czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tylko 2 procent uznalo tuska za dobrego premiera

Prawko od 30-tki.

Niestety, małolaty to gamonie. Nie umieją jeździć rowerem (nap... po chodnikach), a co dopiero samochodem (i to takim za tysiąc PLN).

Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tylko 2 procent uznalo tuska za dobrego premiera

nicola - rządzisz :)

pekuka :)

Pozdrawiam.

Proponowałbym raczej zrobić tak jak jest w Niemczech: młody kierowca dostaje prawko na dwa lata. Jeśli w tym czasie popełni jakiekolwiek przewinienie, jakikolwiek mandat, źle zaparkuje, to zabierają mu prawko na rok i po roku znów może zdawać.

Nikt nie nauczy Was wyobraźni na drogach ani prawidłowych nawyków w zaskakujących sytuacjach. Do tego potrzeba czasu. Łatwo jest rozpędzić samochód do 160 km/h, ale jak go szybko zatrzymać? Droga hamowania z prędkości 100 km/h to około 40m dla dobrych samochodów. Dla kiepskich jest dłuższa. Warto o tym pamiętać.

Każdy umie jeździć szybko - wsiadając do samochodu pomyślcie, że w każdej chwili możecie kogoś zabić. A jeśli będzie to dziecko, które wybiegnie za piłką?

Nie da się już tego cofnąć. Karą powinno być więzienie.

Idioci... Czemu od 30 lat czemu od 25 ? Przeciez w tym wieku ma sie najlepszy refleks. Powinni robic badania psychologiczne wyjatkowo ostre, albo tak jak jest w niemczech.... Z drugiej strony trzeba byc idiota zeby nie widziec zatrzymujacego sie samochodu (badz stojacego) a nawet jakbym juz widzial ze sie uderzy w ten samochod (bardzo przepraszam ale to chyba sie czuje jadac autem, chyba ze ktos nie czuje gabarytow, predkosci i mozliwosci swego auta) to zjechalbym do rowu... Duzo gowniarzeri jezdzi bez pojecia, ale nie generalizujmy bo sa osoby w tym wieku ktore tak nie jezdza... Trzeba byc ograniczonym zeby tego nie widziec.

http://pl.youtube.com/watch?v=CC-z3UK9YTg
moze ktos z was bedzie wiedzial co to za nutka,z gory dzieki za pomoc

Kiedyś , gdy jeszcze czynny był most drewniany , wszyscy nazywali żelaznym mostem. Nazwa uchowała się wtedy od czasów mostu stalowego , który wcześniej tam był.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50691b7f9614e94d.html
Właśnie parę takich zdjęć z budowy mostu w Łomży kupiłem.

logik86 nie krytykuj tak kobiet. z tego co widze na drogach to wiekszosc jezdzi kobiet ,a gdzie so panowie? jak mozna byc tak slepym zeby nie zobaczyc stojocego samochodu nawet jakby nie mial wloczonego migacza to sie w glowie nie miesci .ja sama jestem kierowco od 10 lat codziennie jezdze traso nr61,wiekszosc kierowcow ktorzy popisujo sie brawurowo jazdo to niestety ale gowniarze ktorzy gonio jak szaloni.

PS , ten stalowy widać w oddali na zdjęciu 2.

Jakie badania taki 18-19 dostanie samochód od tatusia i sie popiuje zabija nie winnych ludzi jestem ciekawa jak ty bys sie czuł jak by ci taki gamoń zabił kogos bliskiego.
Postaw sie w sytuacji tych rodziców stracili w jednej chwili przez takiego bałwana 3 córki co oni teraz o przeżywają zastanowiłes sie nad tym.
Ja to przechodziłam jak moja siostra miała wypadek z koleżanką i wiem co to znaczy, żebyś zobaczył tego poloneza to bys miał takie same zdanie jak ja.Ja widziałam ten wypadek i nie chciałabym tego przeżywac na miejscu rodziców tych dziewczyn.Nasze prawo powinno sie zmienic !!!!!

Ludzie spokojnie... moze od razu prawko od 40 zapropnujcie :D ehehhehe

stało sie... mówi sie trudno, zycia im nie zwrocicie... takie wypadki sie dzieja codziennie w calej Polsce...

a skoro nie znacie prawdy i jej szczegolów to nie obwiniajcie zadnej ze stron...
oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i napewno jeden sobie mysli... baba za kierwonica to juz śmierc, drugi ze mlody facet chcial poszalec i przesadzil... wina moze lezec po obu stronach... a wy najchetniej byscie kierowce skazali na dozywocie- od razu... to nic nie da....

jestem za tym aby zaostrzyc wymagania egzaminacyjne i to bardzo, ale rowniez kwestia naszych drog nie jest tu znaczenia... mandaty moga kosztowac i 5000 pln. ale niech nam takie drogi wybuduja po ktorych mozna jezdzic a nie turlac sie jak po drabinie

julcia77 jak sie popisuje to niech sie popisuje ma prawo.ja mam duzo wiecej lat i lubie sobie szybciej z miejsca pisnąc z opon. Piraty najgorsze to kobiety ktore niemaja reflexu w samochodach.A co do wypadku, to widze kolejną plotke znalezliscie aby tylko sobie podyskutowac po chamsku za plecami.
Tu jakies glupie kobiety gadają o prawku po 30stce, widocznie oszalały albo są skrzywdzone. W dzisiejszych czasach 13 latek umie jezdzic samochodem i napewno pojedzie lepiej od niejednej kobiety.

Skutek wypadku musialbyc inny, ale wystarczy ze ktos przeczyta w gazecie czy gdzie i odrazu glupi wierzy brukowcom. Policja nigdy niepisze calej prawdy dla mediów.

Witam
Kupię telefon SonyEricsson P990i w bardzo dobrym stanie najlepiej bez simlocka z całym kompletem na gwarancji.
moje gg 12774520

I znów się zaczyna :) Żadne z Was nie widziało co się stało, jednak wszyscy jak widać doskonale wiedzą co było przyczyną i dlaczego doszło do tej tragedii. Po 1. Jakoś nie chcę mi się wierzyć że kierowca nie zauważył stojącego poloneza. Może się zagapił, może poszły hamulce … 2. Co ma wiek do nabywania uprawnień ? Wydaje mi się że powinno się od ludzi oczekiwać odpowiedzialności i wyobraźni a nie ukończonych 30 lat. Zapewne wielu z Was robiło prawko w wieku 19 czy 20 lat. 3. Po co posługiwać się ciągle stereotypami że to tatuś daje synkowi samochód ? Może Ci smarkacze najzwyczajniej wyjeżdżają za granicę i sami zarabiają na te „tatusine” autka ? A co niektórych boli że 20 – paro latek jeździ lepszym samochodem niż wielu z Was? Osobiście pierwszy samochód kupiłem w wieku 21 lat za swoje ciężko zarobione pieniądze w Reichu. Bo moich rodziców nie było stać na kupno samochodu sobie a co dopiero mnie. Kolejna sprawa, piszecie o brawurze i głupocie młodych kierowców ale tak naprawdę to nie chodzi o głupotę i brawurę tylko o umiejętności. Czego ma się nauczyć młody człowiek skoro się Go uczy „toczeni” z prędkością 50 km/h i parkowania? Zamiast uczyć przyszłego kierowcę jazdy z większą prędkością w różnych warunkach pogodowych, tego jak samochód zachowuje się w różnych sytuacjach, to ludzi uczy się parkować. Tylko że przy parkowaniu jak obije komuś samochód to nikt nie zginie najwyżej dostanie mandat i będzie uważniejszy. Jednak jak np. przy 90 wpadnie w poślizg i nie będzie umiał wyprowadzić z niego samochodu to może dojść do tragedii. Ale wtedy nikt nie powie że nikt tego młodego człowieka nie nauczył i nie przygotował tylko każdy powie że smarkacz wziął od tatusia samochód by poszaleć. Niekiedy i inni (nie koniecznie my ) mogą popełnić błąd na drodze i też musimy być na to przygotowani i odpowiednio zareagować. Tylko jak ?? Skoro jedynie parkować umie ?? Jednak tego wszystkiego ktoś musi nauczyć i latami zdobywać doświadczenie za kółkiem. Nawet starym i doświadczonym kierowcom przydarzają się pomyłki więc czego oczekiwać od młodego i całkowicie nie przygotowanego kierowcy.
Jako zawodowy kierowca , który przejechał już … (przez grzeczność nie napiszę bo mógłbym niektórych tych doświadczonych zawstydzić), mogę powiedzieć jedno na drodze nie ma mądrych i trzeba myśleć. Ale by móc myśleć najpierw trzeba być świadomym tego co może się stać a by być świadomym to albo ktoś to musi pokazać albo sami musimy doświadczyć. Czym innym jest gdy ktoś nam powie że przy 120 km/h (nawiasem mówiąc przeciętna prędkość z jaką jeździmy po trasie) ma o wiele dłuższą drogę hamowania a czym innym jest samemu rozpędzić samochód do tej prędkości i zasymulować np. wtargnięcie pieszego na ulicę i postarać się wyhamować lub w ostateczności wyminąć. Czym innym jest samemu doświadczyć zblokowania kół nadsterowności i podsterowności samochodu a czym innym jest krótka informacja policjanta w TV że znów przyczyną była nadmierna prędkość.
Co niektórzy tu się wypowiadający twierdzą ile to mają przejechanych km i jacy są doświadczeni choć piszą bzdury na poziomie 15 latka. Więc wątpię by w ogóle mieli prawo jazdy – no chyba że kartę rowerową.

hahahahahahah Dobre :D

Z tymi kołami to nie do końca tak jest.Dwa lata temu miałem identyczny wypadek i stałem prostopadle do linii z włączonym migaczem i ze stopem, bo było lekko pod górkę.Widoczność była znakomita z przeciwka kolumna aut najpierw tiry później osobówki na szczęście... i co nagle rozpędzone auto(takie samo jak te teraz, kolor inny) przywaliło we mnie, a w ogóle się tego nie spodziewałem.
Wszystko tak szybko się dzieje, później tylko odzyskałem przytomność i widziałem jak na czołówkę mnie pcha z autem z przeciwka.
Nic nie zdążysz zrobić jak już dojdzie do akcji...
dwóch młodych braci z siostrą we mnie przywaliło (dziwni byli jak sąsiedzi z czeskiej bajki) w sądzie się cieszyli jakby pierwszy raz byli czy co
Skręty w lewo poza miastem bywają niebezpieczne bez wydzielonego pasa

Czytam niektóre komentarze i nie dowierzam, jak co niektórzy wyciągają kretyńskie wnioski.
Po pierwsze: nie ulega wątpliwości, że renówką jechał gamoń i debil, którego wina jest niezaprzeczalna,
po drugie: znam laski, którym niejeden facet do pięt nie dorasta w powożeniu bryką i widzę wielu facetów za kółkiem, którym chętnie skopałbym d..ę, bo jeżdzą jak frajerzy,
po trzecie: bardzo współczuję rodzinom tych dziewczyn.

Rodzice Jasia uprawiali sex w pozycji na pieska. Nagle w drzwiach stanął Jasio.
- Kurde, muszę wybrnąć z tej niezręcznej sytuacji - pomyślał tatko.
- A ty, niedobra! Ty...! - ryknął tatko i zaczął walić mamci klapsy w pupę. Nie będziesz już Jasia więcej biła... A masz...!
A Jasio krzyczy:
- Super tatko, super! Wyruchaj jeszcze kota, żeby mnie nie drapał!

Jasio podejrzał, jak jego dziadek "załatwiał się" za stodołą. Po chwili pyta:
- Dziadku, co to było takiego, co ci z rozporka zwisało?
Dziadek nie bardzo wie, jak Jasiowi odpowiedzieć, więc mówi:
- To był ślimak.
- Tak też myślałem, bo to do ch... nie było podobne!

Ksiądz pierwszy raz spowiadał i kobieta mówi mu swoje grzechy:
- robiłam loda, przeklinałam itp.
ksiądz zakłopatany nie wiedział jaką pokute dac za robienie loda i wpadł n apomysł ze zapyta sie misnistrantów. Wybiegł z konfensjonału, biegnie do zachrysti i pyta:
- ministranci co daje ksiądz za robienie loda??
ministranici odpowiadają:
- po czekoladzie.....

Powiedzmy, że rzecz dzieje się w niedalekiej przyszłości.
Prałat Jankowski przyleciał swym helikopterem do Szczecina. Na lądowisku czeka tłum dziennikarzy, a najbardziej do przodu pcha się reporter super ekspresu.
Gdy Jankowski wynurzył się z helikoptera wspomniany dziennikarz rzuca pytanie:
- Prałacie, co powiesz nam o tutejszych lokalach nocnych?
Ten aby wybrnąć odpowiada:
- Są w Szczecinie jakieś lokale nocne?
Następnego dnia na 1 stronie Super Ekspresu wielkimi literami:
"Pierwsze pytanie prałata Jankowskiego po przylocie do Szczecina brzmiało: Są w Szczecinie jakieś lokale nocne?"

