śmierć na sumieniu. Nie bądż naiwny w wierze. Nie przestrzegaj kościelnych zabobonów. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Na farnej duży sklep z pamiątkami itp. koniczyna
|
|
czesc Grey;* co tam u Ciebie, odwoływales sie?! napisz z jakim efektem. a u mnie to jeszcze nic, dopiero 26 maja mam sie stawic o 8 w KWP w Bialymstoku:)
|
|
Czekam na termin ponownej rozmowy w poliklinice MSWiA w Warszawie.Potrwa to około 1.5 miesiaca.W Białym jak składałem odwołanie powiedziano mi ze warto sie odwoływac.Około 80 % ludzi ktorzy sie odwołali maja wynik pozytywny.A wynik negatywny z rozmowy z pania psycholog w Białymstoku to czeste zjawisko,a warszawa ma odmienne zdanie co do predyspozycji kandydata do słuzby w Policji. koniczyna
|
|
Moim zdaniem za to co ukazuje się na serwisach, portalach odpowiedzialność ponosi ich właściciel lub zarządzający. Jeśli są tam treści obrażające innych, naruszające ich dobra osobiste, to taka osoba może zwrócić się do administratora serwisu, który uniemożliwi pisanie takiej osobie na tym serwisie. Czytałem, że zakłada się filtr blokujący takiego delikwenta i już. Istnieje możliwość założenia bardzo dużej ilości filtrów, także dana osoba nie ma szans na ponowne zaistnienie na takiej stronie. Kilka miesięcy temu czytałem, że na WP po jednym idiotycznym poście, moderator wrzuca dane na filtr i po zawodniku. Jeśli tu obraża się uczucia religijne innych osób i nie ma reakcji ze strony administratora, to ludzie zwracają się z wnioskiem do prokuratury. Podstawę prawną znają prawnicy. Wówczas odpowiada jak pamiętam również administrator pozwalający na takie zachowania. Możliwa jest także identyfikacja piszącego i złożenia na niego doniesienia. Nigdzie nie ma bezkarnego obrażania ludzi, a tym bardziej całych środowiska. W Łomży są organizacje katolickie np. Akcja Katolicka, itp. które po pierwszych tekstach które uwłaczają ich wierze, godności, powinny zrobić konsultacje prawnicze i działać. W innych miastach sprawy trafiają do sądów i delikwenci ubliżający ludziom odpowiadają za swoje zachowania. Polecam takie dziłania, jeśli brak reakcji moderatora strony. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Do: SiedzącyByk Zaraz potem jest drugi filmik "Naczochrane babki" i on pokazuje poziom i prawdziwe zamiary autora pierwszego filmu. Musisz więc zrozumieć ludzi protestuj acych przeciw filmowaniu (aby potem pokazać ich w złośliwym fotomontażu). Dlatego o. Rydzyk nie udziela im wywiadów i nie wpuszcza do siedziby Radia Martyja (nie chce być obiektem preparowanych obrazów). Ja też nie chciałabym być obiektem pośmiewiska po wycięciu fragmentu mojego wywiadu. a TVN to potrafi nieźle robić. Zuza "Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (E. Burke)
|
|
Czy coś się zmieniło w temacie???? Czy z Łomży wyjeżdza jakaś zorganizowana grupa????
|
|
Polecam "obrażonym" czcicielom pogardy do "niewiernych, a szczególnie księdzowemu wielokropkowi, któremu popieprzyło się nowoczesne państwo świeckie z ponurą historią rządów Świętego Oficjum: Ułomny artykuł ochrony wiary [3] Autor tekstu: Mariusz Agnosiewicz Przejdźmy jednak do przepisu, który umożliwia katolikom, bo o nich tutaj głównie idzie, ciąganie przeciwników po prokuraturach i sądach — art. 196 Kodeksu Karnego. Poniżej wskaże potencjalnym obrażonym jego konstytutywne znamiona, które muszą zaistnieć, aby ich zawiadomienie o przestępstwie miało sens. Artykuł ten stanowi: "Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." 1. Na początku warto zaznaczyć, iż artykuł mówi nie o każdej obrazie uczuć religijnych, lecz o takiej obrazie, która znieważa przedmiot czci religijnej (względnie miejsce przeznaczone do wykonywania obrzędów religijnych). Nie wypełnia zatem tych znamion 'obraza', która nie polega na znieważaniu przedmiotu czci, lecz np. form czci. Przedmiotem czci jest np. Jezus Chrystus, ale nie jest nim np. modlitwa, pielgrzymka, etc. Ułomny artykuł ochrony wiary [3] Autor tekstu: Mariusz Agnosiewicz nie można nas karać art. 196 KK, ponieważ naszym celem nie jest obraza uczuć religijnych, lecz krzewienie racjonalizmu w społeczeństwie, wyrażanie własnych poglądów na sprawy religijne, nauczenie otwartości myślenia, czasami też ekspresja artystyczna. Siłą rzeczy musi to przybierać konfrontacyjne postawy wobec religijnych przekonań, co prostą ścieżką może prowadzić do obrazy tychże. "W państwie demokratycznym ewentualna sprzeczność między prawem jednostki do wyrażania sądów niepopularnych, rożnych od poglądów większości, a prawem większości do ochrony swych wartości winna być rozstrzygnięta na korzyść pierwszego prawa" (Zdanie odrębne do orzeczenia TK z 30 I 1991, K. 11/90, Państwo i Prawo, nr 5/91) Istotne wnioski dla polskich sądów wypływają też z orzeczenia Europejskiej Komisji Praw Człowieka w Strasburgu w sprawie Matki Boskiej w masce gazowej na okładce tygodnika Wprost: "...członkowie wspólnoty religijnej muszą tolerować i akceptować negowanie ich przekonań religijnych, a nawet propagowanie zasad wrogich ich wierze..." Mam do Wysokiego Sądu pytanie — czy równie gorliwie podjąłby moją skargę, z tych samych artykułów, których znamiona zrealizował pewien pan. Otóż Prymas Glemp (lub Papież) swojego czasu oświadczył, że ateizm jest stanem nienormalnym człowieka, ergo: że być ateistą to być człowiekiem nienormalnym, słyszałem takie opinie wielokroć, głównie na antenie Radia Maryja, tedy się pytam Wysokiego Sądu, czy nie dałoby się ich pozamykać, lub choć skonfiskować to i owo (np. sprzęt ze studia Radia Maryja — ależ byłby to triumf wymiaru sprawiedliwości, proszę Wysokiego Sądu!)? Szkodliwość społeczna tego typu oświadczeń jest dużo większa niż przeciętna, gdyż ci co wypowiadają te słowa mają na społeczeństwo znaczący wpływ, więc z całą pewnością wiele owiec pomyśleć sobie musiało, że ateista jest człowiekiem tyleż nienormalnym, co niemoralnym. Niewątpliwie szkodliwość ta jest wielokroć większa niż w przypadku tego nieszczęsnego profanatora, co go Wysoki Trybunał tak znokautował paragrafem. Liczę więc na podobną gorliwość Wysokiego Sądu, gdyż ten artykuł mówi nie tylko o heretykach, proszę Wysokiego Sądu. Stoi tam jasno: Kto publicznie znieważa grupę ludzi lub poszczególną osobę z powodu jej bezwyznaniowości podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Tak więc proszę Wysokiego Sądu: Prymasa na trzy lata do kicia, a Rydzyka, albo do kicia na tyleż samo, albo jeśli chciałby się powoływać na dobrodziejstwa płynące z art. 31 KK* — można zastosować środki zabezpieczające z art. 94, 95, no i oczywiście 100. I kiedy już ojciec dyrektor będzie siedział w odpowiednim zakładzie, a studio radiowe zostanie ze sprzętu ogołocone, wówczas powiem — byłem głupcem, myliłem się, sądy są obiektywne.. Tak więc epitet typu "Żydowska gnido" autorstwa Kmicicowej Zuzanny podlega ściganiu z oskarżenia publicznego. religijny fanatyk zawsze będzie nieukontentowany najmniejszym słowem sprzeciwu. Gdyż w istocie to o to właśnie idzie — o głos sprzeciwu wobec ich światopoglądu, na który nie znajdują kontrargumentów, stąd uciekają się do środków prawnych jako ostatecznych. Jak pisał John Stuart Mill: "doświadczenie pokazuje, że obrażają się oni, kiedy tylko atak jest silny i celny, i że każdy oponent, który przypiera ich do muru, i któremu z trudem odpowiadają, wydaje im się pasjonatem, jeśli tylko omawiając dany przedmiot, zdradza głębokie uczucie". Nie bądż naiwny w wierze, nie obrażaj rozumu. koniczyna
|
|
heheh , za robotę się weśta !!!!! albo na blokadę idźta hehe
|
|
"Nikt nie może wątpić, że najwyższy kapłan ma zawsze absolutną władzę przyzwalania czy też potępiania. Jednak ani on, ani żadna istota ludzka nie jest zdolna sprawić, by jakieś twierdzenia były prawdziwe lub fałszywe wbrew temu, jakie są ze swej natury. Ze wszystkich nienawiści, nie ma większej, niźli nienawiść ciemnoty do wiedzy" Galileusz Eucharystia (gr. eucharistia — dziękczynienie) w nauce Kościoła katolickiego to sakrament symbolizujący ciało i krew Chrystusa. Jezus zwany Chrystusem nakazał spożywać ciało i pić swoją krew. Jest to symbol, alegoria, mistyczne staropogańskie (barbarzyńskie) łączenie się z bóstwem, jakże obrzydliwe w swojej wymowie. Ale należy zrozumieć i usprawiedliwić ten element wierzeń, gdyż w historii ludzkości, pokutuje on od najdawniejszych czasów. Tak zwana „komunia święta" odwołuje się do pogańskich wierzeń, w których główną cechą jest kanibalizm, a więc zgodnie z pierwotnymi wierzeniami, łączenie się „w jedno" człowieka z bóstwem. Chrześcijaństwo, (jakkolwiek stara się zamazywać pogańskie źródła i pochodzenie), przejęło te wierzenia i obrzędy gdyż bez nich nie ma żadnej religii. Kontrola „ideologiczna" wszelkich oficjalnych enuncjacji Kościoła ma również na celu uniknięcie najdrobniejszych choćby sformułowań, którekolwiek mógłby uznać za herezję czy tendencję zbliżoną do herezji. Balast tego rodzaju drobiazgowości i dogmatyzmu jest ogromny. Aby uzmysłowić jego zakres, wystarczy jakikolwiek cytat z publikacji teologicznych, które ukazywały się w Watykanie jeszcze sprzed kilkunastu laty. Oto jeden z nich zaczerpnięty z poważnego periodyku teologicznego "Gregorianum" wydawanego przez słynny papieski uniwersytet o tej samej nazwie, kształcący od wieków wyższe kadry kościelne: "Stosując w odniesieniu do dogmatu o Eucharystii określone kryteria, musimy stwierdzić, że w czasie przeistoczenia za sprawą słów Chrystusa cała substancja chleba i wina przemienia się w Ciało i Krew Pańską. Tym samym protony, neutrony i elektrony wchodzące w skład zakonsekrowanej materii, jej atomy, cząsteczki, jony, zespoły molekularne, mikrokryształy — słowem całość składników, z których składa się chleb i wino, przestaje istnieć, przekształcając się w Ciało i Krew Chrystusa. Pozostają natomiast wszystkie formy zewnętrzne charakterystyczne dla tych substancji: rozmiar, masa, ładunki elektryczne wraz ze związaną z tym całą aktualną i potencjalną energią magnetyczną, elektryczną i kinetyczną i tym samym wszystkie efekty optyczne, akustyczne, termodynamiczne, elektromagnetyczne, które te siły mogą wytworzyć. Wszystko to razem stanowi cechy eucharystyczne, czyli całość zjawisk eksperymentalnych..." ( Wydanie z lipca 1957). "Takie zawsze Rzeczypospolite będą, jakie ich młodzieży (uczenie) chowanie". Gdy powtarza się takie brednie i to o zgrozo na najwyższych szczeblach, ludzie wyrastają na politycznych i społecznych imbecyli — a potem tworzą „naukowe teorie" uzasadniające, że oni (mają) mieli rację, tylko rzeczywistość była nie taka, jak powinna; że jesteśmy pod szczególną opieką Boga, Jezusa, Matki Boskiej, Ducha Świętego (i Wszystkich Świętych), który i którzy dla naszego dobra, prowadzą nas „od klęski do klęski". Katolicka nauka o ofierze eucharystii nie tylko stoi w jawnej sprzeczności ze świadectwem Pisma Świętego, ale odwraca uwagę od jedynej zbawczej ofiary Mesjasza, Fragmenty tekstu: Eucharystia - co to jest ? Autor tekstu: Michał Apostata W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
ZuzannaK - czy ty córka Rydzyka /? Przejrzyj na oczy, Rydzyk mydli oczy, a na swoje uniwersytety i kościół miliony bierze, a my musimy o te pare milionów ruch wstrzymywać, aby zwrócić uwagie, że ŁOMŻY POTRZEBNA OBWODNICA oraz te radio miesza się w politykie oraz nakazuje, jak żyć ![]() ![]()
|
|
Brawo , brawo wszyscy katolicy. Choć urodziłem się w katolicyżmie dobitnie utrzymujecie mnie w przekonaniu że nie warto nim być. Tyle w was dobra i miłości że strach ogarnia. Czy macie choć odrobinę miejsca w sercu dla BOGA? Od razu odpowiadam nie jestem związany z żadną wiarą ani sektą . Dla mnie Swiętością jest tylko BÓG.
|
|
Do: Bazyl Jak widzisz dziś od katolika oczekuje się wystawienia (do bicia) nie tylko twarzy, ale i du..y Tylko ja, Polka znam swoją wartość, to i owo czytałam i widziałam. Poza tym tatuś z mamą to i owo wpoili oraz nauczyli bronić swojej godności i nie dac wyrwac się z rodzinnej ziemi. A pierwsze, co nauczyli, to nie dac wyrwać Boga z serca. Stąd mój szacunek dla kapłanów. I nikt mi nie wmówi, że wiara przetrwa bez Koscioła. Ty wierz w co chcesz. Możesz i w Jehowę. Mój Kosciół zostaw w spokoju. Pozdrawiam - Zuza "Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (E. Burke)
|
|
aaron, tylko na tyle Cię stać ? Twój poziom pozostawiam bez komentarza. Nie będę rozmywał tematu. Paplik, jedno trzeba przyznać Zuzannie, jak na ateistę, pałasz dużą nienawiścią do katolicyzmu. pozdrawiam
|
|
roj, nie wiem czy mama dala ci juz jaska, zebys nie posikal sie podczas snu. wiem jednak, ze mlodzierz majac nascie lat uwaza sie sie za wszechwiedzaca, ty jestes zapewne tego przykladem. po skonczeniu paru klas liceum mozna juz zapewne wyzywac starszych od glupich i isc z misiem spac. dobrej nocy koniczyna
|
|
Jędrek, twoja wypowiedź świeci przykładem dla młodziezy. Jakie starsze pokolenia, taka młodzież.
|
|
Witam.Jaki lekarz usuwa ciąże w Łomży???Prosze o odpowiedz bo jest mało czasu...jesli nie tu to na @ baczek_85@o2.pl lub gg: 24385 POzdrawiam
|
|
Kupiłam tam buty ponad rok temu i jak narazie jest wszystko ok reklamowałam co prawda plecak i wymienili mi zamek wiec nie moge sie przyczepic,a co do obslugi to pani blondynka nie daje rabatów ale jest dosyc przyjemna i można porozmawiac ,a pani ciemna chyba pod przymus tam stoi albo odrabia kare.ogolnie sklep zadbany .Co do klanu w rossmanie to tez obsługa dziwna,pani włochata ciagle wisi za plecami i nie mozna spokojnie wybrac towaru,reklamacji narazie tam nie skladalam Takos
|
|
Jeśli myślisz,że ktoś rozsądny da Ci jakiekolwiek namiary na takiego lekarza to wytrzyj sobie gila spod nosa i idz spać. Może w trakcie snu dorośniesz!!! GDZIE JEST ADMIN????
|
|
co do paplika - spoko, masz moje poparcie! ja sam, będąc protestantem, nauczyłem się podchodzić do napaści religijnych ze spokojem i bez kłótni ani obelg, mimo że często byłem i do dziś jestem dyskryminowany przez moich "braci w wierze" którzy nie słuchają i potrafią rozmawiać tylko narzucają swój pogląd- siłą...i też uważam że nasz kraj jest owładnięty katolicyzmem i nie będąc katolikiem ma się ogólnie ciężkie życie, bo jak jesteś protestantem to Cię zaraz od jehowyh wyzwą i o sekciarstwo posądzą albo jak ateistą jesteś i czujesz że katolicyzm (albo katolicy) ogranicza Twoją wolność osobistą to nawet słowem Ci pisnąć nie dadzą.....aj a podobno wszyscy mają internet w domu, ciekawe do jakich celów go używają....? może czasem warto w google wpisać takie hasła jak TOLERANCJA, SPOŁECZEŃSTWO, RÓWNOŚĆ, ATEIZM, PROTESTANTYZM etc. pozdrawiam
|
|
Ja zeby wypowiedziec sie na temat to powiem tak. Jezeli mieszkasz w Polsce to zapewne wiesz ze aborcja jest nielegalna i podlega karze usuniecie ciazy moliwe jest wtedy gdy wystepuje bardzo duze zagrozenie dal zycia matki lub dziecka. jedank jeesli dogadasz sie z lekarzem to pewnie za gruby hajs usunie ale glupota byloby operowanie na forum takimi nazwiskami zreszta ja takich lekarzy nie znam bo takiego problemu nie mailem. Trzymaj sie chlopie a najlepiej to sie z dziewczyna dogadaj;d koniczyna
|
|
Nie wiem czy dobrze napisałam nazwę firmy dokładnie nie wiem , dzisiaj będąc w sklepie chciałam spytać o materiał na obicie kanapy pytam sie młodego pana który trzyma papieros za uchem proszę żeby podszedł do mnie ,odpowiada krótko że zaraz podejdzie więc czekam , czekam czekam i wychodzę zdenerwowana ze sklepu a patrzę a młody sprzedawca stoi i pali papierosa i nic nie robi z tego ze ma klienta. Myślę że właściciel firmy powinien zareagować na swoich pracowników -legatów odradzam tam zakupów .nic przyjemnego.
|
|
to jest temat jak kazdy inny...są różni ludzie i różne problemy...
|
|
DxxxD "sprawdz kto wozi sie po miescie " :-]]
|
|
podobno dzisiaj lepiej być przed 12 na losowanie
|
|
To gdzie w koncu kieruja na szkolke? KWP Bialystok nie do legionowa wysyla tylko do szczytna? Hmmm... Ewika, z jakiego miasta jestes? DiDi
|
|
Myślisz pyskaty,że te Bajna, Olbrysie i Bandzule pojawiły się bo obchodzi ich los mieszkańców? Oni po prostu liczą na głosy. Byli bo mogli sie rozpromować. Za darmo. I w dodatku fotograf był...
|
|
do Badboy: sama msza nie jest absolutnie sakramentem, ale Eucharystia owszem, przeciez wszystkie sakramenty wiaza sie z msza - kaplanstwo malzentswo chrzest bierzmowanie i wlasnie eucharystia, co jednak nie potwierdza ze sama msza jest sakramentem
|
|
co myślicie o cenach paliw w łomży? moim zdaniem 4,59 za litr zwykłej 95 to triche za dużo. olej napędowy zresztą jest nie wiele tańszy. Sam mam samochód na benzynę i mimo małego silnika (1,3) myślę nad założeniem gazu(jeśli ktoś może to niech poleci mi dobry zakład zakładający gaz) bo z tego co słyszałem to dopiero początek podwyżek
|
|
cena drozsza niz w warszawce nawet ropa tak samo
|
|
Zuza już się chyba dużo skompromitowałaś . . . czas zmienić nick
|