sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PO ile byla benzyna pajace POwscy

Teraz wiem dlaczego mój mąż pije tylko Carlsberg-a.

Jako kobieta która pijała "łomżę" powiem tyle, narazie "łomży" podziękujemy.
Kampania tak jak powyżej było napisane po prostu przykra.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PO ile byla benzyna pajace POwscy

ale na co ten wyjazd co sie tam bedzie dzialo????

Jak czytam, to w Łomży, ale i w Polsce jesteśmy bardziej "postępowi" niż nasi ludzie na zachodzie. Tam dbają o drzewa, jeśli trzeba usunąć, to od dawna nawet starsze drzewa , wykopują i przewożą na inne miejsce. Są do tego specjalne maszyny.

Wyciąć jest najprościej, można to zrobić w kilkadziesiąt minut i po sprawie. Ale kolejne dorodne drzewo wyrośnie za 20-40 lat? Chciaż, ktoś powie, co to za drzewo, co ma 20 lat?

Wiem, że topole nie są cennymi drzewami. Ale, jakie cenne rosną na naszych osiedlach? Widziałem wierzby, jakieś iglaki przy blokach, drobne jarzebiny, klony. Psluzer drzewa są producentami tlenu, bo chyba nie myślisz, że cały tlen produkuje trawa? Dziwne, że w XXI wieku są ludzie nie rozumiejący ja cenne jest zachowanie jak największej ilości zieleni, drzew, krzewów w naszym środowisku. Stąd napisałem o głupim obcinaniu całych koron drzew.
Nie wiem, czy coś jest na rzeczy, o czym pisze "panidomu".
Z punktu widzenia firmy sprzątającej otoczenie bloków, to drzewa, krzewy, z chęcią w całości by wycieli, to jesienią nie byłoby liści. Ale, jakby tak "nowocześnie" myśleć, to i ludzi można by wyrzucić, bo śmiecą wokół bloków.

Wczoraj szedłem przez mostek na ulicy Piłsudskiego, za skrzyżowaniem ze Spokojną, to jak się idzie w stronę Poznańskiej, spojrzałem po prawej z mostku na Łomżyczkę. Akurat pod mostkiem jest kanał, dopływ, że do rzeczki wpada woda. Jeśli w Łomżyczce woda była "normalna", to z kanału dopływała "tęczowa", jakby ktoś płukał silnik, czy wylewał zlewki benzyny, która mieniła się kolorami na powierzchni wody. To przykład, a każdy pewnie zna takich więcej.
Tam leja co popadnie do rzeki, a na osiedlach rżną drzewa, bo po co, jak pisze psluzer rozrośnięta pokraka z gałęziami i sra...cymi na nich pticami.

Signature will be available soon. Please wait ;)

Sppnsoring ŁKS przez Browar to bląd - znam wielu że właśnie za mało rossądne pakowanie pieniędzy tracą zaufanie do firmy - piwo łomżyńskie traci przez to dobry smak.

tak jest potrzebny dodatkowy sprzet a jest nim telefon(przewodowy lub bezprzewodowy-kwestia gustu) trzeba go zainstalowac za pomoca kabla w gniazdku telefonicznym

ps. nie ma za co

Poczytaj sobie:
http://www.gadunaglos.pl/uslugi/dzwon_na_telefon/darmowe_polaczenia/
poza tym masz skyp'a czy easyCall, ale w tych musisz doładować konto, mimo to opłaci się, bo za połączenie płacisz grosze. W tym drugim za 30 minut rozmowy płacisz 2,30 zł.

Trzeba podtrzymywać temat. Może wkońcu ktoś uda sie po rozum do głowy :)

sam sponsoring nie jest bledem,poniewaz reklama idzie na caly kraj i wiele firm w taki sposob reklamy inwestuje,problemem sa kwoty,jakie browar przelewa na konto ŁKSu. Moim zdaniem,jest to jedna z firm,ktora chciala by miec wiele za niewiele. Jak sa klopoty,a sa,to zamiast jako glowny sponsor pomoc z nich jakos wybrnac,to ostatnio slyszelismy ze chcieli jeszcze na tym skorzystac i dac na ŁKS mniej pieniedzy. Nie wiem jak to sie skonczylo,bo dla prasy i telewizji zawsze beda usmieszki i satysfakcja z podpisanej umowy,a My kibice nawet nie wiemy jaka jest kwota kontraktu podpisanego z browarem, a po 2,to od kiedy dunczycy przejeli browar,to maja wieksze mozliwosci, znajomosci itd. i czemu np sam zarzad browaru nie postara sie o namawianie innych, powiedzmy ''zaprzyjaznionych" ze soba firm do wspolfinansowania ŁKSu?

Reklama jest skierowana do panów nie do pań.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Czy zna ktoś pracodawców,którzy zatrudniają ludzi między 45-50 rokiem życia?, bo narazie to że jest dużo pracy i że jest praca dla ludzi z doświadczeniem, to tylko wielka fikcja medialna.

niedawno Kontakty napisały ze 2 artykuły o tym co sie dzialo i pewnie dzieje w Trafice hurtowni jak ludzi traktowali i nie wypłacali nadgodzin, pracowali w ciezkich warunkach bo ogrzewanie nie działało itd oczywiscie Prezes tej firmy uwaza ze działał zgodnie z przepisami i wszystko jest w pozadku przed kontrola oczywiscie chcial zatuszowac niektore sprawy to wypłacil podobno te ich nadgodziny ale nie po takiej stawce jak nalezalo sie, wiecie takie pare groszy za milczenie pewnie...czlowieka zwolnil ktory naglosnil to sprawe i upomnial sie o swoje dysyplinarnie jak dobrze pamietam...podejrzewam ze tak sie dzieje w kazdej hurtowni u nas tylko ludzie milcza chca pracowac nawet za grosze....i nie ma sie co dziwic im...

No i co z tego ze 2,3 zł za 30 minut. W skypie po wykupieniu pakietu złotówek za 30 minut rozmowy zapłacisz 2,1 zł. Plus 22 gr za nawiązanie połączenia to daje 2,32 zł. Niewielka różnica. Tak czy siak, wszędzie trzeba wykupić pakiet, nawet w gadu na głos. Ja korzystam ze skype'a i jest na prawdę ok. Tu http://www.skype.com/intl/pl/prices/callrates/?currency=PLN masz wyszczególnione ile płacisz do jakiego kraju za połączenie przez SkypeOUT.

a w JYSK w Białymstoku można kupić poduszki "jaśki" za 2,99 które w Łomży potem można sprzedac powiedzmy za 10,99 i co? Nawet na benzyne warto wyłożyć i przejechać się na zakupy gdzieś poza Łomże niż liczyć na łomżyńskie obniżki cen.

wengo phone....masz za kazdym razem prawie funta...smsy mozesz pisac i dzwonic potrzbujesz internetu i sluchawek z mikrofonem:)

koziol0

Znam. Wszyscy szukaja np. doswiadczonych monterow - elektrykow sieciowych.

przy budowie wielszego sklepu...pomyslcie sobie, ze potrzeba wiecej rak do pracy... zaczynajac od budowy...fabryka bloczkow betonowych...(takie sklepu nie buduje sie z blachy i papieru) bo ogrognikow . hydraulikow, bo takie sklepy maja swoich fachowcow, elektrykow...i wiadomo w takim obiekcie jest wiecej sklepow...wiec mozna isc pracowac do takiego w ktorym czulibysmy sie lepiej....Budujac taki obiekt...jest kilka ekip budowlanych...wiec to tez o czyms swiadczy....i patrzcie tez z tej strony...ze za Wasze sie nie buduje:) jak jest szansa polaczyc pozytecznego i przyjemnego, bo niewatpliwie kupowanie jest rzecza przyjemna...to czemu bronic sie takimi argumentami np, ze zaslaniac bedzie kosciol... kto ma chodzic do kosciola, to bedzie chodzil...na sklepie nie ma napisane"ZAMIAST DO KOSCIOLA OBOK, PRZYJDZ DO NAS!!!" i jeszcze druga sprawa...to konkurencja...produkty moga bys tansze...ale nie musza byc wszystkie...drozsza napewno nie beda... i chyba ostatnia sprawa... NIKT WAS NIE ZMUSZA DO KUPOWANIA!!

wydaje mi sie, ze wyrazilem sie jasno i chyba na tym zakoncze :)

pozdrawiam

Sudan Sun to raczej przykład dobrej reklamy, niż dobre opalanie. Osobiście po karnecie 50-cio minutowym opalenizna trzymała sie góra dwa tygodnie, później całkowicie zeszła, o wiele lepiej wspominam opaleniznę z solarium na Kazańskiej 10, schodami w dół. Miły pan z obsługi też zawsze doradzi.

Zdecydowanie polecam Kazańską 10 obsługa bardzo miła zawsze czysto cena ok i efekt bardzo trwały

wy naprawde macie takie problemy ze zrozumieniem tej reklamy i jej przekazu? tu nikt wam nie ubliza! tu chodzi o to ze nie zrozumiecie tego ze dla faceta piwo jest tak wazne ze zeby np. wyjsc na nie z kolegami oklamie was tylko i wylacznie po to by sie go napic, ze dla faceta piwo jest czyms tak waznym ze wam jest to naprawde ciezko to pojac! a nie ze jestescie tempe, chociaz czytajac wasze posty w tym temacie mozna odniesc takie wrazenie :/

A czy tam nie było kamer?;) Coś tam słyszałam, ale nie jestem pewna więc może ktoś wypowie się na ten temat?

dokładnie

Zgadzam się z Basf(em)666. Ta firma ma wielu klijętów i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony który za wszelką cenę próbuje oczernić firmę bo jemu coś nie pasuje. Szczerze to każdy narzeka na swoje bo uważa że zawsze może być lepiej i że w innych firmach jest lepiej a to nie prawda. jest tak samo. Ja mam Vectre i też narzekam. To est najlepszy przykład.

istny cyrrrrrrrrrrrrrrrrrrk;d

No bo musza trolle uwagę odwrócic od swojej światyni :))))
Jeszcze trochę i wyjdzie , ze facet impotent , albo gej, albo ze jest w ciązy.
A kurtka ???
No po co kurtka, do wiosny przecież "idzie", a na następna zime kupisz sobie modniejszą :))))

Ptak geparda :P

To jest jastrząb, których u nas teraz tyle co w Moskwie rakiet. Dzieki braku czujności właściwego ministra ten drapieżca ciągle jest pod ochroną. stanie się jedynym ptakiem u nas bo wszystkie inne wymorduje i pożre. Małe ptactwo nie ma przy nim szans a duże w wieku piskląt zabija. Podobnie czyni z sakami dzikożyjącymi (zające i tp). Jest też plaga lisów także będących pod ochroną, które załatwiją pozstałą zwierzynę (małe sarniątka, duże zające itd.). Przez brak dozoru nawzajem pomału walczyć ze sobą bedą jedynie żyjące u nas lisy i jastrzębie.

jastrząb:

Też uważam że to jastrząb. Fakt że ostatnio często je widać na naszym niebie.

Zdjęcie jest tak wyraźne że można sie domyślać, może to być myszołów.

Ale i tak stawiałabym na jastrzębia - zobacz błonniaka stawowego.

Witam!

Jestem studentką socjologii, piszę referat dotyczący perfum. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i wypełnienie króciutkiej ankietki.

Ankietka jest tu:

http://www.isaform.prv.pl/index.php?nr=21

Z góry bardzo dziękuję.

Poszło...miłego dnia...

koziol0

Zapisywac sie!!! Zostalo niewiele czasu!!!

na Kazańskiej

To i ja pomoglem :)

zgadza sie ;) a korzystając z okazji może znajdzie sie praca dla korektora na stronie, bo to nie pierwszy taki byk w tytule :D

http://2020ok.com/tags/delphi.htm. Mam też trochę na płytach.

Czy ktoś z was był moze lub wyprawial przyjęcie weselne w Wenecji?? Chodzi mi o opinie na temat obsługi i jedzenia?

od osoby 130 zł. jeśli chodzi o wolne terminy,to się nie orientuję,bo mam już termin zaklepany od ponad roku,ale wiem,ze jest ciężko.

Zgadzam się z Yankiem.......

skoro jest ci to potrzebne w pracy naukowej to napisz w jaki sposób? robisz prace na temat: czy większości społeczeństwa podoba sie zapach Noami Campbel który kosztuje 150 złotych za 50 ml?

badania na socjologi nie używają w takich sytuacjach nazw,marek... a czasami nawet kwot...
ale słaby kit wcisnęłaś i nie poszło ci jak kurwie w deszcz :D jednym słowem chciałaś oszukać ludzi żeby sie wzbogacić...

zaswieciła mi sie lampka z obrazkiem silnika jaka moze byc przyczyna

pisze sie xionc

haha w kazdym sklepie spozywczym a o tej porze to moze na stacjach :)

koziol0

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org