piątek, 01 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wielka Koalicja - Rada Miasta Łomży

dlaczego co niedziela powinienem isc do kosciola skoro Bóg jest wszedzie??
Czy to nie to samo jak pomodle sie np w domu, w drodze do sklepu, do szkoły???? Czemu musze siedzieć w kościele.

bo msza sw. jest pamiatka po wieczerzy panskiej. jesli czujesz sie czlonkiem kosciola to chcesz wiedziec co sie w nim dzieje, wiec chodzisz na msze. poza tym na mszy otrzymujemy sakramenty np pojednania albo komunie sw. jesli czujesz sie katolikiem to uznajesz rowniez kosciol, a pierwszym z przykazan koscielnych jest uczesczczanie na msze.

I dlaczego księża mają samochody nie żebym coś do nich miał ale o ile pamiętam Kapłan żyje w ubóstwie jak go Pan Bóg stworzył a na siebie zarabia odpraawiniem mszy w zamian dostaje dary nie w postaci pieniedzy lecz ubrania jedzenie itp

gdzie jest napisane ze kaplan zyje w ubostwie? chyba ze mowisz o zakonnikach np franciszkanach.

A są tacy co i kobiety mają;/

wszedzie sie znajda 'wyrzutki'

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wielka Koalicja - Rada Miasta Łomży

Ja mam w UNIQA i też nie narzekam

Przejdz się na Bernatowicza i się zapytaj faceta.

Jak masz 500 zł na okularki to oakley jest spoko. Ja mam 60 zł i mnie raczej na nie nie stać.

to bliska to ona jest tylko z nazwy w takim razie, jezeli ty nie mozesz to oni na bank moga, no chyba ze masz 10 lat i polowa twego zycia to 5 i oni nie maja jeszcze papierow i nie moga przyleciec na tydzien czy dwa

Chopiniak...

Bóg moze wszystko, co się mieści w przestrzeni Jego sensu. Nie może np. się zjeść.

Paplik robi sobie z Was jaja. Wielkanocne!

Łukasz jasne na bernatowicza gdzie drożyzna ze hohoh

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

5 albo 6 zl

polecam sklep sportowy przy ul.Beranatowicza,zdecydowanie odradzam sklep przy Piłsudskiego,byłam tam raz z córką i widziałam że sprzedawca bardziej żartował niż tłumaczył.

5,50 zł

skraja : trafienie w 10-tkę! o takiej refleksji myślałem opisując mój eksperyment. Ostatnio dowiedzieliśmy się jak ksiądz odmówił pogrzebu tragicznie zmarłemu. A więc od księdza, nie boga, zależy przepustka do nieba.
GrubyŁKS:
Bardzo dobrze kombinujesz! Odzywa się w Tobie zdrowy instynkt niezgody na naiwność pozwalająca klerowi dobrze żyć z religii .Trafnie odczytujesz rozdżwięk pomiędzy życiem kleru a istotą kościoła. Łyknij jeszcze trochę wiedzy o kościele, Biblii w żródłach niezależnych, a wyzbędziesz się wątpliwości. Serdecznie zachęcam.

Łaskawy dla mnie był starszy wiekiem ksiądz. Nazwy kościołów podać mi nie wolno /zabronił zleceniodawca/. Powiem tylko, że młody, nieprzyjazny dla ateistów, spowiadał w kościele, który robi wiele "szumu" starając się przyciągać młodzież. Starszy spowiadał w jednym z najstarszych kościołów, który spokojnie wypełnia posługi wobec wiernych.

Pozdrawiam

von chrupka

najlepsze sa kalczukowe kolka

Paplak
Ty chyba jesteś "mądry inaczej"
Wesołych Świąt

Prosektorium przy ul. Piłsudskiego w Łomży

Zomg ale te dzieci teraz najebane w głowach mają :D

mexa: najlepsze sa kalczukowe kolka
a co to jest kalczukowe? kółka zrobione z kału? ... kał-czukowe

najlepsza jest szkoła dla analfabetów

Swoją drogą rolki to super zabawa, sam uwielbiam na nich jeździć i rybka mi jakie kółka - aby się kręciły, na zawody nie jeżdźę żeby na lepszych kółkach zyskać pół sekundy na 100metrach :)

gillete:
Dobrze typujesz. Parafii podać nie mogę, ogólne wskazówski są w poście pod nickiem Inkwizytor.

Pozdrawiam. Paplak

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

CZYNNA=OTWARTA pomyslcie zanim cos napiszecie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org