Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gorące podziękowania dla pilotów słowackiego prezydenckiego Tu-154 |
a jakiż to specjalny charakter ma Ekonomik, daj `tyku` kilka przykładów
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gorące podziękowania dla pilotów słowackiego prezydenckiego Tu-154 |
przecież można składać do kilku szkol wiec chyba nie ma problemu - będzie więcej czasu na zastanowienie
|
|
O budowlance tyle sie mówi że szkoła ma niski poziom , że słabo uczy , że wystarczy chodzić otóż nie! Jeśli chodzi o nauczanie jest tam bardzo wysoki poziom wymagan np z biologii języka polskiego czy języków obcych . Wkurzaja wypowiedzi TYPU ,,(nie mowie o pseudoliceach np przy budowlance)'' gówno wiesz a sie wypowiadasz. Przylepiacie czesto etykiete złej szkoły . Ja chodze tam 3 rok do technikum i naprawde poziom mnie zaskoczył na jezykach obcych wszystko jest tłumaczone jasno i klarownie nauczyciele oceniaja sprawiedliwie . Polski mam z najlepszą polonistką chyba w całej polsce prof. Lidia Ciborowska. Człowiek naprawde potrafiący tłumaczyc i opoiwadać oraz wymagać ale tak wymaga że tego poprostu chce sie uczyć. NIE MA SZKÓŁ prostych . SĄ TYLKO prostaki które myślą ze 1 LO czy MECHANIAK to szkoła marzeń , najlepsza na swiecie . W każdej szkole da sie wyjść na człowieka czy to bedzie WETA czy MECHANIAK czy BUDOWLANKA czy 1 2 3 LO a nawet ZDZ. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
no wŁaśniee... Kto poleCa 3?
|
|
Bez przerwy się przypierda... do tych elek,jak by niewiadomo jak utrudniały ruch,normalne auta jak każde tyle że bywają lepsi kursanci płynniej jeżdżący oraz troszkę gorsi którzy mogą mieć zwłaszcza na początku problemy np z ruszaniem spod świateł.jednym z głównych problemów jest to że elki jeżdżą przepisowo jeżeli chodzi o prędkość więc innym użytkownikom miejskiego ruchu jest to nie na rękę bo wydaje im się że jest to zdecydowanie za wolno.sam mam początkowe jazdy elką i jeżdżąc po mieście nie zdarzyło się żebym niewiadomo jak uniemożliwił jazdę komuś innemu.jak nie ma do czego się przyczepić to wszyscy weszli na te elki tylko ciekawe gdzie się uczyć.tiry przejeżdżające przez miasto są problemem które stwarzają zagrożenie oraz niszczą drogi,motocykliści także i młodzi skuterowcy na których trzeba uważać i którzy nie są douczeni jeśli chodzi o znajomość przepisów ruchu drogowego.no i po co sobie dup.. truć kilkoma elkami spoza miasta które przejadą troszkę i pojadą do siebie.u nich widocznie są słabe warunki do nauki więc przyjeżdżają do łomży,
|
|
wielkie dzieki:)
|
|
wlasnie wrocilam z zamknietej imprezki w Da Grasso i mialam okazje zajzec do tego nowego lokalu o ktorym mowa. Jak dla mnie ZAJE.BISCIE! lokal fajnie zrobiony,DUZA powierzchnia, w dobrym miejscu,bo pizza obok
|
|
Zeby za dużo nie kręcić tym bolesnym zajściem zwracam się do ludzi odpowiedzialnych za utrzymanie porządku w mieście o kontrolowanie tych miejsc nagminnie.Zainteresowanie się młodzieżą pijącą alkohol na przystankach autobusowych i palących papierosy ,przecież obowiązuje zakaz sprzedaży tych wyrobów nieletnim.Niech ktoś zwróci uwagę co się dzieję w autobusach trudno wytrzymać jak zaczną wygrywać telefonami każdy co innego.dziwimy się ,że kierowca czasami jest nieprzyjemny jak on wogóle może pracować jak obok niego stanie ze trzech i każdy słucha czego innego. Co do kierowcy o którym mowa to niema on takiego obowiązku żeby wpuszczać pasażerów i spędzać z nimi piętnastą minutową przerwę.Jego obowiązkiem jest odjechać z przystanku o czasie i bezpiecznie dowieść pasażerów na miejsce.Jest on odpowiedzialny za powierzony mu sprzęt (autobus)kupiony za nasze wspólne pieniądze.Więc nie dziwmy się że stanął w jego obronie. Co do ŁKS-u to nie mieszajmy sportu do bandyckiego napadu.Są tacy co lubią kibicować niech kibicują wkońcu każdy ma jakieś chobby.Nauczmy się wzajemnego szacunku. POZDRAWIAM!
|
|
po to sie chodzi do szkoły żeby zdać
|
|
lepiej idz do wojska ;)
|
|
daj do sieibie numer :) zadzwoni kumpel do Ciebie
|
|
Rekrut
|
|
Dzięki, pacjencie, za miłe słowo. Cieszę się że sprawiłam ci trochę przyjemności swoim pisaniem. Zapewniam, że nie jestem rzecznikiem ani Izby Przyjęć, ani Szpitala w ogóle. Gdybyś się wczytał, to jest w moich postach też trochę gorzkich słów na temat ochrony zdrowia. Niestety, nie jest w naszej mocy, aby cokolwiek zmienić, takie jest prawo i już. Najbardziej mnie wkurza, że tak dużo ludzie piszą o składkach na ubezpieczenie zdrowotne, a jaka jest prawda? Bezrobotni nie płacą nic, rolnicy- 512 zł za kwartał na całe ubezpieczenia społeczne (nie wiem, jaka część z tego idzie na zdrowotne), a lud pracujący- pewnie ze 120 zł. I wszyscy, niezależnie od wysokości placonej składki mają taki sam dostęp do opieki zdrowotnej. Ja też bym wolała nie płacić, odkładać sobie tę kaskę w firmie ubezpieczeniowej, jakich są setki do wyboru, a lekarza wybrałabym sobie sama i sowicie opłaciła, gdybym miała taką potrzebę. Narazie jestem okazem zdrowia, a lekarz rodzinny praktycznie mnie nie zna. Śmieszne, ale ja jako pracownik , poniekąd świadczeniodawca, również opłacam składkę zdrowotną, i to pewnie dużo wyższą niż niejeden z tych, którzy tak bardzo są oburzeni na "służbę zdrowia"! Ale anonimowo, na forum, można się wyżyć, tak jak ty to zrobiłeś. Jest super! A co do osiedla Medyk, to jest ono już chyba tylko z nazwy medyczne, no i z racji lokalizacji, bo lekarzy to tam zamieszkuje najmniej. Ja znam trzech, oprócz stomatologów. Dziwne, że jak ktokolwiek inny w tym mieście wybuduje sobie hacjendę, to nie jesteście tak zbulwersowani. Niech mają, a co mi tam! Niech jeżdża furami za 300 baniek, czego tu zazdrościć? A wiesz, jeden z drugim, ile godzin taki lekarz musiał pracować na ten dom? Wszystkim wiadomo, że mieli dyżury kontraktowe, a wiecie, ile czasu na przykład ich dzieci były pozbawione matek i ojców? Bo faktycznie, pensja zasadnicza lekarza to nie jest nic godnego pozazdroszczenia. Mo mąż- kierowca z zasadniczym wykształceniem ma tyle. A dyżur kontraktowy w szpitalu- to dodatkowe godziny poza etatem. Na prawdę nie ma czego zazdrościć. Spójrzcie na sędziów, prokuratorów, a choćby nawet na bezrobotnych, którzy przebywają za granicą. Więcej już na ten temat nic nie napiszę... Mądry zrozumie, a głupi- niech się ciska przed kompem...
|
|
- prokurator wnosi o 15 lat - Sąd nie jest związany tym żądaniem, mogą mu wlepić i 25 lat. Równie dobrze może dostać też zawiasy. - na fotce pod artykułem widać, że broni go dwóch mecenasów. Tatuś dał na BMW, teraz daje na mecenasów. Mam nadzieję, że nie wykryją zaraz u mordercy jakiegoś schorzenia, które "uniemożliwi wykonanie kary" ( sic!) - cwane papugi wiedzą już co zrobić. grubasek został pouczony, żeby nic nie mówić ( ma do tego prawo) bo cwany prokurator wyłowi momentalnie niespójności, albo zada umiejętnie pytanie. Trzeba iść w zaparte. W Polsce mamy zasadę, że wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. Najważniejsze będą więc zeznania drugiego chłopca - świadka wypadku. No i ewentualnie tego komu groził grubasek. Wychodzi więc na to, że jest więcej świadków - na szczęście. - artykuł nie wyjaśnia, czy te 15 lat prokuratora to tylko za morderstwo czy groźby karalne też? czyżby łomżyńska małomiasteczkowość dotarła i do prokuratora? czyżby zarzucono wątek gróźb? nie mam czasu i możliwości chodzić na terminy - więc prośba do redaktora sprawozdawcy o uważniejsze pochylenie się nad protokołem. - niezależnie od wyroku na pewno Sewerynek będzie miał ciepło pod celą, może trafi do Czerwonego Boru? Tam jest bardzo dużo osadzonych z Łomży. Dlatego stawiam 10 do 1, że po odbyciu wymaganej części kary zostanie złożony wniosek o przedterminowe warunkowe zwolnienie. Sewerynek musi być tylko wzorowym więźniem.
|
|
Jeśli chodzi o sytuację drużyn walczących o utrzymanie się w II lidze: nawiąże teraz do I ligi - Zagłębie Sosnowiec zajmujące 16 lokatę w gronie pierwszoligowców spada automatycznie do III ligi w związku z karą dyscyplinarną WD PZPN o spadku o jedną klasę rozgrywkową po tym sezonie - czyli zajmując 16 lokatę w I lidze automatycznie z II ligi spadają jak na ten moment trzy ostatnie drużyny. Taką samą karę ma Widzew Łódź - jeżeli zajmie 15 lokatę (po 28 kolejkach jest na tym miejscu) automatycznie pójdzie krokiem Zagłębia Sosnowiec. Czyli jest realne utrzymanie się w II lidze naszego ŁKS - u, ale dla nas kibiców niech ŁKS pokaże na boisku, że stać ich na utrzymanie się w szeregach drugoligowców.
|
|
Oj jak mnie wkurza takie podlazenie i dopytywanie w czym pomoc, a moze jednak...a moze ja chce sie tylko zorientowac co gdzie jest i w razie czego slpiero przyjsc cos kupic? A ceny? Mysle to sama co moi przedmowcy...kosmos!!! Dlatego wole ten sam towar kupic np. na Allegro i to za polowe ceny, skoro w sklepach i tak nie uznaja gwarancji...Jedyny fajny sklep, gdzie nie wlaza ci na glowe i zawsze z szerokim usmiechem powiedza dzin dobry i dowidzenia to Traffic...jak sie upomnisz o rabacik to tez udziela ;))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |