Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wielka Koalicja - Rada Miasta Łomży |
dlaczego co niedziela powinienem isc do kosciola skoro Bóg jest wszedzie?? Czy to nie to samo jak pomodle sie np w domu, w drodze do sklepu, do szkoły???? Czemu musze siedzieć w kościele. bo msza sw. jest pamiatka po wieczerzy panskiej. jesli czujesz sie czlonkiem kosciola to chcesz wiedziec co sie w nim dzieje, wiec chodzisz na msze. poza tym na mszy otrzymujemy sakramenty np pojednania albo komunie sw. jesli czujesz sie katolikiem to uznajesz rowniez kosciol, a pierwszym z przykazan koscielnych jest uczesczczanie na msze. I dlaczego księża mają samochody nie żebym coś do nich miał ale o ile pamiętam Kapłan żyje w ubóstwie jak go Pan Bóg stworzył a na siebie zarabia odpraawiniem mszy w zamian dostaje dary nie w postaci pieniedzy lecz ubrania jedzenie itp gdzie jest napisane ze kaplan zyje w ubostwie? chyba ze mowisz o zakonnikach np franciszkanach. A są tacy co i kobiety mają;/ wszedzie sie znajda 'wyrzutki'
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wielka Koalicja - Rada Miasta Łomży |
Ja mam w UNIQA i też nie narzekam
|
|
Przejdz się na Bernatowicza i się zapytaj faceta.
|
|
Jak masz 500 zł na okularki to oakley jest spoko. Ja mam 60 zł i mnie raczej na nie nie stać.
|
|
to bliska to ona jest tylko z nazwy w takim razie, jezeli ty nie mozesz to oni na bank moga, no chyba ze masz 10 lat i polowa twego zycia to 5 i oni nie maja jeszcze papierow i nie moga przyleciec na tydzien czy dwa
|
|
Chopiniak... Bóg moze wszystko, co się mieści w przestrzeni Jego sensu. Nie może np. się zjeść. Paplik robi sobie z Was jaja. Wielkanocne!
|
|
Łukasz jasne na bernatowicza gdzie drożyzna ze hohoh W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
5 albo 6 zl
|
|
polecam sklep sportowy przy ul.Beranatowicza,zdecydowanie odradzam sklep przy Piłsudskiego,byłam tam raz z córką i widziałam że sprzedawca bardziej żartował niż tłumaczył.
|
|
5,50 zł
|
|
skraja : trafienie w 10-tkę! o takiej refleksji myślałem opisując mój eksperyment. Ostatnio dowiedzieliśmy się jak ksiądz odmówił pogrzebu tragicznie zmarłemu. A więc od księdza, nie boga, zależy przepustka do nieba. GrubyŁKS: Bardzo dobrze kombinujesz! Odzywa się w Tobie zdrowy instynkt niezgody na naiwność pozwalająca klerowi dobrze żyć z religii .Trafnie odczytujesz rozdżwięk pomiędzy życiem kleru a istotą kościoła. Łyknij jeszcze trochę wiedzy o kościele, Biblii w żródłach niezależnych, a wyzbędziesz się wątpliwości. Serdecznie zachęcam. Łaskawy dla mnie był starszy wiekiem ksiądz. Nazwy kościołów podać mi nie wolno /zabronił zleceniodawca/. Powiem tylko, że młody, nieprzyjazny dla ateistów, spowiadał w kościele, który robi wiele "szumu" starając się przyciągać młodzież. Starszy spowiadał w jednym z najstarszych kościołów, który spokojnie wypełnia posługi wobec wiernych. Pozdrawiam von chrupka
|
|
najlepsze sa kalczukowe kolka
|
|
Paplak Ty chyba jesteś "mądry inaczej" Wesołych Świąt
|
|
Prosektorium przy ul. Piłsudskiego w Łomży
|
|
Zomg ale te dzieci teraz najebane w głowach mają :D
|
|
mexa: najlepsze sa kalczukowe kolka a co to jest kalczukowe? kółka zrobione z kału? ... kał-czukowe najlepsza jest szkoła dla analfabetów Swoją drogą rolki to super zabawa, sam uwielbiam na nich jeździć i rybka mi jakie kółka - aby się kręciły, na zawody nie jeżdźę żeby na lepszych kółkach zyskać pół sekundy na 100metrach :)
|
|
gillete: Dobrze typujesz. Parafii podać nie mogę, ogólne wskazówski są w poście pod nickiem Inkwizytor. Pozdrawiam. Paplak W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
CZYNNA=OTWARTA pomyslcie zanim cos napiszecie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |