środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CO WARTO ZMIENIĆ W ŁOMŻY -PREZYDENCIE CZERNIAWSKI ???

nie ma to jak dobra reklama invest24.pl
:D

a babka tańczonca mariuśu jest chiba fajna cio?
co mi za film wysyłaleś burtalsu w sffienta?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CO WARTO ZMIENIĆ W ŁOMŻY -PREZYDENCIE CZERNIAWSKI ???

widać jak niektórzy są uduchowieni o świętach, ile dały im wielkanocne przemyślenia...... ledwo po świętach a oni już skaczą z zębami i mięchem rzucaja;)

tede różne sposoby regeneracji włosów jest u fryzjera na aleja legionów nad eurobankiem nie wiem czy to cos daje ale wiem ze zalezy im na tym aby nie niszczyc wlosow

jestem napisała:
tono tapety na twarzy

Z czym ? Kto Cię dziewczyno języka polskiego uczył ?
Może o wygląd to wy dbacie ale o poprawną pisownię to już niekoniecznie...

pewnie ze takich facetow chodzących do kosmetyczki nazwalbym meskimi dziw*ami. facet u kosmetyczki nieno... smiech na sali az kobieta mi sie smieje,
facet + kosmetyczka = pedał na 102

no własnie tez nierozumiem. to ze jest z polski to nie znaczy ze musze na nią glosowac. odwiedzilem strone i widze ze polowa tych dziewczyn to jakies lampucery i nieporozumienie, jednak z 10 zajebistych tam jest. z polski tez brzydka niejest

a moze ktos wie jak sie sprawuje takie przenosne cb typu
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=328079791
bo mnie interesuje zakup takiego???

a ja tam na legionow lubie robic zakupy zreszto pracuje w firmie gdzie jest kilkadziesiat ciężarówek i kilkanascie osobowek i we wszystkich autach on zakładał radia i anteny i szef moj go chwali

przenosne cb sa dobre...ale do samochodu proponuje stacjonarne...
niby mozesz podlaczyc antene samochodowa do przenosniaka...ale nie musi on miec takiej samej mocy tak stacjonarne...(czyt. samochodowe) jedynym minusem jest to, ze baterie czesto trzeba wymianiac...nawet z akumulatorkiem jest to denerwujace...

RS

Witam mam pytanie czy w Łomzy lub w niedalekiej okolicy zajmuje się naprawą maszyn do szycia ?

SRODMIESCIE ale błąd napisz do gazety jeszcze kasę za to dostaniesz.

gans dlaczego tak trudno tobie zrozumieć że mężczyźni też chodzą do kosmetyczki i nie świadczy o nich że są gejami tylko że dbają o swój wygląd tym bardziej jeżeli pracują i ich wygląd ma znaczenie w pracy, wyobraź sobie sytuacje wchodzisz do banku rozmawiasz urzędnikiem na temat pożyczki a on ma brwi krzaczaste to lepiej niech idzie do kosmetyczki niż ma wyglądać jak idiota takich podobnych sytuacji jest dużo wystarczy trochę pomyśleć.

Najlepiej u takiego na wojska polskiego kolo Dantexu.....

Nie wszystko na tym świecie może się toczyć bez Twojego udziału.

Na rynku w Nowogrodzie (sobota) jest facet , ktory tym sie zajmuje.

Dobry fachowiec jest na Spokojnej trzeba zapytać w firmie naprawiającej rowery bo on gdzieś w tych blokach mieszka napewno znają go lub w zakładach spożywczych Bona bo tam pracuje.Warto go znależć bo facet zna temat maszyn do szycia.

Wolny człowiek nie ma autorytetów, przynajmniej na stałe i na pewno nikogo nie czci, ani nie wielbi.
Czy kazania głoszone w kościele to są jakieś "tajne komplety", że informowanie o ich treści jest jakimś "donosicielstwem"? Przecież głoszone "słowo boże" powinno docierać najlepiej do wszystkich.
Liczę na życzliwych i rozsądnych forumowiczów, którzy znając treść kazania ze mszy w Kościele Św. Krzyża w Wielkanocną Niedzielę o 19,00 poinformują nas wszystkich, ciekawych tegoż. Jawność i prawda jest przecież jedną z największych wartości.
Ja w tym czasie naprawdę byłem w innym kościele, nie żebym sam chciał, ale wypełniałem obowiązki wobec osoby bliskiej.

Za życzliwość rozsądnych serdecznie dziękuję.

von chrupka

jedzie glupota, konserwatyzmem i prl'em od niektorych osob na tym forum. widziemy jak tutaj wylewaja swoja frustracje.

wymagania minimalne:
procek: PIII 800 Mhz
ram: 512 mb
grafa ati radeon 8500LE, GeForce MX400
system: win ME,2000 lub XP

wymagania rekomendowane:
procek: P4 2.0 Ghz
ram: 512 mb i wyżej
grafa ati radeon 9200, FX5700
system: win 2000 lub XP

Co do linku to wybierz se któryś: http://search.utorrent.com/search.php?q=warrock&e=http%3a%2f%2fisohunt.com%2ftorrents.php%3fext%3d%26op%3dand%26ihq%3d&u=1

" mloda guwniara jestes to wiadomo"

Ty gans nie rób wioski i nie pisz nic więcej . Chyba wszyscy maja dosyć twoich ortografów.Człowieku który ohap kończyłeś.czytać nauczyli ale pisać jak widać

o co dokladnie chodzi z ta maszyna?

Po pierwsze to non steam to kradziez;d ale dobra jzu sie nie czepiam
co do zwrotu "Serwer nie jest jak radius nie ma Adminów cziterów ;)"
to dla twojej informacji dziecko to na radiusie wszyscy admini byli steam i sa aktualnie zarejestrowani w ESL. Jeśli tam na demkach ludzie sie nie poznali to nie mam więcej pytań.

Jakaś plaga wszystko wszystkim ginie w ostatnich 2-3 tygodniach codziennie słychac ze cos ukradli czegos ktos szuka. Masakra w tej Łomży się dzieje.

bylo super tylko szkoda ze Boba Marleya juz nie ma:)

Pabloz4 to jakiś nawrócony,skruszony stary ormowiec?Takie kontakty,że ho,ho.

Riposta

Byłem. Wrażenia bardzo pozytywne. Więcej takich incjatyw!!!!!!!

No i w końcu jest spodziewany przeze mnie odzew :)) MiYu a czy tą odbudowę włosów przeprowadzałaś w Łomży? Z chęcią dowiem się o tym czegoś więcej :))

klub wg mnie na 8 mimo iż często tam bywam, w poniedziałek było dosłownie jak w saunie, chyba naprawdę nie wiedzą do czego służy klimatyzaja albo chociaz powinni otworzyć okna, nie było czym oddychać, muzyka może być nie mam zastrzeżeń chociaż innego gatunku muzycznego słucham, co do parkietu zgodze się że jest za mały. Porównując jednakże z klubami w naszym mieście można stwierdzić że nie jest tak żle. Skoro miało nie być o personelu.... ja stawiam dla lokalu 8. Jednakże podkreślam że gdyby chodziło o personel ocena spadła by do 6.

RS

Tak z ciekawości.
A jakie my w Łomży w ogóle mamy kluby? Bo skoro w skali 1-10 dajecie np.6 pkt. YAM`ie wyraźnie odnosząc się do naszego miasta to co dostałoby 10?

Czasami się śmieję że w Łomży to jedyny klub to "Jocker Club" bo przynajmniej w nazwie ma to zawarte ;)

A na poważnie, każdemu coś się gdzieś podoba albo nie podoba, Degustibus non discutantum. Ale trzeba przyznać że dodając wystrój + powierzchnie +popularność wychodzi na to że Yam Caffe (bo tak chyba nazywa się to miejsce) jest najbardziej obleganym klubem w Łomży.

I chyba nikt nie zaprzeczy...

A może? :)

A jo to sam sobie założyłem i już. Dwie godziny roboty i nie musze jeździć po żadnych "specjalistach"

yAM cAFFE to lokal, w którym zbierają się ciągle te same twarze i to jest skupisko plotek i ploteczek. Sami właściciele to praktykują niestety! Po imprezce odtwarzają na kamerkach i są komentarze. Sądzę, że nie do tego ma służyć monitoring w lokalu...
(Ale co się dziwić co nie którzy nie mają lepszego zajęcia i w Yam Caffe są codziennie i takimi plotkami i sensacjami żyją ;)
> Według mnie właściciele stawiają na ilość, a nie na jakość. Powinna być podniesiona poprzeczka wiekowa do 21 lat, dzieciaki niech bawią się w Atomie czy innym klubie.
> Proszę również zadbać o ochronę, ponieważ zdecydowanie jest jej za mało, a sam "monitoring" nie wystarczy.

Łomża potrzebuje takiego lokalu jak Yam Caffe i dlatego każde wskazówki powinny być cenne dla osób, które kierują tym lokalem.

teraz powiedz jak było

Tete przeprowadzałam ją w salonie Hair Design na Wyszyńskiego. Ile ta przyjemność kosztuje nie wiem dokładnie, ponieważ miałam wtedy ścinane i malowane włosy.
Najpierw myją włosy takim szamponem, potem nakładają maseczkę, a potem jeszcze jedną. Trzeba z tym troszeczkę posiedzieć. Miałam jedną odbudowę zrobiona w salonie, a drugą dostałam do domu, żebym sobie po jakimś czasie powtórzyła.
Moje okropnie wysuszone "kudełki" zrobiły sie ładne i zadbane.
Polecam:)

przestan... ja juz wole, zeby wyblakl, niz jakiegos syfa zalapac... a wiadomo co na tych iglach jest...? widzieliscie igly normalne (profesionalne) a te co ludzie w domach robia? ze strun czy jakies bardzo zaostrzone igly ..

balbym sie dotknac tej igly...a co dopiero sobie dziare dac zrobic...

rudy błazen z druhem

Ja wiem ze grejdus i Kabaryna robili a czy robia tego nie wiem

Markac jeśli gans lubi zarośniętych (może nawet nieumytych) małpo-ludzi to jego prywatna sprawa:)
Osobiście wolę, żeby facet poszedł do kosmetyczki i np. pozbył się problemu z trądzikiem, brwiami zarastającymi czoło niż straszył mnie w sklepie, salonie czy gdzieś indziej.

tez chcialam sobie zrobic ,,dziare,, ale juz zmadrzalam... zastanowilam sie czy nie zrobic u jakiegos znajomego znajomego ale w koncu doszlam do wniosku ze lepiej zaplacic wiecej w jakims profesjonalnym studiu niz isc do jakiegos konowała i czyms sie zarazic(AIDS,HIV,żołtaczka,grzybica itp itd).
nawet robiac tatuaz u bardzo dobrego znajomego czy nawet w profesjonalnym studiu(do ktorego masz zaufanie) nie masz pewnosci czy nie skonczy sie jakas alergia(barwnik/tusz jako ciało obce może wywołać szereg reakcji organizmu związanych z nietolerancją jego obecności). Zastanow sie jeszcze dobrze,czy napewno chcesz miec ten tatuaz i w jakim miejscu(zebys potem po latach sie go nie wstydzila i nie musiala usuwac).Jesli dalej jestes zdecydowana: ul Św.Rocha 13/15; ul. Czestochowska 18/1 (oba studia w Białymstoku-cennika nie znam,ale jak chcesz to podam Ci numery-zadzwonisz i sie dopytasz)

w Łomży nie ma dobrych dermatologów, polecam dr. Wrońskiego w Białymstoku

no jesli twoj facet ma trądzik to raczej do lekarza a nie do kosmetyczki. zastanowcie sie trohe. a bród to nie natura czlowieka, trzeba sie myc aco do wlosow to mi wypadly wiec niema problemu zeby isc do kosmetyczki. zostaja paznokcie ktore sobie podcinam. lepiej dbac o siebie w domu i gdzie kolwiek na wlasną ręke niz facet ma chodzic do damsko-pedalskich salonow pieknosci i wygladac jak baba

www.zespolronix.pl

Godna polecenia i uwagi jest restauracja Panorama w Nowogrodzie. Jedzonko dobre, wystój zadowalajacy, widok na doline Narwi i Pisy. Nie widzialem w okolicy tak pieknie polozonej knajpy.

polecam sale chaberek budy czarnockie a jak zespol to tylko imperial

na ul. jednaczewskiej jest facet co naprawia maszyny

o gustach sie nie dyskutuje :)

Yama, jak wszystkie lokale, ma swoje plusy i minusy. porownujecie yame do dobrych lokali w duzych miastach... OK, ale jakie tam sa ceny? ile osob w lomzy stac byloby na placenie na kazdej imprezie po 10 -13 zl za kieliszek wodki? albo 10 za male piwo... nie wspominajac juz o drozszych alkoholach... sporo osob sie krzywi ( a czasem rezygnuje z wejscia) , kiedy musi przy wstepie zaplacic 5 lub 10 zl. jednakze znam opinie osob, ktore bywaja troche czesciej w innych lokalach niz statystyczny lomzynski klubowicz i zapewniam, ze maja o Yamie jak najlepsze zdanie ( chodzi o ogol) . mowie tu o DJach, ktorzy bardzo chetnie graja po raz kolejny i ludziach przyjezdzajacych z nimi. pewnie niektorzy posadza mnie o subiektywizm, ale z czystym sumieniem stwierdzam, ze malo jest lokali trzymajacych taki stosunek jakosci/ceny jak Yam Caffe. Na pewno sa lepsze lokale, ale nie w naszym miescie, a nawet regionie. piszecie, ze bawia sie ciagle te same twarze; a skad niby wziac inne osoby? emerytow zapraszac czy autobus po okolicznych wioskach puscic? co do kart stalego klienta: jesli Twoja znajoma ma karte stalego klienta (na przyklad) w sieci ' Sephora', bo stale kupuje tam kosmetyki, a Ty jej nie masz, to tez czujesz sie posegregowana jak smieci? w dzisiejszych czasach to normalny element marketingu.
pozdrawiam i zycze udanych imprez ;)

Co do sali to jest bardzo duży wybór i musisz sam wybrać która ci się najbardziej podoba .Godne polecenia są sala : W Kisielnicy , W Ryśiu(Salon Margo) odradzam stanowczo salę Korona za dużo afer.Co do zespołu to zespół Ronix jest godny polecenia .Zresztą zobacz ich stronę .Grali u mnie na weselu i jestem zadowolony w pełni.

Ale po to płacę ten cholerny fundusz remontowy, żeby sobie wszystkie nieszczelności z niego usunęli!!! I jeśli stosują jakiś przelicznik to powinni o tym poinformować na rachunku albo w jakimś piśmie, a nie samowolkę stosują. Nic tylko zacząć "kraść" wodę i odkręcać licznik :)
Swoją drogą to podnieśli opłatę za wodę zimną, a żadnej informacji o tym nie otrzymałem :/

no ok ja też się z tym zgadzam, ale chyba nie do końca o tym mowa była:P

Yam Caffe i inne lokale w dużych miastach... nie ma porównania, to tak jak nie ma porównania Łomży do Warszawy.
Pamiętajcie każdy ma prawo wyboru i wypowiadania własnych opinii - po co te wulgarne teksty (lala26), one świadczą tylko jakim jesteś człowiekiem.
Yama jest fajnym miejscem, ale tak jak wcześniej wspomniano ma swoje plusy i minusy.

"Jeszcze się taki nie narodził, aby każdemu dogodził".

Jutro karaoke i sądzę, że yama będzie pełna po brzegi, a to tylko od nas samych będzie zależało w jakiej będziemy bawić się atmosferze, bo nie zapominajcie klimat lokalu tworzą również Ci którzy tam przychodzą.
Piszemy o brudnych toaletach... nikt inny jak osoby, które z nich korzystają robią bagno! Dlatego zacznijmy sami od siebie!

Pozdrawiam

Ciekawe czemu w tym temaci nie odzywa sie ani JJk ani inni obrońcy wiary i tępiący żydów i bezbożników?

dsadasd

Witam!Mama takie pytanie bo chce zrobić zaprawki na samochodzie jakiego polecacie lakiernika? I ile może to kosztować? Dzięki z góry

No mi nie przeszkadza... A Tobie nie zdarzylo sie nocowac gdzies u rodziny/znajomych, w hotelu, czy mieszkac na stancji albo w akademiku? Korzystasz z lazienki tylko w domu? I nikomu innemu absolutnie nie pozwalasz? ;) Naprawde nie rozumiem problemu... I osobiscie nie znam chyba nikogo kto by wymienial wanne co 5 lat... Ty tak robisz?

ROTFL dziewczyno odpusc sobie ok? Kazdy kupuje co chce... A Tobie sie wydaje, ze wszyscy na calym swiecie kupuja tylko nowe mieszkania, a uzywane ida do rozbiorki czy jak? Policz sobie koszt urzadzenia calego mieszkania, a nie tylko garderoby, pozniej dolicz koszty kredytu i wtedy licz roznice w cenie. Moze Tobie z kolei nie robi roznicy kilkadziesiat tys. wiecej ktore doplacisz i nie musisz liczyc pieniedzy, ale wielu pewnie robi.
A co do cen, to ludzie sami tak wywindowali, jak zaczely isc w gore to sie targowali miedzy soba i placili duzo wiecej niz chcial poczatkowo wlasciciel. Wiec jesli juz, to sklanialbym sie raczej do tezy, ze mamy to co mamy, przez takich wlasnie nie liczacych sie z pieniedzmi ludzi :>
Zeby odpowiedziec na Twoje pytanie o kupowanie uzywanego za 3200 za metr, to powiem Ci, ze ja bym sie zastanawial czy kupic w ogole jakiekolwiek mieszkanie za ta cene w Lomzy, uzywane czy nowe.

Nie wiem czy mialas okazje studiowac, ale chyba nie przezylabys przy takim podejsciu, gdybys musiala pomieszkac sobie na stancji czy w akademiku nie daj Boze i korzystac ze wspolnej lazienki ;)
A jesli nie wymieniasz co 5 lat, to co za roznica, przeciez Twojej tez za pare lat nie pomoga srodki czystosci ;)

Doskonale rozumiem ból wewnętrzny Rodzica w sytuacji kiedy miejscowy "lekarz" bez żywej gotówki lekcyważy zupełnie swoje obowiązki wobec ludzi potrzebujących pomocy.
W mojej praktyce był fakt kiedy byłam ja sama zoperowana w Białymstoku na wyrostek i w momencie jak poszłam tutaj do poradni chirurgicznej zdjąć szwy pooperacyjne to usłyszałam : niech pani jedzie tam szwy zdejmować gdzie panią zoperowano - miejscowy lekarz - cham i prostak - stwierdził jak zobaczył wypis z szpitala klinicznego z Białegostoku.

To są nasze miejscowe realia i takie mamy środowisko lekarzy - nie znam wśród nich nikogo na przyzwoitym poziomie . To są potwory bez serca .

(... usunięto w związku z ust. osude art14)

Szkoła rodzenia to nie tylko wiedza, bo wiedza jest wszędzie internet, książki, opowieści znajomych. Szkoła rodzenia to przede wszystkim miejsce spotkań i miejsce doskonałego relaksu podczas ćwiczeń i chyba o to tu chodzi. Więc im więcej spotkań tym lepiej:)

Dran masz racje

W jakim celu wypowiadac sie jaki jest stan faktyczny, jezeli pozniej czyta sie taki stek bzdur.
Osobiscie jestem przed obrona inz na SGGW Wydział Nauk o Zwierzętach, wspólnie z rodzicami prowadzimy gospodarstwo. Stereotyp dawnego, zapijaczonego, brudnego i smierdzacego rolnika juz minal. Chociaż może jeszcze nie dla wszytskich...

Dopłaty bezpośrednie? :D pierwsza sprawa to kto ciągle zmienia rozporządzenia i wprowadza nowe wzory i sposoby wypełniania wniosków? Nie wydaje mi sie aby był to człowiek pracujący na codzień w gospodarstwie. Dwa dlaczego ludzie z miasta posiadający ziemię, pobieraja te dopłaty a rolnik zajmuje się tylko uprawą gleby???? dla kogo w taki mprzypadku wpada do kieszeni czysta kasa?

Dotacje unijne znowu praca naszych wspaniałomyślnych polityków pseudorolników którzy ustalają i nic nie moga ustalić. mamy 2 kwietnia 2008r i nadal nie uruchomione działanie Modernizacja gospodarstw rolnych z PROW 2007-2013 !!!!
Dla niewtajemniczoncyh przypomne że aby skorzystać z dotacji w wysokości 40-60% (w zależności od wieku i miejsca zamieszkania) należy podpisac umowe z ARiMR, nastepnie wylozyć 100% kasy na dany cel rozliczyc sie z agencją i czekać czy zwrócą pieniądze. Nie jest powiedziane że każdy od ręki dostaje dotację, a często za niedopełnienie wymogów trzeba zwrócic z odsetkami. Zalezy też kto to kontorluje człowiek życiowy czy tez pokroju gans`a.

Paliwo, wystarczy spojrzeć na kraje Europy Zachodniej.

Czas pracy :) i nie będę tego komentował, zapraszam tylko do siebie na dwa tygodnie :) przy zapłacie takiej. jaki zysk zostaje dla mnie :)

I jeszcze jedno cena mleka to średnio 1-1,40 zł/l a ile płacicie w sklepie????
Wieprzowina średnio 3zł/kg a ile w sklepie??

Szanuj przyjaciół. Kochaj swoją mamę – Nie wybaczaj niewierności. Uderzaj mocno. Całuj namiętnie. Ufaj tylko sobie, bo koniec końców nikt inny ci nie pomoże.

Link jest po lewej stronie bodajże, a opłata to 6zł z vatem. [chyba]

Przypominam, że ściaganie przez torrenty jrest nielegalne... :P

to w Łomży jest giełda samochodowa ?

w piatnicy na przeciwko mleczarni zaklad mechaniki blacharstwo lakiernictwo kilka aut widzialem z ich reki nawet moje kilka miesiecy temu ich odwiedzilo i po robocie ani sladu

brawo paplik do pięt ci nie sięgają.

ale o jakiej chorobie ty tu piszesz i jak pomoc ??? to jest jakis zart
nie rozumiem tego

muszę kupić nowe buty zdarlam chodząc tam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org