Poszedł ksiądz na targ kupić coś do jedzenia, bo miał mieć w parafii wizytację biskupa i biskup miał zostać na kolację.
Podszedł do gościa z rybami i mówi:
- Oj, jaka piękna, duża ryba!
Sprzedawca na to:
- Pięknego skurwiela złapałem, co?
Ksiądz się obruszył:
- Panie, ja wszystko rozumiem - piękna duża ryba, ale żeby zaraz przy księdzu takie epitety wstyd!
Sprzedawca wyjaśnia:
- Ale proszę księdza - ******** to jest nazwa tej ryby, tak samo jak płotka, okoń czy pstrąg.
- Aaa no to w porządku. Poproszę tego skurwiela. Przygotuję go na kolację z biskupem.
Przychodzi ksiądz na parafię pokazuje rybę siostrze zakonnej.
Zakonnica:
- O jaka piękna duża ryba.
A ksiądz na to:
- Ładnego skurwiela kupiłem, co?
Zakonnica:
- Ale co ksiądz - takie słownictwo?
A ksiądz wyjaśnia, że to ta ryba się nazywa ******** - tak jak inne, płoć czy szczupak.
- Aaaa. to rozumiem.
Ksiądz polecił zakonnicy żeby ta przygotowała skurwiela na kolację z biskupem.
Stoi zakonnica w kuchni, skrobie rybę a tu wchodzi kucharka.
- O jaka piękna duża ryba - mówi kucharka.
Siostra na to:
- Piękny ********, prawda?
- Ależ co siostra? Nie poznaję! - obrusza się kucharka.
A siostra, że ta ryba się nazywa ******** - tak jak inne się nazywają, karp czy lin.
Siostra kazała przygotować skurwiela na kolację z biskupem. Wieczorem przyjeżdża biskup, siada przy stole z księdzem i zakonnicą. Kucharka wnosi główne danie - rybę.
Ksiądz biskup:
- Jaka piękna, duża ryba!
Na to proboszcz:
To ja tego skurwiela znalazłem i kupiłem.
Odzywa się zakonnica:
- A ja tego skurwiela skrobałam.
Na to włącza się kucharka:
- A ja tego skurwiela usmażyłam i przyrządziłam.
Ksiądz biskup uśmiechnął się, wyjął z torby litr wódki i mówi:
- *****, widzę, że tu sami swoi!

co o tych myslicie moim zdaniem niezłe

Gans Hania jak coś to skoczyła ze "starego"mostu, czyli tego przy stadionie

Treść jest ukryta

zauważcie jaka jest logika myślenia tego Pana , jak będzie jakieś osiedle po drodze to co tam zostanie wysiedlone bo on musi mieć obwodnice własnie w takim miejscu. Co to za mydlenie tymi punktami dostępowymi chyba nie trudno zrozumieć ,że po wchłonięciu przez miasto tej niby obwodnicy zrobi się z niej łomżyńską trasę typu trasa Łazienkowska tam też są węzły z punktami dostępu. A odnośnie tego cudu to już go prawie mieliśmy chyba Pan szybko zapomniał o usiłowaniu powiekszenia miasta własnie o te tereny na których ma przebiegac wariant II obwodnicy. Ten pomysl nie poszedł do lamusa on wróci i to szybko , bo przeciez tereny pod obwodnice będe potrzebne i i zarobić będzie można.

A dlaczego tak ością w dupie stoi waraint I który biegnie tak ,że nikomu nie przeszkadza . Wariant który został stworzony właśnie po konsultcjach projektanta ze lokalnymi mieszkańcami gmin. Tylko oczywiście łomzy przeszkadza.

Wariant I nie biegnie przez tereny chronione przyrodniczo i był juz uzgodniony z mieszkańcami gminy łomza - został poprawiony przez projektanta własnie po spotkaniach z mieszkancami. Ale co tam dziwne interesy paru ludzi kieruja decyzje i opinie miejscowych notabli w kierunku wariantu II . No to bedziemy mieli wesoło, ja juz teraz zapraszam miejscowych notabli na spotkania z mieszkańcami tylko w kaskach na głowach bo ten pomysł tak lekko nie przjedzie PANOWIE.

Ludzie mam głęboko w d....ie gdzie ona będzie niech tyloko powstanie, bo będzie tak, że temu taki wariant a innemu inny a obwodnicy jak niema tak nie będzie.

hehe z penisami, super ekspresem i księdzem niezłe

Gra siostra z księdzem w piłką nożną. Siostra broni a ksiądz strzela
- *****, ale mi zeszło
A siostra do księdza:
- niech ksiądz nie przeklina bo pokarze Bóg księdza piorunem z nieba
Ksiądz strzela drugi raz:
- o *****, ale mi zeszło
A siostra:
- mówiłam już coś księdzu
Ksiądz strzela trzeci raz
- *****, ale mi zeszło
Piorun z nieba, siostra dostała, leży zabita i taki głos z nieba:
- o *****, ale mi zeszło

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

To wcale nie mityczne interesy, tylko dla lokalnych bonzów jest ważne czyje działki pójda pod młotek i ewentualnie, czyje będa przy trasie- zjeździe.
To konkret, a nie mit.

Ja składałem około 20 lutego i na razie nie mam zwrotu. A VIP_1 to pewnie w US albo UKS pracuje .... :-)) To najpóźniej do polowy maja może dostanę zwrot na konto.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org